malkontent_007 22.10.07, 00:33 Dnia 21 pazdziernika 2007 odeszła od nas czwarta rzeczypospolita. Zapalmy świeczkę. [i] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagny222 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 00:44 A może tak przez szacunek dla Ojczyzny Rzeczypospolita?A świeczkę to palę komuś za kim tęsknię,kto był ważny,a nie wiem skąd się wzięła ta 4 bo nie przypominam sobie,abyśmy w 2005 roku odzyskali niepodległość,rozumiem 2 i 3 ale skąd 4?więc mogę tylko pomachać,i to bez żalu,tym którzy wprowadzili tą 4 w życie. Odpowiedz Link
c-mos Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 01:24 Dzisiaj mamy zwycięstwo demokracji. Polacy rozliczyli braci Kaczyńskich. W tej sytuacji trzeba się tylko cieszyć a nie rozpaczać. PiS przegrało na własne życzenie. Akcją CBA skierowaną w posłankę Sawicką udowodnili że mają w swoich rękach cały aparat władzy i że są zagrożeniem dla demokracji. Trzeba się cieszyć że tyle ludzi poszło do wyborów. Miejmy nadzieje że nowa władza nie przyniesie nam wstydu. Odpowiedz Link
p19451 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 09:06 Zgadza się wg aktualnie obowiązującej konstytucji ojczyzną Polaków jest 3 rzeczpospolita.A co do wyborów, jak zwykle żadne ugrupowanie nie jest idealne ,dobrze że Samoobrona zniknie z sejmu szkoda trochę Giertycha , powtarzam trochę a Kaczyński może zrozumie że większość ludzi nie ma natury dyktatorów czy odwetowców,lecz chce żyć lepiej. Myślę że w przyszłych kampaniach nikt nie odważy się prezentować już durnych spotów wyborczych tak prymitywnych w swojej formie i przesłaniu. Odpowiedz Link
dagny222 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 11:11 Wiecie co mnie wczoraj bardzo zdenerwowało?Kiedy p.Kaczyński po ogłoszeniu sondażowych wyników stwierdził,że przegrał dlatego,że za PO były media (od Faktów i Mitów...)tak jakby wyborcy byli debilami i wierzyli tylko w to co usłyszą lub przeczytają.Druga sprawa,która podniosła mi ciśnienie:kto głosował przeciw PiS zagłosował za korupcją!Przecież on wyraźnie obraził większość społeczeństwa,które podobno tak szanuje. Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 12:44 Zobaczycie dopiero do czego doprowadzą rządy PO,jeszcze zatęsknicie za PIS-em,no to anie Tusk za 2 lata rozliczę pana z obietnic,a prawda jest taa,że bogaci pod tymi rządami się wzbogacą,a biedni zbiednieją.Za 2 lata na tym forum przypomnę obietnice PO. Odpowiedz Link
malkontent_007 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 13:06 Zgadzam sie z Tobą że zobaczymy do czego doprowadzą rządy PO i myślę że i Ty zobaczysz, do czego doprowadziły rządy Pisu polacy już zobaczyli i powiedzieli wyraźne NIE dla takiego sposobu rządzenia. A z obietnic to może rozlicz najpierw PIS. Pisanie regułek o bogatych i biednych to sobie wsadź w buty. Bo ja jaki byłem biedny czy bogaty przed IV RP taki zostałem po IV RP. Odpowiedz Link
feniks_55 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 11:57 szkoda tylko że IV RP tak długo trwała, zbyt dużo zostało zniszczone przez te dwa lata i niektórych spraw nie będzie dało się odkręcić, przede wszystkim polityki zagranicznej która prowadzone była przez "dyplomatołków"...pozdrawiam wszystkich Polaków, którzy zagłosowali przeciwko nieudolnym rządom Kaczyńskich Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 14:09 Ten rząd musiał przegrać,gdyż starał się być za uczciwy,a w polityce trzeba być dobrym czarodziejem.Cieszę się,że dziękiPO poprawi się znacznie stopa życiowa pelęgniarek,nauczycieli-jakie będą mieć piękne auta{vide spot PO>Doskonale pamiętam kampanię sprzed 2 lati nie przypominam sobie tyle nienawiści wylanej przez koercyjne media,co niekąd wobec strasznie skompromitowanych rządów SLD co teraz.Hasła typu Uratuj Polskę-idż na wybory,czy Najważniejsze wybory od 1989r. nieżle wyprały ludziom mózgi.PIS przegrał zasłużenie za swoje błędy,zwłaszcza te personalneZwycięzcą gratuluję i życzę chociaz w 50%spełnienia obietnic,przecież chyba każdy pragnie by żyło mu się lepiej.Pozdrawiam tych co głosowali na PIS,w końcu to niemała część społeczeństwa,a najważniejsze jest to że prawica tak mocno ograła komuchów. Odpowiedz Link
p19451 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 15:13 Sam w początkowej fazie rządów Kaczyńskiego popierałem go, jednak z biegiem czasu okazało się że jest zbyt jednostronny w swoim myśleniu, zamknięty np na biedę a otwarty na karanie,kreował się na wszechwiedzącego nieomylnego władcę który ma monopol w rozwiazywaniu wszelkich problemów, tymczasem to były jego mżonki. Napewno wielką zaletą jest uczciwość ale ta zaleta nie podniesie poziomu życia. Bezpośrednie przyczyny porażki PISU to :debata,stosunek do szarego obywatela(asekuracyjny),spoty, ujawnienie iż koszt utrzymania kancelarii obu braci to 300mln zł!!! rocznie,oraz krytyka takiego autorytetu jak Bartoszewski. Odpowiedz Link
trudru Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 17:43 --------------------mżonki/mrzonki!---------------------------- Odpowiedz Link
sonia1211 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 18:43 moim najwiekszym marzeniem jest, zebysmy nigdy nie zatesknili za znienawidzonym PIS-em Odpowiedz Link
hetman29.2 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 19:36 Ciekawe co teraz pocznie nasz młody burmistrz ze swoja osobą co teraz zrobi dla naszego miasta gdy miał swojego wicepremiera i wojewode i dla nas nic nie zrobił co teraz pocznie bedac w opozycji do obecnej władzy. Cieky jestem opini tych co go tak zaciekle bronili na ty forum. Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 20:32 Dla mnie zrobił bardzo dużo,a Ty hetman o co go prosiłeś?Nie martwiłbym się o jego los bo osobowości zawsze dają sobie radę. Odpowiedz Link
bax001 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 20:50 No nie mogę... A co to za osobowość z naszego burmistrza? Czym się tak wykazał? Odpowiedz Link
p19451 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 21:16 PRIMUM NON NOCERE(trudru popraw mnie jeśli strzeliłem byka)nic narazie nie zchrzanił, zorganizował ciekawie dni Włoszczowy, jest otwarty na problemy ludzi,chyba każdy zauważył szybkie powstawanie parkingów i chodników.Jak niejednokrotnie już pisałem (pis ałem jak to dziś brzmi....)zapoczątkowanie budowy basenu uczyni Dorywalskiego najskuteczniejszym burmistrzem. Odpowiedz Link
bax001 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 22.10.07, 21:26 A jeśli wolno spytać, to które to parkingi (pytam poważnie, bo nie zauważyłem)? Np. przy "Wafelku" koło którego nie da się przejść? Poza tym to Go chyba jeszcze nie czyni osobistością. Odpowiedz Link
p19451 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 23.10.07, 08:46 Koło wafelka nie ma parkingu, jest natomiast 50 m wcześniej, jest za kościołem, a nie było no i jest w okolicach poczty czy to nie są parkingi? Porównaj kadencję poprzednika co zrobił i co zaniechał (podróż słuzbowa do kielc ok Krasocina...... kanalizacja Woli Wisniowej.....mieszkania komunalne pojedynczym panienkom etc..) tak że zastanów się zanim coś naskrobiesz na forum. Odpowiedz Link
aaaa85 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 23.10.07, 09:58 pewnie ze każdy widzi nowe chodniki, i parkingi, ale co tu dużo gadać zaczynaja wszystko robić przed wyborami? a po wyborach spokój.,, cisza wyborcza" do następnych wyborów. Odpowiedz Link
igor35p Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 23.10.07, 19:25 moge sie zalozyc ze po nastepnych wyborach na PO nie zostawicie suchej nitki bo z pustego i salamon nin naleje a obiecac duzo mozna aby sie dostac do koryta PIS przynajmniej nie obiecywal drugiej irlandii obiecanki cacanki a glupiemu radosc Odpowiedz Link
hetman29.2 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 23.10.07, 20:24 Posłuchaj magilla7 już raz Ci kiedyś odpowiadałem na twój post "Cicha wielbicielko burmistrza" jeśli burmistrz to osobowość to ty jesteś zakonnicą.Weż ty kobieto aby raz się zastanów nad swoimi wypowiedziami i nie ośmieszaj się na forum, ponieważ to co ty wypisujesz to jest przykro czytać.Powiem tak "GDYBY GŁUPOTA MIAŁA SKRZYDŁA TO DAWNO BY JUŻ POFRUNEŁA". Myś trochę i pisz obiektywnie. Nic do tej pory nie zrobił a teraz to już wogóle nic nie zrobi. Jest poprostu cieniutki. Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 24.10.07, 09:14 Nie będę polemizować z tak chamskim językiem,mam nadzieję,że nie wszyscy wyborcy PO są tak nietolerancyjni wobec odmiennych poglądów jak TY. Odpowiedz Link
hetman29.2 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 24.10.07, 19:54 Wreszcie moze zaczniesz coś mądrze pisać mam nadzieje, że nie wyszyscy wyborcy PIS są tak bezmyślni i nie widzą prostych faktów. Odpowiedz Link
having_fun Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 25.10.07, 00:47 hetman29.2 napisał: > Wreszcie moze zaczniesz coś mądrze pisać mam nadzieje, że nie > wyszyscy wyborcy PIS są tak bezmyślni i nie widzą prostych faktów. Posłuchaj, gnojku: Jak na razie jedyny "prosty fakt" jest taki, że jesteś bezczelnym chamem, przy każdej okazji obrażającym każdego, kto "ma czelność" myśleć inaczej (w twoim języku "nie dostrzega prostych faktów"). I łaskawie nie pouczaj tutaj nikogo, bo masz do tego najmniejsze prawo; odsuwając na bok poglądy polityczne widać, że masz najmniej do powiedzenia, a właściwie nic, poza tymi twoimi "prostymi faktami". Powinieneś mieć nicka "prosty_fakt". Z wyraźnym akcentem na "prosty". Chciałabym Cię spotkać w realu. Ciekawe, czy też taki bohater jesteś i każdemu napotkanemu człowiekowi mówisz, że jest bezmyślny itp. Coś mi tu pachnie leczeniem kompleksików, koleżko. Biedactwo... Ten "hetman" to też pewnie z tęsknoty za byciem kimś więcej, niż złośliwym dupkiem. No chyba, że to wyraz tęsknoty za... buławą, której godzinami szukasz w spodniach używając mikroskopu. Zamilcz już lepiej, albo wyświadcz wszystkim przysługę i w choć jednym wpisie nie używaj słowa "fakt"... <lol> Dupek. Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 25.10.07, 18:10 Pozdrawiam having_fun,fajnie się Ciebie czyta.Natomiast hetmanie gdzie podziała się Twoja rycerskość,a może mam utożsamiać Cię z mizernymi kopaczami,którzy śmią nazywać się piłkarzami. Odpowiedz Link
kikos1 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 29.10.07, 19:01 ho ho ho spokojnie having ... bo zaraz monitory zaczniecie rozbijac ... a jesli juz to mam nadzieje ze firmowe nie prywatne ciezko stanac tu po ktorejkolwiek stronie hetman jest dosc ostry w swych opiniach zreszta zawsze byl wiec nie wiem skad twoja reakcja having fun...kazdy z nas ma swoj wlasny sposob myslenia mowienia i wyrazania swoich opinii choc co do chamstwa sie zgodzimy nikt tego tutaj nie chce ani tu ani na ulicach takze jest git a magilla czy magila czy jak to tam sie pisze jest zakrecona jak stado gwozdzi a w pokoju ma chyba obraz kaczorow pewnie tatuaz na posladku tez bo pisu nie da skrzywdzic i slowa zlego powiedziec a jakby nie bylo wlasnie na tym polega demokracja kazdy ma prawo do wyrazenia swojej wlasnej opinii poparcia jej dowodami takze szanujcie jesli nie siebie to przynajmnniej ustroj polityczny :) magilla zartowalem z tym tatooo nie obrazaj sie przypadkiem :P Odpowiedz Link
having_fun Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 29.10.07, 19:30 Widzisz kikos, ja jestem szczera i nazywam rzeczy (i zachowania) po imieniu. Kiedy ktoś się wyraża po chamsku - nazywam go chamem, proste. I nie ma tu znaczenia z kim sympatyzuje (politycznie, religijnie, czy seksualnie). Personalnie do gościa nic nie mam (mogę tylko współczuć jego otoczeniu), ale takie zachowanie to jest wiocha - typowe dla bandy "neokrzykaczy", którzy po płaszczykiem sieciowej anonimowości próbują się dowartościować. "Ostry w swych opiniach" - bardzo ładny eufemizm. Ty, jak widzę jesteś za takim forum, jakie kreuje ten cały hetman z bożej łaski, skoro uspokajasz mnie, a nie próbujesz kolesiowi zasugerować odrobiny powsciągliwości. Twoja sprawa. Mnie to nawet bawi ta jego radosna twórczość - nie przemyślana, bez gramatyki, bez ortografii, bez argumentów i bez... sensu. Take care! Odpowiedz Link
