Dodaj do ulubionych

Centrum Babylon-Liberec

19.06.17, 13:57
Chciałam z dziećmi podjechać na jeden dzień do iQ-landi ale i jakiś iq-park widzę i auapark i lunapark i całe mnóstwo trakcji i się zastanawiam czy zamiast jednodniowej wycieczki z Karpacza nie pojechać na kilka dni i zaliczyć więcej. Warto? jest tam co robić przez kilka dni? Dzieci lat 11 i 8,5.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Centrum Babylon-Liberec 19.06.17, 18:09
      Cały ten kompleks znajduje się w jednym budynku wraz z ogromnym hotelem, gdzie za dzieci małe nie płacisz wcale, a za starsze 50% ceny. Jako goście hotelowi macie gratisowy wstęp do aquaparku, iqparku i lunaparku i moim zdaniem jest to opłacalna opcja z której my korzystaliśmy wiele razy jak wracaliśmy z nart. Dla dzieci jest tam istny raj smile Noclegi bukowaliśmy na niemieckich stronach ze sporym wyprzedzeniem. W samym Libercu jest ładna Starówka oraz przyjemne zoo. Przy dłuższym pobycie warto tez wybrać się na pobliską górę Jested.
      • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 08.07.17, 11:54
        Jusytko może podesłać linki gdzie bookowaliście noclegi do babylonu?
        • jusytka Re: Centrum Babylon-Liberec 12.07.17, 21:56
          www.1-2-fly.com/
        • jusytka Re: Centrum Babylon-Liberec 12.07.17, 22:03
          www.1-2-fly.com/hotel/suchen/angebote/Wellness-Hotel-Babylon/28514/a6e96de18a4115979818dda5e624568c/hotelDescription?searchScope=HOTEL&useExtendedFilterDefaultValues=true&childs=11;8&startDate=2017-07-15&endDate=2017-08-11&links=1
          • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 15.07.17, 15:46
            dziękuję piękniesmile
    • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 25.01.18, 21:56
      Byliśmy. Dzieciaki zachwycone. Nie wystarczyło niestety czasu na wszystko-3 doby to stanowczo za mało ale szukam już terminu na powtórkęsmile
      • jusytka Re: Centrum Babylon-Liberec 26.01.18, 12:39
        My jak dzieci były małe zatrzymywaliśmy się tam co roku wracając z nart. Nie znudziło im się!
        • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 02.02.18, 13:50
          ha, zarezerwowałam Majówkę smile
          • neptunka Re: Centrum Babylon-Liberec 11.02.18, 14:27
            Słonko - jak woda w basenie, często czytam, że zimna i mocno chlorowana?
            Kupowałaś pobyt z obiadem czy z samym śniadaniem?
            • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 12.02.18, 07:54
              Teraz mieliśmy z obiadokolacją ale nie jest to opłacalne, na Majówkę wzięłam bez, tam można tanio zjeść, nawet w hotelu w restauracjach zje się taniej niż ta obiadokolacja, teraz będziemy więcej wychodzić na zewnątrz, więc będziemy jeść na mieście głównie. W odległości spacerowej od Hotelu jest centrum handlowe i deptak gdzie spokojnie można iśc na obiad.
              Woda rzeczywiście jest mocno chlorowana. Jak my byliśmy temperatura była ok, mam zmarźlaki i nie wejdą do zimnej wody ale po doświadczeniach wakacyjnych w innym hotelu wiem że na tym samym basenie jednego dnia woda może być ciepła a drugiego zimna, nam się zimna w Babylonie nie trafiła.
              • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 12.02.18, 08:00
                Za trzy doby z obiadokolacją zapłaciłam w krakowskim biurze 2200(do obiadokolacji jest podawana tylko woda-soki i inne napoje trzeba sobie dokupić-nie wiem za ile bo my akurat wodę pijemy ale niektórzy lubią obiad zapić czymś innym jednak), za 4 dobry ze śniadaniami tylko w Itace zapłaciłam 1171, więc jest różnica. Tu masz podgląd do menu i cen restauracji w hotelu: www.centrumbabylon.cz/gastronomia.html
                • jusytka Re: Centrum Babylon-Liberec 16.02.18, 17:10
                  W Centrum Babilon jest kilka restauracji w różnych cenach Od taniej Izerki po drogą ala carte. My chodziliśmy do takiej stylowej piwnicy, gdzie były posiłki w formie bufetu. Obiadokolacja w samym hotelu to najdroższa opcja, z której my nigdy nie korzystaliśmy .
                  • anetos00 Re: Centrum Babylon-Liberec 06.03.18, 00:05
                    Dziewczyny zainspirowałalyście mnie.Poważnie planujemy z dziećmi jechać w połowie kwietnia do centrum Babylon. Słonko 1335 pytałam stacjonarnie w Itace w Szczecinie i nie mają w ofercie.Jak Ty znalazłaś korzystniejszy cenowo niż przez stronę internetową centrum Babylon?Moje Chłopaki dni odliczają a ja szukam ratunku u Ciebie.Powiedz proszę co obejmował Wasz pakiet? czy z Waszym pakietem trzeba było osobno płacić za atrakcje dla dzieci?Napisze do Ciebie jeszcze na forum "Zakupy" jakbyś przoczyła mój post smile.Z góry dzięki,pozdrawiam.
                    • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 06.03.18, 07:39
                      Przepraszam pomyliłam biuro, w Itace coś innego załatwiałam a byłam pewna cały czas, że ten babylon.... Zamówiłam przez net w TUI teraz tylko ze śniadaniami: www.tui.pl/wypoczynek/czechy/gory-izerskie/jested-liberec/hotel-babylon-prg11062
                      Wcześniej tutaj ale cena masakryczna: www.centrumbabylon.pl/
                      Nasz pakiet zawierał śniadania, obiadokolacje i wstępy na atrakcje, ten na maj jest bez obiadokolacji ze śniadaniami i wstępami(dostali wszyscy opaski z chipem i na ten chip można było wejść wszędzie bez opłaty). Mamy dwa pokoje, dzielone drzwiami przesuwanymi.
                      • anetos00 Re: Centrum Babylon-Liberec 06.03.18, 09:29
                        Dziekuje pięknie.A jedziecie ze Szczecina autem? Bo my wtedy nie mamy auta i wstępnie myślę o pociągu przez Niemcy, ale szukam jeszcze alternatywy, może jakiś autokar, Flixbus czy inna opcja? bo jazda pociągiem to jednak ponad 7godzin i przesiadek kilka.Może macie i tu jeszcze podpowiedź Szczecin-Liberec w połowie kwietnia w sobote bez auta? Dziękuję z górysmile
                        • slonko1335 Re: Centrum Babylon-Liberec 06.03.18, 09:41
                          tak jedziemy autem, nie interesowałam sie innymi opcjami dojazdu
                    • jusytka Re: Centrum Babylon-Liberec 07.03.18, 22:33
                      Jak jesteś ze Szczecina to polecam biuro Ikaria - znajdziesz w sieci - współpracują z niemieckimi biurami, gdzie hotel możesz kupić taniej niż u nas.
                      • anetos00 Re: Centrum Babylon-Liberec 08.03.18, 22:04
                        Dziękuje bardzosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka