Dodaj do ulubionych

Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem - ile

26.05.06, 07:51
Witam!
Czy ktos mi moze powiedziec ile zajmuje podroz drogami naszego pieknego kraju
z Krakowa nad morze? Wybieramy sie tam w lipcu z naszym 1-rocznym dzieckiem i
chcemy wiedziec w jakim czasie da sie bezpiecznie pokonac te trase samochodem.
Z gory dziekuje za pomoc.
M.
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 26.05.06, 07:55
      Sprawdzane co roku Kraków-Dębki (bardzo blisko Władysławowa) około 7,5h ze
      średnio jednym przystankiem na kolację około 20 za Łodzią.
      • zdrowa72 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 26.05.06, 09:15
        Dzięki smile))) My też dokładnie do Dębek - ale Władysławowo wydawało się bardziej
        znanym punktem odniesienia smile)))))
        A jak jezdzicie? Nocą? Jakie drogi? Jaką trasą? Cały czas "jedynką" ?
        • kas2 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 29.05.06, 10:52
          myco roku do jastarni-30km za wladyslawowem. Normalnie podroz noca ok 10godz
          ale rok temu jechalismy 16... 5godz od gdanska koszmar
        • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 29.05.06, 13:51
          Odpisałam na priva.
      • iwonesik Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 12:12
        Aha, co do wypowiedzi Kasi, to jestem zdumiona takim tempem 7,5 godz z Krakowa?
        Może rzeczywiście super samochód i noc pozwalają na przejechanie takiej trasy w
        krótkim czasie. A ile godzin jedziesz do W-wy? Ja z W-wy do Krakowa jadę około
        4 godzin. A wypowiedzi osoby korespondującej z Kasią są okropne.
        • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 12:31
          Do Warszawy autostradą, nie przez Kielce Radom ponad 3 h. Ten czas, który
          podałam jest rzeczywisty tzn. 7,5-8,5h, ale nocą jedzie się naprawdę inaczej.
        • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 21:36
          A co będzie jeśli np "kasia" będzie próła przez np Koziegłowy 170km/h
          a ja pijany ,ale jednak człowiek , nie zdążę.
          Jaką ma szansę wyhamować w nocy minąwszy co dopiero zakręt -teoretycznie dobrze
          widoczny -ale w dzień -są takie miejsca i są tacy ludzie pijani np pierwszy raz
          Co wówczas "kasia" powie ,głównie sobie.
          • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 06.06.06, 08:39
            Skończ człowieku, nie o tym jest wątek. 170km/h nie zdarzyło mi się w Polsce
            jechać nigdy. Masz problemy to idź do specjalisty i nie umoralniaj, bo nie masz
            do tego prawa i nie martw się o moje morale. Szczególnie Ty. Nie, to ci piszesz
            mnie nie dotyka. Piętnuję chamstwo zawsze i wszędzie. Proszę nie odpisuj
            więcej. A, i pruła to przez u zwykłe.
            • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 06.06.06, 10:06
              Więc jakim sposobem znalazłaż sie nad możem z krakowa w 7h wyjerzdżając przed
              przed 6 wieczorem z krakowa (ok 30 min kolacja).

Nie wycofój się, poprostu nie rozumiem ponad 700km w 7h wyruszając przed 18 z
              Krakowa (korki a pszynajmniej wzmorzony ruh)

Jesteś mitomanką ,lub potencjalną morderczynią - w pierwszym przypadku należy
              cię ignorować w drugim moje hamstwo jest niczym.
      • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 10.06.06, 22:40
        kasia1302 napisała:

> Sprawdzane co roku Kraków-Dębki (bardzo blisko Władysławowa) około 7,5h ze
        > średnio jednym przystankiem na kolację około 20 za Łodzią.
    • patyk.od.zosi Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 29.05.06, 21:19
      Ja w zeszlym tygodniu wracalam z Helu do W-wy w dzien - prawie 10 godzin. Co
      chwila sa remonty drog i ruch jest puszczany wahadlowo, z samego Helu do
      Elblaga ponad 3 h. Moze do wakacji skoncza sie te remonty, bo inaczej podroz
      samochodem to koszmar. Z W-wy do K-kowa trzeba dodac ze 3-4h.
      Mysle, ze 7h na cala podroz jest to wariant optymistyczny.
      • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 30.05.06, 08:43
        Pisałam o nocy.
        • evita33 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 30.05.06, 08:50
          wczoraj z krakowa do gdanska jechalismy w dzien 9 godzin przez łoż - do Władka
          jeszcze dobre ponad 2 godziny trzeba jechac ( same remonty dróg i korki)
        • patyk.od.zosi Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 30.05.06, 20:31
          A ja pisalam o dniu.
          W nocy nie jezdze. W nocy spie.
          • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 31.05.06, 09:28
            Nikomu ani niczemu niepotrzebna złosliwość. Skoro piszesz o dniu, bo w nocy
            śpisz, to nie komentuj mojej wypowiedzi i co jest realne a co nie, bo nie
            wiesz.Jesteś dzisiaj moją ulubienicą.
            • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 04.06.06, 21:34
              7,5h mało prawdopodobne, chociaż możliwe , jak wszystko -czyli np. to iż w
              wolnych chwilach nie pijesz sprita by być sobą.
              A tak na poważnie wydaje mi się, chociaż mogę sie mylić iż należysz do osób,lub
              należa
            • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 04.06.06, 21:50
              dokończę :
              gdybyś musiała poznać co to "tłok w autobusie" to nie ustępowałabyś miejsca
              starym babom- tak to ciebie widzę co dzień w tramwaju -i to przez ciebie w tym
              kraju "jast jak jest".
              Z jaką średnią prędkością(800km-7,5h -odejmując wielkie miasta)jedziesz przez
              teran zbudowany i jeżeli wieziesz z sobą dziecko to po co ci prawa
              rodzicielskie.
              • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 09:10
                Nie rozumiem, o co chodzi z tym tłokiem? I wiesz co, nie chce mi się z Tobą
                gadać.
              • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 09:17
                Ale czego można się spodziewać po osobie, która odpowiada tak:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=28282743&a=28415786
                albo tak
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=27930429&a=28415493
                albo jeszcze ładniej
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=33974789&a=34007090.
                Serdecznie pozdrawiam Pana napewno z Wysowej, prawda?
                • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 09:19
                  Ostatnie miało być to:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=33974789&a=34007090
                  • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 21:18
                    Przepraszam że tak Cię to dotknęło, chciałbym Ci tylko powiedzieć że nie
                    podróżuje się po Tym kraju ponad 150km/h nawet w nocy, a tym bardziej z
                    dzieckiem.
                    Nawet w nocy po drogach nie chodzą tylko zwierzęta ,a choćby nawet to jaką
                    dajesz im szansę?
                    Mówiąc inaczej -(bez złośliwości)-rób co chcesz tylko nie zagrażaj innym -
                    bo potem możesz nie udźwignąć ciężaru.
    • iza-bel Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 30.05.06, 10:20
      zależy jakim samochodem, starszy nie rozwinie mega prędkości, zresztą z
      dzieckiem bym nie ryzykowała wariackiej jazdy
      my z Częstochowey do Jastrzębiej Góry w ubiegłym roku 8,5 godziny z postojami
      na stacjach benzynowych na tankowanie i siusiusmile

radzę jechać w nocy, mniejsze korki na remontowanych odcinkach, mniejszy ruch,
      dziecko śpi więc nie marudzi
      i dobrze jechac w nocy z soboty na niedzielę - zdecydowanie mniej tirów, w inne
      dni ciężarówki skutecznie utrudniają jazdę, zwłaszcza na węższych odcinkach
      drogi
      • iwonesik Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 05.06.06, 12:08
        Ja z Warszawy jadę około 6 godzin, oczywiście z postojami. Wyruszamy zawsze
        około 4 rano, przynajmniej, aby przez Warszawę i okolice przebrnąć w miarę
        szybko. gorzej zaczyna się na mazurach, nie wspomnę drogi od Gdańska. W tym
        roku wybieramy się do Karwii, ale przejechac przez Wladysławowo-tam dopiero są
        korki!!!
        • katka74 Re:DO Iwonesik 03.07.06, 18:18
          Nie musisz jechać do Karwi przez Władysławowo.
          W Celbowie przed Puckiem - skręcasz na 213 w kierunku Krokowej. Przed Krokową
          za Sulicicami (niedaleko za tablicą oznaczającą koniec miejscowości) jest skręt
          na Karwię. Stąd już 7 km. Uważaj bo tablica skrętu jest w krzakach za zakrętem
          i można ją przegapić. W tym roku problem może być z przejazdem koło Elbląga, bo
          jest ciasno, wolno i są objazdy oraz w Gdańsku z przedostaniem się na obwodnicę.
          Szerokiej drogi! smile
          • iwonesik Re:DO Iwonesik 03.07.06, 19:01
            Dzięki Katka, moja koleżanka jechała do Władysławowa w długi czerwcowy weekend.
            Podobno od Gdańska do Władka, były ogromne korki z powodu remontów i ten
            odcinek przebyli w 4 godziny!!! My jedziemy 22 lipca, podobno na okres wakacji
            roboty są wstrzymane.
    • uffa1 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 07.06.06, 19:19
      Pewnie posypia sie gromy smile.
      Rok temu trasa: Krakow - Karwia zajela nam 6,5h (jazda noca). Nie rozumiem tego
      zdziwienia, przeciez do Lodzi jedzie sie prawie caly czas 2-pasmowka.

Dla porownania, jazda do Szwajcarii (1400km) zajela nam 12h (1h odpoczynku, 2
      kierowcow).
    • wroobel13 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 09.06.06, 13:19
      witaj
      Włóż między bajki te 6,5 - 7 godzin.
      Jeśli chcesz jechać w dzień to 10-12 godzin będzie niezłym wynikiem
      w przypadku tłoku polecam poszperać w atlasie i miec ewentualność ucieczki z "1"
      (są takie możliwości - ładne widoki - strata czasowa ok 1 h ale ile mniej nerwów)
      "7" to kicha straszna, oprócz tych co z krakowa nad morze w 7 godzin dochodzi
      jeszcze masa 'warszaffki' - a oni jeszcze szybciej

w nocy myslę że 9 h da się zrobić nie narażając maluszka na gwałtowne hamowania
      i wyprzedzanie pod górkę
      jesli interesuje Cię wariant trasy mogę służyć pomocą
      pozdry
      andrzej

p.s. kasiu1302 nim znów ze ŚREDNIĄ prędkościa 87km/h przemkniesz przez całą
      Polskę - jesli nie o swoim - pomyśl o moim dziecku - ono może być na przeciwnym
      pasie ruchu (też jezdżę nocą...)
      • kasia1302 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 09.06.06, 17:41
        Panie Wszystkowiedzący, odczep się ode mnie. Nigdzie nie pisałam, że jadę 6-7
        godzin, ale 7,5-8,5. A dziecko to mnie interesuje przede wszystkim moje. Ty się
        zajmij swoim.
        • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 10.06.06, 22:39
          7,5-0.5 =7 -kolacja za łodzią -ok 20.00-wiec wyjazd z krakowa przed 18.00-więc
          jedziesz przynajmniej 1h w tzw. szczycie (komunikacyjnym -kasiu).
          Pętlisz się Kasiu -jeśli interesuje cię tylko twoje (urodzone przez ciebie)
          -to raczej samolotami prywatnymi -tylko uwaga Kasiu tam też są jakieś trasy .
        • wroobel13 do Kasi 13.06.06, 09:11
          przeczytaj swój post nr 1 na liście a potem dopiero się czepiaj uwag.

Napisałaś :
          "Sprawdzane co roku Kraków-Dębki (bardzo blisko Władysławowa) około 7,5h ze
          średnio jednym przystankiem na kolację około 20 za Łodzią."

w świetle tego chyba nie do końca dbasz o bezpieczeństwo swojego dziecka, ale to
          twoja sprawa.
          a nie odczepię się tylko dlatego, że jesteś napastliwa, więc za kierownicą
          pewnie też nie odpuścisz. A mój post był jedynie sprostowaniem Twojej informacji
          zamieszczonej na forum. Owszem w Twoim czasie się tam dojedzie, tylko czy o to
          chodziło ???
          over
          andrzej
        • wer44 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 03.07.06, 16:17
          Co tak kasiu milczysz? - jakieś nowe trasy.
    • weronka77 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 13.06.06, 23:36
      Ja wybrałam wariant:Kraków-Warszawa,samolotem ok50min,potem postój na Okęciu
      jakąś godzinę a następnie Warszawa-Gdańsk samolotem również.Potem z Gdańska
      katamaranem na Hel i taksówką pod sam hotel w Juraciewink)Czas przelotu(razem z
      postojem w Wawie) -2h45min.Koszt 270złwinkKAtamaran-10zł a taksówka maximum50wink
      POwinnam się "zmieścić" w 4-5h.
    • facto303 Re: Samochodem Kraków - Władysławowo z dzieckiem 27.06.06, 19:33
      Do Władka z Krakowa to ok 8,5 -9 godzin .Nie wierz w cuda .Tzn da się
      szybciej,tylko po co??Z dzieciakiem w samochodzie?Teoretycznie można i w 5
      godzin ,nie zatrzymując się światłach.smile)

ludzie jeżdzą ,barany piszą że jeżdzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka