Dodaj do ulubionych

Cukiernie w Kielcach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 23:41
Jaką cukiernię kielecką możecie pochwalić? A może jakieś ciasto?
Obserwuj wątek
    • Gość: madziara Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 15:40
      kiedyś LUKRECJA na pl.wolnosci miała dobre wyroby ,nie wiem jak jest
      teraz bo dawno nie byłam,no i jeszcze polecam p.Dorotę na
      ul.wspolnej -naprawde dobre
      • Gość: cookiemonster Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:27
        Cukiernia Pasternak
        Karbońska 3a

www.pasternak.kielce.com/
        • Gość: Mniam Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl 05.12.07, 17:20
          Bravo ul. Sienkiewicza; ciastko bananowe, czekoladowo-orzechowe, szarlotka...
          pycha jak u mamy
    • Gość: ksick Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.12.07, 19:00
      polecam Pokusę, m.in. na Ślichowicach :)
      • Gość: kielcz Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.chello.pl 05.12.07, 19:43
        A ja polecam Piekarnie Pod Telegrafem - zawsze świeże ciasta,
        drożdżówki bez poleszaczy, pączki z prawdziwym nadzieniem z płatków
        róży, wszystko pachnące prosto z pieca.
        • Gość: madziara Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:11
          chyba zartujesz o telegrafie...bez polepszaczy ha ha ha
          • Gość: ania Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 11:07
            Tylko i wyłącznie cztery pory roku na sienkiewicza - najlepsze ciasta na świecie
            • Gość: jaguś Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.07, 11:22
              Bezkonkurencyjna cukiernia Dorotka na Wspólnej.Super ciasta; niebo,serniczek z brzoskwinią,bananowe,rewelacyjne torty!
              Dorotka zakończyła tydzień temu przyjmowanie zamówień na święta,to chyba najlepsza reklama.
              • Gość: smakosz Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.chello.pl 06.12.07, 12:23
                Piekarnia Omar - ciasta może niezbyt dobre ale jakie tanie!
                • Gość: ania Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.gprs.plus.pl 07.12.07, 21:13
                  Oczywiście pierwsze miejsce ma u mnie :Cztery pory roku,potem
                  Cukiernia Dorotka,a Telegraf na szarym końcu-wyroby jsk sztuczne nie
                  mają nic wspólnego z domowymi.
                  • Gość: olga Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 15:13
                    Ostrzegam przed cukiernią na Dużej, obok sklep z dziecięcą odzieżą.
                    Latem sprzedali mi suche jagodzianki (musiały mieć ze trzy dni),
                    sprzedawczyni zapakowała w papier, w domu zauważyłam.
                    • Gość: durnowaty Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 16:15
                      Bez żadnej dyskusji "Dorota" na Wspólnej. Oczywiście, jeśli się nie
                      chce komuś piec samemu. Pani Dorota piecze "domowo", dlatego
                      wszystkim smakuje.
                      • Gość: pawelec Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.chello.pl 08.12.07, 16:47
                        Pod Telegrafem też piecze domowo, tylko że rozmrażane juz tak nie
                        smakuje jak u Dorotki, ale tak to jest to samo co u Dorotki -
                        pobróbujcie sami - jeszcze gdzieniegdzie przyjmuja zapisy na
                        świąteczne serniki.
                      • Gość: smakosz Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 12:41
                        DOROTKA DOROTKA DOROTKA!!! a dla niewtajemniczonych intrygująco polecam Cycki
                        Murzynki:) p.s. raz że na zamówienia świąteczne już za późno, a dwa to to, że
                        tam w ogóle najlepiej zamawiać, bo cały towar jest rozchwytywany w mgnieniu oka;)
                        • Gość: iwa Re: Dorotka na ul.Wspólnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 22:02
                          racja Dorotka jest najlepsza a ciasto rewelacja
        • Gość: iwa Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:58
          zarty zamowilam torta dla dziecka jade a tort wcielo
          • Gość: kielcz Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.chello.pl 12.12.07, 08:08
            Wku..a mnie jak ktoś mówi - zamówiłem torta. Dawniej tak mówiono
            tylko na wsi - teraz miastowe w pierwszym pokoleniu powielają tego
            byka gramatycznego.
        • Gość: mixer Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.05.15, 08:28
          taaaa wszystko pachnące prosto z pieca , weź się w głowę kopnij. Szczególnie kajzerki z zamrazarek.
    • Gość: jude Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.tkk.pl 08.12.07, 20:21
      Najlepsza cukiernia jest na Rogatce ... jest to filia cukierni
      Ramiaczka z Checin. Bez sztucznych ulepszaczy ... pyszne ciasta ...
      naprawde polecam. Zaopartuje sie tam juz od oklo 5 lat i zlego slowa
      powiedziec nie moge.
    • Gość: Grzesiek Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl 10.12.07, 13:13
      Polecam Consonii, na sienkiewicza na wysokości Arkadi. Dobre ciasta i miła
      obsługa, ładny lokal.
      • Gość: kielcz Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.chello.pl 10.12.07, 14:24
        To chyba jakaś franczyza? Pieką na miejscu czy dowożą z innego
        miasta?
        • Gość: durnowaty Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 16:11
          Z Częstochowy: www.consonni.pl/ramka.html . Mam przetestowane ciasteczka
          owsiane z rodzynkami i jabłkiem - pycha:).
          • Gość: endrju Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.chello.pl 10.12.07, 17:31
            Baba drożdżowa - 90 dni termin spożycia, bez polepszaczy!
            hahaha!
      • Gość: jaguś Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.07, 20:11
        Consoni w miarę,da się zjeść,ale ceny z kosmosu.Za 10 ciastek zapłaciłam 37zł!!! Dorotce smakiem nie dorastają do pięt.
    • Gość: ola Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 14:12
      Zdecydowanie Dorotka !!!
      • Gość: kielcz Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.chello.pl 11.12.07, 15:15
        Ja zrobiłem własna klasyfikacje, gdzie brałem pod uwagę smak, wygląd
        cenę, świeżość i coś co się nazywa odbiorem społecznym cukierni.
        Ustawiłem parametr cena na 100% i wyszło mi, że Omar to najlepsza
        cukiernia w Kielcach.
        • Gość: SmurfMądrala Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 20:20
          Ja typuję:Cztery pory roku oraz kawiarnię Wesoła Kawka-gdzie
          wybór niezbyt duży,ale świetny.
        • Gość: roxi Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:43
          Omar?? Oprocz pasztecikow tam nic dobrego nie ma
    • Gość: Rozalka Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.210.* 12.12.07, 10:04
      W Tesco można kupić znakomitości, i jaka taniocha!
      • Gość: żyrafka Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.chello.pl 12.12.07, 14:57
        a Banatkiewicz? zalezy która zmiana piecze, ale parę smacznych ciast
        mają.
        • Gość: julcia Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 22:41
          zdecydowanie Banatkiewicz i pyszny torcik Babuni, mniammm
          pycha!!!!!!!!
          • smakosz08 Re: Cukiernie w Kielcach 18.01.08, 09:49
            ja natomiast polecam Wszystkim Cukiernie Podhale!!!!Jak dla mnie to
            mistrzostwo świata!!!Ciastko Cyganek rządzi!!!Bajerandzka kawiarnia
            na rogatce-ZAPIECEK!!!hmmmmmm!!!!!Nie tylko świetne ciasta i pyszna
            kawa ale i wporzo obiadki!!!Placek po zbóójnicku
            wymiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dorotce również chyle czoła jednak
            cenowo Podhale o wiele lepsze i Jakościowo też rządzą!!
            • Gość: Filip Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.dsl.bell.ca 09.05.15, 15:34

...biore kazdy temat...nie ma problemu....!

...i ten swiat moglby byc piekny, ale ludzie psuja go na potege.....bylem kiedys wielbicielem kawiarni...kawa i dobre pieczywo - widocznie tak mialem zakodowana wykwintnosc....delektowanie sie wspanialosciami podniebienia...dawanie sobie po gruczolach smaku...fizyczna potrzeba slinienia sie na widok smakolykow.
              Ale przyszedl czas , a raczej przyniosla go ludzka glupota - programu wykarmienia glodujacych rejonow swiata...i konkurencyjnosc w produkcji zywnosci....
              Zywnosc modyfikowana - niestety jest rakotworcza...nasze geny jej nie akceptuja...to tak jakbysmy chcieli nalac wiadro wody do malego kubka.....woda nam sie wyleje bo pojemnosc kubka jest zbyt mala...zachodzi wiec koniecznosc przemodelowania malego kubka na wielki bubel....podobnie jest z ludzkim organizmem ktorego nie mozemy przemodelowac w krotkim czasie dostosowac go do akceptacji np genu przenicy...ktorej zasoby na swiecie w wiekszosci juz zostaly poddane modyfikacji genentycznej....czyli poruszam tu temat pieczywa z bialej maki....ktorej zrodel pochodzenia nie jestesmy w stanie ustalic. Biala /przenna maka w polaczeniu z cukrem daje koszmarna reakcje w organizmie...kto nie wierzy niech przeprowadzi na sobie test....tak wiec trujemy sie na potege a tym samym skracamy sobie zycie.....metne wody dla wszelkiego rodzaju teoretykow zywienia i producentow przemyslu armakologicznego...zapamietaj drogi cztelniku ;.....tam ludzie zyja najdluzej gdzie maja dostep do najzdrowszej zywnosci....jesli cie to interesuje ..jesli masz problemy ze zdrowiem...sprawdz jak wielka wage przywiazuje do zywienia np rodzina krolewska UK.
              ...tam na stoly innego miesa sie nie piodaje - tylko dziczyzne.
              • Gość: Filip Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.dsl.bell.ca 09.05.15, 15:37
                .....metne wody dla wszelkiego rodzaju teoretykow zywienia i producentow przemyslu ( powinno byc ) - farmakologicznego.
                • jagaton Re: Cukiernie w Kielcach 12.05.15, 14:34
                  Bardzo lubię dakłas i inne bezowe ciasta u Sowy, a jaki ma tort malinowy, palce lizać - cukiernia w Galerii Echo.
                  • Gość: Filip Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.dsl.bell.ca 14.05.15, 05:02
                    ...tak wlasnie bedziecie wygladac jesli nie zrezygnujecie z bialego pieczywa genetycznie modyfikowanego i bialego cukru.

scontent-lga.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/p403x403/11053180_10101313872717447_6621140909449286146_n.jpg?oh=1a4648a4eeb8b696d534970249248ba5&oe=55D2DED2
                    • Gość: Filip Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.dsl.bell.ca 14.05.15, 05:05
                      ...nawet nie sadzilem ze podana fotka tak dobrze wyskoczy tutaj....wyjasniam ze jest to rak skoru...tak skora zareagowala na pierwsze promienie slonca.
    • Gość: Asia Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.146.0.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.15, 11:46
      Na pewno nie polecam Dorotki: zamawiam tort na poniedziałek w niedziel telefon nie ma kto zrobić tortu!!! Czy może być inny ? Nie nie może miał być z księżniczka a nie kropki- od dziecka miesiąc słyszałam ze mamo proszę by była księżniczka- jak wytłumaczyć dziecku 4 latka ze zamiast księżniczki bedą kropki?? No dobrze będzie pózniej dzwonić Dorotka czytaj szefowa oczywiście nie oddzwania i co jest piękny tort z ksiezniczka przypominająca zombie . Także jeśli chcecie dziecku kupić super tort na urodziny to nie w dorotce!!!
      • Gość: nana Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.kolporter.com.pl 22.04.16, 12:58
        jak wytłumaczyć dziecku 4 latka ze zamiast księżniczki kropki..... masakra.... może kurde normalnie.....bez jaj....kurzych i innych....
    • Gość: Monia22 Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.209.* 23.09.16, 20:02
      Najlepsza cukiernia to kalinka na Zgórsku :) Super ciasta, torty oraz przepyszne lody !
      • Gość: beataskalik2 Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.209.* 09.10.16, 14:12
        Na jakiej ulicy jest ta cukiernia ?
        • Gość: Monia22 Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.209.* 09.10.16, 14:25
          ul. Kalinowa 4 , tutaj ma pani numer telefonu do cukierni: 502 480 067
          • Gość: beataskalik2 Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.209.* 09.10.16, 14:26
            Dziękuję i pozdrawiam :)
    • Gość: Kasia922 Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.209.* 23.09.16, 20:05
      Myślę, że najlepsza cukiernia jest na Zgórsku - Kalinka. Robią super torty , ciasta na każdą okazję i miła obsługa :)
      • Gość: annab Re: Cukiernie w Kielcach IP: 81.219.209.* 09.10.16, 14:18
        Ostatnio byłam u nich, mieli ostatni weekend lodowy. Dawno nie jadłam tak dobrych lodów i ciasta.
    • Gość: Zielonomi Re: Cukiernie w Kielcach IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.17, 10:53
      Najśmieszniejsze jest to, że wszystkie pozytywne komentarze odnośnie Cukiernia Kalinka w Kielcach są z jednego IP - czyli wpisywała je jedna i ta sama osoba. Gratuluję pomysłowego marketingu :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka