Dodaj do ulubionych

Kilka uwag

04.10.07, 21:29
Świetny pomysł, brawo, panie Tomaszu !!!

Co do technikaliów, miałbym kilka uwag i sugestii:
1. Pana program nagrywany jest w, powiedzmy, dość mrocznej scenografii. Rozumiem, że to nie bijąca czerwienią po oczach TVPiS3 czy Superstacja, ani światowo-błekitne TVN24, ale coś jednak z tym trzeba zrobić. Zwłaszcza internauci z kiepskimi starszymi monitorami moga widzieć wyłacznie "ciemność" w tle.

2. Pomysł cięcia materiału na "odcinki"... Hmm, trochę irytujące są te przery, jak częste reklamy w Polsacie :-) Nie prościej byłoby "wystawić całość z 3 opcjami jakości, a dodatkowo plik spakowany zipem do ściągnięcia?

3. Goście. Panie Tomku, "nie ma mięsa" w tych dyskosjach :-) Zapraszane osoby są OK, ale ma się to nijak do składu dyskutantów z telewizyjnej wersji. Zwłaszcza dzisiejszy odcinek może przypominać nieco "rozmowy niedokończone", gdzie się wszyscy z sobą zgadzają. Nawet Kurski wypadł jakoś bezjajecznie tydzień temu :-)

Kończąc, gratuluję świetnego pomysłu wspomagającego koneczną dekaczyzację mediów, tak trzymać !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Cieniek Paweł Re: Kilka uwag IP: *.biskupin.wroc.pl 04.10.07, 22:00
      Cześć ustamarina. Dwie uwagi do uwag :-).
      Ad.1 Wydaje mi się, że czarne tło związane jest z internetową formułą programu. Czarne tło przy kompresji filmu przekłada się na mniej danych. Tym samym mniej do ściągania, a więc bardziej komfortowe oglądanie programu przez internet.
      Ad2. Również bardzo podobałaby mi się forma gotowego pliku do ściągnięcia. Raz klikam, ściąga się w tle, a w wolnej chwili oglądam bez stresu, że mi się coś zatnie i w dodatku w lepszej jakości.
      Chociaż tak, wiem - nie dałoby się tak łatwo śledzić ilości odsłon.

PS: Panie Tomaszu - jest dobrze i tak trzymać.
      • Gość: grzesiek Re: Kilka uwag IP: *.magma-net.pl 04.10.07, 22:09
        Najlepiej gdyby byla opcja ogladania przez JOOST (www.joost.com).

To telewiza P2P wiec jak ogladalaby jedna osoba to automatycznie
        inne osoby korzystalyby z najblizszego zrodla. Dzieki temu na
        przecietnym laczu mozna uzyskac obraz o jakosci normalnej telewizji
        bez buforowania etc. Nie byloby wiec potrzeby dzielenia filmy na
        wiele krotkich filmikow i innych technicznych sztuczek.

Joost ruszyl w tym tygodniu oficjalnie, 250 programow... a zadnego
        polskiego. wstyd
      • Gość: ustamariana Re: Kilka uwag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:51
        <czarne tło związane jest z internetową formułą programu.
        Czarne tło przy kompresji filmu przekłada się na mniej danych.>

To oczywiste, ale od Lisa spodziweamy się towaru z najwyższej półki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka