dr_scott 29.01.04, 19:29 na nerki naprzykład... ot dlaczego należy je pić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usia.t Re: PIWO JEST ZDROWE 29.01.04, 19:55 To też siedzę tu z kufelkiem ! NA ZDROWIE Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Re: PIWO JEST ZDROWE 29.01.04, 19:59 Zdrowe ale nie w duzych ilosciach. A mnie potem glowa boli:(( Odpowiedz Link Zgłoś
usia.t Re: PIWO JEST ZDROWE 29.01.04, 20:05 co za dużo to niezdrowo nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu....to nawet grzech Odpowiedz Link Zgłoś
nickowa Re: PIWO JEST ZDROWE 29.01.04, 23:22 No a potem rośnie brzuszek znaczy ochrona przed mrozem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marcyk1 Re: PIWO JEST ZDROWE 30.01.04, 13:25 tez wychodze z tego zalozenia i sacze codziennie, a brzuszek? maly jest niepowiem, ale naprawde chroni przed mrozem, a i moj "mal"y interesik w kroku nie moknie jak pada deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic No to przez weekend - dbajmy o zdrowie 30.01.04, 16:58 Na zdrowie! L. PS. nie zapominajcie pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: PIWO JEST ZDROWE 30.01.04, 17:10 Taki chodził tekścik kiedyś...50 powodów, dla którego piwo kest lepsze od kobiety....kto to ma? i przypomni? Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE 30.01.04, 22:23 Reasumując: Kto piwo pije ten długo żyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 30.01.04, 22:24 oooooooo prosze jaki odzew! no toż PROST!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Mniej pijemy... bo drogie.... 01.02.04, 15:36 ... hehe, tyle niby pijemy a rynek narzeka na kiepskie wyniki w 2003 roku. Okazuje się , ze pomimo bardzo upalnego lata wzrost na rynku piwa w porównaniu do roku 2002 sięgał 4,6%, czyli o połowę mniej. Najlepiej szło piwo w butelkach, potem w puszkach, a fatalnie szlo piwko z beczki.Świadczy to o tym, że coraz częściej pijemy piwkow domu. W ciągu roku branża piwna sprzedała 27,26mln hektolitrów piwa, czli o 4,6 % więcej niż w 2002 roku, w ktorym dynamika wzrost wynosila 8%. Co nas czeka w tym roku? Po wejściu do UE? Znikną bariery celne a cena bpiwa zależeć będzie od w dużej mierze od stawki akcyzy, a ta jest u naszych sąsiadów (Niemców, Czechów, Słowaków ( potęgi piwne) prawie dwukrotnie niższa niż u nas. Nasza butelka poj.0,5 litra (12,5% ekstraktu) zawiera w sobie 43 grosze podatku akcyzowego. A czy zostanie obniżona? Kto to wie? Jeżeli nie, będziemy pili tańsze piwo sąsiadów. A to pociągnie za sobą , że nasze browary wpadną w tarapaty. Narazie w Sejmie piwowarzy przegrali, ale nam zostały tylko "obiecanki cacanki", że od 1 maja 2004 roku będzie inaczej. Telo. Pozdr. Wasze zdrowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 01.02.04, 16:02 Jak lepiej smakuje / Z puszki,kufla czy butelki ? Mnie smakuje bezpośrednio z butelki ! kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1148343&KAT=241 Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: PIWO JEST ZDROWE 01.02.04, 16:50 Hmmm ja mam zawsze dylemat - ponoć najlepsze jest kuflowe, ale jak się bierze do domu... Z butelki wychodzi najtaniej, tylko że potem mam problemy z oddaniem tych butelek. Jakoś nie umiem się zmobilizować i miesiącami nie oddaję, a jak sytucja osiąga już stan alarmowy (tzn. nie ma się jak ruszyć), to organizujemy akcję oddawania butelek. No i zawsze mam z tym jakiś kłopot, bo nikt nie chce wziąć ich tak dużo naraz. Albo żądają paragonów. A kto by paragony przez pół roku nosił :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: PIWO JEST ZDROWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 19:48 Ja najbardziej lubię lane, z tym, że musi być ono dobrej jakości, a to niestety nie zdaza się często :/ Ostatnio kupiłem w Katowicach ("Gugalander") Żywca za 5 złotych i byłem zdegustowany. Klientów nie brakowało, a smak, jakby beczka stała nie wiadomo jak długo nie ruszana... Jako że nic ciekawego więcej do wyboru nie było (za drogi Heineken oraz zbyt słodka warka strong) musiałem zadowolić się zwykłą (w cenie promocyjnej dla studentów) warką (nie polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 01.02.04, 21:40 z butelki jest najlepsze! lub przelane do kufla. później puszka. na końcu z nalewaka... czasem dobre a czasem siuśki... szczególnie jak się beczka kończy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE-- TO LEK ! 01.02.04, 17:59 dr_scott napisał: > na nerki naprzykład... ot dlaczego należy je pić! Na kaca na przykład nie ma lepszego lekarstwa ! ! > Odpowiedz Link Zgłoś
usia.t Re: PIWO JEST ZDROWE-- TO LEK ! 01.02.04, 19:45 forman5 napisał: > dr_scott napisał: > > > na nerki naprzykład... ot dlaczego należy je pić! > > > Na kaca na przykład nie ma lepszego lekarstwa ! ! > > Mój mąż twierdzi tak samo:tylko PIWO na kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE-- TO LEK ! 01.02.04, 21:43 forman5 napisał: > dr_scott napisał: > > > na nerki naprzykład... ot dlaczego należy je pić! > > > Na kaca na przykład nie ma lepszego lekarstwa ! ! > > witamina C (pasteryzator) robi swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE-TO LEK IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 01.02.04, 19:21 Aha przypomniałem sobie zbawienne działanie piwa.Leżałem kiedyś mocno przeziębiony miałem dreszcze.Kumpel co mnie odwiedził ,zamiast szkodliwej aspiryny kazał napić mi się gorącego piwa.Po wypiciu szklany tego cudownego napoju,zapociłem się w nocy i choroba wnet ustąpiła. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE-TO LEK 01.02.04, 21:44 Gość portalu: forman5 napisał(a): > Aha przypomniałem sobie zbawienne działanie piwa.Leżałem kiedyś mocno > przeziębiony miałem dreszcze.Kumpel co mnie odwiedził ,zamiast szkodliwej > aspiryny kazał napić mi się gorącego piwa.Po wypiciu szklany tego cudownego > napoju,zapociłem się w nocy i choroba wnet ustąpiła. mmmmmmmmmmmmmmmmm nie ma jak dobry grzańczyk zimową porą.... miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE 04.02.04, 20:47 Powiem więcej--piwo jest bardzo zdrowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 04.02.04, 22:48 trzebaby na jakąś kurację się wybrać... Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: PIWO JEST ZDROWE 04.02.04, 22:59 dr_scott napisał: > trzebaby na jakąś kurację się wybrać... kuracyje to se mogesz w doma zrobic, ale piwo najlepij smakuje w dobrym gronie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Re: PIWO JEST ZDROWE 04.02.04, 23:10 1.Butelka 2.Beczka 3.Puszka :) p.s. Czasem lepiej wypić beczkę zamiast butelki nie :D ? Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: PIWO JEST ZDROWE 04.02.04, 23:16 artektg napisał: > 1.Butelka 2.Beczka 3.Puszka :) > p.s. Czasem lepiej wypić beczkę zamiast butelki nie :D ? ale w dobrym gronie... sam beczki nie obalisz... chyba ze chodzi ci o taka 5L to jeszcze, ale 50 lub 100L to ino z kumplami i kumpelami oczywiscie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Re: PIWO JEST ZDROWE 04.02.04, 23:19 Obalić, obalę = przewrócę , gorzej z wypiciem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 05.02.04, 10:33 artektg napisał: > Obalić, obalę = przewrócę , gorzej z wypiciem ;] dlaczego chcecie obalać piwo przy wódce?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott PIWO TO NAPÓJ BOGÓW 07.02.04, 21:15 www2.gazeta.pl/kobieta/1,24316,1494222.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 07.02.04, 21:22 www.ate.pl/~superprzemek/zdrowie.htm "Co daje umiarkowane i regularne picie piwa: 1. znacznie obniża ryzyko zawału serca. 2. poprawia przepływ krwi przez naczynia wieńcowe 3. obniża ciśnienie tętnicze 4. wzmacnia ścianki naczyń, chroniąc je przed działaniem wolnych rodników. 5. poprawia trawienie 6. przeciwdziała tworzeniu się kamieni żółciowych i moczowych 7. zapobiega cukrzycy 8. usprawnia pracę wątroby 9. poprawia wchłanianie witaminy B12, niezbędnej do budowy czerwonych ciałek krwi 10. przyspiesza rozkładanie tłuszczu i białka 11. ułatwia regeneracje organizmu 12. znacznie powtrzymuje starcze podupadanie organizmu 13. poprawia wentylację płuc i wchłanianie tlenu 14. hamuje rozwój bakterii, a nawet powstrzymuje gruźlicę 15. prowadzi do lepszego ukrwienia nerek i szybszego wydalania płynnych odpadów procesu przmiany materii 16. pomaga w zachowaniu sprawności umysłowej mino podeszłego wieku 17. pobudza przemianę materii 18. stymuluje proces wydzielania enzymów trawiennych i żółci 19. działa antydepresyjnie i koi nerwy Jest to fragment z książki "Przewodnik piwosza". I jak tu powiedzieć że piwo szkodzi!!!!!! " Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott i jak tu nie pić?? 07.02.04, 21:23 www.nsik.com.pl/archiwum/64/a10.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: i jak tu nie pić?? 07.02.04, 21:24 hyperreal.info/drugs/go.to/art/1578 Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: piwo napój IZOTONICZNY! 07.02.04, 21:29 ale se smaka narobiłem... a nie mam piwa :( ale zaniedbanie! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: PIWO JEST ZDROWE 07.02.04, 23:40 Ale można i zycie stracić...przy sprzedaży piwa: W poniedziałek (3lutego 2004 r)wieczorem, około godz. 22 do jednego ze sklepów spożywczych przy ul. Lubartowskiej w Lublinie weszło czterech mężczyzn, którzy chcieli kupić dwa piwa na tzw. kreskę. Po odmowie sprzedawcy jeden z mężczyzn wyjął pistolet, przeładował broń i skierował w nogi sprzedawcy. Ale sprzedawca ponownie odmówił. Wtedy sprawca schował broń i ..... zapłacił za dwa piwa. W chwili opuszczania obiektu mężczyźni zostali zatrzymani i osadzeni w Policyjnej Izbie Zatrzymań. Zatrzymani to mieszkańcy Lublina w wieku 32-18 lat. Podobno, sprzedawca piwa i napojow alkoholowych, to jeden z najniebezpieczniejszych zawodów. Jednym piwo dodaje wigoru do żyćia, a dla inny grozi jego utratą. Kij ma dwa końce, niestety. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 07.02.04, 23:50 aż strach pomyśleć co sie może stać jeśli piwo zdrożeje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE 08.02.04, 15:49 Na jubileusz serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,1903266.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 08.02.04, 17:28 forman5 napisał: > Na jubileusz > > > > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,1903266.html browary górnośląskie to troche mi sie zle kojarzy, ale bedzie trzeba chlapnąć ten jubileuszowy truneczek.... dla zdrowotności oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 08.02.04, 18:27 zaraz ide na piwko, tak profilaktycznie... lepiej zapobiegać chorobie, niż potem się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 08.02.04, 20:43 dr_scott napisał: > zaraz ide na piwko, tak profilaktycznie... lepiej zapobiegać chorobie, niż > potem się leczyć. > no w koncu nie poszedłem. byłem przez momen na dworze i sie załamałem.... pogoda paskudna, na dodatek zaczeło padać... zimny obleśny deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 16.02.04, 23:27 temat sie zakopał, a musi być ciagle na wierzchu!! bo to bardzo warzne, aby każdy szybko mógł go zlokalizować. wszak zagląda tu dużo ludzi i muszą mieć tą świadomość, że lekarstwo na większość chorób (w tym cywilizacyjnych) oraz dolegliwości jest w zasięgu ręki... bez recepty!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 16.02.04, 23:28 dr_scott napisał: > temat sie zakopał, a musi być ciagle na wierzchu!! > bo to bardzo warzne, aby każdy szybko mógł go zlokalizować. > wszak zagląda tu dużo ludzi i muszą mieć tą świadomość, że lekarstwo na > większość chorób (w tym cywilizacyjnych) oraz dolegliwości jest w zasięgu > ręki... bez recepty!! > WAŻNE nie warzne!! oo jazna dupa, ale gafa! przepraszam, bo az oczy bolą Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 22:36 dr_scott napisał: > oczyszcza ciało i umysł :D orzeźwia!! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 22:43 artektg napisał: > i to jak :D orzeźwienie rosie parabolicznie ale proporcjonalnie (zalezy u kogo) w stosunku do wypitego piwa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:32 drcarlos napisał: > artektg napisał: > > > i to jak :D > > orzeźwienie rosie parabolicznie ale proporcjonalnie (zalezy u kogo) w stosunku > do wypitego piwa ;D ale po pewnym czasie przechodzi z orzeźwienia w upojenie... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:30 artektg napisał: > i to jak :D BA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:29 drcarlos napisał: > dr_scott napisał: > > > oczyszcza ciało i umysł :D > > orzeźwia!! ;P BA!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:27 pije sobie tutaj piwko pod tytulem: Holbrand. calkiem znosne, holenderskie. szesciopak 6x0.25 kosztuje cos 1,70 ojro Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:37 dr_scott napisał: > pije sobie tutaj piwko pod tytulem: Holbrand. > calkiem znosne, holenderskie. > szesciopak 6x0.25 kosztuje cos 1,70 ojro git ;) Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:33 Ponad wszelką wątpliwość oswiadczam że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: PIWO JEST ZDROWE 04.03.04, 23:38 forman5 napisał: > Ponad wszelką wątpliwość oswiadczam że tak jest. nie śmiem wątpić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: PIWO JEST ZDROWE 13.03.04, 21:42 forman5 napisał: > Ponad wszelką wątpliwość oswiadczam że tak jest. Bez wątpliwości i ponad wszelką wątpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: PIWO JEST ZDROWE 06.03.04, 14:00 Jest lepsze niż ? kufel.immt.pwr.wroc.pl/piwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Re: PIWO JEST ZDROWE 06.03.04, 16:02 zdrowe zeby zapomniec:) ale glowa czasem moze bolec:P Odpowiedz Link Zgłoś