tymon99 19.08.09, 20:59 albowiem napisane jest: fordów mondeo wystrzegał się będziesz, gdyż albowiem przedstawiciele handlowi podróżują niemi, jako także i zarówno inne popaprańce.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:03 jeżdżę szybko- ale bezpiecznie-łojezuniu -jak ja kocham takich głupoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piccolo_Jr Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.echostar.pl 19.08.09, 21:09 Tymon od Mondasów i kierujących nimi to się z łaski swojej odtryń ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deklinacja się kłania IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.09, 21:15 Trzech pasażerów z nissana - mężczyznę i dwie kobiety, nie udało się uratować kogo, czego? - mężczyzny i dwóch kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.siedlecki Oj,oj.. IP: 77.255.212.* 19.08.09, 21:46 ..musisz się czepiać..po maturze z prezentacją za dwie dychy i tańcem na czele oraz wieczorowo-zaocznym dziennikarstwie w prywatnej szkole wyższej kto by tam zwracał uwagę na drobiazgi deklinacyjne. Się pisze po polskiemu i już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orthodox Re: się kłania IP: 188.33.113.* 19.08.09, 21:51 Ano kłania się, ale czego ty wymagasz od dziennikarzy .... No i z treści zdania wynika że nie trzech, ale trojga pasażerów. Toż to prawie tak, jakby od różnych "uprzywilejowanych" wymagać stosowania się do "Ustawy o ruchu drogowym". Czemu w informacji nie jest podane kto jechał mondeo a kto audi? Odpowiedz Link Zgłoś
dellik Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:16 Długo by wymieniać auta, którymi podróżują przedstawiciele. Jedno jest pewne, najniebezpieczniejsi dla innych użytkowników drogi są przedstawiciele z "Pandy Wan" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy R do autora/ki IP: 194.181.134.* 19.08.09, 21:21 czyja nadmierna szybkosc ? czyje nieprawidlowe wyprzedzanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:54 dzisiaj takiego widziałem na siódemce właśnie: 200 m przed początkiem pasa do wyprzedzania wyrwał się z kolumny, zmusił jadących z przeciwka do hamowania, wbił się z powrotem w kolumnę jeden samochód do przodu (jego też zmuszając do hamowania), wszystko to przez podwójną ciągłą - granatowe mondeo rej. ww***** taki manewr jest dla mondeo typowy, podobnie jak dla subaru parkowanie na dwóch miejscach dla niepełnosprawnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! W CBA nie ma oficerów, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:16 gdyż nie ma w niej stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trgf Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.punkt.pl 19.08.09, 21:20 Od...ć się od przedstawicieli słowiańska hołoto szukająca winnych wszędzie tylko nie u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuniec krupka Przedstawiciele handlowie w służbowych to buraki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:32 Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:55 wal się na ryj, nie jestem słowianinem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamentum_vivale Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:22 oficerowie...i inni ponad prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
the_vicious_one Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy osoby 19.08.09, 21:22 Po obwodnicy Kielc często jeździ takie nieoznakowane Mondeo z mundurowymi w środku... może to jednak nie byli faceci z CBA, tylko policja zap***dalająca za "wykonującym nieprawidłowy manewr wyprzedzania i jadącym z nadmierną prędkością"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:54 Jak już nauczysz się czytać tekst ze zrozumieniem,to wtedy dopiero bierz się za komentowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy osoby 19.08.09, 21:25 debile i zbrodniarze, którzy wymyslili tam ekspresową JEDNOPASMÓWKĘ, powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności. Kretyńskie drogi w durnej Polaczkowii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:31 droga rowna jak stol a wypadkow mnostwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
u45 Re: Karambol na obwodnicy Kielc. Zginęły trzy oso 19.08.09, 21:39 Gość portalu: asd napisał(a): > droga rowna jak stol a wypadkow mnostwo.. Właśnie dlatego że równa! Ludzie myślą, że to autostrada, dostają małpiego rozumu, gnają po 150 km/h i jeszcze wyprzedzają na trzeciego. Jak się czołowo zderzą samochody jadące około 100 km/h każdy, to szanse na przeżycie są niewielkie. Nie pomogą poduszki, ABS-y, ASR-y i inne wynalazki. Odpowiedz Link Zgłoś
mkur spadaj na pobocze, głupku 19.08.09, 21:36 Być może micra i jej pasażerowie są ofiarami popularnego w naszym kraju manewru wyprzedzania z opcją "spadaj na pobocze, ja jestem wielki". Na zachód od Odry raczej nieznanego. Odpowiedz Link Zgłoś
u45 Re: spadaj na pobocze, głupku 19.08.09, 21:41 mkur napisał: > Być może micra i jej pasażerowie są ofiarami popularnego > w naszym kraju manewru wyprzedzania z opcją "spadaj na pobocze, ja > jestem wielki". Na zachód od Odry raczej nieznanego. Bardzo prawdopodobne. W naszym kraju mało kto wie, że "pobocze" w przypadku drogi ekspresowej, jaką jest kielecka obwodnica, to nie pobocze, tylko pas awaryjny, po którym jazda jest ZABRONIONA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orthodox Re: spadaj na pobocze, głupku IP: 188.33.113.* 19.08.09, 22:14 Po jutjubie krąży filmik autorstwa jakiś anglojęzycznych zszokowanych płynnością i bezkolizyjnością polskiego baletu drogowego pt. "Masz marginesik". ( to tytuł baletu, a nie filmu) Z ręką na sercu - przyznaję się, że jak widzę jakiegoś turlacza 40/h zjeżdżającego ile się da na pobocze i kondukt rozpaczliwie szykujący się do wyprzedzania - to uciekam na drugie pobocze, o ile jest ono w przyzwoitym stanie i widoczność pozwala mi ocenić czy nie będzie niespodzianek - rowerzystów, pieszych, a czasem nawet krówek (tak, tak - krówkę prowadzoną poboczem przez spieszonego rowerzystę było mi ostatnio dane ujrzeć między Brzeskiem a Tarnowem na drodze krajowej ;) Ten manewr, nazwany przez Ciebie "spadaj" najczęściej jest nie tyle wyrazem przekonania, że "duży może więcej", co naiwnej wiary w spostrzegawczość i życzliwość innych ludzi, tudzież konsekwencją tego,że u nas jeśli na drodze pojawi się ktoś jadący (z różnych przyczyn) poniżej dopuszczalnych znakami czy zdrowym rozsądkiem prędkości - to często na odcinku około 20 - 30 km nie ma miejsca w którym by można zawalidrogę wyprzedzić. Zdarzyło mi się raz op...przez CB takiego dużego, który mógł więcej, no i zgonił mnie na marginesik w nocy, gdy nie bardzo dało się ocenić, czy taki manewr jest bezpieczny. WIĘKSZOŚĆ zawodowych kierowców dużych aut - w tym sporze wzięła moją stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyk Re: spadaj na pobocze, głupku IP: *.net.stream.pl 19.08.09, 21:42 Dobrze gadasz mocium panie.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś