kowcia 30.10.17, 12:00 tu monika, warszawa, 43 lata, 4 ciąża 17 tydz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wmiedzyczasie Re: hej hej 31.10.17, 09:10 We wrzesniu skończyłam 40. Jestem w 6t+3d. Druga ciąża, pierwsza 19 lat temu :) Jak się czujecie? Macie już za sobą 1 badania prenatalne? Jak to wszystko wygląda? Odpowiedz Link
jollyb Re: hej hej 31.10.17, 14:30 milo Cie widziec :) na tym naszym nowym forum, nasze forum jak niemowle dopiero:) ja jestem juz niemal na polmetku ciazy, robilam usg genetyczne ze wszystkimi pomiarami i normalne badania krwi czyli morfologie, cukier, mocz. ja niestety mam cukrzyce ciazowa i dodatkowe wizyty mam u diabetologa. nie robilam zadnych badan ktore nam sie naleza po 40 roku zycia za darmo bo nie bylo oprocz wieku do tego wskazan a lekarz poinformowal o mozliwosci ale nie nalegal. po usg genetycznym gdyby cos wyszlo nie tak to moze by namawial? sama nie wiem. czuje sie lepiej niz przez ostatnie 4 miesiace w ciagu ktorych wlaciwie to naprzytulalam sie do kibla za wszystkie czasy. teraz ciut lepiej ale caly czas jest jakos tak niewygodnie, sikam non stop, w nocy zwlaszcza, ograniczenia w jedzeniu tez mnie wkurzaja ... no ale coz byle tylko synus byl zdrowy:) ciesze sie ze do nas dolaczylas Odpowiedz Link
kowcia Re: hej hej 31.10.17, 14:39 Hej. Ja robilam wszysstkie badania prenatalne. Chcesz to pytaj. A tak poza tym to dzis jwzt chyba najgorszy dzien w tych 17 tyg :( Odpowiedz Link
wmiedzyczasie Re: hej hej 01.11.17, 13:26 Mnie strasznie męczą mdłości. W poprzedniej ciazy nie miałam tego problemu. Do tego mam takie napady głodu. To jest chyba związane z nagłym spadkiem cukru. Robie się mocno głodna zaczyna mi się kręcić w głowie i roztrzesiine ręce jak po zbyt dużej ilości kawy. I to wszystko w ciągu 20 sekund:( staram sie jesc malo ale czesto a jak wychidze na fluzej to musze mieć przy sobie cos do szybkiego zjedzenia. Jak sobie uświadomie ze to dopiero początek to aż się boje . Kowcia a ten nieszczęsny test pappa robiłaś? Tego samego fnia co usg genetyczne? Mój lekarz na razie dość enigmatycznie się wypowiada , wiadomo jestem na ssmym starcie. Odpowiedz Link
kowcia Re: hej hej 01.11.17, 17:15 Tak. Pobrali mi krew i potem usg. Wyniki po ok tyg. Wg mnie badanie z krwii nie jest miarodajne. Taka statystyka. Decydujesz sie na amnio? Odpowiedz Link
wmiedzyczasie Re: hej hej 01.11.17, 21:23 Sama nie wiem. 19 lat temu nie było tych wszystkich cudów i chyba było łatwiej. Odpowiedz Link
ameliaelektra Re: hej hej 06.11.17, 10:18 Olałam pappa i zdecydowałam się od razu na NIFTY. Tak, wiem, kosztuje. Ale kupiłam sobie spokój na całą ciążę. Dla mnie to inwestycja ważniejsza niż superwypasiony wózek czy jaki tam jeszcze gadżet dla dziecka. Odpowiedz Link
b.ombelek78 Re: hej hej 01.11.17, 07:55 Za 25 dni 39 lat, 30 tydzien pierwszej ciazy. Pelna energii i caly czas pracująca. Ciesze ze powstalo takie forum. Pozdrawiam♡ Odpowiedz Link
kowcia Re: hej hej 01.11.17, 17:17 Czesc !!!! Milo ze wpadlas na to forum, dopiero zaczynamy i jak sie nas tu kilka - kilkanascie zbierze to je zamkniemy i bedziemy plotkowac i plotkowac :) Skad jestes? Odpowiedz Link
car.in Re: hej hej 06.11.17, 11:18 Cześć Fajnie ,ze powstało to forum. Ja 43 lata, 4 dziecko, 31 tydzień ciąży. Ciężko znoszę jak i każdą poprzednią. Jestem z Łodzi. Mam córkę i dwóch synków. Teraz też będzie chłopczyk:) Choć marzyłam o dziewczynce. Odpowiedz Link
kowcia Re: hej hej 06.11.17, 12:28 je tez mam juz 2 chlopców i dziewczynę. jak sie dowiedziałam ze jestem w czwartej ciązy to pomyslałam ze to musi byc dziewczyna, i co? jest chlopak :) Odpowiedz Link
jollyb Re: hej hej 06.11.17, 14:50 mam takie jakies mgliste wrazenie ze my "dojrzale "mamy wolimy na starosc ( ha ha ha ) dziewczynke . ja tez marzylam o dziewczynce. a jest chlopczyk... oczywiscie ze nie szlocham ale kurcze jakos tak wole temat rozu lalek warkoczykow i bizuterii niz pilki noznej czy koparek. no ale coz, zobaczymy jak to bedzie. mam nadzieje ze bede dobra mama i dla synka:) Odpowiedz Link
car.in Re: hej hej 06.11.17, 19:02 Dokładnie. Mnie też bliższe róże i lalki niż lego star wars. Dla dziewczynek są takie piękne ubranka.... Odpowiedz Link
car.in Re: hej hej 06.11.17, 19:05 Kowcia pocieszyłaś mnie,że nie tylko u mnie 3 chłopaków i jedna panienka( już nastolatka) Odpowiedz Link
jollyb Re: hej hej 06.11.17, 20:31 tak z ciuchami to prawda, w sobote bylam w reserved ( zakupilam zero rzeczy dla niemwlaka tam chyba maja tylko dla wiekszych) potem poszlam do H&M mnostwo mnostwo rzeczy dla dziewczynek dla chlopcow tak sobie-kupilam pare bezow i szarosci i bieli ale szczerze to takie uniwersalne bardziej, w TKmax dla dziewczynek 3 wieszaki dla chlopcow ...1! dopiero w smyku sie poczulam usatysfakcjonowana bo mniej wiecej bylo po rowno dla niemowlat obojga plci:) Odpowiedz Link
kuagmija Re: hej hej 07.11.17, 15:25 Ja tak jak wy trzech chłopców i jedna panienka. W ciąży też myślałam, że będziemy mieli dziewczynkę, a tu już w 12 tyg.widać było, że chłopak. Teraz jednak nie zamienilabym go. Jestem mistrzem w składaniu lego ninjago , poznałam chyba wszystkich super bohaterów i nawet już nie zerkam na zabawki dla dziewczynek. Poza tym przynajmniej na zabawki wydam mniej dla tego najmłodszego 😉. Odpowiedz Link