Gość: Spider IP: *.skarnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 07:48 Dobre sobie.Takich kolesi to ja obsługuje na klatce.Więc bez nakazu i policji nie wpuszczam.Mogą sobie pomażyć.Pozdrawiam wszystkich niepłacących. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hihihi Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: 213.241.75.* 17.08.04, 08:31 a ja mama babcie inwalidke I grópa i wszystie TV i radia sa na nia zarejestrowane i nie płacimy bo jest zwolniona he he he. A ten co przyjdzie to nawet sie mu nie pokaze ksiazecki wczesnie piesek mu dupe wygryzie. Nakaz musza miec i przyjsc z policja. Odpowiedz Link Zgłoś
nikander Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv 17.08.04, 09:04 Ma być ponoć tak, że założenie jest, że w każdym mieszkaniu odbiornik jest. Jak wpuścisz i udowodnisz, że nie ma, to dopiero wtedy nie płacisz. Oczywiście wcale nie musisz wpuszczać gości ;) ale wtedy zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:27 A ja wszystko na kompie ogladam... Jestem grzesznikiem NADuzywajacym? Potepiam siebie. Ale czy to pomoze?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:33 Wniosek: Nie wpuszczajcie, jesli nie chcecie byc spuszczeni:) Odpowiedz Link Zgłoś
rysio.ochucki Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv 17.08.04, 09:56 nikander napisał: > Ma być ponoć tak, że założenie jest, że w każdym mieszkaniu odbiornik jest. Jak > wpuścisz i udowodnisz, że nie ma, to dopiero wtedy nie płacisz. Oczywiście wca > le nie musisz wpuszczać gości ;) ale wtedy zapłacisz. Srutu tutu kupa drutu hahahaha. Nawet w sądzie jest łatwo dowieść bezprawnego trybu kontroli odbiorników radiowo TV. Poczta Polska sama siebie wpuszcza w maliny ale tak jej skonstruowano prawo. Można zatem śmiało nie płacić. Nawet jeżeli dostaniemy karę to przed sądem banalnie łatwo dowieść o jej bezprawnym nałożeniu. A jak tego dowieść??? Kliknij tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14967477&a=14971383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:41 Jestes moim idolem:))). Czyli prawie misiem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmm Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 09:34 Gazeto nie rób propagandy Poczcie Polskiej. To już było. Kolejne manipulacje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.kki.krakow.pl 17.08.04, 10:03 Witam Z artykułu wynika ze nie jest to opłata za abonament TV (bo jak oglądasz przy użyciu komputera to nie płacisz) ale podatek od posiadania TV. A co jak używam telewizora do oglądania tylko wideo lub dvd? Jak mam udowodnić, że telewizor służy tylko do tego? Wymontować tuner? – paranoja. A co jak oglądam tylko stacje prywatne albo zagraniczne? Może należy wprowadzić przystawki blokujące oglądanie publicznej TV i będzie po kłopocie. Radio – nie słucham publicznych stacji od czasu pojawienia się prywatnej konkurencji. I za co mam płacić? Za posiadanie odbiornika radiowego? To niech się ta oplata nazywa podatkiem za posiadanie radia. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:33 Czy my sie znamy:)))))? Ja tez mysle, ze to jest bez sensu, ale niektorzy sie przestraszyli:))). I bardzo dobrze. Ktos musi przeciez placic;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 10:39 Ostatnio uslyszalam, ze jesli kobieta sie farbuje (na blond), jest to glupota na zyczenie, jesli brunetka podejmie takie ryzyko... jest to sztuczna inteligencjs... Hmmm.... Takie male pytanko mam. A jesli facet jest lysy???? Czy to jest antycypowana sztuczna inteligencja? Czy po prostu wiatr mu fryzure zarzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik do czego sluzy odbiornik tv IP: 213.199.193.* 17.08.04, 19:00 ...kwiatki na nim dobrze wygladaja...nie ma takiego prawa, ktore nakazuje placenie od podstawki pod kwiatek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrykacz.imieninowy jak potraktować kontrolera ??? 17.08.04, 19:49 Karta telewizyjna rozumiem... ale telewizor, co to jest ??? Można bezkarnie poszczuć psem kontrolera i patrzeć jak się bedzie bronił ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KowalskiJohn A co będzie jak wpuszczę kontrolera, ale telewizor IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.08.04, 08:54 A co będzie jak wpuszczę kontrolera, ale telewizor jest zepsuty, tzn nie działa wizja (zepsuty kineskop). Czy on ma mi udowodnić że oglądam, czy ja jemu że się nie da? Czy sama obecność pudła już mu wystarczy aby dać mi karę? Czy jeśli zabezpieczę tv na hasło i on nie będzie mogł go uruchomić to jestem bezpieczny? Czy z fonią będzie podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Abonament RTV niezgdony z Konstytucją IP: *.task.gda.pl 18.08.04, 09:47 Podobno( www.filmweb.pl/News?id=9428 ) abonamet został zaskarżony do Trybunału Konstytcyjnego. Czy ktoś wie coś więcej jak to się skończyło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korfu Re: Coraz więcej osób rejestruje odbiorniki rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:26 na podstawie calej tej akcji z abonamentem widać cale bezprawie naszego państwa . Dalej tłumaczy się ludziom , że to jest oplata nie za odbior programu tylko za "manie" telewizora lub radia . Tak tlumaczył juz kiedyś Urban .Za "manie" odbiornika zostalo już zaplacone w momencie jego kupna.Dlaczego mam placic dwa razy za to samo , czyli ja raz - abonament , drugi raz - za kablowkę . Są kraje gdzie będąc abonentem tv kablowej już nie placi się drugiego abonamentu . Rownież nie placi się za radio . A placić za radio w samochodzie to już czysty Mrożek . Chcę placić to co się państwu należy , ale nie chcę aby mnie ciągle okradano i mowiono jeszcze że to jest w moim interesie . Odpowiedz Link Zgłoś