kikos1 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 02.11.07, 23:08 droga having_fun Ty ze swoim nikiem raczej nie powinnas do tego podchodzic tak osobiscie i uczuciowo to jakie masz zamilowania polityczne religije czy seksualne ...coz mozemy na ten temat porozmawiac nie nie jestem za takim forum zreszta poczytaj dokladnie co napisalem :) a kto jak do tego podchodzi wiesz.. nie ma sensu sobie wlosow z glowy rwac bo ktos powiedzial/napisal cos nie na miejscu.. to ze hetman w taki sposob pisze... jakbys siedziala tu wsytarczajaco dlugo przywyzczailabys sie do tego sa i gorsi co nie usprawiedliwia chamstwa jednak chamstwo w wykonaniu hetmana to tyle co i nic na codzien spotykam sie z wiekszym i staram sie to ignorowac porpostu nie zwracam na to uwagi :) o wiele mniej nerwow czlowiek traci :D take care of U :) Odpowiedz Link
gow_o-prawda Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 24.10.07, 22:22 Są wśród nas i bezpartyjni !! :D Lecz sprawa obiektywnego podejścia powinna opierać się choćby na faktach. "chamskie podejście" jest wynikiem (tak myślę) braku poperających twierdzenia dowodów. Pozdrawiam - obiektywnie !! Każdy ma swój własny interes - choćby malusieńki i sympatie (lub antypatie) taki świat jest nasz ludzki :) Odpowiedz Link
kikos1 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 28.10.07, 14:55 z przyjemnoscia dokladam od siebie a wy.. zamiast swiecic to sobie gadacie ehhh [i] [i] nawet dwie od tak za free Odpowiedz Link
hetman29.2 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 28.10.07, 19:17 Jeśli myślicie drodzy forumowicze, że będę dyskutował takim językiem jak hawin fun to się mylicie do takiego dna jak zaprezentował ten facet napewno nik mądry się nie zniży. Ten facet to poprostu dno. Odpowiedz Link
hetman29.2 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 30.10.07, 15:22 magilla 7 z kim ja się utożsamiam to wiem doskonale natomiast ty odkryłaś kartY z kim się utożsamiasz tzn. z taki facetem jak having fun jak na kobietę to wstyd z takim z kimś sie utożsamiać cytuję twoją wypowiedż "dobrze mi się ciebie czyta" powiem Ci tak jeśli takie teksty dobrze Ci się czyta to wynika z tego, że reprezentujesz ten sam poziom umysłowy i kulturalny.Gratuluje Ci takiej decyzji. Sprawa następna gdybyś miała odrobinę wyczucia to nigdy byś nie napisała na stronie UG "Drogi Panie Burmistrzu" jest to osoba publiczna i poprostu nie wypada się zwracać przymiotnikiem DROGI. Jest to brak kultury osobistej i politycznej.W ten sposób do burmistrza mogła byś się zwrócić wysyłając kartkę z wczasów jeśli ktoś do kogo tak się zwracasz na to pozwoli. WNIOSEK JEST JEDEN UCZ SIĘ MAGILLA 7 BARDZO DUŻO SIĘ UCZ I DOPIERO WTEDY WYPOWIADAJ SIĘ PUBLICZNIE JUŻ KIEDYŚ CI TO POLECAŁEM ALE JAK WIDAĆ COŚ Z NUKĄ U CIEBIE KIEPSKO. Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 30.10.07, 15:35 o hetmanku doczytałeś wreszcie co napisałam,już się bałam że czeka Cię wizyta u okulisty.Zapewniam Cię,że mi wypada pisać drogi Panie Burmistrzu-w końcu jest dla mnie drogi.Pa hetmanie-ostudż swoją głowę kubłem zimnej wody. Odpowiedz Link
hetman29.2 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 30.10.07, 20:54 Tak może być Ci drogi a po piętnastej.Odpowiadają Ci wypowiedzi havin fun to powiem tak " Z kim kto przestaje takim się staje " Odpowiedz Link
magilla7 Re: Żegnaj IV RP (i) (i) (i) 31.10.07, 15:03 Hetman nie gniewaj się,ja naprawdę do nikogo nie pałam nienawiścią,a tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy jestem kobietą,fajnie,że tu jesteś.Ja szanuję wypowiedzi wszystkich-pozdrawiam Odpowiedz Link