13perun 29.11.12, 09:16 A kto normalny chciałby studiować w Klerykowie ? Podobnie zresztą, kto chciałby wykładać w tym przerośniętym Obrzydłówku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jo Re: Zagraniczni studenci nas omijają. Kielecki in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 09:30 jak to kto? sam i swoi spod kielc! Odpowiedz Link Zgłoś
13perun Dlatego powyżej napisałem "normalny" :-) 29.11.12, 09:41 Przecież regułą jest, że po studiach zostaje się w mieście. A jakie są perspektywy w tym rządzonym przez Ryczana i Lubawskiego terenie zabudowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donek Re: Dlatego powyżej napisałem "normalny" :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.12, 09:44 Olej do "głowy" sprzedaja na CPN-ie w Białogonie to możesz tam zatankować madralo "13perun"! Odpowiedz Link Zgłoś
13perun Zdaje się, że nadepnąłem na kibola koruptera 29.11.12, 10:12 Zdaje się, że nadepnąłem na kibola koruptera ze starszym od siebie vieśwagenem :-) W ciągu 20 najbliższych lat z tego klerykalnego raju wyparuje (przez kostnicę lub 7-ką) 25% stanu dzisiejszego pogłowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala komsomolskie porady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.12, 08:08 13perun napisał: > Zdaje się, że nadepnąłem na kibola koruptera ze starszym od siebie vieśwagenem > :-) > W ciągu 20 najbliższych lat z tego klerykalnego raju wyparuje (przez kostnicę l > ub 7-ką) 25% stanu dzisiejszego pogłowia. 13perun poradź miłośnie ciemnocie dokąd wyjeżdżać i jaką markę samochodu polecasz. Czy wyparowanie pogłowia przez kostnicę z powodu głodu czy eu-tanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic + nic - Re: Zagraniczni studenci nas omijają. Kielecki in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 09:43 Jacy internauci, takie miasto i takaż uczelnia, czyli WART PAC PAŁACA A PAŁAC PACA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Zagraniczni studenci nas omijają. Kielecki in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 16:11 Wykaż ciąg logiczny, który doprowadził do takich wniosków. Chyba, że sam jesteś żywym dowodem własnego twierdzenia :D Gość portalu: nic + nic - napisał(a): > Jacy internauci, takie miasto i takaż uczelnia, czyli WART PAC PAŁACA A PAŁAC P > ACA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb i? IP: 195.188.218.* 29.11.12, 09:52 Nie rozumiem, jakie to ma znaczenie? Czy student zagraniczny jest "studentem mniej awanturujacym sie"? A moze bardziej inteligentnym? Czy jesli na UJK bedzie 99% studentow zagranicznych to poprawi sie automatycznie poziom Uczelni, standard ksztalcenia? Mialem wiele stycznosci ze tzw. "Orgasmusami" i innymi goscmi z zagranicy podczas moich studiow w Warszawie, duza czesc przyjechala nie na studia tylko na nieustajaca impreze pt.'cheap booze party'. W innych krajach ogranicza sie % studentow zagranicznych (Wlk. Brytania np.) poniewaz studia za bardzo czesto jedynie "uzywane" do uzyskania rezydentury i dojenia systemu przez ludzi spoza UE (Azjaci sa w tym mistrzami). Potem wychodza takie kwiatki jak prace dyplomowe na University of Bangor 'o niczym' i do tego napisane lamanym angielskim. Tekst linka Jak zwykle - chodzi o JAKOSC a nie o ILOSC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K Re: Zagraniczni studenci nas omijają. Kielecki in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.12, 07:56 Pan rektor chyba nie wie o czym mówi. Biuro współpracy z zagranicą to fikcja i nieporozumienie, bez pomysłu, wizji, strategii, niczego. Pewien jestem, że rektor nigdy w życiu nie widział żadnego porządnie funkcjonującego biura. Śmieszna odpowiedź, że filologia angielska jest po angielsku - to do tych dwóch dodamy jeszcze niemiecka, bo wykładana po niemiecku i rosyjską, bo pewnie po rosyjsku. UJK po prostu nie wie jak i czym przyciągać studentów, a jak ich nie ma, to nie ma kłopotów, bo kimś takim trzeba się trochę zająć, nie mówiąc o tym, że trzeba znać jakiś obcy język żeby stworzyć zającia. Lepiej inwestować w medycynę niż w kontakty międzynarodowe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś