Gość: żrebaaakkkos IP: *.telpol.net.pl 01.06.11, 20:59 zróbcie mapke tych ogrodów, chętnie pozwiedzam wszystkie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych IP: 77.252.190.* 01.06.11, 21:46 Katowice przede wszystkim są ohydne, niebezpieczne, nieprzyjazne i śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Pierdoły, matoły IP: 217.146.140.* 01.06.11, 22:32 Po raz enty pierdy-smerdy o zielonym śląsku zszokowanych światowych artystów, którzy nie widzieli jeszcze takiego cudu świata. Znowu wymuszone wypowiedzi i dorabianie ideologii . Wyborcza i pseudo pomysły w stylu ESK to jedna wielka żenada ... Ludzie skończcie wciskać ciemnotę bo nikt kumaty tego nie kupi, bo jak wiadomo z gówna bicza nie ukręcisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych IP: *.play-internet.pl 02.06.11, 08:46 Zasypią Dolinę im. Uszoka, zaleją asfaltem i wybrukują polbrukiem staw Łąka, połączą Sikorskiego z Murckowską i Paderewskiego z Realem....będzie gites! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych IP: *.welnowiec.net 02.06.11, 11:32 Widziałem- być może chodzi o te krzaki na dachach walących się starych fabryk? Odpowiedz Link Zgłoś
duma_slaska Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych 02.06.11, 15:59 Będzin to nie Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych IP: *.welnowiec.net 02.06.11, 16:29 Będzin to z całą pewnością województwo Śląskie. Odpowiedz Link Zgłoś
duma_slaska Re: Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych 02.06.11, 18:32 Co nie jest równoznaczne z tym, że leży na Śląsku. Bo nie leży. Odsyłam do akcji "Śląsk to nie Śląskie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Katowice są miastem ogrodów. Poprzemysłowych IP: *.welnowiec.net 02.06.11, 21:05 Śląsk trzeba w takim razie koniecznie podzielić na województwa: Częstochowskie, Bielskie, Zagłębie no i co zrobić z lwowiakami? Koniecznie powinni opuścić Śląsk potomkowie tych co zjawili się tutaj w latach 60-tych itd...Hitler i Stalin nie dali rady to się głupki sami za łby wezmą. A Babcia mówiła - ipta a paprok, wstyd i gańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe granice Bedzin to Slask ::: IP: *.hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de 02.06.11, 22:03 Granice sie zmieniaja. Rownie dobrze mozna mowic, ze Bedzin to Slask. Nikt nie mowi juz, od dluzszego czasu, ze Katowice to Niemcy, tylko ze to Polska. Skoro zmienic sie moga granice Polski, to moga sie zmienic granice Slaska. Czas sie nie zatrzymal w 1918, 1922. 1939 czy 1945 - czy kiedykolwiek. Poza G.Slaskiem i okolicami, w calej reszcie Polski, ludzie i tak utozsamiaja cale wojewodztwo slaskie ze Slaskiem. Coraz wiecej Polakow na Slasku mowi, ze sa Slazakami (...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Bedzin to Slask ::: IP: *.welnowiec.net 03.06.11, 19:24 Urodziłem się na śląsku, mój wujek był powstańcen śląskim i uczył mnie, że jestem POLAKIEM i mam otym pamiętać aby jego wysiłek nie poszedł na marne. Ktoś mądry powiedział, że granice zmieniają tylko wojny (wyjątkiem są Czesi, ale oni nie walczą, ...Hrabal). Odpowiedz Link Zgłoś