Dodaj do ulubionych

Katowice ekonomicznym grajdołem?

IP: *.mtvk.pl 09.05.07, 21:08
na zlos wszystkim zrobimy a jak
tak wlasnie zachowuja sie radni

wstyd
ze ktos glosowal na takich krotkowzrocznych ktorzy widza tylko czubek nosa

Prezes Holda probuje zrealizowac wiele projektow
ale takie spektakularny oczywiscie musial byc utracony
i od razu staje sie jasne z jakiego powodu
bo prezydent ani zaden radny nie moglby sobie tej zaslugi przypisac

sami maluczcy
nie ma tam zadnego chlopa z jajami
Obserwuj wątek
    • Gość: oburzony podejcie maile od tych ciukli bez-radnych IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.05.07, 21:12
      skoro dziesiatki to za malo to eda dzesiatki dziennie. Ale tysiecy.

• Gość: aha444 Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.welnowiec.net 09.05.07, 21:15
      100% racji, ale - jacy wyborcy, takie władze.
      Po prostu GŁUPI WYBRALI GŁUPICH i jeszcze na dodatek mają jakieś pretensje, żałosne.
      • Gość: old observer Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: 83.238.169.* 10.05.07, 12:32
        Radni miastu zgotowali ten los... Czyli mieszkańcy sami sobie zgotowali
        rzeczywistość bez przyszłości. Szkoda, bo Katowice to duże miasto. Tyle, że
        wymierające. Co tam zostanie, kiedy rozbiorą kiedyś Spodek?
        • Gość: jan Brawo jak w Czeladzi IP: 195.116.110.* 10.05.07, 15:32
          Na swoim postawili i nie maja kolei.
          • Gość: kl Re: Brawo jak w Czeladzi IP: *.igf.edu.pl 14.05.07, 15:50
            myślałem ze tylko w czeladzi są tacy ale widze ze na całym ślunsku i zagnębiu
            jest tak samo. nie bo nie i koniec podejście godne naśladowania!!
      • Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.imperiumpw.pl 10.05.07, 12:50
        czy wobec powyższego wymowa tekstu jest taka, że dajemy naszym władzom z UM
        katowice carte blanche na każde działanie? czy tak mam rozumieć - na to sie
        zgadzamy jeszcze raz bo przecież w całej Polsce pozwoliliśmy na to po 1989 roku?

czy GW po 18 latach ponownie miedzy wierszami wzywa do takiego gestu wobec
        władz?

co wy na to? no to dajemy wszystko za "symboliczną złotówkę", "gruba kreska" i
        jedziemy... jeszcze raz...
    • Gość: aha444 Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.welnowiec.net 09.05.07, 21:17
      Pytanie: A kto ustanowił tego Uszoka?
      Odpowiedź: Ponad 70% katowiczan.
      • Gość: m Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.ett.net.pl 10.05.07, 00:03
        Gość portalu: aha444 napisał(a):

> Pytanie: A kto ustanowił tego Uszoka?
        > Odpowiedź: Ponad 70% katowiczan.

przy 30 % frekwencji co oznacza 21 % poparcia
        • Gość: je Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 00:53
          ci którzy nie głosują po prostu zgadzają się z wiekszośćią, a zatem - także
          popierają uszoka.
          • burakpl4 Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? 10.05.07, 01:07
            to nieprawda, że katowice są ekonomicznym grajdołem.
            Katowice są grajdołem nie tylko ekonomicznym, ale pod każdym względem - od
            dawna.
            Artykuł wprowadza w błąd.
      • Gość: adre Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.chello.pl 18.05.07, 23:07
        a czy dałoby radę odwołać Uszoka?
    • settembrini Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? 09.05.07, 21:23
      skandal! po stokroc skandal!!!
      panie bojarun, pan niech mnie nawet nie denerwuje, pana inteligencja ubliza
      mieszkancom katowic. zgadzacie sie na fabryki, ktore dzis sa tu beda dopoty,
      dopoki koszty pracy sa niskie, zamiast w thinktanki, w zaklady wysokich
      technologii, ktore buduja dobry wizerunek miasta, zaprzeczajac dotychczasowym
      stereotypom, ktore jesli zaistnieja, beda tu zawsze, bo ich substratem nie jest
      blacha fabryki, ale ludzie!!!
      wybic tych radnych i wybrac ludzi z wyobraznia, nastawionych na rozwoj. panowie,
      strzelacie gole nie tylko do wlasnej bramki, ale do bramek wszystkich mieszkancow!
      • Gość: gosc Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.c9.msk.pl 09.05.07, 21:28
        ZŁOTA MYŚL
        Niepuszczone bąki uciekają do mózgu i stąd się biorą takie pos...ne pomysły -
        takie jak zarzuty panów sołtysów z Brynowa. Banda komuchów.
    • Gość: Mpp Wieć trzeba będzie chyba sie jednak przeprowadzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:32
      do innego miasta. Miałem racje nie kupując na śląsku mieszkania czy domu bo
      ilekroć czytał bym te bzdurne wypowiedzi radnych pluł bym sobie w brodę.
      Rzeczywiście ten Górny Śląsk to jedna wielka czarna dziura.
      A pro po myślałem że ten Szpyrka to jest ktoś mądrzejszy, ale jak ktoś mówi o
      tym że wiele jest inwestycji w Katowicach a sam nie potrafi wymienić ani jednej
      to jest już kompromitacja.
    • Gość: pedro Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:38
      Uwazam, ze prawda jest gdzies po srodku.No ale jak juz sie zglosil tak duzy inwestor to dlaczego nie zaproponowano mu innej lokalizacji, jezeli ta na brynowie nie odpowiadala miastu. Teraz poszla w swiat piekna opinia o Katowicach. Jedna sprawa mnie jeszcze zastanawia. W simensie bylyby to stanowiska zwiazane z praca umyslowa, zatem potrzebna bylaby kadra wyksztalcona zapewne studenci z wyzszych szkol. Natomiast jakich pracownikow bedzie potrzebowal przytaczany jako kontrargument rockwell? co nastepna ubojnia za 800zl na miesiac??
      • Gość: brawo Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 00:56
        centrum handlowe - kasjerki i te sprawy, jest wporzo - uszok to gość.
        Głupi, bo głupi, ale o kasjerki dba.
    • settembrini Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? 09.05.07, 21:56
      czy red. malinowska moglaby dotrzec do imiennej listy glosowania? byly juz
      precedensy, chetnie poznam nazwiska ludzi, ktorym nalezaloby odebrac mandat
      radnych ze skutkiem natychmiastowym. z taka banda trzeba postepowac radykalnie.
      za 3 lata nie mozna dopuscic, by ci sami ludzie decydowali o tak zywotnych
      sprawach dla miasta, oni powinni w wisniowej debatowac nad liczba krow w
      zagrodach, a nie u nas o inwestorach!
      • Gość: Paweł Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.3s.pl 10.05.07, 09:51
        Dotrzyj sobie sam, te informacje sa jawne ;-)
        • settembrini Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? 10.05.07, 11:07
          ze lista jest jawna to rzecz oczywista. istnieje jednak wiele sposobow na to, by
          mnie jako zwyklej osobie fizycznej, skutecznie utrudnic do niej dostep. choc kto
          wie, byc moze sie pofatyguje i postaram sie do niej dotrzec. przez cale 3 lata
          bedzie wisiala podpieta na forum ;)
          • Gość: st Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.d.ae.katowice.pl 10.05.07, 15:59
            Pomysł przedni. Proponuję również podpięcie drugiej listy - z obietnicami
            przedwyborczymi miłościwie nam panujących Uszoka i jego kompanii. Tak aby każdy
            miał okazję porównać jak to, co się robi (a właściwie: nie robi) ma się do
            serwowanej nam zeszłej jesieni kiełbasy wyborczej (przykłady pierwsze z brzegu:
            przebudowa kwartału przy Dworcowej, przedłużenie Grundmanna na południe,
            popieranie inwestorów branży nowych technologii itp. itd. - obawiam się że
            kwestia przebudowa centrum z całym tym konkursem, targami w cannes pod koniec
            kadencji też okaże się biciem piany - bo najpierw trzeba będzie [przebudować
            gazociąg albo kanalizację, co obecnej ekipie potrafi zająć dekadę).
            • Gość: jes Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 18:05
              wiadomo, że te cannes to było wciskanie ciemnoty.
              wyborcza katowicka, która popiera uszoka i kocha go, publikuje te brednie, lud
              się cieszy, a to wszystko ma taki sam sens jak projekt wycieczki na słońce:)
              Bądźmy normalni i filtrujmy tego typu "wiadomości" - większość wyrzucić można
              do kosza z napisem "brednie":)
              • Gość: A NIE dla Prywatyzacji i Zabudowy Al. Korfantego!!! IP: *.imperiumpw.pl 14.05.07, 11:45
                mam nadzieję, że się nie mylisz. ale boję się, że co do niektórych rzeczy mogą
                być nieproporcjonalnie napaleni i je wykonają.

szkoda, że nie ma czegoś takiego jak gospodarka miejska oparta na jakiejś
                demokratycznej zasadzie i konsultacji społecznej. a jest tak, że dzisiaj
                czytasz, że gdzieśtam nie wjechały koparki a miały wjechać a słyszysz od
                zanjomych, że nagle pojawiły się te same koparki gdzieś w innym miejscu... i
                nie wiadomo jaka inteligencja czy "Obcy" tym sterują...
    • kutzowesz Katowice ekonomicznym grajdołem? 09.05.07, 22:18
      Katowiczanie,tu trzeba się zorganizować i wywalić Uszoka i cały ten zarząd
      wyglądający jak komisja gier i zakładów w Toto-Lotka,katowice znowu stracą
      następne lata karmieni kolejnymi pomysłami o szklanych domach,Załężu
      2000,promenadach na dworcowej,mariackiej,co z tego zrobiono,kto się o to pytal
      przed wyborami.
      Pan prezydent ma w dupie potrzeby młodych ,dwa tysiące miejsc pracy,liczy sie
      to ,że na Brynowie mieszka wielu ważnych ludzi a oni życzą sobie mieć spokój,a
      pan prezydent ma wielką słabość do ważnych i utytułowanych ludzi.
      Cała polityka miasta nakierowana jest na potrzeby bogatszych południowych
      dzielnic.Gdyby wycisnąć to co zostało zrobione z centralnych budżetowych
      pieniędzy,średnicówkę i autostradę,to co by zostało .
      Trochę badziewnych kostkowych chodników które już są do wymiany,parę
      kanalizacji na południu pod potrzeby dooweleperów,niedługo dorośnie pokolenie
      które urodziło się i osiągnie pełnoletność,a w tym czasie w katowicach rządzi
      ten sam układ,znowu zostaliśmy z ręką w nocniku.
      • mike-great Jak cię nie lubię tak przyznam ci rację. Hańba !!! 09.05.07, 22:36
        Jak cię nie lubię tak przyznam ci rację. Hańba !!! Po trzykroć hańba uszatym
        Katowicom zrobionym w ciooola!

kutzowesz napisał:

> Katowiczanie,tu trzeba się zorganizować i wywalić Uszoka i cały ten zarząd
        > wyglądający jak komisja gier i zakładów w Toto-Lotka,katowice znowu stracą
        > następne lata karmieni kolejnymi pomysłami o szklanych domach,Załężu
        > 2000,promenadach na dworcowej,mariackiej,co z tego zrobiono,kto się o to pytal
        > przed wyborami.
        > Pan prezydent ma w dupie potrzeby młodych ,dwa tysiące miejsc pracy,liczy sie
        > to ,że na Brynowie mieszka wielu ważnych ludzi a oni życzą sobie mieć spokój,a
        > pan prezydent ma wielką słabość do ważnych i utytułowanych ludzi.
        > Cała polityka miasta nakierowana jest na potrzeby bogatszych południowych
        > dzielnic.Gdyby wycisnąć to co zostało zrobione z centralnych budżetowych
        > pieniędzy,średnicówkę i autostradę,to co by zostało .
        > Trochę badziewnych kostkowych chodników które już są do wymiany,parę
        > kanalizacji na południu pod potrzeby dooweleperów,niedługo dorośnie pokolenie
        > które urodziło się i osiągnie pełnoletność,a w tym czasie w katowicach rządzi
        > ten sam układ,znowu zostaliśmy z ręką w nocniku.
    • ds111 Katowice ekonomicznym grajdołem? 09.05.07, 22:48
      Od 10 lat mieszkam w Warszawie i widze jak to miasto sie rozwija. Ok, jest dużo
      plusów z samego tytułu STOLICA, ale najwiecej z tego, że inwestorom daje sie
      tu swobode dzialania a w miejscach takich jak Brynów gdzie jest konflikt:
      Inwestor-Społeczność Lokalna, idzie się na kompromis(np.inwestor remontuje
      chodniki lub przyczynia się do poprawy bezpieczeństwa w okolicy itp.)Radni,
      mieszkańcy i inwestor muszą znaleźć rozwiązanie. Nie można zaprzepaścić szansy
      stworzenia nowych miejsc pracy i rozwoju regionu. Pamiętajcie węgiel się
      kończy!!! Jedyna szansa to świeży nowy biznes!!
      • Gość: Mpp Między innymi radni PO głosowali przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:57
        J.W
        • drexler82 PO było za poparciem zmian Uszoka 09.05.07, 23:33
          nie wciskaj kitu tutaj.
          • Gość: Mpp Re: PO było za poparciem zmian Uszoka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 18:47
            no właśnie mówię że PO głosowało przeciw inwestycji
    • Gość: gosc Pani Aniu prosze sie lepiej przygotowywac do robot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:04
      ksm.katowice.pl/wspolne-sprawy/index.php?id=225&PHPSESSID=336c8a77995a089235d315620bf9c502
    • Gość: BART Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:29
      Nie wiem jak Wy ale ja coraz bardziej zastanwiam sie nad wyprowadzeniem z tego
      miasta bo tu niema jakich kolwiek perspektyw na lepsze jutro jak tak dalej
      pojdzie to nas Wloszczowa przegoni bo oni maja Gosiewskiego a My nikogo bo np
      nie Uszoka
      • nylonbojtel Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? 09.05.07, 23:45
        więcej informacji na temat artykułu oraz feralnego głosowania znajdziecie tutaj :

forum.gkw.katowice.pl/viewtopic.php?t=1711&highlight=
    • Gość: popieram! Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 00:50
      Bardzo słusznie, panie Uszok pan postępuje - precz z tym!
      Te inwestycje to tylko same szkody - pijaństwo, dziwki i nocne awantury.
    • burakpl4 Przenieść stolicę! 10.05.07, 01:00
      Przecież to wstyd i kpina, żeby taki grajdołek był stolicą województwa.
      W tym bajzlu nawet dworca autobusowego nie ma - całe województwo musi się
      wstydzić tych nieudaczników katowickich!
      • Gość: Paweł Re: Przenieść stolicę! IP: *.3s.pl 10.05.07, 09:57
        Czego nie ma? ;-)
        • burakpl4 Re: Przenieść stolicę! 10.05.07, 13:58
          chyba tego baraku z placykiem nie nazywasz dworcem?
          • Gość: Wroclaw? Re: Przenieść stolicę! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.05.07, 13:34
            Jo wyjezdzam. Tu jest do kitu!
      • Gość: erwin Nie zesraj się :) IP: *.nott.cable.ntl.com 13.05.07, 14:35
        bez pozdrowień
    • Gość: m.kowalski Widziane z zagranicy IP: *.gw.connect.com.au 10.05.07, 07:07

Do 30 roku zycia mieszkalem w Katowicach, potem wyjechalem na Antypody, gdzie
      jestem od 8 lat. Zarobilem tutaj duzo pieniedzy, ktore zawsze chcialem
      zainwestowac w Polsce w branzy w ktorej pracuje tutaj. Chce wracac do Polski,
      do zeszlego roku nie bralem pod uwage innej lokalizacji dla mojego biznesu
      (kluby/kawiarnie z muzyka i jedzeniem) jak moje Katowice. Po ostatnich
      wyborach, wygranych przez czlowieka ktory wrecz odstrasza inwestorow (i ktory
      od osmiu lat nie zrealizowal rzadnej ze swoich wielkich obietnic)
      przestraszylem sie, wracamy z moja rodzina niestety do Wroclawia, skad jest
      moja zona i tam inwestujemy w rozrywke. Katowice umieraja a niekompetentny i
      niezaradny pan Uszok jest nikim innym jak ich grabarzem. Ten pan ktory wymienil
      trzech inwestorow jest smieszny...w kazdym innym miescie wymienienie inwestorow
      zajeloby godzine. Katowice maja trzech...Zenujace, naprawde....
      Jak wyjezdzalem to na tapecie byly takie obiecanki jak:
      -koncepcja i obietnica powstania Placu Rady Europy w poblizu biblioteki Slaskiej
      -przebudowa ulicy dworcowej i odnowienie starego dworca
      -budowa nowego terminalu PKS (i PKP oczywiscie)
      -oczywiscie przebudowa centrum
      To bylo lata temu.
      Mieszkancy Katowic! Popatrzcie prawdzie w oczy! Obudzcie sie! Jezu! W
      Melbourne, gdzie mieszkam zmienilo sie wszystko, choc nikt niczego nie
      obiecywal, burmistrzem jest chinczyk, swietny menadzer, miasto eksploduje
      inwestycjami. Uszok jest przylepionym pustymi obietnicami do stolka
      karierowiczem, nie menadzerem.
      Pozdrawiam
    • Gość: kusy Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.kat.3s.pl 10.05.07, 07:44
      Najgorsze jest to że dla tych ludzi nie ma żadnej alternatywy. W mieście nie
      istnieje żadna inna opcja która była by wstanie zaproponować nam inne podejście
      do rozwoju naszego miasta. Z takimi władzami czeka nas powolny regres stopniowe
      obniżanie rangi Katowic do III ligi miast w Polsce. Do 3 - ciej - bo przecież
      już od dawna w pierwszej lidze nie jesteśmy. Zamiast gonić liderów my strzelamy
      sobie w w stopę. Głosowałem na p. Uszoka gdyż uwierzyłem w jego obietnice ale
      przyznaje, że gdy widzę to co sie tutaj dzieje to BARDZO TEGO ŻAŁUJĘ!
    • Gość: z Katowic Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:35
      Pan Uszok i jego poplecznicy zorganizowali miejsca pracy w centrum handlowym
      silesia,wyprowadzili ludzi na spacery do centrum handlowego Silesia.Prosze
      popatrzec jaki tam tłok.Jak gawiedx sie bawi i pracuje.Brawo panie Uszok!!!!
      To takie GETTO dla nas ludzi ze Śląska.Jest pan zadowolony?
      • Gość: vox populi Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.devs.futuro.pl 10.05.07, 10:48
        tu nie będzie lepiej... Stąd trzeba spieprzać jak najszybciej i jak najdalej.
        Śląsk jest skazany na porażkę!
      • Gość: ZW Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.slam.katowice.pl 10.05.07, 10:51
        Szok i skandal! Od kilku tygodni poszukuję niewielkiego biura wysokiej klasy i
        w Katowicach po prostu totalna bryndza. Też załuję swojego głosu w wyborach, a
        ten cały smyk Szpyrka to zrobi karierę, mówię wam - spełnia wszystkie kryteria;
        cwaniak, lawirant i ignorant do tego bezczelny tupeciarz :(
    • Gość: dp Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:57
      Zaczynaja mnie ci wlodarze Katowic wkurzac.W Brynowie maj za duza sile
      przebicia.Ciekawe czym szachuja wladze Katowic?Duzo mieszka tam bylych
      prominentow!
    • Gość: moje3grosze Czy nie można tego inwestora przekonać IP: *.tsi.tychy.pl 10.05.07, 11:56
      do budowy biurowców w centrum Katowic? Nawet jeśliby władze miasta miały udostępnić grunty w okolicach ronda na bardzo korzystnych warunkach, obiekty te poprawiłyby wizerunek Katowic. Byłoby to chyba też zgodne z planem zagospodarowania śródmieścia.
      Urząd Miasta powinien naprawdę zrobić wszystko żeby inwestorzy chcący tworzyć miejsca pracy dla SPECJALISTÓW chcieli lokować tu swoje pieniądze.
      Po tym jak potraktowano niedoszłego inwestora, o którym mowa w powyższym artykule szczerze wątpię, że lansowany projekt "Katowice the City" ma jakiekolwiek szanse realizacji. Wygląda mi na to, że władze lokalne same nie są zainteresowane zmianami.
      A tak na marginesie, ciekaw jestem ile Urząd Miasta Katowice wydał na wyjazd urzędników na targi do Cannes i promocję miasta na tych targach. Cała akcja miała na celu przyciągnąć inwestorów, a jak ich się traktuje w stolicy Górnego Śląska można się przekonać czytając artykuł "GW".
      • settembrini Re: Czy nie można tego inwestora przekonać 10.05.07, 12:15
        co znaczy 'udostepnic'? to se ne da tak. holdimex kupil dzialke na brynowie,
        teraz musialby kupic kolejna dzialke lub wziac ja w uzytkowanie wieczyste, a to
        sa grube miliony w takim miejscu. a 'udostepnienie' w cenie nizszej niz rynkowa
        jest niemozliwe, to by byla sprawa nie tylko dla reportera ;)
    • Gość: zlomiarz Gliwice to dopiero grajdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:34
      Gliwice to dopiero grajdol
      • Gość: ktoś Re: Gliwice to dopiero grajdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:43
        Jak cały śląsk
    • terminal_slawkow Katowice ekonomicznym grajdołem? 10.05.07, 12:42
      Takie rządzenie miastem to zwykła podłość względem mieszkańców Katowic.
      Dbanie o interesy grupki ludzi z osiedla w, Brynowie, którym będą przeszkadzały
      samochody inżynierów pracujących u Siemensa.
      Miasto już wcześniej zrezygnowało z dawno planowanej drogi w pobliżu ptasiego
      osiedla i zaplanowało puszczenie jej środkiem (przedłużeniem ul. Francuskiej)
      Wszystko po to by zadowolić "elitę" z tego osiedla.
      Uszok jest dla nich gotowy zniszczyć najładniejszych park w Katowicach oraz
      zrezygnować z tysięcy miejsc pracy dla inżynierów.
      Podłość, podłość, podłość
    • Gość: gre Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.chello.pl 10.05.07, 13:25
      mnie najbardziej interesuje, dlaczego żaden z radnych miejskich głośno nie
      sprzeciwił się tej decyzji.
    • Gość: Sztilpner Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:28
      Przeciz nie od dziś wiadomo, że Katowice to wieś zapatrzona w siebie. Jest wsia
      i zostanie wsią. Jest to przykre lecz prawdziwe. Urodziłem sie tu i wychowałem,
      tu pracuję i widze upadek byłego miasta. Niestety.
      • Gość: kompleksy??? Ha ha, IP: *.tsi.tychy.pl 10.05.07, 14:28
        jak ty jesteś z Katowic, to ja jestem z Pekinu! :).
        • Gość: Sztilpner Re: Ha ha, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:42
          Pozdrawiam Pekińczyku!
    • Gość: asdfghjkl Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:41
      Katowice ekonomicznym grajdołem?
      Oczywiście!
      Też mi odkrycie!
      • Gość: Marek Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:51
        Niech Holdimex nie będzie taki mądry. Jak kusili ludzi domkami to deklarowali
        wyłącznie zabudowę mieszkalną, zieleńce, place zabaw. I oczywiście żadnych
        biurowców. Deklaracji trzeba niestety dotrzymywać, jak się chce zarabiać, a nie
        próbować robić ludzi w trąbę. Swoją drogą miasto powinno zaoferować inny teren
        na inwestycje.
        • Gość: Marek Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:53
          www.siemens.de/index.jsp?sdc_p=fml0s8uo1078058ni272pc61z3&sdc_sid=12334635472&sdc_locviewtype=production&
          tu są lokalizacje Siemensa w Berlinie, wszystkie poza osiedlami mieszkaniowymi.
          • Gość: je!!!!!!!!!!!!! Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:59
            no to zakup se teren niezamieszkały w GOP:))))))))
            nie ma takiego (poza hałdami).
            • Gość: Igor Re: Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:45
              W Katowicach i sąsiednich miastach są setki hektarów obszarów poprzemysłowych.
              Jedne z największych w Europie.
    • Gość: no i dobrze! Katowice ekonomicznym grajdołem? IP: *.chello.pl 10.05.07, 18:00
      Wyjechałem z Katowic w 2000 roku, i już nie wrócę. Jadąc z Krakowa do
      Wrocaławia, zatrzymując się w Katowicach, zawsze mam wrażenie że cofam się w
      czasie o jakieś 15 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka