Dodaj do ulubionych

atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!!

02.04.06, 22:05
witajcie!
jestem mamą z Łodzi. W następnym tygodniu bedziemy w okolicach Kielc na
agroturystyce. Możecie coś doradzić co warto zobaczyć z dzieckiem, czy są
jakieś atrakcje - chociaż jakaś sala zabaw (taka z basenem z piłeczkami,
zjeżdzalnie itp.). Wiem o atrakcjach typowo turystycznych typu ruiny zamków
itp., ale chciałabm też dowiedzieć sie o czymś typowo dla dzieci, Moja córka
ma 4 latka. Wiem o parku Jurajskim ale otwarty jestdopiero od 22 kwietnia.
Pomóżcie bo nie znam ani kielc ani Gór Świętokrzyskich
pozdr.
Ania
Obserwuj wątek
    • kiti5 Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 03.04.06, 12:34
      Może Teatrzyk Kubuś
    • zgagunia Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 03.04.06, 12:48
      Może basen Perła w Nowinach - mozna się popluskać i pobawić w wodzie. Pozdrawiam
      • forumadegie Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 03.04.06, 15:43
        dziękuję!!

szkoda, że muzeum zabawek zamknięte
        • madziejka2 Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 04.04.06, 15:16
          Basen z piłeczkami jest w bawialni Jaś w Galerii Echo i drugi nowy na osiedlu
          Barwinek.
          Polecam z dzieciaczkiem wizytę do minizoo Anatolka, Kranów (kucyki i konie,
          osiołki, kozy, świnki,lamy... i wszystko oswojone tak, że dzieci szaleją).
          Piekne miejsce, można zjeść, pobawić się wypocząć, a obok Borków z ładną plażą
          i deptakiem wokół, molem - wszystko nowe.
          • forumadegie Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 04.04.06, 20:10
            no łasnie to mini zoo znalazłam w necie, a wiesz moze ile tam isę płaci i za co?
            tzn czy ktos oprowadza czy sie płaci za wejscie czy za godzinę? itp.
            czy mogłsabym [prosić o nazwy ulic przy których sa te sale zabaw? bedę jeżdzić z
            mapą ;-) (przy okazji pewnie znjajdę jakis lumpeks - moje uzaleznienie haha)
            pozdr.
            • annakto Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 05.04.06, 17:01
              lumpeksy tak tak Roban albo Polo wszedzie prawie widac
              a tak to ja polecam wpspomniany basen Perła to taka patryjotka regionalna
              jestem wychowałm sie na Nowinach
              prosze aby napisać cos wiecej na temat tego mini zoo pierwszy raz słyszę
              • forumadegie Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 05.04.06, 19:15
                to ja moze podam link, bo takie ocs wygrzabałam, tylko niech ktoś napisze ile to
                kosztuje i za co, plose:

www.anatolka.wczasywpolsce.pl/
                www.swietokrzyskie.agrowczasy.com/daleszyce/zoo.htm
                pozdrawiam i jeszcze raz wszystkikm dziękuję
                (i słuze informacja jakby ktoś do Łodzi sie wybierał)
                • madziejka2 Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 06.04.06, 15:37
                  Już uzupełniam. Opłaty w anatolce są prawie symboliczne. W tym roku jeszcze ni
                  byłam, ale w zeszłym roku było 3 zł + dla dzieci zniżka. Dodatkowe opłaty to
                  przewóz kucykiem - płaci się za kółeczka też 1 zł. Za konika albo samodzielnie
                  albo bryczką po lesie. Mozna kupic marchewkę dla zwierzątek, które jedzą z
                  ręki, ale najlepiej przywiź ze sobą już pokrojoną w plastry. Można jeszcze coś
                  sobie na miejscu kupić. Cała radość w tym, ze można tam byc do woli,
                  sympatycznie, oprowadzą, opowiedzą o zwierzątkach. prowadzi to bardzo
                  sympatyczna rodzina, cieszą się ze wszystkiego a te zwierzęta to ich świat,
                  kótrym chętnie się dzielą. na miejscu jest nieduży plac zabaw, można pograć w
                  kosza, generalnie poleniuchować. Potem można pojechać, bo to bliziutko, do
                  Borkowa, nad wodę i ładny teren zielony. Gdzie obok jest stadnina koni, gdzie
                  mozna wejść nie płacąc, tylko opłata za jazdę.

A odnośnie bawialni to ta na barwinku to jest na ul. starowapiennikowej w
                  pobliżu biedronki, a Jaś jest w Galerii Echo na ul. Manifestu. Tylko to sa małe
                  bawialnie. Jak się cieplej zrobi to na pewno otworzą bajkoland również na ul.
                  Manifestu lip, ale bliżej centrum, ale to jest wszystko na dworze, za to więcej.
                  Życze miłego wypoczynku.

Polecam wszelkie zamki, piekny w Kurozwękach kompleks, z jedynym w poslce
                  stadem bizonów, całe prerie, ogromny teren jak i stado, imponujące.
                  • forumadegie Re: atrakcje dla dzieci - pomóżcie!!! 06.04.06, 16:02
                    kurczę nigdy nie byłam w tych okolicach, maz podchodził sceptycznie a ja teraz
                    widże że te 3 dni to za mało! i chcę więcej, Miło się zapowiada.
                    Dziękuje za bardzo szczegółowe informacje, dziękuję bardzo!!!!
    • zawsze_wolna_nilka Ciuchcia Ponidzie 21.04.06, 23:44
      www.dabie.k-ow.net/~maciek/
      Ciuchcia już ruszyła!

M.
    • zawsze_wolna_nilka Informator WICI 21.04.06, 23:46

• zawsze_wolna_nilka Informator WICI 21.04.06, 23:46
      www.wici.info/
      • forumadegie Re: Informator WICI 24.04.06, 18:30
        dziękuję, info jeszcze sie przyda bo wtedy ze względu na kiepską pogodę wyjazd
        nie doszedł do skutku, moze pojedziemy w maju, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka