Dodaj do ulubionych

Internet radiowo przez INTERBIT

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 15:12
Proszę o opinię.
Dlaczego piszą na www, że instalacja tylko 50 zł.
Potem abonament 70 zł.

A u konkurencji instalacja po promocji 399 zł.
W czym rzecz?
Obserwuj wątek
    • zeluq Re: Internet radiowo przez INTERBIT 02.11.03, 15:33
      w tym rzecz, ze musisz sam sobie sprzet kupic.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Internet radiowo przez INTERBIT IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 02.11.03, 15:42
      Ale u konkurencji pewnie tańszy abonament np. 50 zł a nie 70 zł.
      Modem radiowy (bezprzewodowa karta sieciowa) to koszt ok. 220 zł + antena a te
      są w różnej cenie.

Pozdrawiam
    • Gość: LooZeR Re: Internet radiowo przez INTERBIT IP: proxy / 10.4.0.* 02.11.03, 17:49
      Gość portalu: Wojak napisał(a):

> Proszę o opinię.
      > Dlaczego piszą na www, że instalacja tylko 50 zł.
      > Potem abonament 70 zł.
      >
      > A u konkurencji instalacja po promocji 399 zł.
      > W czym rzecz?

Za te 399 zł dostajesz (w dzierżawę) wszystko, co jest potrzebne żeby się
      połączyć drogą radiową:
      - karta radiowa (od 150 zł)
      - antena (100-250 zł, w zależności od odległości od nadajnika)
      - kabel (ok. 50 zł)
      - końcówki do kabla (ok. 25 zł)
      - montaż
      - osprzęt do montażu (np. maszt)
      • Gość: Mieszkaniec Re: Internet radiowo przez INTERBIT IP: *.kielce.msk.pl 02.11.03, 18:05
        Nie mów że kabel 50 zeta + końcówka 25, bo ja musze taką końcówke kupić:/

Pozdrawiam
        • Gość: LooZeR Re: Internet radiowo przez INTERBIT IP: proxy / 10.4.0.* 02.11.03, 18:54
          Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Nie mów że kabel 50 zeta + końcówka 25, bo ja musze taką końcówke kupić:/

Niestety, najtańszy kabel to 3,5 zł za metr, a najtańsze końcówki, jakie
          znalazłem (w Kielcach raczej nie do kupienia) kosztują od 10 do 12 zł za
          sztukę, zależy jaka i gdzie. Podałem cenę za 2 końcówki.
          • Gość: Wojak Re: Podsumownie: Internet radiowo przez INTERBIT IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 19:17
            Podsumowanie:
            Jeśli zrozumiałem - i tak zapłacę za instalację kilkaset złotych bo będę musiał
            urządzenia kupić sam?
            Więc lepiej w Octawie lub emaxie?
            • Gość: Mieszkaniec Re: Podsumownie: Internet radiowo przez INTERBIT IP: *.kielce.msk.pl 02.11.03, 20:45
              Ale dowiedz sie napierw dokładnie, co i jak. Niechciałbym żebyś później miał
              jakieś pretensje. Poczytaj cenniki i umowy.

Pozdrawiam
    • Gość: Pavulon Re: Internet radiowo przez INTERBIT IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 02.11.03, 21:31
      Nie tak dawno założyłem sobie sieć za pośrednictwem INTERBITU> Cena: 790 zł instalacja (w co wchodzi zakup, a nie dzierżawa sprzętu: antena paraboliczna, kable, karta sieciowo-radiowa D-link, konektor). Zwróć też uwagę na umowę. W Interbicie podpisujesz ją na czas nieokreślony, co znaczy, że możesz powiedzieć adieu kiedy zechcesz (3 m-ce wypowiedzenia) a nie np. po 2 latach. Nie ma tam problemu z kontaktem z firmą, a na maile też uzyskujesz szybką odpowiedź.
      Innych firm jest kilka, ale z tego co wiem, niektóre potrafią zamontować antenę na drzewie koło twojego okna... :). Nie powiem jakie, ale na literkę G.
      Zastanów się! Nie zawsze tanio znaczy profesjonalnie.
      Były pewne problemy z siecią, wynikające z faktu,że inni providerzy "radiowi" montowali niedozwolone "dopalacze" na anteny, które szkodziły głównie konkurencji. Podobno sprawa została "dogadana". Faktycznie, od jakiegoś czasu nie notuję zakłócen w transmisji. Ale problem potencjalnie jest interesujący...

Pozdrawiam
      Pavulon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka