Dodaj do ulubionych

Pizza z automatu

IP: 91.188.112.* 03.12.09, 22:11
Pan Grzegorz to chyba ostro potestował przed wprowadzeniem..
Obserwuj wątek
    • Gość: Hihi Re: Pizza z automatu IP: *.chello.pl 03.12.09, 22:24
      Na zdrowie temu Panu! Tylko dlaczego nie uruchamia tych automatów u nas na
      Śląsku?!?!?
      • daghda.irish.pub Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:44
        Gość portalu: Hihi napisał(a):

> Na zdrowie temu Panu! Tylko dlaczego nie uruchamia tych automatów u nas na
        > Śląsku?!?!?

Rybnik jest na Śląsku... firma planuje dalszą "ekspansję" :-)
        • szarak_44 Pierogi on-line 04.12.09, 12:53

Prawdziwym wyzwaniem byłoby zrobienie automatu robiącego pierogi,
          albo gołąbki ;)

---
          - Co to ? -
          zapytałem, wstrząśnięty rozciągającym się na wiele godzin marszu
          obrazem. - Tur stepowy. - Ciernik wskazał ogromne, mierzące w kłębie
          dobre trzy metry stworzenie.

• Gość: Buu Albo laske, gdzie byle ..... IP: *.adsl.wanadoo.nl 04.12.09, 19:52

• Gość: dd Pizza z automatu IP: *.chello.pl 03.12.09, 22:25
      w dobrym miejscu na pewno na siebie zarobi
      ale nie mam pojęcia jakie to będzie dobre miejsce na takie badziewie
      i kurde wrzucam tam 15 pln i czekam jak wół 5 minut??
      niepalący umrze z nudów

• Gość: hgfds Re: Pizza z automatu IP: 94.246.163.* 03.12.09, 23:35
        A na kebaba w budce to ile czekasz?
        • Gość: f Re: Pizza z automatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 08:23
          no patrz, nie pomyslalem
      • daghda.irish.pub Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:46
        Gość portalu: dd napisał(a):

> w dobrym miejscu na pewno na siebie zarobi
        > ale nie mam pojęcia jakie to będzie dobre miejsce na takie badziewie
        > i kurde wrzucam tam 15 pln i czekam jak wół 5 minut??
        > niepalący umrze z nudów
        >

Na polibudzie w Rybniku sprawdza się idealnie. Przypadkiem pojechałem tam z
        kolegą, który pracuje w tej firmie (pojechaliśmy dodać plastikowe sztućce do
        zasobnika, wybrać kasę i uzupełnić mrożone dodatki) i szczerze mówiąc, parę osób
        już kupiło albo akurat się za to zabierało. Więc zainteresowanie jest.

...a na kebaba czeka się czasem nawet dłużej ;-)
        • Gość: Kaźmiż Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 21:55
          > ...a na kebaba czeka się czasem nawet dłużej ;-)

Nie na Węgrzech. Tam dostajesz gotowego zanim powiesz esztereszte kawreszte
      • senseiek Re: Pizza z automatu 04.12.09, 08:59

> w dobrym miejscu na pewno na siebie zarobi
        > ale nie mam pojęcia jakie to będzie dobre miejsce na takie badziewie
        > i kurde wrzucam tam 15 pln i czekam jak wół 5 minut??
        > niepalący umrze z nudów

Przeciez zamawiajac normalna pizze z dowozem czeka sie 20-40 min..
        • Gość: seboc Re: Pizza z automatu IP: 83.238.170.* 04.12.09, 12:15
          > Przeciez zamawiajac normalna pizze z dowozem czeka sie 20-40 min..

a ten automat dowozi?
          S.
          • Gość: d. Re: Pizza z automatu IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.09, 21:51
            Wystarczy dodać jakiś silnik, koła, GPS i voila. A tak szczerze mówiąc, to nie
            zdziwiłbym się, gdyby za kilka lat, po wysłaniu SMS-a na numer xxxx, o treści 01
            (margherita), pod dom przyjeżdżałby automat ze świeżo wypieczoną (w trakcie
            jazdy) pizzą.
      • Gość: xt Re: Pizza z automatu IP: *.provimi.com 04.12.09, 09:15
        Prosta piłka. Wystarczy zamontować tam ekran wyswietlający reklamy i informacje.
        Reklamodawcy będą się zabijać o takie miejsce, gdzie wszyscy z nudów będą
        oglądać reklamy...
        • anika1983 Re: Pizza z automatu 04.12.09, 09:56
          dokładnie o tym samym pomyślałam, idealne miejsce na reklamy i ile kasy
          dodatkowej; to samo w metrze, pojawiły się ekrany i każdy te reklamy
          ogląda, jak nie ma nic innego do roboty
    • Gość: KIDA Re: Pizza z automatu IP: *.chello.pl 03.12.09, 23:49
      Ciekawe że Gazeta pozwoliła na taką Darmową reklamę.Jest wszystko,
      brakuje jeszcze numeru telefonu do Pana który zajmuje się franczyzą
      FEE!! PSUJECIE RYNEK!!!!!!!!
      REKLAMY SIĘ SPRZEDAJE

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • bnch Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:49
        Przesadzasz. Za każdym przedsięwzięciem stoi jakaś firma, więc wychodząc z Twojego punktu widzenia nie można by pisać w prasie o biznesie. A ta machina jest ewidentnie interesująca, więc osobiście cieszę się, że ktoś mi coś takiego w prasie zaprezentował.
      • Gość: Gość Re: Pizza z automatu IP: *.acn.waw.pl 04.12.09, 07:50
        Przestań bo to już się robi kretyńskie - pisanie o jakimkolwiek produkcie a na
        dole podejrzenie o reklamę.
        • acer0 Re: Pizza z automatu 04.12.09, 08:29
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Przestań bo to już się robi kretyńskie - pisanie o jakimkolwiek produkcie a na
          > dole podejrzenie o reklamę.
          A sondaże fałszywe ze słupkami 100 procentowymi dla Tuska i PO to nie reklama?
          To reklama i wciskanie ludziom kitu.
          • pe1 Re: Pizza z automatu 04.12.09, 11:10
            A gdzie widziałeś taki sondaż ze 100% słupkami?
            • janci0 Re: Pizza z automatu 04.12.09, 20:19
              Szybko żeście przeskoczyli z gastronomii do polityki...
      • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 09:04
        A Ty dlaczego reklamujesz w swoim poscie "chello.pl"
        • Gość: KIDA Re: Pizza z automatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 10:25
          Widać rozumku zabrakło, Bavarianowi, gdybym ja reklamował to było by to
          w tekście posta, a jako że jest w miejscu niezależnym ode mnie więc nie
          ja reklamuje.

A jeśli ktoś nie wie jak sie reklamę umieszcza niech zajrzy do prawa
          prasowego i praw pokrewnych, nie można łączyć reklamy z informacją
          • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 12:06
            Moj maly rozumek jest w sam raz na Twoje madre teksty. To byl sarkazm, to Ty nie
            zrozumiales, ale to nie przyczyna malego zbyt rozumku [bron-boze] lecz
            niestarannego czytania pieniactwem spowodowanego.
      • Gość: tt Re: Pizza z automatu IP: *.provimi.com 04.12.09, 09:17
        A skąd wiesz, że to było za darmo? Ktoś coś pewnie zapłacił. A do kogo trafiła
        kasa - nie wiemy...
        • janci0 Re: Pizza z automatu 04.12.09, 20:20
          Nie pomyśleliście że to jest po prostu ciekawa informacja? A dane na temat
          franczyzy - jak znane to dlaczego nie podać?
    • zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 [...] 03.12.09, 23:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: js Pizza z automatu IP: *.mathcs.emory.edu 04.12.09, 00:20
      moze sie przyjac, Polacy lubia takie g. gdzie indziej pokazuja jako
      'ciekawostki przyrodnicze'
      • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 09:08
        Masz racje, tzw Zachod wraca szybkim krokiem do zdrowego, spokojnego i
        zrelaksowanego jedzenia, szczegolnie Wlochy patrz: SlowFood i ogolny boom
        ekozywnosci.
        W Polsce, gdzie liczy sie tylko ilosc i cena, moze sie taki pizzomat przyjac.
        • bezzebnypirat kompletnie bzdurzycie 04.12.09, 11:33
          zieeew

Kolejni zachlysnieci zachodem Polacy z kompleksami. Skad pochodza te automaty i
          pomysl na nie? Ze 'szczegolnie Wloch', gdzie tak doceniaja SlowFood i
          ekozywnosc. Czlowieku, zapewniam Cie, ze w Polsce duzo wiecej ludzi gotuje sobie
          samemu obiady niz w takich Niemczech czy UK. Do tego mamy siec jak np GreenWay,
          co ciezko uswiadczyc we wspomnianych wczesniej krajach. Plus multum restauracji
          z naprawde dobra zywnoscia, a fast foody... pare kebabow i KFC/McDonalds. Jesli
          chodzi o kulture jedzenia to nie mamy sie czego wstydzic. A to, ze studenci czy
          zakupowcy beda kupowac w czyms takim pizze? Sam bedac studentem korzystalbym z
          tej maszyny.
          • Gość: Bavarian Re: kompletnie bzdurzycie IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 12:24
            Nie zachlysnieci i zakompleksieni, lecz dobrze poinformowani. Domowe porady
            psych. zostaw sobie.
            Wlasnie sprawdzilem strone .greenway. pare barow, w Wawie raptem 4 to niewiele.
            Asortyment zywnosci wyzszej jaksci w Polsce jest bardzo ubogi, zwykle to 10 do
            20 art, przewaznie z importu. Bardzo niewiele. Na ostatnich targach zywnosci
            ekologicznej w Norymberdze, Polska bardzo slabo wypadla. Troche lepiej w
            Berlinie na Gruene Woche. Przed kilkoma laty gdy Polska byla tzw Gastland,
            niemalze sie skompromitowala uboga oferta. Nawet nie zaczynaj dyskusji o
            polskiej certyfikowanej zywnosci BIO bo to zaledwie ilosci sladowe w porownaniu
            z IT, FR czy DE. Polacy sa na etapie poznawania i niedowierzania ceryfikowanym
            artykulom. [szukanie podstepu] Zgodze sie jedynie co do gotowania w domach...
            • bezzebnypirat Re: kompletnie bzdurzycie 04.12.09, 18:22
              Jesli chodzi o porownanie nas z FR czy IT to wypadamy blado, ale tak wypada 99%
              krajow. Tak sie akurat sklada, ze mieszkam w drugim juz kraju zachodniej europy
              przez ostatnie kilka lat, czesto bywam w DE jeszcze jednym i... Przejdz sie po
              prostu do jakiegos porzadnego sklepu (P&P, Bomi etc) masz zywnosc jaka chcesz.
              Fakt, ze w Tesco w UK zapewne znajdziesz wiecej produktow z logiem Fair Trade,
              Organic czy cos w ten desen (no dobra, podczas kryzysu ta zywnosc najbardziej
              dostala po dupie i asortyment ograniczono), ale w zadnym razie nei sprawia to,
              ze dieta ludzi w UK jest korzystniejsza niz w PL. Nie interesuja mnie
              certyfikaty, nasze miejsce na targach itp. Po prostu, gdy ktos chce korzystac z
              najlepszych produktow nie ma w Polsce z tym zadnego problemu. Robi zakupy we
              wspomnianych wczesniej sklepach czy idzie do dobrej restauracji jakich u nas bez
              liku. I nie kantuja na rachunkach tak jak np we Wloszech, gdy uslysza, ze nie
              mowisz po Wlosku. Nie moge sie doczekac jak przecudowne polskie pieczywo zagryze
              szynka bez chemii z P&P i zapije piwem Zywe. To ze np wspomniane piwo nie jest
              obecne na jakis targach, to nawet lepiej. Skupiaja sie na lokalym rynku, piwo
              kupisz w zasadzie tylko w Trojmiescie i okolicach, zgoogluj je.
              • Gość: wuwu Re: kompletnie bzdurzycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 10:22
                piwo żywe kupisz bez problemu na całym Mazowszu, na wsiach również
            • Gość: z kanady Re: kompletnie bzdurzycie IP: *.258.popsite.net 05.12.09, 17:22
              najzdrowsze jedzenie jest w kanadzie. nazywa sie chicken wings. i w
              usa tez bardzo popularne jest. podjezdzasz samochodem od okienka tzw
              drive through. a jak zimno to wszystko da sie zjesc.
        • Gość: swoboda_t Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 14:51
          Gość portalu: Bavarian napisał(a):

> Masz racje, tzw Zachod wraca szybkim krokiem do zdrowego,
          spokojnego i
          > zrelaksowanego jedzenia, szczegolnie Wlochy patrz: SlowFood i
          ogolny boom
          > ekozywnosci.

A wiesz gdzie w Europie jest najwięcej (i to zdecydowanie) maszyn
          vendingowych?? Taaak, we Włoszech!
    • 5p-factory Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:31
      masz rację :-) testował cały miesiąc :-) albo i dłużej...
      natomiast wiele wątpliwości budzi stwierdzenie że pizza będzie tworzona ze
      świeżych składników... w automacie??? w jaki sposób???
      wszystko będzie stare jak w ruskiej lodówie!!!
      • daghda.irish.pub Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:48
        5p-factory napisał:

> masz rację :-) testował cały miesiąc :-) albo i dłużej...
        > natomiast wiele wątpliwości budzi stwierdzenie że pizza będzie tworzona ze
        > świeżych składników... w automacie??? w jaki sposób???
        > wszystko będzie stare jak w ruskiej lodówie!!!

No, nie zgodzę się :-) Taki automat musi być "serwisowany", czyli uzupełniany i
        kontrolowany bo inaczej nie zostanie dopuszczony do produkcji ;-) W środku jest
        regularna lodówka a serwisant dwa czy trzy razy w tygodniu zagląda do każdego
        automatu, czy wszystko jest OK.

Ja tam nie pracuję, ale na jednej "akcji" serwisowej byłem z kolegą, który się
        opiekuje tymi automatami. Fajna sprawa :D
        • Gość: asd testowanie IP: *.asi01.cs-isp.net 04.12.09, 12:32
          rozumiem ze to pozadny automat i ze wymaga ciaglej kontroli.
          ale dziala w nim jednak bardzo wiele odrebnych procecow... nie chce
          krakac ale jest wiele rzeczy ktore moga sie nagle popsuc. to nie
          jest kawa za 2zl, klient wrzuca 15 zl i chce pizze albo zwrot
          pieniedzy... widze w zwiazku z tym ciagle problemy hahahaha
          pozdrawiam.
      • prawdziwy.jonek Re: Pizza z automatu 04.12.09, 08:37
        5p-factory napisał:

> masz rację :-) testował cały miesiąc :-) albo i dłużej...
        > natomiast wiele wątpliwości budzi stwierdzenie że pizza będzie tworzona ze
        > świeżych składników... w automacie??? w jaki sposób???
        > wszystko będzie stare jak w ruskiej lodówie!!!

a co ty myslisz ze w pizzerii to masz skladniki prosto ze stolu rzeznickiego???
        puknij sie dobrze w czolo! nawet nie masz pojecia ile te wszystkie skladniki
        leza po chlodniach i lodowkach, wiec sie nie produkuj, a ja i tak nie jestem
        zwolennikiem automatow wiec jak bede mial ochote na pizze to sobie pojde jak
        gosc do dobrej pizzy i w spokoju zjem.
        • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 10:01
          Nigdy nie byles w prawdziwej porzadnej osterii, pizerii wiec nie wiesz.
          W porzadnych lokalach, nic nie idzie z chlodni, puszki czy zamrazalnika. NIC!
          Masz watle pojecie o pizzy i gastronomi- zreszta wiekszosc twoich wypocin to
          zwykle trollowanie.
          • Gość: moe Re: Pizza z automatu IP: 82.139.156.* 04.12.09, 11:57
            Nigdy nie byles w prawdziwej porzadnej osterii, pizerii wiec nie wiesz.
            > W porzadnych lokalach, nic nie idzie z chlodni, puszki czy zamrazalnika. NIC!
            > Masz watle pojecie o pizzy i gastronomi- zreszta wiekszosc twoich wypocin to
            > zwykle trollowanie.

To pewnie koszt 100 zł :)
            • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 12:26
              Nie, ale w okolicach 12 do 15 EUR
            • Gość: Lopez Re: Pizza z automatu IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 04.12.09, 14:20
              Nie ma to jak wyzywać innych od trolli samemu będą jednym z nich...
    • Gość: olo No to się gościu przeliczył IP: *.pl.tesco-europe.com 04.12.09, 07:32
      wielu było pionierów i większość splajtowała. Tu będzie podobnie. Wtopi kasę.
      Opłata 2,2 za miesiąc niech szuka frajera w polu.
      • daghda.irish.pub Re: No to się gościu przeliczył 04.12.09, 07:50
        Gość portalu: olo napisał(a):

> wielu było pionierów i większość splajtowała. Tu będzie podobnie. Wtopi kasę.
        > Opłata 2,2 za miesiąc niech szuka frajera w polu.

Gazeta chyba coś przekręciła - firma płaci kaucję, nie ma żadnego abonamentu...
      • Gość: Kierownik Re: No to się gościu przeliczył IP: *.acn.waw.pl 04.12.09, 07:51
        Halo!!! Paleta z towarami dla frajerów czeka do rozładowania!
      • Gość: beno Re: No to się gościu przeliczył IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.09, 10:45
        2200 to tylko "haracz" a oplata miejsca w ktorym bedzie stal,a
        koszta takie jak prad ,woda,a koszta serwisu,no i oczywiscie
        produkty do tej pizzy (oczywiscie w zaleznosci od ilosci
        sprzedawanej przez automat)oraz nie ma mowy o wysokosci
        kaucji,dochodzi jeszcze problem ew.awarii,jak dlugo bedzie trwala
        naprawa(no bo w tym czasie-zero dochodu,automaty to nowosc a nie od
        lat sprawdzone i proste automaty do kawy itp.) ,reasumujac-zysk
        jest watpliwy-...ab.prawdopodobna strata...
    • Gość: lol Pizza z automatu IP: *.cg.shawcable.net 04.12.09, 07:40
      Te automatyChyba produkcji sowieckiej bo wielkie ,a u nich wszystko bolsze.
    • alik666 wielka tajemnica "automatu" 04.12.09, 07:42
      W środku siedzi paru kitajców i "gniecie ciasto". Smacznego. ;)
      • anika1983 Re: wielka tajemnica "automatu" 04.12.09, 09:58
        LOL
    • bnch Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:47
      Gorsza od Telepizzy pewnie nie będzie. Zresztą w kraju z tak schamiałą kulturą jedzenia pizzy, to pewnie się coś takiego przyjmie. Tym bardziej, że sam wynalazek jest całkiem interesujący. A że z prawdziwą, dobrą pizzą nie będzie to miało wiele wspólnego, to trudno. Większość polskich pizzerii też nie ma z włoską pizzą nic wspólnego.
      • daghda.irish.pub Re: Pizza z automatu 04.12.09, 07:51
        bnch napisał:

> Gorsza od Telepizzy pewnie nie będzie. Zresztą w kraju z tak schamiałą kulturą
        > jedzenia pizzy, to pewnie się coś takiego przyjmie. Tym bardziej, że sam wynala
        > zek jest całkiem interesujący. A że z prawdziwą, dobrą pizzą nie będzie to miał
        > o wiele wspólnego, to trudno. Większość polskich pizzerii też nie ma z włoską p
        > izzą nic wspólnego.

Ale ta pizza nie jest gumowata, kiedy się ją odbiera ;-)
      • Gość: ala Re: Pizza z automatu IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 04.12.09, 09:25
        Skoro my jestesmy chamy to co powiedziec o Wlochach? Takie maszyny juz u nich
        stoja. A wiesz wogole co to jest prawdziwa wloska pizza i skad sie wywodzi?
        Takiej prawdziwej ty napewno bys nie dotknol nawet. Nie wiem jakbys przeniusl
        tradycje jedzenia pizzy z Wloch? To nie mozliwe a jezeli twierdzisz ze mozliwe
        to tym bardziej podziwiam.
        • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 10:20
          Od ponad 25 lat conajmnie raz w roku jestem w Italii, sa lata, ze nawet 3 i 4
          razy tam spedzam wolny czas. Bylem we wszystkich regionach geograficznych, nigdy
          nie widzialem automatu do pizzy, Powiedz gdzie ja widzialas? Moze w Bibione na
          plazy, ale to juz chyba nie jest prawdziwa Italia.
          • Gość: zzxx Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 12:19
            Czytaj ze zrozumieniem. Automaty pojawiły się w tym roku, jest o tym napisane w artykule. Nic dziwnego, że ich nie widziałeś. Swoją drogą, każdy je taką pizzę, jaką lubi. Po co komentować, że nie jest taka prawdziwa włoska?
            • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 12:29
              Moja odp. dot wypowiedzi powyzszej Goscia: ala.
              • Gość: ja Re: Pizza z automatu IP: 188.33.33.* 04.12.09, 17:03
                A odpowiedź xxx, dotyczy twojej wypowiedzi. Moze sie ustosunkujesz?
      • Gość: raz i nigdy więcej Re: raz w życiu zamówiłem telepizze. była to IP: *.23.54.194.generacja.pl 04.12.09, 09:38
        najgorsza pizza jaką w życiu jadłem. mimo głodu nie dałem rady zjeść do końca.
        • Gość: ja Re: raz w życiu zamówiłem telepizze. była to IP: 188.33.33.* 04.12.09, 17:04
          Fakt, powinni podawac ją razem z wiadrem na wymiociny.
    • Gość: iks Ciekawe ile IP: *.pl.tesco-europe.com 04.12.09, 07:58
      biedoty czy frajerstwa kupi pizze z automatu. Niezły syf to musi być w 3
      minuty to można wodę na kawę zagotować
    • Gość: qqq Re: Pizza z automatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 08:09
      A mnie się pomysł bardzo, bardzo podoba.
      Pamiętajmy, że pizza to najtańsze włoskie danie biedoty, nie ma co
      robić z niego nie wiadomo jakiego kultu, chyba że ktoś jada tylko
      pizzę z truflami. To w założeniu ma być proste, tanie i szybkie.
      Często nie chce mi się iść specjalnie do pizzerii albo zamawiać
      przez telefon ani też czekać na kebaba czy coś tam, ani odgrzewać w
      piekarniku pizzy mrożonej. Taki automat w miejscu gdzie nie ma
      żadnej budki z fast foodem to może być żyła złota, o ile oczywiście
      cena będzie sensowna no i w smaku będzie ok. Ale jesli proces
      produkcji tak wygląda to może nawet da się to zjeść. Jedyny problem
      to ewentualna kolejka - jak są 3 osoby to już muszę czekać 9 minut.
      Raczej więc musiałby stać w akademiku niż w supemarkecie.
      • Gość: taki lewus Re: Pizza z automatu IP: *.pool.mediaWays.net 04.12.09, 09:59
        Tobie się pomysł podoba, bo najwyraźniej nie qmasz, jak się robi pizze. To
        ciasto drożdżowe - jeśli byłoby robione rzeczywiście z typowych składników woda,
        mąka i drożdże, to musiałoby wyrastać z 40 minut co najmniej. Teraz sam sobie
        odpowiedz, co z tej maszyny wyjdzie po 5 minutach.
      • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 10:24
        Pizza z bufalo mozarela, do tego san daniele lub parma, na tym pare listkow
        rucola, czy moze byc cos lepszego? Do tego kieliszek brunello.
        Oczywiscie prosciutto rzucone dopiero po wyjeciu z pieca!
        • Gość: lll Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 11:32
          > Oczywiscie prosciutto rzucone dopiero po wyjeciu z pieca!

Prosciutto to surowa szynka, więc z jakiego pieca?
          • Gość: taki lewus Re: Pizza z automatu IP: *.pool.mediaWays.net 04.12.09, 11:41
            no przeciez chodzi mu o wyjecie pizzy z pieca, a nie surowej szynki
            • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 12:34
              Gdybys jadl porzadna pizze, to wiedzialbys o co chodzi, i co to jest Prosciutto,
              np Prosciutto di Parma, lub San-Daniele, a tak musisz trollowac.
              • Gość: Bavarian Re: Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 12:36
                Oczywiscie ten wpis jest adresowany autorowi powyzej :-)
              • swan_ganz Re: Pizza z automatu 04.12.09, 15:10
                > Gdybys jadl porzadna pizze, to wiedzialbys o co chodzi, i co to
                jest Prosciutto , np Prosciutto di Parma, lub San-Daniele, a tak
                musisz trollowac.

a Ty gdybyś był kulturalnym, dysponującym wyrafinowanym
                podniebieniem facetem na jakiego starsza się tu wystylizować to
                odpowiedziałbys człowiekowi na jego wątpliwości bez zbędnych
                złośliwości bo one niczemu nie słuzą. Tym bardziej, że jego pytanie
                ma swoje uzasadnienie bo faktycznie ma rację mówiąc, że to jest
                surowe, wędzone mięso...

Masz jakiś problem ze swoim fajfusem i odreagowujesz na forum?
              • Gość: nick Re: Pizza z automatu IP: *.icpnet.pl 04.12.09, 19:57
                Boże koleś, jakie kompleksy z ciebie wyłażą LOL, dawaj jeszcze tych
                swoich "mondrości"
              • Gość: italiano prosciutto - to zwykła szynka, serio IP: 213.25.163.* 13.01.10, 09:37

> Gdybys jadl porzadna pizze, to wiedzialbys o co chodzi, i co to jest Prosciutto
                > ,
                > np Prosciutto di Parma, lub San-Daniele, a tak musisz trollowac.

Jak już pojedziesz do Włoch, gdzie niby tak często bywasz (a podstawowych włoskich słów dalej nie znasz), to idź do sklepu i spytaj o to swoje prosciutto (małą literą piszemy, toż to generyczna szynka). Zobaczymy, którą dostaniesz - pewnie żadną, bo nie dogadasz się z panią, chyba że w końcu wskażesz palcem, o co Ci chodzi:)
        • Gość: italiano Re: Pizza z automatu IP: 213.25.163.* 13.01.10, 09:47

> Pizza z bufalo mozarela, do tego san daniele lub parma, na tym pare listkow
          > rucola, czy moze byc cos lepszego? Do tego kieliszek brunello.

Panie obyty, naucz się Pan pisać, zanim zacznie się pan mądrzyć. Co to jest "bufalo mozarela", w jakim to języku, chyba hinduskim?

A rukola jest dobrze znana w Polsce, kupisz ją praktycznie w każdym sklepie, więc po co przeinaczać - by udawać, że zna się jakiś język?
          Włoskiego nie znasz, przykro mi:).

A nazwy własne wypada pisać dużą literą - inaczej, oprócz ignorancji wychodzą jeszcze błędy ortograficzne.
    • Gość: jaro74 Pizza z automatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 09:00
      w Kielcach w galeri ECHO właśnie zamykają "część restauracyjną"
      (rozbudowa obiektu) więc tu taki automat by sie przydał, oczywiście
      ze stolikami i krzesłami które w akademikach nie są potrzebne.
    • Gość: Bavarian Pizza z automatu IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.09, 09:02
      W Italii oczywiscie taki automat bylby profanacja, zdziczeniem obyczajow,
      zwyrodnieniem i w ogole naj, naj gorszym co moze byc do mangiare!
      Jedzenie to czesc kultury i oczywiscie ta nie moze byc z automatu.
      • Gość: swoboda_t Re: Pizza z automatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 14:56

> W Italii oczywiscie taki automat bylby profanacja, zdziczeniem
        obyczajow,
        > zwyrodnieniem i w ogole naj, naj gorszym co moze byc do mangiare!
        > Jedzenie to czesc kultury i oczywiscie ta nie moze byc z automatu.

Automato do pizzy wymyślił i zbudował Włoch, pierwsze egzemplarze od
        kilku miesięcy pracują we Włoszech, a nawiększa liczba automatów do
        vendingu i największy rynek w Europie jest... taaak, we Włoszech!
        • bierfreund Re: Pizza z automatu 04.12.09, 15:17
          No taaaaak, ale watpie, zeby te automaty robione i ustawiane byly z mysla o
          Wlochach i staly sobie w jakiejs malej wiosce.
          One beda stac na lotniskach, dworcach, w wielkich centrach handlowych i w
          okolicach koloseum czy krzywej wiezy. Tam, gdzie sie turysci kreca.
          A duuuuuuza czesc turystow oczekuje od pizzy, ze bedzie tlusta, oblozona na 2 cm
          serem i plywala w sosie. Po co ich straszyc prawdziwa wloska pizza?
      • bierfreund Re: Pizza z automatu 04.12.09, 15:10
        Ze 3 lata temu mialem okazje pracowac we Wloszech w okolicy Perugii, turystow
        tam jak na lekarstwo, i kilkakrotnie jadlem oryginalna wloska pizze, robiana dla
        tubylcow.
        No i doszedlem do wniosku, ze to co my "Europejczycy" okreslamy mieniem pizzy to
        jakies calkiem inne danie, majace malo wspolnego z oryginalem. Z kolei jesli
        wezmiemy "nasze" pizze za wzor, to te mrozone sa nieporownywalnie gorsze od tych
        swiezych, i obawiam sie, ze te z automatu uplasuja sie na koncu stawki.
        Ale w sumie ani mnie to grzeje, ani ziebi. Komu smakuje niech sie cieszy.

PS: Ktos sie wyzej zastanawial, czy darmowa reklama. Nie wiem, ale fakt, ze
        autor tekstu nie opisal nam smaku produktu i jego jakosci i nie zadziwilo go
        ciasto ugniecione, wyrosniete, oblozone i upieczone w ciagu 3 minut nie swiadczy
        o jego obiektywizmie...
    • Gość: jaro74 Pizza z automatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 09:05
      DO daghda.irish.pub ☺
      JAK TO JEST Z TYMI SKŁADNIKAMI?
      W jednym z postów pisałeś: " Przypadkiem pojechałem tam z
      kolegą ..(pojechaliśmy dodać .... i uzupełnić mrożone
      dodatki"
      A w artykule jest napisane że pizza powstaje wyłącznie ze świeżych
      składników ????
    • Gość: Pizzerman Pizza z automatu=wc za 1h IP: *.galileusz.3s.pl 04.12.09, 09:19
      Amatorsko w domu robię pizzę dla znajomych. Nieskromnie powiem że uważają moją pizzę za jedną z najlepszych. Ja potwierdzam że raptem w kilku profesjonalnych pizzeriach rozrzuconych po europie jadłem wyrób lepszy od mojego. Tyle subiektywnych opini, teraz obiektywnie. Przygotowanie pizzy kosztuje około 1/4 tego ile kosztuje ona w restauracji. Jednak trzeba się dużo napracować - trzy/cztery pizzy robię w około 3 godziny. Bardzo dużo czasu trzeba poświęcić na ciasto które musi odczekać swoje by urosnąć. Jeśli ktoś robi pizzę szybko, a tak jest w automacie oznacza to że ciasto urosło "chemicznie" A to oznacza zależnie od osobnika: 10xWC, wymioty, zaparcia, gazy itp. Dla zainteresowanych przepis e-mailem
      • Gość: perru' Re: Pizza z automatu=wc za 1h IP: *.ghnet.pl 04.12.09, 09:34
        hej, 3 godziny to calkiem sporo, ale to znaczy ze sie przykaldasz dla przyjaciol!
        ja tez lubie zrobic pizze sam: 10 min mieszanie skladanikow i wyrabianie, 30-45
        min na wyrośnięcie, w tym czasie przygotowanie skladnikow na gorze (pokrojone
        pomidory z oliwa bazylia i oregano; podsmazone pieczarki z curry; cukinia z
        feta; i oczywiscie mozarella...), potem rozwalkowanie (nie umiem podrzucac
        jeszcze hehehe) i do pieca, swietnie się tez udaje w wersji calzone!
        przyjemnie jest coś samemu ugotowac i potem zjesc ze znajomymi!
      • mike_green Re: Pizza z automatu=wc za 1h 04.12.09, 10:10
        Prosimy bardzo o przepis twojej pizzy panie Pizzerman i zamieszczenie go na forum.
        Pozdrawiam M.Z.

• Gość: Pi Re: Pizza z automatu=wc za 1h IP: *.galileusz.3s.pl 04.12.09, 19:26
          Sory cały dzień w pracy, dopiero teraz troche czasu na forum. Osobom które podały e-mail wyślę zaraz scany. Z tego powodu nie mogę (a właściwie nie chce mi się) podać na forum bo musiałbym przepisywać 2 strony A4. Choć piszę szybko - wybaczcie za dużo zleci. Jak ktoś potrzebuje to piszczie na okanusia@o2.pl
      • Gość: Człowiek o kształc Re: Pizza z automatu=wc za 1h IP: *.multimo.pl 04.12.09, 10:43
        Pizzerman - poproszę - iru3@o2.pl

Ostatnio robiłem pierwszy raz w rzyciu pizzę , nawet dobre ale w środku trochę
        surowa była. Czyżby najpierw powinienem podpiec ciasto a pod koniec nałożyć
        składnini?
        • swan_ganz Re: Pizza z automatu=wc za 1h 04.12.09, 15:14
          > Ostatnio robiłem pierwszy raz w rzyciu pizzę , nawet dobre ale
          w środku trochę surowa była.

surowa była? Czy tak samo surowa jak Twoja wypowiedź mniej więcej
          tez po środku? W życiu kochany to nie tylko żarcie się liczy; do
          szkoły marsz...
      • Gość: JohnyWalker Re: Pizza z automatu=wc za 1h IP: *.e-wro.net.pl 04.12.09, 12:03
        ja też poproszę przepis :)

johnywalker19860@wp.pl

z góry wielkie dzięki!
      • hugii Re: Pizza z automatu=wc za 1h 04.12.09, 13:24
        Mógłbyś wysłać mi przepis? thebonecollector@wp.pl? bym był wdzięczny.
      • Gość: Wrx Re: Pizza z automatu=wc za 1h IP: 93.159.132.* 04.12.09, 14:10
        I ja też poproszę o ten przepis:)

gregory_ch@op.pl
        • Gość: ja tez :D Re: Pizza z automatu=wc za 1h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 10:32
          jestem ciekawa co to jest
          więc jesli mozna
          szalona.manuela@gazeta.pl
    • Gość: polonista Pizza z automatu IP: 95.75.157.* 04.12.09, 09:29
      na dworach, na dworach... Kolejny marny analfabeta, początkujący pismaczek...
      A korekta śpi...
      • Gość: g.suss Re: Pizza z automatu IP: *.chello.pl 04.12.09, 12:20
        Gość portalu: polonista napisał(a):

> na dworach, na dworach... Kolejny marny analfabeta, początkujący pismaczek...
        > A korekta śpi...

Bo tylko marnym analfabetom, początkującym pismaczkom zdarzają się literówki.
        Puknij się w łeb.

Swoją drogą.... co... to... za... debilna... moda... żeby wszędzie... stawiać...
        wielokropki?
        • Gość: polonista Re: Pizza z automatu IP: 95.75.159.* 04.12.09, 13:26
          Miły jegomościu z kulturą u ciebie marnie.
          Powinieneś udać się z wizytą do psychologa który objaśni ci co to debilizm i
          przy okazji badania puknie w łeb...
    • wedry Pizza z automatu 04.12.09, 10:02
      Ciekawe jak gwarantują świeżość składników?
    • Gość: tomerskn Pizza z automatu IP: *.19.165.53.osk.enformatic.pl 04.12.09, 10:05
      maka woda i na to sos to jakies totalne bzdury.
      Przeciez tak sie nie robi pizzy, ciasto musialoby byc gotowe.
      • Gość: Qternoga Re: Pizza z automatu IP: *.chello.pl 04.12.09, 10:31
        dadhda.irish.pub-toż to nie kto inny jak grzegorz kaszuba, domniemany
        prducent pizzo-maszyny, nie dość że robi z was wariatów swoim trolowaniem to
        jeszcze ku waszej uciesze sie reklamuje...
        Brawo! brawo forumowym znawcom trolowania...!!!
    • Gość: zenn Ohyda. No, ale ludzie zjedzą każde g.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.09, 10:20
      To pewnie oferta dla klientów "obiadów" w mrożonkach, czyli ludzi pozbawionych
      zmysłu smaku i umiejętności gotowania.
    • Gość: JohnnyIHardlyKnewY Pizza z automatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 10:25
      SUPER. Zakalec za 5 zł !! To będzie prawdziwa rewolucja. nie mnie jak tylko ten patent pojawi się gdzieś w pobliżu na pewno wypróbuje.
    • Gość: copy Pizza z automatu IP: 81.210.87.* 04.12.09, 10:35
      pizza na dworach? :)
    • anna451 Pizza z automatu 04.12.09, 10:51
      zawsze można upiec samemu w domu
    • and_nowak Słowo "wynalazek" 04.12.09, 11:04
      W artykule padło słowo "wynalazek". Śmiem twierdzić, że to NIE JEST WYNALAZEK,
      tylko automat. Wynalazkiem było koło, silnik spalinowy, itp. Połączenie automatu
      wrzutowego, mieszadła, piekarnika z kilkoma innymi istniejącymi urządzeniami nie
      zasługuje na to miano.
      • Gość: radek Re: Słowo "wynalazek" IP: 91.188.119.* 04.12.09, 11:25
        a co do silnika nic nie wrzucasz i nic nie produkuje?
      • rafal-1972 panie Czepialski 04.12.09, 21:41
        w popularnej polszczyźnie, jeszcze nie słownikowej (choć może kolejne
        wydanie...) słowo wynalazek oznacza też coś o niskiej jakości, kiepskiego lub
        rzecz używaną lub spożywaną niezgodnie z przeznaczeniem - np. "żule piją
        denaturat i inne wynalazki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka