Dodaj do ulubionych

Sklep weselny

IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 13:14
Witam.
Mam pytanie do młodych par z Katowic i okolic na temat sklepu weselnego na ul. 1 Maja.
Czy robicie tam zakupy, czy asortyment jest wystarczający i czy otworzenie takiego sklepu (w innym województwie ;) ma szansę powodzenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: weselnik;))) Re: Sklep weselny IP: *.c201.msk.pl 09.07.11, 13:27
      Oczywiście takich sklepów powinno być zdecydowanie więcej. Najlepiej aby ich było tyle co nocnych sklepów z wódką. W III RP małżeństwa stały się bardzo modne, zwłaszcza jednopłciowe. Gdy uchwalą ustawę o związkach partnerskich przed sklepami weselnymi będą ustawiać się kolejki od świtu do nocy, zwłaszcza osób mających stałą pracę z wynagrodzeniem 1384zł brutto. Możesz zakładać więc sieć takich sklepów - zbyt gwarantowany.
    • Gość: ja Re: Sklep weselny IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 21:23
      Ja tam co tydzień robię większe zakupy
      • Gość: undo Re: Sklep weselny IP: *.centertel.pl 10.07.11, 20:42
        przecież taki sklep to idiotyzm, a ty myślisz, że karierę zrobisz..
        • Gość: ania Re: Sklep weselny IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 21:09
          Nie rozumiem skąd w ludziach tyle chamstwa i złośliwości. Zadałam pytanie do par które planują ślub i szukają artykułów związanych z tą uroczystością. I nie myślę, że taki sklep to idiotyzm, po prostu w moim mieście takiego nie ma i nie mam rozeznania czy jest zbyt na takie rzeczy. Nie myślę, że zrobię karierę, chcę po prostu coś zrobić, bo dosyć mam życia na bezrobociu i martwić się czy pensja męża starczy na cały miesiąc. A jak ktoś ma w ten sposób pisać jak ty gościu, to niech lepiej powstrzyma palce- szkoda klawiatury. Oczekiwałam rzetelnych odpowiedzi- nie taki sklep nie ma ruchu, albo tak jest popyt na te rzeczy- czy tak trudno odpowiedzieć na pytanie bez zbędnych złośliwości?
          • Gość: a...z Re: Sklep weselny IP: *.c201.msk.pl 15.07.11, 17:31
            Jeśli tak cię rajcuje handel ciuchami to więcej zarobisz uruchamiając sklep internetowy. Towary możesz wystawiać na allegro albo na własnym portalu i będzie cię to kosztowało grosze. Jeśli chcesz pracować na właściciela nieruchomości, w której wynajmiesz lokal to na pewno dorobisz się ale debetu na koncie. No chyba, że masz własny lokal na sklep no to możesz startować z dowolnym asortymentem. dom.gratka.pl/lokale-obiekty-do-wynajecia/lista/slaskie,katowice,srodmiescie,sklep,50,dz,sk,md.html
            • Gość: ania Re: Sklep weselny IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.11, 22:20
              Gościu a...z to nie ma być handel ciuchami, tylko tzw.gadżetami weselnymi typu: opakowania na ciasto, etykiety na alkohol, podziękowania dla rodziców, zaproszenia, poduszki na obrączki i wiele wiele innych. Myślę również o wypożyczaniu sprzętu do robienia baniek mydlanych, fontanny czekoladowej. Wraz ze sklepem stacjonarnym ruszyłby też sklep internetowy.
              • Gość: a....z Re: Sklep weselny IP: *.c201.msk.pl 16.07.11, 08:37
                Czy ma znaczenie czym ten sklep będzie handlował? Najpierw przejrzyj stawki czynszowe za lokale sklepowe, ustal koszt mediów a następnie wylicz ile z tego towaru będziesz musiała sprzedać czy wypożyczyć i z jakim zyskiem aby nie splajtować po kwartale, półroku czy 1 roku.
    • Gość: gosc Re: Sklep weselny IP: *.opole.dialup.inetia.pl 11.07.11, 15:53
      sklep jest ok ale nie wiem czy jest jeszcze czynny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka