Dodaj do ulubionych

"Motylki" w brzuchu...

25.02.05, 10:34
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamusie, cieszę się, że możecie przeżywać
już te piękne chwile kiedy rośnie w Waszych brzuszkach Dzidzi. Ja tylko
podejrzewam że mogę być w takim stanie, ale jeszcze za wcześnie na
stwierdzenie czekam cierpliwie i za kilka dni zrobię test, ale mam pytanie
czy na początku ciąży miałyście takie uczucie "motylki" w brzuchu, takie
łaskotanie dziwne śmieszne uczucie? Jestem ciekawa.Serdecznie dziękuję za
odpowiedzi. Pozdrawiam i uważajcie na siebie.

"Zaczęła się nić, która będzie trwać wiecznie..."
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: "Motylki" w brzuchu... 25.02.05, 10:41
      Wiesz ja jestem w 15 tc i czegoś takiego nie czułam ,i teraz też nie czuję.Ale
      z tego co tu na forum czytałam ,to takie motylki czuje się między 16-19
      tc .Teraz za wczesnie .
      • ade1 Re: "Motylki" w brzuchu... 25.02.05, 11:39
        takie motylki sie czuje jak zaczynaja sie pierwsze ruchy, ale z tego co widze
        to kobiety w ciazy potrafia sobie wmowic ze czuja je juz 1 dzien po zaplodnieniu
        • madziulka1979 Re: "Motylki" w brzuchu... 25.02.05, 12:46
          Jaka jesteś nie miła, po pierwsze ja sobie tego nie wmawiam a po drugie po
          prostu pytam. Czy to ma znaczenie czy ja to czuję czy nie - pytam a to
          różnica????
          • monika276 Re: "Motylki" w brzuchu... 25.02.05, 13:03
            madzulka ..ja tez niedlugo robie test ..zobaczymy co z tego wyjdzie i tez
            czuje motylki... a one są chyba spowodowane milym uczuciem jakie sobie
            wyobrażasz na widok pozytywnego testu ..ja sie juz nie moge doczekac kiedy go
            uczynie ... a jeszce musze poczewkac ze 2 tyg na razie za wczesnie
            chyba .Oby nie odlatywały e motylki pa
            • madziulka1979 Re: "Motylki" w brzuchu... 25.02.05, 13:12
              Dzięki za słowa otuchy, trzymam kciuki za pozytywne wyniki testu...ja też
              wkrótce zrobię może w przyszłym tygodniu. A te "motylki" to takie dziwne
              uczucie trudno mi je sprecyzować nigdy wcześniej się tak nie czułam. Być może
              nie jest to związane z tym, ze jestem w ciąży, ale jestem ciekawa czy Ktoś
              jeszcze miewa coś takiego.
              Ale widzę, że nie jestem sama to dobrze...
              • aniaj79 ach te motylki :) 25.02.05, 14:29
                Droga Madziulko!

Każda ciąża przebiega inaczej... czujesz, że coś dzieje sie z twoim organizmem
                i masz do tego prawo! Dziewczyny na forum nazywają "motylkami" pierwsze ruchy
                maleństwa a w twoim przypadku na pierwsze ruchy jest oczywiście za wcześnie (ok
                20tc). W pierwszy dniach pozapłodnieniu twój organizm zamienia się prawie
                w "reaktor jądrowy" tyle procesów zaczyna nagle w nim zachodzić i nie uważam,
                że byłoby cos nienormalnego w tym, że odczuwasz zmiany zachodzące w twoim
                brzuszku! Twierdzisz, że czujesz się poprostu inaczej i że to coś "nowego" i
                może właśnie to jest TO! Głowa do góry! Wierzę, że cała drżysz na myśl o
                teście - ale ja mocno wierzę w kobiecą intuicję smile Wsłuchuj się dalej w swój
                organizm! Ja nie od razu zorientowałam się, że jestem w ciąży, przypuszczalnie
                dla tego, że na to nie czekałam, ale sądze, że gdybym bardziej wsłuchała się w
                swoje ciało... kto wie? Życzę powodzenia i koniecznie daj znać o wyniku testu!
                Trzymam kciuki mocno!

Twoja rówieśniczka, Ania 22tc
                • madziulka1979 Re: ach te motylki :) 25.02.05, 14:39
                  Aniu wieelkie dzięki za wsparcie, dzięki Twoim słowom zrobię ten test dużo
                  wcześniej a co? Nie będę musiała żyć w niepewności, a nie wiedziałam że
                  dziewczyny "motylkami" nazywają ruchy dziecka - faktycznie zabawne - bo ja nie
                  czuję żadnych ruchów zresztą to za wcześnie, ale jestem głupiutka! Jeszcze raz
                  wieelkie dzięki a jak zrobię test na pewno dam znać!!!!!Trzymaj się cieplutko i
                  uważaj na Dzidzię!
    • mailmi Re: "Motylki" w brzuchu... 25.02.05, 18:44
      hej!
      ja mialam dokladnie takie motylki, laskotanie i babelki w brzuchu, jeszcze za
      nim zrobilam test, trwalo to tak ok.2 tygodnie a potem sie uspokoilo, i teraz
      wraca powoli, bo moje malenstwo zaczyna sie juz wiercic! a ja to odczuwam
      troszke inaczej.
      pozdrawiam i zycze podwojnych kresek!!! smile
    • aneczka2015 Re: "Motylki" w brzuchu... 11.06.18, 10:55
      Hej Ja czuję takie łaskotanie w brzuchu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka