Gość: xyz IP: 195.117.99.* 14.11.11, 15:35 chytry dwa razy traci.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KAT Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 15:49 Bardzo dobrze spaślakowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁON Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 15:53 "Reprezentującego PiS Święczkowskiego bronili tylko koledzy z klubu. 6 radnych - z RAŚ i SLD - wstrzymało się od głosu, wszyscy pozostali (23 radnych z PO i PSL) zagłosowali za odebraniem mu mandatu." Panie Przemysławie, gwoli ścisłości, Radni głosowali za WYGASZENIEM mandatu a nie odebraniem, to znacząca różnica. Głosowanie takie generalnie jest uważane za "techniczne" jako, że mandat wygasa z dniem złożenia rezygnacji - sejmik tylko taki fakt potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 16:20 Ciekawe czy Święczkowski doceni klasę radnych RAŚ, którzy wstrzymali się od głosu pomimo, iż ten cały czas ich oskarżał o jakieś absurdalne brednie. Święczkowskiemu na ich miejscu nie przyszłoby nawet do głowy, by w takim politycznym głosowaniu komuś nie dokopać. Tym się właśnie różnią wyważeni politycy biorący bardzo serio swój mandat od zwykłych politycznych służbistów z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 17:55 według ciebie RAŚ jest w porządku w stosunku do Polski? Robi dobrze dla nas wszystkich? Nie zasługuje na żadne uwagi? W dobie kryzysu politycznego w całym świecie nie stwarza potencjalnego niebezpieczeństwa u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 18:38 Gość portalu: lea napisał(a): > RAŚ jest w porządku w stosunku do Polski? Tak. > Robi dobrze dla nas wszystkich? Nie rozumiem. Ale na pewno nie robi nic złego. > Nie zasługuje na żadne uwagi? Na pewno na jakieś zasługuje, tylko - na jakie? Zgłoszenie gotowości dania mu buzi, na przykład? > W dobie kryzysu politycznego w całym świecie nie stwarza potencjalnego > niebezpieczeństwa u nas? Nie stwarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko8472 Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.pools.arcor-ip.net 14.11.11, 18:55 Mamy w Polsce regionalne samorzady? Mamy. Maja reprezentowac regionalne spoleczenstwo? Maja RAS moze jest bez znaczenia w skali RP ale dla regionu jest reprezentantem ludzi ktorzy na niego glosuja. Takie ich demokratyczne prawo w demokratycznym panstwie. Idac tokiem myslenia przedmowcy nalezaloby znowu wszystko centralnie sterowac z Warszawy, a moze nawet z Watykanu. Jak sie nie rozumie istoty samorzadow lepiej trzymac jezyk za zebami. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 19:52 Gość portalu: lea napisał(a): > według ciebie RAŚ jest w porządku w stosunku do Polski? > Robi dobrze dla nas wszystkich? > Nie zasługuje na żadne uwagi? > W dobie kryzysu politycznego w całym świecie nie stwarza potencjalnego niebezpi > eczeństwa u nas? A według pana,była kiedykolwiek Polska w porządku do Sląska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uop co ten czlowiek chce ? IP: *.opera-mini.net 14.11.11, 17:03 rzeciz zrzekl sie mandatu, jest prokuratorem na emeryturze ? ile kasy moze polnac tan pan ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko8472 Re: co ten czlowiek chce ? IP: *.pools.arcor-ip.net 14.11.11, 19:00 Apetyt rosnie w miare jedzenia... Z pieniedzmi jest jak z alkoholem, jedni znosza inni nie, ten pan bedzie teraz na odwyku. Jak mu sie jeszcze komisja dyscyplinarna dobierze do czterech liter i odbierze "stan spoczynku" za prowadzenie zakazanej prokuratora (rowniez w stanie spoczynku) dzialalnosci politycznej bedzie musial zyc z oszczednosci... Ale w to nie wierze, 14 tys miesiecznie moze jest smieszne dla tego pana ale dalbym raczej jakiejs samotnej matce ktora ledwo wiaze koniec z koncem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: co ten czlowiek chce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 20:50 Tu rodzi się pytanie bardziej ogólnej natury: czy jest sprawiedliwe społecznie aby relatywnie młody facet, zwolniony ze świadczenia jakiejkolwiek pracy, co nazywane jest eufemistycznie "stanem spoczynku", dostawał miesięcznie 14 tysięcy złotych ponieważ przez parę lat był prokuratorem? Według mnie jest to skandal i drwina z idei równości obywateli oraz sprawiedliwości społecznej. Niemal każdemu innemu pracownikowi, który nierzadko tyrał wręcz przez 40 lat, wyliczą średnią z zarobków, a jeśli zarabiał dużo - obniżą wskaźnik do 2,5 przeciętnej krajowej i dadzą mu z tego 24 procent plus dodatek 1,3 proc. za każdy rok stażu. W ten to sposób, choć przez całe życie do 1998 r. płacił składki od faktycznych zarobków, dostanie maksymalnie 3-4 tys. zł i szlus. Gdzie tu jaka sprawiedliwość, a także zwykła przyzwoitość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej najważniejsze jak widać ,nie idee,a przywileje !! IP: 217.97.182.* 14.11.11, 17:11 Z każdej strony przywileje i w pogoni za nimi ...gubią się Ci nasi "ideowi działacze"... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Boguś prawnikiem jest do dupy. 14.11.11, 17:45 Boguś , trzeba było napisać zrzeczenie w trybie warunkującym : Proszę o wygaszenie mojego mandatu radnego Sejmiku Samorządowego z chwią złożenia ślubowania poselskiego. Ale najlepiej nie trzeba było pisać nic i dopiero post factum zrzec się mandatu radnego w trybie natychmiastowym. Ot pierdoła nie prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starsza Pani Re: Boguś prawnikiem jest do dupy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.11, 19:42 Tadeszu masz rację. Ale czy ta pierdoła tj Święczkowski jest tyko pie... ??? Gdyby tak było - co cóże to indywiduum by nam przeszkadzało ??? Jest to jednak osbnik bardzo niebezpeczny , a swoją absolutną ignoracją prawniczą doprowadzaa nas Polaków do wściekłości. Siedząc w tajnych służbach był osobą przez społeczeństwo nieznaną i niezidentyfikowaną. Pojawienie się Święczkowskiego na ekranach TV oraz jego absurdalne wypowiedzi - pozwoliły wszystkim na formułowanie ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba50 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... IP: *.kwidzyn.mm.pl 14.11.11, 17:39 proponuję aby PAN Święczkowski zrezygnował z stanu spoczynku i zaczął pracować na emeryturę jak każdy inny obywatel a wtedy na pewno będzie miał wszelkie prawa jak każdy inny pracownik i emeryt. gratuluję mu tak dużych apanaży po kilku latach pracy w prokuraturze i w służbach specjalnych.a może w ramach "patriotyzmu i zrezygnować z przywilejów i nie tłumaczyć się kosztami utrzymania rodziny. to nawet nie zapłata za pracę a apanaże za nic nierobienie takich ludzi jak p. Święczkowski, agent Tomek generuje wyskość średniej płacy i emerytury. większość ludzi w Polsce musi wyżyć za 1000-1500zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kary Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 17:46 Ale ten problem powinien być rozwiązany przez rząd i skierowane do sejmu ustawy. Rząd nie robi nic dla zmiany/poprawy tego skandalicznego stanu. A nawet go potęguje. Jest to tylko wina rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wina Tuska, może nie? 14.11.11, 18:46 Gość portalu: kary napisał(a): > Ale ten problem powinien być rozwiązany przez rząd i skierowane do sejmu ustawy. > Rząd nie robi nic dla zmiany/poprawy tego skandalicznego stanu. > A nawet go potęguje. > Jest to tylko wina rządu. ...a konkretnie - wina Tuska! PS.: Jarek wynosi z SAM-u dwa niezapłacone wina. Przyłapany przez ochroniarzy, wrzeszczy: to wina Tuska! (Przeczytane w internecie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Święczkowski to nie jedyny skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:29 Emerytury prokuratorskie i sędziowskie, zwane eufemistycznie dla zmylenia społeczeństwa "stanem spoczynku", to oczywisty skandal! Potęguje ten skandal jeszcze fakt, że wystarczy "otrzeć się" o któryś z tych zawodów pracując w nim tylko epizodycznie, byleby tylko zakończyć swoją karierę w tej branży. Tak jest nie tylko w przypadku pana Święczkowskiego, ale też wielu innych, m.in. niejakiego Włodzimierza Blajerskiego z Lublina - obiboka, który zrobił karierę nosząc teczkę za Wiesławem Chrzanowskim, b.marszałkiem Sejmu z ZCHN. Ten to "wybitny działacz niepodległościowy" wyawansował Blajerskiego najpierw na wiceministra spraw wewnętrznych, a następnie (wbrew jednoznacznej opinii negatywnej kolegium prokuratorskiego) na szefa Prokuratury Apelacyjnej w Lublinie. Tego oczywistego skandalu nie tknęli palcem trzej ministrowie sprawiedliwości z SLD i dopiero za czasów Milera zrobiono "krzywdę" Blajerskiemu przenosząc go do .... Prokuratury Krajowej, skąd w wieku 53 lat przeszedł w "zasłużony stan spoczynku". Obecnie, od kilku lat Blajerski zajęty jest głównie unikaniem odpowiedzialności za spowodowany przez siebie wypadek drogowy, w którym ciężko ranna została kobieta. Za te "zasługi" państwo polskie wypłaca mu co miesiąc kilkanaście tysięcy złotych, na które składają się wszyscy podatnicy, również zwyczajni emeryci, dostający jałmużnę w wysokości 1000-1500 zł, a nawet poruszająca się o kulach rencistka, którą osobiście doprowadził do kalectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDT Święczkowski sam się wykolegował, bo jest to IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 17:45 osobnik, delikatnie mówiąc, mało lotny. A prawnik z niego taki, jak z koziej d... trąbka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaklucz Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... IP: *.home.aster.pl 14.11.11, 17:58 "Bezpartyjny i niezależny" buahahaha. Ten to ma poczucie humoru. Gdyby nie ta kasa z prokuratury to ze swoją inteligencją i znajomością prawa musiałby chemię w "Biedronce" wykładać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość bolo Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 18:00 Obliczyłem że Święczkowski w swoim życiu pracował przez 13 lat! Przydzielanie niby emerytury prokuratorskiej czyli stan spoczynku jest już skandalem, ciekawe kto to wymyślił? Bardzo chciałbym aby któryś z szanownych dziennikarzy GW się tym zajął. Bez względów na sympatie polityczne. Mamy prawo wiedzieć kto wprowadza takie prawo że z naszych podatków utrzymuje się kilkunastu prokuratorów którzy biorą ogromne pensje ( z ZUS ?), nic nie robiąc! Tu jest pies pogrzebany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 19:01 Wiadomo kto .Pis przygotowal miekke ladowanie swoim pomagierom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:36 Gość portalu: gość bolo napisał(a): > Mamy prawo wiedzieć kto wprowadza takie prawo że z naszych podatków utrzymuje s > ię kilkunastu prokuratorów którzy biorą ogromne pensje ( z ZUS ?), nic nie robiąc! Kilkunastu?! Takich młodych, zdrowych obiboków, dostających kilkunastotysięczne "stypendium" od społeczeństwa jest w Polsce KILKUSET! (patrz np. mój post powyżej: "Święczkowski nie jest jedynym skandalem") Odpowiedz Link Zgłoś
moro11 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 18:17 Mamy dziwne prawo...Święczkowski jest jeszcze młody,w pełni sił,ambitny,emerytura w kwocie 12,5 tyś zł...pozwala mu na SPOŁECZNE pełnienie różnych funkcji...Jako facet z z bogatym prokuratorskim doświadczeniem,jest wręcz pożądany w SEJMIE jako poseł....,o pracy w Samorządzie nie wspomnę...OCZYWIŚCIE SPOŁECZNEJ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość bolo Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 19:48 chyba żartujesz... czy sądzisz że radny sejmiku nie ma diety? Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa51 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 18:25 Platforma zwalcza opozycje,tolerujac bezprawie w swoich szeregach.Przyklad senator Dowhan.jako senator nie moze byc jednoczesnie szefem klubu sportowego dzialajacego na mieniu samorzadowym. jednak platformersi RZNA GLUPA i udaja ze nic o tym niewiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 18:51 jozwa51 napisał: > Platforma zwalcza opozycje,tolerujac bezprawie w swoich szeregach.Przyklad sena > tor Dowhan.jako senator nie moze byc jednoczesnie szefem klubu sportowego > dzialajacego na mieniu samorzadowym. A wiesz może ile ten jakiś Dowhan dostaje za szefowanie owemu klubowi? Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa51 Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 19:10 oczywiscie robi to ,,spolecznie" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 15.11.11, 06:33 jozwa51 napisał: > oczywiscie robi to ,,spolecznie" Ja serio pytałam. Co oznacza cudzysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc bolo Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 19:57 przestań politykować i nie zmieniaj tematu - rozmawiamy o Świączkowskim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 09:40 Święczkowski jest tylko egzemplifikacją pewnego szerszego zjawiska, które ma miejsce w Polsce i z powodu którego możliwy jest ten (i nie tylko ten) oczywisty skandal. Leczyć należy przyczyny, nie skutki, i dlatego trzeba wręcz pokazywać inne przykłady tego samego oburzającego prawa aby je w końcu zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
moro11 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 18:27 Jeśli Święczkowski chce pracować społecznie,to wygląda mi to na eliminowanie wykształconych,myślących,z zawodowym doświadczeniem, przez przebierających nogami KARIEROWICZÓW,wspieranych przez "interpretatorów" ułomnego PRAWA !!! Ustawy i rozporządzenia powinny być tak upisane,żeby ich WYKŁADNIA była JEDNOZNACZNA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Święczkowski nie pozwoliłbym nawet gęsi pasać..... 14.11.11, 18:30 .. pewnie by je zjadł.. Śledziłem jego wypowiedzi w czasie kampanii w Wałbrzychu.. Prostak.. z faszystowskim zakręceniem.. fuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadny Oto poziom prawa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.11, 18:31 Oto poziom prawa w Polsce.... i sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard-34-dwa Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 18:38 Nareszcie stała się sprawiedliwość w Polsce,Ten osobnik ciężko na to zapracował żeby stało się to co się stało. Teraz może ruszy go sumienie /jeśli je ma lub coś takiego jeszcze mu zostało i w końcu powie prawdę o "hakach" Ziobrzydzenia i Jarkacza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw No to się sam wykiwał IP: *.sgt.3s.pl 14.11.11, 18:39 Towarzysz Święczkowski, ksywa "bezpiecznik na posyłki Jarka", w końcu się sam zakiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 18:55 Niech się ten tłuścioch zabierze za siebie, bo niedługo łatwiej go będzie przeskoczyć niż obejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfgshg Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.11.11, 23:38 A podobne ma tyle.....diet. D Odpowiedz Link Zgłoś
noel1 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 19:00 No i dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pogodny100 Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 19:06 Jak sie chce dwie sroczki za ogon to zostaje tylko kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko8472 Brak kregoslupa IP: *.pools.arcor-ip.net 14.11.11, 19:25 Ciekawe jest to ze dwoch panow prokuratorow dobrowolnie zrezygnowalo z mandatu poselskiego jak sie dowiedzieli ze beda mieli do wyboru albo miec najwiekszy przywilej jaki jest mozliwy w panstwie demokratycznym czyli byc czlonkiem ciala ustawodawczego albo prokuratorska emeryturke dozywotnio. Dwoch innych trzeba bylo na sile przekonywac ze z tych dwoch garnuszkow nie da sie jesc. Wniosek: na 4 wybranych do parlamentu prokuratorow 4 woli byc dalej prokuratorami niz poslami. Ciekawa moralnosc i ciekawe z tego wnioski. No ale imunitet i uposazenia posla sa tylko na cztery lata z mozliwym przedluzeniem zaleznym od kaprysu wyborcow, emeryturki prokuratorskie za to dozywotnie. I tacy ludzie wlasnie kandyduja do sejmu, rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc bolo Re: Brak kregoslupa IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 20:09 Masz racje - to rozpacz! Ale powinniśmy się domagać takiego prawa w naszym kraju, aby żaden cholerny prokurator NIE OTRZYMYWAŁ żadnych pieniędzy za stan spoczynku! Co to w ogóle jest stan spoczynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Zagłąbiak IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 19:55 Bogdan Roman Święczkowski (ur. 22 maja 1970 w Sosnowcu). Wyglad i zachowanie rzeczywiscie dowodzi ze pochodzi z Saugłębia. I wyjasnia jego silesiofobię www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/441897,swieczkowski-ras-jest-zagrozeniem-dla-panstwa-polskiego,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 20:35 Oj, bo sie poplacze. Z czego ten tucznik teraz bedzie zyc ? Albo na kim bedzie pasozytowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Na tobie IP: *.play-internet.pl 14.11.11, 21:50 Jak to na kim , na tobie - odprowadzasz skladki na ZUS? To z tego idzie kasa na jego comiesieczna emeryture Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, ani ... 14.11.11, 20:40 A mialo byc tak pieknie . Zapewne w Polsce, nie ma prawa i sprawiedliwosci . No to teraz, wszystkie plany w dupie.Co za pech . Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 20:58 No to Pis się sypie na fest jak przepowiedziano. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Bogdan Święczkowski nie będzie ani posłem, an 14.11.11, 21:14 Oj sypie sie ,krok po kroku .Od najwiekszego(tlusty) zaczelo sie, a skonczy na tym maluczkim. Odpowiedz Link Zgłoś