Dodaj do ulubionych

Gdzie się ubiera przyszła Mama

08.09.04, 17:15
Od razu zaznaczę, że chodzi mi o Warszawę. Mam ogromny problem ze
znalezieniem jakiegokolwiek sklepu z odpowiednimiu ciuchami, a w
zastraszającym tempie robię się coraz większa... "Normalne" duże sklepy
odzieżowe jeszcze nie wpadły na pomysł, że wypadałoby zorganizować jakiś kąt
dla przyszłych mam, a te "specjalne" są jakoś bardzo pochowane, jakby się
wstydziły (???) grubszych smile rozmiarów. Jeżeli któraś z Was, przyszłe Mamy,
znalazła jakiś sklep z przyzwoitymi rzeczami, co by i mamie było wygodnie, i
dzidziuś miał komfort podróżowania, dajcie jakieś namiary. Na pewno jest nas
poszukiwaczek sporo.
Obserwuj wątek
    • blachara Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 17:53
      wrzuca w gugle "odzież ciążowa" i przegląda wink

do tej pory ciążowe rzeczy kupowałam w sklepie na Grochowskiej niedaleko ronda
      Wiatraczna, w Smyku, i Camiou (czy jak sie to pisze, ale sukienka nie byla
      ciazowa), wiem, ze jest sklep niedaleko pl.Bankowego
      jest tez Miloha na Zaciszu miloha.pl/miloha/lokalizacja.htm
      Praktyczna Mama na Powislu
      www.praktycznamama.waw.pl/sklep/of_nowe_ubrania.htm
      Bede Mama na Kabatach www.layette.pl/mapka.htm
      ale w tych nie bylam

aga i 26 tyg. motylia wink
      • blachara ;-) 08.09.04, 17:56
        no i w centrach handlowych sa sklepy ktore maja kolekcje ciazowe na pewno H&M,
        ale tez pare innych, trzeba pozagladądać wink

udanych łowów
      • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 18:00
        Wiem, że jest kilka sklepów internetowych, ale chciałam znaleźć gdzieś w
        okolicy takie normalne, gdzie można pomacać i pomierzyć na miejscu. Do tej pory
        też raczej odwiedzałam takie zwykłe. W guglu niestety otwierają się przeważnie
        internetowe, a panorama firm też jakoś nie przewiduje specjalnego zestawu
        adresów. Zaraz sobie zanotuję na papierze te, które mi napisałaś - będę w
        okolicy, zajrzę. Dzięki.
        • blachara Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 18:06
          część z tych adresów znalazłam przez gugle, oglądałam stronki, patrzyłam na
          adresy, też kupuję z obrazka, muszę polizać i powąchać wink

aga i 26 tyg. motylia wink
        • bettinaj Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 19:28
          ja osobiści sporo ciuszków zakupiłam przez allegro.pl ( w linku odzież ciążowa
          naprawde wiele różności). Są to w większości rzeczy używane, ale są
          też "nówki" - i to bardzo ładne.
          pozdrawiam
          p.s. a dziś w "pewexie" kupiłam super jeansy ciążowe, bardzo modne,
          niezniszczone, i wygodne za jedyne 20 zeta.
          KTO SZUKA NIE BŁĄDZIsmile
          • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 19:29
            W takim razie dalej szukam wink
    • monika.p6 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 18:43
      wpisz w wyszukiwarce na forum "odzież ciążowa" - ten wątek był już kilkakrotnie
      poruszany na tym forum.
      osobiście mogę polecić sklep przy rondzie Wiatraczna oraz komis pod mostem
      poniatowskiego w ARKADZIE.
      pozdrawiam
      • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 19:18
        Wpisałam, niewiele to dało sad Wiem, że ten wątek na pewno był poruszany, ale i
        forumowiczki się co jakiś czas wymieniają. Ja tu jestem od niedawna, więc
        wybaczcie, że się jeszcze nie bardzo orientuję w poruszanych już tematach.
        Zaraz przeszukam jeszcze raz.
        • kapoosta Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 19:21
          ...a pępek świata w Galerii Mokotów
          • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 19:28
            Kapoostko droga, to ja chyba nie umiem się posługiwać internetem. Weszłam na
            stronę GM, ale nic takiego nie znalazłam. Poszukam na miejscu, jak się tam
            wybiorę.
    • bettinaj Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 08.09.04, 19:31
      --------------------------------------------------------------------------------
      ja osobiście sporo ciuszków zakupiłam przez allegro.pl ( w linku odzież ciążowa
      naprawde wiele różności). Są to w większości rzeczy używane, ale są
      też "nówki" - i to bardzo ładne.
      pozdrawiam
      p.s. a dziś w "pewexie" kupiłam super jeansy ciążowe, bardzo modne,
      niezniszczone, i wygodne za jedyne 20 zeta.
      KTO SZUKA NIE BŁĄDZIsmile
      • kropisia Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 09:26
        W warszawie to na pewno cos fajnego sie znajdzie. Najgorzej to maja dziewczyny
        na prowincji. Albo musza szyc... albo kupowac ciuchy duze nieciazowe.
    • kasia.w Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 10:32
      Witam, wprawdzie jestem w 14 tygodniu ciąży ale też rozglądam się trochę za
      ciuchami ciążowymi- są w H&M, Kapph Allu (nie pamietam czy tak się pisze), jest
      teź nowy sklep w Blue City ale ceny są tam odlotowe (letnia sukienka z bawełny -
      400PLN),no i widziałam Pempek świata w Galerii Mokotów, jest jeszcze (od lat)
      sklep w Aleji Solidarności -pomiędzy Feminą a Placem Bankowym też są fajne
      ciuszki...Życze owocnych zakupów...
      • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 10:44
        Dobrze się składa, bo niedługo wybieram się w stronę Pl.Bankowego. W H&M byłam,
        ale nie zauważyłam takiego działu. Pewnie powinnam się lepiej rozglądać. Ja już
        zaczynam porządnie grubieć, i uparcie poszukuję spodni, bo sukienek mam już
        dosyć. W spodniach wygodniej i cieplej, bo nienawidzę rajstop.
    • aluniaa Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 10:58
      W JKL jest kącik ciążowy. Fajne ciuchy, sztruksowe spodnie, tuniki, sukienki
      krótkie i długie.W prawdzie jestem z Torunia, ale myślę, że w Warszawie też
      macie JKL-a.
      • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 11:02
        Chyba jednak nie sad Przynajmniej tak wynika z ich strony z adresami
        www.jkline.pl/sklepy.php
    • poziomka6 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 11:19
      A mi bardzo do gustu przypadły liczne spodnie ciążowe w Mothercare, pewnie
      niedługo coś tam sobie kupię (jestem na początku 11 tyg. bez zmian w figurze na
      razie smile. Co do cen to są takie jak innych spodni markowych czyli od 189 do
      249 zł. Są tam też spódnice, bluzki, koszule nocne piżamy i takie tam.
      Wiecie ten sklep mi przypomina bardzo Marksa i Spencera (nawet wieszaki na
      ubrania mają prawie takie samesmile?
      Sklep jest w Galerii Mokotów i na Marszałkowskiej koło Tokaja.
      Podobno jest też jakiś sklep na Ursynowie na ulicy Pasaż Ursynowski, ale
      jeszcze tam nie byłam.
      Pozdrowienia mamuśkom - Poziomka!
    • ania_sz77 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama - POLECAM!!!! 09.09.04, 12:04
      Podam Ci stronkę sklepu, gdzie mozna dostac super ciuchy bo bardzo przystępnych
      cenach. Spodnie ponizej 100 PLN, a nie po 200!!!! Ja wprawdzie w 5 m-cu chodze
      jeszcze w normalnych ciuchach i nie mam brzucha ale bylam w tym sklepie,
      polecam wszystkim ciezarnym i sama sie tam niedlugo wybieram.

www.9miesiecy.pl/kontakt.html
      • baziaczek Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama - POLECAM!!!! 09.09.04, 13:39
        co prawda nie jestem z Warszawy, więc nic Ci nie pomogę, ale jeśli już
        zaryzykujesz zakupy przez internet to polecam sklep internetowy www.happymum.pl
        mają naprawdę duże rozmiary (niestety większość firm robi tylko do 42, no może
        44), a i dopasować się łatwo, w razie czego mozna napisać podając wymiary przy
        zamówieniu i odpowiednio dopasują.
        ze spodni polecam ci takie na takiej gumie/ściągaczu w pasie, są wygodniejsze
        niz zwykłe (ja dostaję szału jak mnie tylko coś uwiera w brzuch)
        ja kupiłam sobie zielone bojówki xl, jestem wysoka i mam już bardzo duży
        brzuszek i dość masywne już uda, a te spodnie są na mnie dobre, nie cisną,
        świetny materiał, no i fason w którym wyglądasz fajnie, a nie jak babon z dużym
        balonem. jedyny mankament to cena sad(( nieprzyzwoicie duża (chociaż porównując
        z normalymi rzeczami, to za fajniejsze spodnie i tak musisz dać około 150 zł),
        ale pocieszam się tym, że przydadzą mi sie jeszcze po ciąży, a jakby co to je
        sobie przerobię.
        zobacz też na forum e-dziecko zakupy, tam było kilka namiarów na sklepy
        warszawskie
      • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama - POLECAM!!!! 09.09.04, 14:24
        Ja też jestem w 5 m-cu smile ale zaczynam się zmieniać w grubaska, i to bardzo
        szybko. Mój mąż twierdzi, że nawet przez kilka dni robię się sporo szersza (ale
        chyba trochę przesadza...). Dzięki za stronę sklepu, to dosyć blisko mnie więc
        pewnie jutro się tam wybierzemy popatrzeć co i jak.
        • akaka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama - POLECAM!!!! 09.09.04, 14:25
          To były podziękowania do ani-sz, ale wszystkim bardzo dziękuję za pomoc.
    • opieniek1 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 14:46
      ja polecam H&M. Dział ciążowy mają tylko w Promenadzie i Wola Parku, ale
      ubranka są fajne, ze stretchem i wybór jest duży. W Mothercare ( nie ma już
      dawno przy Tokaju, jest w Galerii Mokotów i Klifie) są co prawda droższe, ale
      mi się udało kupić trochę rzeczy na wyprzedaży. Powoli zaczynają być w sam raz.
      Sklep 9 miesięcy na Wiatracznej i w Pasażu Ursynowskim też niczego sobie. W
      zeszłym tygodniu kupiłam świetną spódnicę. Pępek Swiata i sklep w Blue City-
      moim zdaniem te rzeczy są za drogie (będę je nosić tylko przez jakieś 4
      miesiące)
      • kawusia76 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 15:02
        wczoraj zrobiłam sobie wycieczkę po sklepach z ciuszkami. Fajne rzeczy są w
        Mothercare, w H&M też, takie nie kojarzące się z pokrowcemsmile Tyle że patrzyli na
        mnie jak na kosmitę- ani śladu brzusiasmile a to już 17tc. zastanawiam się jak
        wogóle dobrać rozmiar,czy sugerować się tym sprzed ciązy? bo przecież powiększa
        się brzuszek i piersi a reszta raczej nie.
      • aniaop Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 18:18
        H&M ma tez dzial ciazowy w Jankach.
        Ja uwielbialam Mothercare i Kapphal. A wczoraj widzialam w tym ostatnim takie
        super jeansy ciazowe, ze az mam ochote znow zaciazyc, hihi.
    • lidkasuper Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 16:11
      1. H&M w Wola Park i na Głebockiej
      2.allegro
      3. Sklep Praktyczna Mama na Solcu pod Arkadami, szykuje się też firmowy sklep
      firmy Ma-Ma też pod Arkadami, ten sam właściciel co Praktyczna Mama.
      4.widziałam też stoisko w KDT, nawet fajne ciuchy, takie młodieżowe, stiosko
      jest na poczatku sektora C, dżinsy i sztruksy 125 zł, tunika 80.
      • anna-33 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 09.09.04, 17:14
        Też polecę H&M (seria H&M Mama). Ubrania nie są wielkimi workami wink
        A dla tych które lubią szyć lub mają kogoś kto szyje - w Burdzie 8/2004 było
        kilka wykrojów dla eleganckiej przyszłej Mamy
        Pozdrawiam
    • blachara zakupy 12.09.04, 11:01
      wczoraj wybrałam się na zakupy, nic skomplikowanego, chciałam ogrodniczki na
      zimę (nie jeansowe), więc ubiór od lat szyty dla ciężarówek... mam 176cm
      wzrostu, w tej chwili ważę 75kg, do połowy grudnia mam jeszcze teoretycznie czas
      zaczęliśmy z mężem od Grochowskiej 230 (tuż za rondem Wiatraczna w kierunku na
      Pragę Płn.) - obsługa jak zawsze sympatyczna, pomocna, nie narzucająca się,
      niestety w moim rozmiarze mieli tylko 2 pary - czarne sztruksy Nivena, tu
      okazało się że szelki są za krótkie... i bawełniane ma-ma też z za krótkimi
      szelkami
      pojechaliśmy na Zacisze do Miloha, gdzie moja mama była w poniedziałek
      zorientować się czy pracują w sobotę i czy są czerwone (bo takie mi się na
      zdjęciu spodobały), czerwonych nie ma, ale są inne i zapraszają w sobotę -
      pocałowaliśmy klamkę...
      pojechaliśmy w al.Solidarności (tuż przed placem Bankowym jadąc w stronę Pragi
      Płn) - fatalna obsługa, krzywią się i obrażają o pytania, opryskliwe
      odpowiedzi, odechciało nam się zakupów
      więc pojechaliśmy na Solec (CH Arkadia pod mostem Poniatowskiego) (I pętro) w
      sklepie firmowym ma-ma przemiłe panie, aż się nie chciało wychodzić, pełen
      asortyment będzie w połowie września, wczoraj mieli tylko (z tego co ja
      chciałam, bo było dużo rzeczy) te bawełniane ogrodniczni z za krótkimi szelkami
      prawie na przeciwko pawilonu ma-ma jest Praktyczna Mama (dyskont i komis),
      gościu bardzo pomocny, cierpliwy, nie nachalny, kupiłam nowe bawełniane
      ogrodniczki ma-ma z ub.sezonu II kategorii za 69zł

strasznie bym chciała wściekle czerwoniaste ogrodniczki... ktokolwiek widział,
      ktokolwiek wie wink
      • femalespirit Re: zakupy 12.09.04, 13:39
        Duzo ciuchow w wiekszych rozmiarach (i dla wyzszych kobiet) jest w nowootwartym
        C&A w Blue City (nie mylic z potwornie droga Chryselia w tym samym centrum).
        Duzy wybor spodni, sukienek, rozmary od 34 do 48. Ceny 100-200 zl.
        • blachara Re: zakupy 13.09.04, 08:12
          Dzięki.

szczerze mówiąc bałam się, że nogawki będą za krótkie wink ale szelki...?
          • neti87 Re: zakupy H& M Promenada 14.09.04, 11:05
            Byłam w H&M w Promenadzie. Nigdy nie lubiłam tego sklepu, ale zostałam bardzo
            pozytywnie zaskoczona (może w Promenadzie jest lepiej, bo w Galerii Mokotów w
            sklepie panuje straszny nieład i bałagan, no i nie ma ciuszków ciążowych).
            Kupiłam, trochę na zapas, spodnie ciążowe na brzuszek, oczywiście z regulacją,
            czarne, wygodne i eleganckie za 129 złotych. W Pępku Świata pani proponowała mi
            podobne spodnie za 340 złotych, a w Mothercare mierzyłam jedną parę za 240
            złotych i średnio mi się podobały. W H&M dostawy na stoisko ciążowe nie są
            częste, ale już wiem, że warto tam zaglądać. Bluzki nie przypadły mi do gustu,
            może dlatego, że jeszcze bluzek ciążowych nie potrzebuję, ale można było coś
            wybrać. Poza tym było też sporo bielizny ciążowej, spodni dresowych, rajstop i
            T-shirtów.
            • miedzymorze Re: zakupy H& M Promenada 14.09.04, 13:17
              W szmatexach wink
              Jestem szczęściarą, bo moja mama uwielbia (w odróżnieniu ode mnie) zakupy ubraniowe, i z powodu mojej ciązy może sobie poszaleć wink Ja jej tylko oddaję kasę, czyli zazwyczaj jakieś 10-20 zł, i zakładam nowe portki ;D

mi
    • kika3000 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 15.09.04, 13:11
      Ja kupiłam kilka świetnych ubrań w Atelier Mody Ciążowej na Saskiej Kępie przy
      Rondzie Waszyngtona. Szukałam czegoś eleganckiego i klasycznego do pracy, a tu
      nigdzie nic. W Atelier kupiłam dwa kostiumy z przepięknej cieniutkiej wełenki,
      jeden w kolorze stalowym, a drugi tabaki - idealne do biura. Jestem nimi
      zachwycona. Ceny są takie jak za normalne ubrania tej jakości - zdecydowanie
      niższe niż w Pępku Świata i Chryselii. Na stronie www.mayacormier.com.pl są
      zdjęcia kolekcji. Tam też jest numer telefonu (trzeba umówić sie z
      projektantką).
      Polecam szczególnie jeśli na co dzień w pracy musisz nosić klasyczny "mundurek".
      Pozdrawiam Ciebie i maluszka smile)
      Kika 3000
    • 77iwona Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 15.09.04, 15:22
      CZeść
      Ja jeszcze mogę polecić sklepik w domach kupieckich pod pałacem w Warszawie
      sektor c numer chyba 32, za spodnie regulowane w pasie gumką zapłaciłam po 100
      zł, zarówno za eleganckie czarne do pracy jak i typu "bojówki". Były jeszcze
      bluzeczki regulowane z tyłu po 90 zł, ogrodniczki, spódnice krótkie i długie
      ale nie wiem po ile bo nie chodze ale obsługa bardzo miłam.Można ci wybrać
      Polecam
      • dagmara_maz Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 15.09.04, 15:38
        A ja byłam niedawno w sklepie przy rondzie Wiatraczna, przez kogoś wyżej
        polecanym. Strasznie się rozczarowałam. Spodnie można oglądać tylko przez ladę
        pani łaskawie może podać dwie pary do obejrzenia, a jak mi się nie podobały i
        chciałam zobaczyć jeszcze inne to usłyszałam "chciała pani takie to pokazuję
        takie". Jakaś niezdecydowana kobieta powiedziała, że przyjdzie jutro,
        usłyszała "jak pani chce, ale jutro sobota i w kolejce do przymierzalni będzie
        pani stać godzinę". Zmierzyłam jedne ogrodniczki, ale jestem wysoka i były
        sporo za krótkie. Tym razem usłyszałam "to normalne, ogrodniczki tak mają,
        zawsze są za krótkie; normalne spodnie są dłuższe a ogrodniczki wiszą nad
        kostkami". Nie zrobiłam zakupów, ale wychodząc i tak usłyszałam, że "w każdym
        sklepie w Warszawie, gdzie pani nie pojedzie, będzie to samo, a zaznaczam że w
        całej Warszawie są trzy sklepy z odzieżą ciążową". No to zakupy będę robić w
        pozostałych dwóch smile Może ta pani miała zły dzień... A swoją drogą, to prawda
        że ogrodniczki ciążowe muszą wisieć nad kostkami jak spodnie z młodszego
        brata??? I wy wszystkie tak chodzicie??? Muszę się przyjrzeć na ulicy, ale
        wydawało mi się że nie...
        • netmenka29 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 15.09.04, 15:50
          A daj spokój..jakby taka miała mnie obsługiwać, to podziękowałabym i życzyła
          jej wielkich zysków za swoje podejście do klienta. Ja jestem ze sz-na byłam w
          jednym sklepie, ale tam jakiś PRL nadal istnieje, pani też niezbyt rozgarnięta,
          zero przyłożenia się, aby stosownie obsłużyć, więc zrobilam zakupy przez
          internet. I zobaczymy. Może to bedzie sposób, aby się nie denerwować jakimiś
          krowami zza lady.

Buziaki

netmenka i 19 tyg. bejbi
          • dwierka Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 15.09.04, 16:23
            Podobno na Stadionie X-lecia jest jakieś stoisko z ubraniami ciążowymi ? Może
            wiecie, w którym miejscu ? W którym dokładnie miejscu jest też Atelier z
            ubraniami ciążowymi przy Rondzie Waszyngtona ?
            • kika3001 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 15.09.04, 18:43
              Atelier Mody Ciążowej znajduje się na ul.Walecznych, numeru domu nie pamiętam.
              Mam nr komórki, na który dzwoniłam, zeby się umówić : o-603080193. Pani, która
              prowadzi dostosuje się do odpowiedniej dla Ciebie godziny, nawet wieczorem.
            • dorina1 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 16.09.04, 13:12
              Witaj, ostatnio sie wybrałam na Stadion i kupiłam sobie sztruksową sukienkę -
              princeskę firmy Ma-Ma za 80 zł. Spodnie równiez sa w podobnej cenie, ale nie
              kupiłam bo nie pasowały na moja figurę. Jest chyba tylko jedno stoisko na
              Stadionie z odzieża ciążową i prawdopodobnie gdyby nie spiker wogole bym tam
              nie dotarła. Zdradze Ci wiec ten sekret - środkowa alejka na koronie stoisko
              bodajże nr 23. Pozdrawiam.
          • agahercz Re: W sieci sklepów LA HALLE 16.09.04, 09:13
            Nie wiem gdzie w Warszawie jest taki sklep, ale na pewno w jakimś centrum
            handlowym. W La HALLE na 100% dostaniecie modne ciuszki dla kobiet w ciąży,
            tylko spytajcie obsługi , bo są to zaledwie trzy rzędy.
    • kika3001 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 16.09.04, 20:23
      koleżanka mówiła, ze na Puławskiej 63 w sklepie "Metron" widziała dział
      ciążowy. Podobno są rzeczy bardziej sportowe jak jeansy, ogrodniczki itp, ale
      też takie eleganckie do pracy. Wybiore się to napiszę moje wrażenia.
    • jazz_jazz Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 16.09.04, 20:44
      Polecam H&M w Auchan Wola. Znajdziesz tam kacik z ubraniami ciazowymi.
      Dosc dobre maja spodnie z regulowana gumka, ktore "rosna razem z Mama".
    • nutria5 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 20.09.04, 11:20
      A ja też baaardzo polecam komis pod mostem Poniatowskiego - Aga

www.praktycznamama.waw.pl
    • bei nie szukam specjalnych sklepów... 20.09.04, 11:39
      tylko kupuję to- co mi wpadnie w oko- tylko rozmiar większe...teraz jest dużo
      spodni regulowanych w pasie- wiązadełka...ściągacze...sznureczki....górą też
      tylko rozmiar więcej....później łatwiej wykorzystać taka garderobę już po
      porodziesmile
      • nutria5 Re: nie szukam specjalnych sklepów... 20.09.04, 18:42
        Rozmiar większe? Chyba jednak lepiej kupić "specjalne ciążowe", czyli uszyte na
        większy brzuszek (tzw. "rosnące ubrania"), a nie z rękawami do kolan, za długie
        i za luźne w ramionach, w biuście i wszędzie? A te za duże rozmiary to po
        porodzie lepiej, żeby się nie przydały!!! (życzę nam wszystkim, żebyśmy szybko
        wróciły do wcześniejszych rozmiarów smile - pozdrawiam - Aga
    • mewwa Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 20.09.04, 21:33
      Gorąco polecam Atelier przy Rondzie Waszyngtona. Trafiłam tam przez przypadek
      (zobaczyłam tablicę na budynku). Kupiłam elegancki garnitur w prążek, spódnicę
      i sukienkę - dla mnie idealne, bo zajmuję kierownicze stanowisko i nawet ciąża
      nie usprawiedliwia swobodnego ubioru.
      W dodatku bardzo miła obsługa.
      • 1970agat Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 29.09.04, 22:15
        Dziewczyny - czy w Atelier przy Waszyngtona znajdzie się coś fajnego - ale na
        dużą, bardzo elegancką imprezę. Szykuję mi się taka jak będę w końcu 7 miesiąca
        ciąży. Co prawda nie mieszkam w W-wie ale gdyby było można coś tam wybrać to na
        pewno bym przyjechała. Myślę może o jakichś bardzo eleganckich spodniach i
        wdzianku. Może jakaś sukienka??? Koniecznie napiszcie. Dzięki z góry. AGA
        • mewwa Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 30.09.04, 22:03
          W Atelier widziałam bardzo eleganckie suknie wieczorowo-koktajlowe. Jeżeli masz
          wielkie wyjście, to na pewno coś dobierzesz. Zobacz stronę
          www.mayacormier.com.pl . Tam co prawda są klasyczne modele, ale w Atelier jest
          większy wybór. Na stronie znajdziesz kontakt. Zadzwoń to dowiesz się więcej.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia.
          • 1970agat Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 01.10.04, 09:33
            Mewwa - wielkie dzięki. Na pewno skorzystam. Może w ciągu najbliższych dwóch
            tygodni będę w W-wie to sobie popatrzę. Raz jeszcze dzięki.
            Pozdrawiam AGA
    • ewulek4 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 29.09.04, 15:47
      A ja ostatnio odkryłam sklep z odzieżą ciążową M jak Mama na ul.Kasprzaka
      (www.mjakmama.pl). Jest to chyba sklep firmowy Torelle (mają swoje ubrania też
      w Smyku), ale w tym sklepiku ceny są niższe. Kupiłam czarne eleganckie spodnie
      za 105 złotych i sztruksy firmy Ma-Ma chyba za 89 złotych.
      Z tego co zdążyłam zauważyć, to mają też ciuszki dla maluszków, zabawki Tiny
      Love i inne akcesoria, laktator Avent kosztował tam ok 180 zł. Fajnie, że można
      w jednym miejscu zaopatrzyć się w niezbędne rzeczy i nie trzeba latać po tylu
      sklepach. Przesympatyczna obsługa.
    • muuunia Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 30.09.04, 12:06
      H&Mmama
    • joasia20 Re: Gdzie się ubiera przyszła Mama 01.10.04, 09:52
      hej, ja mogę ci polecić sklep "AGNES" w al. solidarności niedaleko od placu
      bankowego, tam naprawdę są fajne ciuchy i duży wybór a i ceny nie są bardzo
      wysokie, chociaż nie śa też niskie! polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka