janka39 24.03.09, 22:38 Czy ktoś z Was ma może taki rowerek? Warto zawracac sobie nim głowę? Cena (ponad 400zł) zblizona do Gianta, więc wolałabym wiedzieć coś więcej www.sklep.arkus.com.pl/rowery_delta/2009/kids/art282.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaaoli Re: rowerki arcus-romet - opinie 25.03.09, 09:44 Mamy taki rowerek ale w innym kolorze, szczerze polecam, dziecko zachwycone jeździ dużo nic się z nim nie dzieje, porządny, stabilny rowerek, myślę że pojeździ jeszcze na nim rodzeństwo jak mała wyrośnie, co najważniejsze polskiej produkcji, a w czasach kryzysu jak wiadomo musimy wspierać rodzime fabryki. Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: rowerki arcus-romet - opinie 25.03.09, 12:12 Nawiązując do wypowiedzi poprzedniczki. Wspieraj rodzimą produkcję, a sama pójdziesz z torbami. Powiem tak syn miał Deltę kupioną w cenie Gianta. Świetny rowerek, mimo że ciężki. Przeżył dużo, działa bez zarzutu. No i co z tego jak teraz mogę go tylko komuś oddać za bezcen. Kolejnego kupiłam Gianta na 20 stkach, lekki super rower, działał równie dobrze, a gdy syn wyrósł sprzedałam za ponad pół ceny i dołozyłam 350 zł i znów mamy Gianta, a nie polski rower za który nikt nie zapłaci złamanego grosza jak będę chciała kupić większy. To jest pytanie z serii czy kupic Fiata czy Toyotę w tej samej cenie.Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej kupić używaną Toyotę niż nowego Fiata. Tyle w tym temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: rowerki arcus-romet - opinie 25.03.09, 16:16 pewnie masz rację ale ja nie handluję rzeczami mojego dziecka, więc kwestia tego, czy go odsprzedam czy nie, nie wchodzi w rachubę co do wagi - jesli giant byl duzo lzejszy to pewnie na aluminiowej ramie, jak sądzę, na stalowej rowerki tej samej wielkości ważą bardzo podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: rowerki arcus-romet - opinie 26.03.09, 10:25 niestety obecna marka romet nie ma zbyt pochlebnych opinii w necie, aczkolwiek nie mam więc osobiście w temacie się nie wypowiem. Co do rowerków, bo jestem w temacie. Kupiłam w sklepie młodemu Meridę Rhino 16''. I o dziwo mój 3 latek od razu zaczął podałować (wcześniej 3 kołowiec). Co prawda ma troszkę wyżej ramę, ale mój 100 cm radzi sobie nieźle. Oglądałam Gianta 16'' z poprzedniej kolekcji i rometa. Romet był ok. 400 zł Giant 499 zł. Bardzo podobne. Giant podobał mi się najbardziej wizualnie. Romet miał jakiś dodatkowy bajer typu koszyczek z tyłu. Wybraliśmy Meridę, bo jest wyprzedaż ubiegłorocznej kolekcji - zapłaciłam w sklepie 399 z gwarancją na 2 lata i serwisem na miejscu (jakby coś). Oczywiście (j.w.) liczę, że uda się ją sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: rowerki arcus-romet - opinie 26.03.09, 10:51 Popatrz na błotniki, metalowe sprawiają,że już rowerek jest cięższy, a Gianty, Meridy mają na ogół aluminiową ramę i plastikowe błotniki i osłony na łańcuch. Tyle,że owa lekkość jest potrzebna raczej do pokonywania krawężników. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: rowerki arcus-romet - opinie 26.03.09, 21:27 e5121 napisała: > Popatrz na błotniki, metalowe sprawiają,że już rowerek jest cięższy, > a Gianty, Meridy mają na ogół aluminiową ramę i plastikowe błotniki > i osłony na łańcuch. Tyle,że owa lekkość jest potrzebna raczej do > pokonywania krawężników. akurat nasza merida ma metalowe błotniki i stalową ramę o ile wiem giant podobnie. Dopiero w tym roczniku giant (pewnie merdia również) wprowadzają aluminiowe ramy. Ceny w katalogach również znacząco podskoczyły... Odpowiedz Link Zgłoś