Dodaj do ulubionych

Najlepsze LO w Sandomierzu?

07.10.06, 00:03
Które LO w Sandomierzu jest najlepsze...tzn ma najwyższy poziom i najlepsza
renomę?
Obserwuj wątek
    • maecki Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 07.10.06, 01:34
      ola9659 napisała:

> Które LO w Sandomierzu jest najlepsze...tzn ma najwyższy poziom i najlepsza
      > renomę?

Wyboru to za bardzo nie ma. Zawsze I LO im. bylo uwazane za 'elitarne' - teraz w
      Collegium Gostomianum.
      • brydziaxxx Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 21.03.07, 11:37
        wszyscy tylko colegium i colegium. a tak naprawde wszytskie sa o jednym rozumie ambitny uczen nawet w najgorszym liceum sobie poradzi
        • iar-serwis zestawienia i rankingi liceow 29.04.07, 20:32
          Na stronie www.iar.pl mozna znalezc zestawienia i rankingi liceow dla
          trzech wojewodztw:

www.iar.pl >> Edukacja >> Lodzkie
          www.iar.pl >> Edukacja >> Mazowieckie
          www.iar.pl >> Edukacja >> Swietokrzyskie

Opracowania te powstały w oparciu o wyniki z matury 2005r.

autor opracowan: bogdan@iar.pl
    • enigma2404 Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 03.06.07, 23:08
      Ja skończyłam II LO im. Tadeusza Kościuszki..miałam tam chwile zalamania,
      chciałam przenieśc się do Ekonomika bo tam jest o wiele łatwiej...ale wierz mi:
      nauczycielki z owego liceum same mi odradzały takie rozwiązanie! Miały rację!
      Matura napisana rewelacyjnie, świadectwo też niczego sobie...i wspaniała
      klasa..jest co wspominać! Jest mnóstwo nauki, stresu i czasem bywa ciężko..ale
      naprawdę warto! czasem ocena wydaje się krzywdząca, nauczyciele uprzedzeni,
      poziom za wysoki... ale teraz wiem, że naprawdę dużo się tam nauczyłam! POLECAM
    • arywistka Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 07.06.07, 10:10
      Trzeba przyznać, że I LO jest trochę przereklamowane. Czasem wydaje mi się, że
      o wiele lepiej czynią ludzie, którzy idą do II. Kadra pedagogiczna 'jedynki' to
      zlepek przeróżnych osobowości; jeśli ma się "szczęście", trafi się do tych
      wymagających, u których nawet przedmiot 'niekierunkowy' wykładany jest na
      poziomie rozszerzonym. Zdarza się jednak tak (jak w moim przypadku), że na
      niektórych przedmiotach można się po prostu uwstecznić. Spokój niby jest, ma
      się pewność, że nie zapyta, ale braki później wychodzą, jeśli nie ma się nawet
      znikomego pojęcia o dyskutowanych kwestiach. A z ocenami jest tak: na każdym
      kroku nauczyciele okazują swą wyższość, nieomylność, wyjątkowość, stawiają
      jedynki, straszą zagrożeniami, ale na koniec roku bardzo naciągają oceny...
      Trzeba przecież jakoś to wysokie miejsce w rankingu zachować... Pozdraiwam!!
      • enigma2404 Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 18.06.07, 22:06
        Cieszę się, że ktoś wreszcie powiedział jak jest na prawdę w I L.O. Nie to,
        żebym czuła do tej szkoły szczególną niechęć, ale drażni mnie ciągłe
        uwielbienie tej szkoły, niesprawiedliwe wywyższanie się na tle innych
        liceów..itd.. W II L.O dostajesz taką ocenę, na jaką zasłużyłeś, choć nieraz
        czuje się poszkodowanym czy niesprwiedliwie ocenionym..to fakt, ale tak chyba
        jest wszędzie..jesteś zagrożony - trudno, możesz się starać o poprawkę. Na
        ocenę dobrą, trzeba się naprwadę nieźle napracować i na pewno żaden nauczyciel
        nie szasta takowymi na lewo i prawo i żaden nie kieruje się miejscem w rankingu
        szkół przy wystawianiu świadectw. Gdybym miała wybierac jeszcze raz, na pewno
        znów wybrałabym II L.O
    • ninnnaa Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 28.10.07, 11:29
      Najlepsze liceum ogólnokształcące to 1LO czyli Collegium
      Gostomianum,natomiast słyszałam również,że pożadne liceum to 2LO
      im.Tadeusza Kościuszki pomimo to moje serce należy do Collegium
      Gostomianum...
    • misong Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 22.07.09, 17:11
      Oczywiste, że II L.O im. Tadeusza Kościuszki.
      I L.O jest przereklamowane... każdy mówi, że najlepsze, najlepsze.. A taka
      prawda, że nie.. Kiedyś było najlepsze, gdy matury nie były sprawdzane przez
      OKE.. bo wtedy każdy dawał kasę nauczycielowi i niby zdał.. A teraz gdy weszły
      matury I L.O stało się "gównem" przepraszam za takie słowo, ale taka prawda!
      II Liceum w Sandomierzu ma naprawdę wysoki poziom, matury wszyscy zdają,
      nauczyciele jacy są to są, ale naprawdę gdybym miał wybierać liceum w
      Sandomierzu to wybrałbym bez względu na wszystko II L.O
    • maria01 Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 26.02.19, 20:14
      W I liceum nie przygotowuje do matury, tylko korki korki i korki. Polski to porażka, wyniki ostatniej matury tego dowodzą. odradzam. Owszem mają wyniki, ale to tylko dzięki staraniom rodziców - czytaj dzięki korkom. Nie wszystkich stać na korki ale około 70 % uczniów chodzi te statystyki same mówią za siebie. Nawet w rolniku jak byś posłał dzieciaka przez 2 lata na korki to zda maturę hihihihi To taka prawda.
    • smieszekleszek Re: Najlepsze LO w Sandomierzu? 19.06.22, 13:35
      Moje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka