geolog72 02.06.10, 09:07 ".a strony świata to im się nie pomieszały?" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca pytanie do "logistyków" tego miasta IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 09:15 moje pytanie brzmi: co za mistrz "logistyki" wymyślił teraz przebudowę IX wieków jak zamknięty jest wiadukt, pytanie numer dwa po jaki ch...... robi się to skrzyżowanie za ciężką kasę, skoro prezio twierdzi, że centrum miasta ma być wyłączone z ruchu - może czegoś nie wiem, ale na obecny stan mojej wiedzy to jakaś MEGA PARANOJA!!!!! moja propozycja brzmi: przebudujmy drogę do Obic, żeby pan prezio miał dobry dojazd do biura kopalni, którą tam postawi i będzie miał cieplutką posadkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydymany Re: pytanie do "logistyków" tego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:56 Jak to po co? Żeby ułatwic dojazd do hotelu DAL. Ktoś widzi jakiś inny, racjonalny powód tej przebudowy? Korków na IX wieków to nie rozładuje, na Nowym Swiecie ani na Piotrkowskiej nigdy korków nie było...Generalnie nie mam nic przeciwko budowie infrastruktury drogowej wkurzam się, ze stoję w korkach, ale wiem, że potem będzie lepiej...Ale tutaj?! Wkurzam się 10x bardziej, bo po przebudowie będzie tylko gorzej, np jak wprowadzą lewoskręt z IX Wieków w piotrkowską, ech szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: pytanie do "logistyków" tego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:34 alez to przeciez dla dobra mieszkancow!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: pytanie do "logistyków" tego miasta IP: *.kielce.vectranet.pl 03.06.10, 09:38 tia, dla dobra mieszkańców innych miast, którzy muszą dojechać do hotelu (przebudowa) i zostawić gdzieś samochód (nowy parking) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: pytanie do "logistyków" tego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 16:03 9 milonów za takie pierdowły.Jeszcze zamykaja główną ulice miasta ! Lubawski aut z magistratu !Wynocha ! Wy chcecie na niego głosować?!Kuria fauluje ewentulanych konkurentów ! Kpiny ! Odpowiedz Link Zgłoś
fabon Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 02.06.10, 10:05 Wlasciwie to co daje ta przebudowa? Ze ludzie z Piotrkowskiej skreca w IX wiekow? albo z IX wiekow skreca na Piotrkowska zeby potem wiechac w IX wiekow (bo dojazdu do Rynku nie bedzie od tej strony). Czy nie lepiej gdyby poszerzyli IX wiekow kosztem tych drzew i szerokasnego chodnika z parkinkieg kolo Urzedu WOjewodziego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 11:46 1) aby wjechać na Planty od strony ronda trzeba dojechać do Nowszego Nowego Światu stojąc na prawoskręcie (światła)potem Silniczną do Piotrkowskiej (powinny też być światła)i dalej na Planty bo ul. Piotrkowska będzie "ślepa". 2) Nowo-nowym Światem nie pojedziemy dalej jak tylko do Piotrkowskiej a dokładnie do przesuniętego na interwencje kielczan parkingu wielopoziomowego na drugą stronę ul. Piotrkowskiej - co widać na powiększonym projekcie. 3)ukłony dla mądrych inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
abrazo Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 02.06.10, 10:15 dobrze, remontujemy te Kielce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:35 to jest tylkopo to zeby byl dojazd do nowej galerii - 1000 samochodow na godzine Kielce teraz bedzie pieeeekne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.kielce.vectranet.pl 02.06.10, 21:10 abrazo z calym szacunkiem, pomysl, po jaki chu... to skrzyzowanie ?? co ono wniesie ?? dojazd do parkingu WL?? sorry ale bez sensu, co wiecej, jak ma byc zamykane centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyz. Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 11:51 - powiedzał powiedział tow. Ciemniak po WUML-u Odpowiedz Link Zgłoś
badboyultra Lubawski Ty... 02.06.10, 11:00 Ale fajnie ! Jest bezpieczniej na biku !!! Wreszcie !!! Teraz to nawet dzieci i starcy mogą z chodnika zjechać na ulicę !!! Właśnie przywiozłem nowy, piękny rowerek miejski. Wiwat prezio ! Więcej remontów !!! Więcej budów nowych ulic!! Na pewno rozładują zatłoczone miasto !!! buahahahaa Brawo preziu, dobra robota ! Na cholerę ścieżki i bus pasy - tylko nowe ulice !!! Blokować metropolię ! Jezdeś wielki !!!!! Kielce miastem rowerów !!! Prawdę mówili urzędasy !!! Luba na prezia po wsze czasy !!!! Niech żyje MZD !!! Całym sercem jestem z Wami ! Ci co Was złote Wy chłopaki krytykująto świnie i odwetowcy z Bonn, nie przejmujta sie - róbta tylko swoje, kochane chłopięta !!! Mister Cz. masz Pan u mnie obiecany gwizdek pozłacany i spec pompkę - jak w banku ! Za odblokowanie Warszawskiej Jest gicio Luba !!!! Tak trzymaj PS.Kocham KORONĘ !!!! ;) hahahaaaaa głosować na Lubę co kocha piłkę i uwielbia pasjami rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckck budowac IP: *.kielce.vectranet.pl 02.06.10, 12:31 budować, żeby odmienić wsiowy wygląd Kielc - czas najwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
peterpopara Koncepcje Głupoty! 02.06.10, 13:01 Albo chodzi im o dobry dojazd do super parkingu? Albo też propagowanie zdrowego stylu życia: rowery lub nordic walking? Muszę kijki sobie i mojej 2-letniej córce kupić! W końcu może chcą zmusić zdesperowanych przez korki kierowców do porzucenia samochodów i przesiadki do miejskiej komunikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: budowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 14:42 Człowieku! Budować, ale z głową!!! A nie tak, że całe miasto jest sparaliżowane! Byle więcej pokazać do wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acdc Re: budowac IP: *.kielce.vectranet.pl 02.06.10, 14:57 i dobrze, przynajmniej tyle z wyborów, że coś pobudują. Jak chcecie mieć później lepiej, trzeba trochę pocierpieć. Ale tu tylko marudzenia i narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko i co ? Korki znikną po zbudowaniu nowych ulic ? IP: 213.77.117.* 02.06.10, 15:13 Rozumiem, że zakładasz zmniejszenie ilości samochodów poruszających się w mieście, wtedy zgoda, bo inaczej to będzie jedynie powtórka z doświadczeń z krajów zachodnich i tworzenie kolejnych ulic niewiele da. Inwestować się powinno środki w rozbudowę komunikacji w tym alternatywne rozwiązania. Obecna "polityka" to przedłużanie agonii, wielkim kosztem, także nerwów kierowców. Wyrzucanie kasy w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
remigiusz_kasprzyk Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 02.06.10, 14:15 My to mamy jeszcze luzik. Weż takie porównywalne Częstochowę czy Białystok, Lublin, to dopiero się załamiesz.Nawet mały Niemodlin, Kłodzko, Rajgród, Grajewo stają się w ogóle nieprzejezdne bez użycie kropelek na nerwy. Mamy obwodnicę chociaż północ - południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.kielce.vectranet.pl 02.06.10, 21:29 Luzik, to ja dzisiaj widziałam na tej "budowie": czterech mężczyzn w pomarańczowych ciuszkach przy łopatach i niewiele poza tym; jedna koparka i ciężarówka w połowie budowy, na końcu jeszcze jeden wóz i osobówka. Ciężko mi to określić, że "praca wre" - mam zdjęcia z tej budowy na poparcie tego co piszę, bo prasa nie pokazuje, że niewiele się tam dzieje. Jak się wprowadza tak ogromne ograniczenia, to przynajmniej powinno się wysłać dużą ekipę do pracy a nie te kilka osób na krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 21:48 w normalnymswiecie praca wre na trzy czaem 4 zmiany - i taka jak ta konczy sie max w 3 tygodnie - a ludzie chodza zeby zobaczyc jak wszystko jest perfekcyjnie zorganizowane - z milo popatrrzec tutaj bedzie pol roku - najmniej tylko ze przecietny Kileczanin nic z tego nie bedzie mial - plan jest pod Hotel zeby goscie na Targo mogli dojechc - no i nowa super Galeria w Centum dla Powiatowych biznesmenow dla mieszkanca Kielc moze to byc tylko korzystne w jednym - odkryjcie rowery i zachowujcie sie przeciwnie niz ta zorganiozowana grupa przestpcza zwana dalej rzadem od was oczekuje kilk tysiecy Kielczan rano na rowerach - to byloby cos - chyba by sie przekrecili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Zamykają kolejne ulice w centrum IP: *.kielce.vectranet.pl 03.06.10, 09:36 Polecam na stronie echa dnia: "Kierowców czeka kolejne utrudnienie w centrum Kielc. Drogowcy zamkną dojazd do prawie całego Rynku" Ciekawe ile dni do niedzieli będą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Zamykają kolejne ulice w centrum 03.06.10, 11:46 w Polsce nie ma mowy - swieto za swietem ale to dosc typowe - najbiedniejszy narod Europy z taka iloscia swiat - okolo 30 rocznie jak do tego doda sie soboty i niedziele, dni wolne od pracy, zwolnienia lekarskie to zostanie jeden dzien pracy i to jest 1 MAJA tygrys Europy Odpowiedz Link Zgłoś
velon11 Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 02.06.10, 15:28 Ludzie!!! Co wy chcecie od Lubawskiego! Najważniejsze jest to, że ta krzyżówka będzie miała przejścia podziemne dla pieszych i to z windami i schodami ruchomymi. I za to facet, ma u mnie punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 07:45 ...a na -10 metrów będzie stacja metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.kielce.vectranet.pl 05.06.10, 09:36 W tym tempie, przy pracy na jedną zmianę, to może za 100 lat; A potem roboty przeniosą się na drugą stronę ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
remigiusz_kasprzyk Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 02.06.10, 16:37 Jeszcze raz.Daj Boże, rozstrzygnę spory.Kto mnie zna, ten wie, że mam orientację w temacie, dlatego się podpisałem. Są środki, trzeba je wykorzystywać. Gro z Unii, więc spoko. Kielce są miastem targowym. Nowe ulice służą koncepcjom urbanistycznym. Weż Opole. Mniejsze, ale mają superobwodnicę. Wręcz ślizga się po centrum. Jak chcesz przeskoczyć z jednej strony miasta na drugą, to wypadasz na obwodową i wbijasz się gdzie potrzebujesz. Albo Poznań. Nie możesz skręcić, podciągasz do następnego.Jak korek, to na kolejne. Wreszcie w lewo i potem znów w lewo i w prawo jesteś na swoim kursie. Dzięki ulicom masz możliwość objechania każdego zatoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.kielce.vectranet.pl 02.06.10, 23:55 " Nowe ulice służą koncepcjom urbanistycznym. Weż Opole. Mniejsze, ale mają superobwodnicę. Wręcz ślizga się po centrum. Jak chcesz przeskoczyć z jednej strony miasta na drugą, to wypadasz na obwodową i wbijasz się gdzie potrzebujesz."--i to ta obwodnica Nowy Świat-Piotrkowska-parking nam umożliwią "ślizganie" po centrum?Bardzo odważna koncepcja,nawet jak na miasto targowe... Odpowiedz Link Zgłoś
badboyultra Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s 03.06.10, 00:23 Ślizganie sprzęgła jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Masz orientację w temacie ? i bredzisz ? 03.06.10, 08:35 Co ma budowa za 9 milionów zł. nowego połączenia z centrum, które przecież wg koncepcji obecnie rządzących miało być zamknięte dla ruchu ? Podjazd do hotelu ? do parkingu (w centrum miasta) ? Dałeś dla przykładu Opole ale chyba sam nie rozumiesz człowieku co piszesz i dajesz argumenty innym - "superobwodnica" tam jest a u nas zaczynamy (i skończymy) na przebudowie tras w centrum. W jaki sposób ta przebudowa pozwoli np. szybciej przejechać z jednego końca Kielc na drugi ? Poza tym - dlaczego nagle takie spiętrzenie robót, które powodują że nieprzejezdne Kielce stają się jeszcze bardziej nieprzejezdne ? - tuż przed wyborami zawsze warto coś pobudować aby gawiedź widziała że coś się robi. Trzeba zmieniać Kielce ale z głową ! I czasami oprócz "orientacji w temacie" dobrze jest posługiwać się logicznym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
matuzalem.1 Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 02.06.10, 21:03 Ogólnie jestem za modernizacją miasta,ale z głową. W tej inwestycji nie wiedzę sensu,jak w większości inwestycji za czasów Lubawskiego,no chyba że pomniki homo ...,dzika i inne. To się w głwoie ni emieści co on robi z nami,on normalnie ma nas w d... Czy nie można wywieźć go na taczkach,już wystarczająco nabałaganił w Kielcach,delikatnie mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Pamiętajmy przy URNIE wyborczej! IP: *.kielce.vectranet.pl 02.06.10, 21:08 możemy wybrać inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rower Re: Pamiętajmy przy URNIE wyborczej! IP: *.chello.pl 03.06.10, 08:58 Musi byc wszystko rozkopane,zaczęte,a czy skończone i jak,to inna sprawa. W potężnym bałaganie, wspaniała sprawa. Tylko kto i kiedy rozliczy MZD z już wykonanych inwestycji,ktore kipią brakoróbstwem i niekompetencją.Ostatni wspaniały przypadek i pytanie do MZD Ze ścieżki rowerowej za UW chcę przejechać na drugą stronę i nie wiem jak? Scieżka jest odgrodzona płotem,na starej stoją samochody-świetny pomysł. Nie jestem czepliwy,ale błagam o minimum wyobrażni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Pamiętajmy przy URNIE wyborczej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 10:27 patrząc na plan przebudowy zastanawia mnie jedno czy będzie budowany jeszcze jeden parking wielopoziomowy czy pod wpływem opinii publicznej zostanie przesunięty obecny na drugą stronę ulicy Piotrkowskiej co widać wyraźnie na planie obok art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: Pamiętajmy przy URNIE wyborczej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 12:35 Po najbliższych ulewach parking sam się przesunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Pamiętajmy przy URNIE wyborczej! IP: *.chello.pl 04.06.10, 15:07 A może z parkingiem tak się stanie jak jeszcze trochę popada ??? i.wp.pl/a/f/jpeg/24670/000T_TRMvd1253586.jpeg :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
remigiusz_kasprzyk Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 03.06.10, 12:40 Spójrz na swoje miasto z perspektywy innych siedlisk podobnej wielkości. W Kielcach nie jest żle. Jest konsekwentna realizacja maksymalnej urbanizacji w zakresie istniejących możliwości i przyszłościowych zamierzeń. Dobre przebicie na kierunku wschód ze stworzeniem możliwości rozwoju tej części miasta. Rozwiązanie wlotu pd.-zach. i odblokowanie ronda estakadą nad Żelazną. To kwestia roku, dwóch. Aż się zdziwisz. Przewiduje jednak, że ten kilkuset metrowy odcinek drogi na podporach będzie szpecił miasto, vide pl. Społeczny we Wrocławiu i stanie się poważnym problemem estetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 18:53 To co robi magistat i MZD to jest nioszczenie układu komunikacyjnego miasta !! sabotaz ! Tak jak i zamykanie ulicy IX Wieków ! Wykonawca mozę robić gros robót nie zamykajac ulicy !!Co za idiotyczny pomysł !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Konsekwentnie... IP: *.kielce.vectranet.pl 06.06.10, 10:11 Sorki, ale czy te konsekwentne działania były konsultowane ze społecznością Kielc, dla której podobno działa tzw. służba publiczna? Z tego co zauważyłam to część inwestycji wywoływała wyraźny sprzeciw Kielczan a mimo to je realizowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Konsekwentnie... IP: *.chello.pl 06.06.10, 13:57 Trudno konsultowac europejskie prawidlowosci z zasciankowym rozumem kielczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala europejskie prawidłowości IP: *.kielce.vectranet.pl 06.06.10, 21:13 Jakoś nie widziałam, żeby Oxford Street zamknęli dla samochodów. Do Leceister Square też można dojechać. Kluby piłkarskie są własnością spółek / osób prywatnych. O jakich prawidłowościach piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzielnicowy Kretyński projekt ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 18:51 Wysepki, brak wyjazdu z Piotrkowskiej,połamana Silniczna, dwa pasy na Nowym Świecie, ludzie ktos oszalał ! Po co te roboty !Tyle pieniedy w niepotrzbne pierdoły,mozna było zrobi wlot do IX Wieków i tyle.Wjazd z Piotkowskiej w IX Wieków był i jest zupelnie doby ! Co to za cudaczen rozwiązania.Kto jest autorem takioeghom rozwiązania ?! Podac nazwisko ! Niech wiemy, kto wyrzuca forsę na takie fanabaerie. 9 mln , ku..wa za to można kilka ulic naprawic !Na osiedlach, w dzielnicach jest tragicznie ! Oni przed wyboramia jaja sobie robią! Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła się... 04.06.10, 12:18 CHCESZ TEGO GŁOSUJ NA LUBAWSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.chello.pl 04.06.10, 14:11 Mam pytanie do MZD otóż projektuje się nowe ulice z szerokimi trawnikami,tylko dlaczego tych trawników nikt nie kosi? Czy nie lepiej zrobić szerszą jezdnię,a nie zawracać głowy tą ZIELENIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.10, 16:03 a po co w ogole ta zielen - ja bym po prostu czesc betonu zamalowal na zielono jakby sie czepiali i spokoj a z tymi elementami zielonymi naturalnymi to tylko klopot - trzeba sadzic, kosic, nawozic - no i zrobic tak zeby jeszcze moizna po tym chodzic - pieski =sraja no same klopoty - jest taki beto zielony - nioe trzeba malowac - imituje dokladnie zielen - nawet kupki se mozesz zrobic z plastiku - bedzie pelna imitacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZD Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 17:11 Chcą się zes....... żeby zdążyć przed wyborami,dlatego rozkopują wszystko równocześnie.To polityka geniusza Łysogór,który koniecznie chce być 3 raz prezydentem a wie że może mieć spore kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezacofany Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.chello.pl 06.06.10, 14:26 was to bym wysiedlil na wies wszystkich prawie , wrocicie tam skad sie przyplataliscie i bedziecie wtedy prezentowali tam swoje poglady zasciankowe zbiezne z miejscem zamieszkania. Pozdr dla normalnych kielczan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Olbrzymie korki w centrum Kielc. Rozpoczęła s IP: *.kielce.vectranet.pl 06.06.10, 20:36 zapyzialy zwolenniku wasatych posagow i pomnikow:) miejskich wzorow cnot i cudow, o wyrocznio najwyzsza, nieskazitelnosci myslenia, o wybawco bezmozgowych niemow ratuszowych, ty jeden jedyny potrafisz wypuscic z dupy dym- bo z mogu takie bzdury nie wyjda- idz sie leczyc idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagaton A może tak z kijkami nordic walking IP: 213.77.117.* 08.01.11, 11:56 . Próbujemy zorganizować na osiedlu Świętokrzyskim w Kielcach grupę wędrująca z kijkami nordic walking. To świetny sposób na zwiększenie aktywności fizycznej, również dla osób z chorymi stawami i problemami z kręgosłupem. Można się go nauczyć dosłownie w kilka minut i uprawiać przez cały rok. W najbliższą niedzielę, 9 stycznia, spotykamy się o godzinie 10 za Praktikerem i wędrujemy w stronę działek. Instruktorzy mile widziani. Odpowiedz Link Zgłoś