Dodaj do ulubionych

Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy osoby

19.08.09, 20:59
albowiem napisane jest: fordów mondeo wystrzegał się będziesz, gdyż albowiem
przedstawiciele handlowi podróżują niemi, jako także i zarówno inne popaprańce..
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:03
      jeżdżę szybko- ale bezpiecznie-łojezuniu -jak ja kocham takich
      głupoli.
    • Gość: Piccolo_Jr Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.echostar.pl 19.08.09, 21:09
      Tymon od Mondasów i kierujących nimi to się z łaski swojej odtryń ;p
      • Gość: deklinacja się kłania IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.09, 21:15
        Trzech pasażerów z nissana - mężczyznę i dwie kobiety, nie udało się uratować

kogo, czego? - mężczyzny i dwóch kobiet
        • Gość: t.siedlecki Oj,oj.. IP: 77.255.212.* 19.08.09, 21:46
          ..musisz się czepiać..po maturze z prezentacją za dwie dychy i tańcem na czele
          oraz wieczorowo-zaocznym dziennikarstwie w prywatnej szkole wyższej kto by tam
          zwracał uwagę na drobiazgi deklinacyjne. Się pisze po polskiemu i już...
        • Gość: orthodox Re: się kłania IP: 188.33.113.* 19.08.09, 21:51
          Ano kłania się, ale czego ty wymagasz od dziennikarzy ....
          No i z treści zdania wynika że nie trzech, ale trojga pasażerów.
          Toż to prawie tak, jakby od różnych "uprzywilejowanych" wymagać stosowania się
          do "Ustawy o ruchu drogowym".
          Czemu w informacji nie jest podane kto jechał mondeo a kto audi?
      • dellik Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:16
        Długo by wymieniać auta, którymi podróżują przedstawiciele. Jedno jest pewne,
        najniebezpieczniejsi dla innych użytkowników drogi są przedstawiciele z "Pandy
        Wan" ;P
      • Gość: ciekawy R do autora/ki IP: 194.181.134.* 19.08.09, 21:21

czyja nadmierna szybkosc ?
        czyje nieprawidlowe wyprzedzanie ?
      • tymon99 Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:54
        dzisiaj takiego widziałem na siódemce właśnie: 200 m przed początkiem pasa do
        wyprzedzania wyrwał się z kolumny, zmusił jadących z przeciwka do hamowania,
        wbił się z powrotem w kolumnę jeden samochód do przodu (jego też zmuszając do
        hamowania), wszystko to przez podwójną ciągłą - granatowe mondeo rej. ww*****
        taki manewr jest dla mondeo typowy, podobnie jak dla subaru parkowanie na dwóch
        miejscach dla niepełnosprawnych..
    • Gość: ! W CBA nie ma oficerów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:16
      gdyż nie ma w niej stopni.
    • Gość: trgf Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.punkt.pl 19.08.09, 21:20
      Od...ć się od przedstawicieli słowiańska hołoto szukająca winnych
      wszędzie tylko nie u siebie.
      • Gość: kuniec krupka Przedstawiciele handlowie w służbowych to buraki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:32
      • tymon99 Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:55
        wal się na ryj, nie jestem słowianinem..
    • Gość: mamentum_vivale Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:22
      oficerowie...i inni
      ponad prawem!
    • the_vicious_one Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy osoby 19.08.09, 21:22
      Po obwodnicy Kielc często jeździ takie nieoznakowane Mondeo z mundurowymi w
      środku... może to jednak nie byli faceci z CBA, tylko policja zap***dalająca
      za "wykonującym nieprawidłowy manewr wyprzedzania i jadącym z nadmierną
      prędkością"?
      • Gość: marzena Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:54
        Jak już nauczysz się czytać tekst ze zrozumieniem,to wtedy dopiero bierz się za
        komentowanie.
    • dyktator_bolandy Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy osoby 19.08.09, 21:25
      debile i zbrodniarze, którzy wymyslili tam ekspresową JEDNOPASMÓWKĘ,
      powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności. Kretyńskie drogi w
      durnej Polaczkowii.
      • Gość: asd Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:31
        droga rowna jak stol a wypadkow mnostwo..
        • u45 Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:39
          Gość portalu: asd napisał(a):

> droga rowna jak stol a wypadkow mnostwo..

Właśnie dlatego że równa! Ludzie myślą, że to autostrada, dostają małpiego
          rozumu, gnają po 150 km/h i jeszcze wyprzedzają na trzeciego. Jak się czołowo
          zderzą samochody jadące około 100 km/h każdy, to szanse na przeżycie są
          niewielkie. Nie pomogą poduszki, ABS-y, ASR-y i inne wynalazki.
    • mkur spadaj na pobocze, głupku 19.08.09, 21:36
      Być może micra i jej pasażerowie są ofiarami popularnego
      w naszym kraju manewru wyprzedzania z opcją "spadaj na pobocze, ja
      jestem wielki". Na zachód od Odry raczej nieznanego.
      • u45 Re: spadaj na pobocze, głupku 19.08.09, 21:41
        mkur napisał:

> Być może micra i jej pasażerowie są ofiarami popularnego
        > w naszym kraju manewru wyprzedzania z opcją "spadaj na pobocze, ja
        > jestem wielki". Na zachód od Odry raczej nieznanego.

Bardzo prawdopodobne. W naszym kraju mało kto wie, że "pobocze" w przypadku
        drogi ekspresowej, jaką jest kielecka obwodnica, to nie pobocze, tylko pas
        awaryjny, po którym jazda jest ZABRONIONA!
        • Gość: orthodox Re: spadaj na pobocze, głupku IP: 188.33.113.* 19.08.09, 22:14
          Po jutjubie krąży filmik autorstwa jakiś anglojęzycznych zszokowanych płynnością
          i bezkolizyjnością polskiego baletu drogowego pt. "Masz marginesik". ( to tytuł
          baletu, a nie filmu)
          Z ręką na sercu - przyznaję się, że jak widzę jakiegoś turlacza 40/h
          zjeżdżającego ile się da na pobocze i kondukt rozpaczliwie szykujący się do
          wyprzedzania - to uciekam na drugie pobocze, o ile jest ono w przyzwoitym stanie
          i widoczność pozwala mi ocenić czy nie będzie niespodzianek - rowerzystów,
          pieszych, a czasem nawet krówek (tak, tak - krówkę prowadzoną poboczem przez
          spieszonego rowerzystę było mi ostatnio dane ujrzeć między Brzeskiem a Tarnowem
          na drodze krajowej ;)

Ten manewr, nazwany przez Ciebie "spadaj" najczęściej jest nie tyle wyrazem
          przekonania, że "duży może więcej", co naiwnej wiary w spostrzegawczość i
          życzliwość innych ludzi, tudzież konsekwencją tego,że u nas jeśli na drodze
          pojawi się ktoś jadący (z różnych przyczyn) poniżej dopuszczalnych znakami czy
          zdrowym rozsądkiem prędkości - to często na odcinku około 20 - 30 km nie ma
          miejsca w którym by można zawalidrogę wyprzedzić.

Zdarzyło mi się raz op...przez CB takiego dużego, który mógł więcej, no i
          zgonił mnie na marginesik w nocy, gdy nie bardzo dało się ocenić, czy taki
          manewr jest bezpieczny. WIĘKSZOŚĆ zawodowych kierowców dużych aut - w tym sporze
          wzięła moją stronę.
      • Gość: Antyk Re: spadaj na pobocze, głupku IP: *.net.stream.pl 19.08.09, 21:42
        Dobrze gadasz mocium panie.Niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka