iwcia42 02.11.07, 17:06 Hej.Jestem w 28tc i bardzo męczy mnie zgaga probowałam już wielu rzeczy i nic może macie jakieś serum na tą dolegliwość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiadamianka Re: trzeci trymestr 02.11.07, 17:08 ja po prostu biorę Rennie - pomaga rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: trzeci trymestr 02.11.07, 17:12 mi pomogła tylko woda mineralna gazowana ale na krótki czas, podobno jak ma sie zgage to urodzi się dziecko z włoskami, nie wierze w przesądy, ale u mnie sie sprawdziło, burza włosów Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: trzeci trymestr 02.11.07, 17:23 rennie. Brałam w pierwszej ciąży, biorę i teraz. Poza tym odpowiednia dieta, wiem, po czym będę miała zgagę, więc staram się pewnym potraw unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
foczka782 Re: trzeci trymestr 02.11.07, 20:28 Mnie meczy zgaga od dobrych 4m-cy, obecnie jestem juz w 9mc wiec mam nadzieje to juz mi wkrotce minie.Najgorzej jest w nocy kiedy w srodku mnie rozpala jak przy najwiekszym pozarze. Chwilowo pomagal mi maalox w plynie ale juz nie dziala a przeciez nie mozna wszystkiego odmawiac sobie do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: trzeci trymestr 02.11.07, 20:33 Rennie - w pierwszej ciąży pomagało i teraz też. Poza tym zmine mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: trzeci trymestr 03.11.07, 08:04 porod ci pomoze a wspomagaj sie doraznie rennie Odpowiedz Link Zgłoś
agata99222 Re: trzeci trymestr 05.11.07, 12:05 Jak na razie (28 tc) mi pomaga picie mleka i jedzenie migdałów. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: trzeci trymestr 05.11.07, 14:32 jestem w 11 tyg. ale zgaga męczy mnie od samego początku. Bez wzgledu na to co zjem. W dzień jest lepiej ale jak tylko przychodzi wieczor to masakra. Po jedzeniu mnie mdli wiec sie klade jak leze na plecach to jest wszystko ok, ale ile mozna lezec na plecach. Jak sie tylko poloże na boku to dopada mnie zgaga. czytalam o migdalach, ze pomagają , wiec sobie je zakupilam. Po nich bylo jeszcze gorzej i nasiliły mnie nudności. Pomaga mi picie zimnego mleka i zucie gumy mietowej. Moja koleżanka mowile , ze pani w aptece polecila jej do picia " mleczko" podobno pomaga ja jeszcze nie probowalam Odpowiedz Link Zgłoś