Gość: Ehh IP: *.chello.pl 09.05.08, 21:53 Gdzie są te wizualizacje? Mam sobie wyobrazić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !!! od 6,5 do ok. 7 tys. zł za m kw. IP: *.chello.pl 10.05.08, 00:44 zależne od wielkości lokali i ich położenia!!! Za luksus trzeba słono dopłacić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za drogo Re: jak dla mnie 1500 za m2 to max IP: *.mirt.net 10.05.08, 07:59 W Katowicach mieszkają ci którzy muszą. Topić tyle kasy w mieszkanie w takim miescie?! To trzeba być chyba nienormalnym, piekny Wrocław niedaleko, piekny Kraków niedaleko, a Katowice to wieś z 2 knajpami na krzyż, imitacją rynku i Rawą która pokazuje jakie to miasto ma potencjał. \\ GOP to slamsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \ GOP to slamsy.ee Re: jak dla mnie 1500 za m2 to max IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 08:42 \ GOP to slamsy. slumsy sie pisze puloku a wogole to się z tobą nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... katowice - prawie jak miasto IP: 89.100.15.* 10.05.08, 11:49 a nazwe rzeki rawa juz dawno powinno sie zmienic na beltawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: jak dla mnie 1500 za m2 to max IP: *.c198.msk.pl 10.05.08, 13:26 A skad, Katowice to bardzo dobre miejsce do mieszkania. Nie jest zbyt duze, duzo zieleni, drzew, terenow rekraacyjnych. A Krakow to chyba tylko przejechac sie na wycieczke. Paskudne, wielkie, zakorkowane, tloczne, ciasne miasto bez zieleni. tam to mozna olowicy dostac. Zastanawiam sie nad przeprowadzka do Krakowa, ale na prawde do zycia to Katowice sa lepszym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
lajkonik6 Re: jak dla mnie 1500 za m2 to max 11.05.08, 19:32 Chyba widziałeś Kraków przejeżdżając obwodnicą. A poza tym ciekawe co cała Europa widzi w Krakowie, skoro Ty nic w nim nie zobaczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik co widzi? tanie piwo i tanie dziwki 11.05.08, 21:13 co widzi? tanie piwo i tanie dziwki,ot co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alloovah Apartamenty Moderna - daleko od pierwowzoru 10.05.08, 08:19 czy ktoś obliczył jak powstanie tego obiektu (mieszkania,sklepy etc.) wpłynie na ruch na wiecznie zatkanej Mikołowskiej ??? Mikołowska już teraz jest niezbyt przejezdna,po powstaniu osiedla to już masakra będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ballkaner nie trawie apartamwentow z dziedzincem 10.05.08, 08:37 zazwyczaj przestrzen oficyny jest na tyle mala, ze sasiad gapi Ci sie w drugiego okna w talerz. poza tym o swietle slonecznym zapomnij na nizszych pietrach, jak mieszkasz w takiej studni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro tyle kasy za metr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 09:54 to moze najpierw wysiedlic te menelstwo, ktore tam gesto zamieszkuje i przemieszcza sie w poblizu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Rzeczywiscie lokalna spolecznosc bedzie tam IP: *.c198.msk.pl 10.05.08, 13:21 mieszkania i auta robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Apartamenty Moderna - daleko od pierwowzoru IP: *.chello.pl 10.05.08, 22:23 Przeglądałem wszystkie wizualizacje powstających osiedli. Jeden wspólny czynnik: ogromna ciasnota wewnątrz osiedli. Zakładając, że mieszkańcy będą posługiwać się swoimi samochodami, ruch na nich będzie większy, jak na Mikołowskiej w szczycie. Nie mam pragnienia tak mieszkać za żadne pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Apartamenty Moderna - kolejne "zielone" osiedle. IP: *.widok.omi.pl 11.05.08, 12:34 Mieszkanie w tym miejscu to samobójstwo. Przejeżdżam w tym miejscu co najmniej 2 razy dziennie. I wiem, że ciszy, spokoju i zieleni w tym miejscu z pewnością nie będzie. Prawdopodobnie developer będzie to reklamować jako zielony skwer w Katowicach. Dokładnie tak samo jak robią to Dębowe Tarasy. Cisza i spokój z widokiem na parking i dach supermarketu. A wszystko to za wyjątkowa cenę 6000+ za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
balat Apartamenty Moderna - daleko od pierwowzoru 12.05.08, 07:32 Za tą cenę takie atrakcyjne sąsiedztwo - stacja Shell, kręcące sie menelstwo w okolicach zarówno kościoła, bo daja im tam zupę, na pobliskim skwerku przy kościele i na rogu Mikołowskiej i Strzeleckiej. Toaleta w fontannie, konsumpcja na ławeczkach, będą nowe zakamarki do załatwiania swych potrzeb. W tych okoliczch wdzień strach przechodzić, a co dopiero po zmroku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Artykuł - daleki od ideału. IP: *.arup.com 12.05.08, 11:08 Dyletanctwo dzienikarzy nie zna granic - proponuje sprawdzić pisownie nazwy inwestora. Po paru pierwszych linijkach odechciewa się reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy garcia Apartamenty Moderna - daleko od pierwowzoru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 12:03 jak się czyta komentarze na forum, to przypomina się stare powiedzonko: "jak nie usiąść, to d*pa z tyłu" Apartamenty Moderna: za duże, za drogie, za ciasne, niedopasowane do okolicy i w kiepskim miejscu, bo to zatłoczone centrum. Jak poczytać sobie komentarze do tekstów o trzech budynkach na skraju Doliny Trzech Stawów to okazuje się, że też niedobrze: za duże, nieładne, w fatalnym miejscu, bo zielono naokoło, a w zieleni to tylko kwiaty można sadziść a nie domy budować. Można dojść do wniosku, że najlepsze tereny w Katowicach do budowy to tereny na szkodach gurniczych, albo Kraków. Pogratulować wyobraźni, za parę lat jak nic się nie będzie sensownie budować, to normalni ludzie będą się trzymać od Katowic z daleka jak od parszywego psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgsdfg Nie "Global", ale "Globe" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 23:01 Jak nazwa dewelopera nie może być poprawnie napisana, to czy można mieć zaufanie do takiego artykułu? Przecież to kardynalny błąd. Nazwę można sprawdzić w internecie... Jak tego się nie dało zrobić, to ja dalej tego artykułu nie czytam, bo dla mnie jest niewiarygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJK Re: Apartamenty Moderna - daleko od pierwowzoru IP: 88.220.79.* 07.07.08, 10:35 Co można uznac za pierwowzór ? Chatę chłopską jakie można znaleść jeszcze dziś na terenie Katowic ? Czy też kolejne stadaia rozwoju architektury i technologii mieszkalnictwa. Czy lubimy tylko te piosenki które już znamy ? JJK Odpowiedz Link Zgłoś