amoremio 17.10.07, 21:55 Blabla i bla. A wjela m2 mo jusz prof obiecane ? A angelusy tysz tam bydom furgac i klimpac na harfie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lalunia i Ryl Powstaje ekologiczne miasteczko 3 Stawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:58 A Dolinę 3 Stawy ...zabetonować !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xypan Re: Powstaje ekologiczne miasteczko 3 Stawy 17.10.07, 22:18 a byłeś(aś) ty kiedykolwiek na tej dolinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalunia i Ryl Re: Powstaje ekologiczne miasteczko 3 Stawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 09:13 A pamiętasz,jaka firma była przy obecnej Sikorskiego 38-42??? w latach 60-tych ub.wieku ???? A < kapuściarnię >.....pamiętasz..?? Ty pewnie wtedy z jajka na jajko jeszcze skakałaś..więc zastanów sie teraz, kto i dlaczego zmienił plan przestrzennego zagospodarowania akurat tego rejonu miasta, kto buduje rondo właśnie w tym miejscu i kto chce zasypać staw ....ŁĄKA!!!! Ja i moja rodzina mieszkamy - jesteśmy przy Dolinie od ponad.... 100 lat! Spójrz na stronę ...Tychy/Paprocany i zobacz, co można z takim skarbem, jak Nasza Dolina zrobić, polecam też...Poznań?Maltę.Pozdrawiam.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hooked ...chciałby zamieszkać 17.10.07, 22:34 No ja bym nie chciał zamieszkać w takim miejscu. Jak bym coś nawywijał, to żona pd razu wiedziałaby co, gdzie, kiedy i z kim? A ta samowystarczalność! To się może skończyć Koreą Północną. Poza tym jakaś zaściankowość w tym myśleniu. To mi przypomina trochę bajkę o Hobbitach, chociaż idea otwartego osiedla, a nie getta, jest ok. Tylko, że tak się buduje w całej Europie Zachodniej, a u nas robi się wielkie hallo. Poza tym oprócz kościoła musi byc jeszcze karczma...Tekścik sprawnie napisany, pojawia sie nawet profesor, tylko trochę mi zajeżdża "krypciochą" dewelopera, ni i kolejne science fiction. Ma być ekologicznie za 25 lat. A kto tego dożyje..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: ...chciałby zamieszkać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 08:39 Tomaszku jak podrośniesz to zaczniesz rozróżniać marketingowy bełkot i nakręcanie koniunktury od rzeczywistych planów i możliwości... a teraz proszę nie bierz głosu w sprawach o których słyszałeś tylko na uczelni bobasku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jóżiek Powstaje ekologiczne miasteczko Siewierz IP: 195.187.134.* 18.10.07, 13:20 Magitsrat katowicki.....na szkolenie do Siewierza, natychmiast, ciupasem, schnellzugiem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Powstaje ekologiczne miasteczko Siewierz 18.10.07, 17:21 ja, zatopic ich tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlight Banał, dno, wstecznictwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 17:47 Kamieniczki, ryneczki, ławeczki to jakaś amatorszczyzna! Taki projekt można było stworzyć 400 lat temu gdy ryneczi i kamieniczki spełniały swoje funkcje użytkowe a nie tylko estetyczne. Projekt powinien być nowatorski, zarówno jeśli chodzi o architekturę jak i o samą koncepcję. Projekt ekologicznego miasta to nic nowego. Czemu ludzie akceptują wstecznictwo? Czy tylko ryneczek z kostą brukową i architekturą w stylu pseudoneorenesansowym nadaje się na idealne miejsce na kawiarnie, obiekty rekreacyjne, miejsce spotkań mieszkańców? Jak to się ma do współczesnych kanonów architektury i urbanistyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BetonowyŁeb Re: star...ligtt = dno, wstecznictwo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:10 Zabetonować mi tu natychmiast zbiornik siewierski, wylęgarnię komarów, raków i innej zarazy....i betonować proszę nowocześnie,kompleksowo, bez fuszerki...ma być kamień na kamieniu.I springnuć przy okazji ten stary, zarościały rynko/haźiel w Siewierzu, bo szpeci drogę do ...betoniarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Powstaje ekologiczne miasteczko Siewierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 01:36 Mam pytanko: a co będzie z zawartością kibelków, kiedy deszcz akurat nie bedzie padał? A tak bardziej serio, to jak daleko od tego raju sa położone najbliższe miejsca pracy dla tych tysiecy mieszkańców? Giszowiec był projektowany pod potrzeby górników, a ta idylla dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku na muniu TUP/OPAL jedna rodzina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 21:32 Gruszki na wierzbie sadzają a kłopoty z loftami w Łodzi mają forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=58085937&a=58085937&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Powstaje ekologiczne miasteczko Siewierz IP: 77.223.194.* 01.02.08, 22:33 amoremio napisała: > Blabla i bla. A wjela m2 mo jusz prof obiecane ? > > > A angelusy tysz tam bydom furgac i klimpac na harfie ? Amoremio, ty zowistny malkontencie śląski, PIE-R-DOL SIE-WIERZ!!! :-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gazrobert Powstaje ekologiczne miasteczko Siewierz 05.02.08, 18:05 CO WY WIECIE O MIASTECZKU... Cud w Tuliszowie. Poprzedni wlasciciele terenow pod miasteczko zarobili fuksem 60 mln. zl. i dlatego funduja kosciol w Tuliszowie - CUD. Z podatku jaki odprowadzili 30% do gminy - 18mln.zl. burmistrz czlek utczciwy funduje szkole i przedszkole w Tuliszowie, ludzie...cuda w Tuliszowie. Odpowiedz Link Zgłoś