Dodaj do ulubionych

Lekarz z Kliniki Kopernika

IP: *.* 19.07.02, 17:10
Cześć!Ja z takim zapytaniem.Czy słyszałyście coś na temat Dr Tomaszczyka z Kliniki Ginekologii na Kopernika.Do tej pory byłam bardzo z Niego zadowolana, ale teraz gdy powoli zbliża się termin rozwiązania coś czuję że On wcale nie zamierza nawet być przy moim porodzie.To po co ja chodziłam prywatnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Reszka Re: Lekarz z Kliniki Kopernika IP: *.* 19.07.02, 18:10
      Cześć, ja też całą poprzednią ciążę chodziłam do lekarza Kopernika, do przychodni przyzakładowej. Nie był ze mną przy porodzie, ale zaczęłam rodzić, niespodziewanie 3 tygodnie przed terminem, więc nie zdążyłam go nawet zapytać czy istnieje taka możliwość i ile to kosztuje, bo na pewno kosztuje, z tego co mówiły współpacjentki z sali. Zresztą akurat zażywał urlopu i poród odbierała taka jedna pani doktor, z dyżuru, a trafiłam niestety na wiedźmowatą istotę. Podobnie jak położną, no jednym słowem pechowy zestaw, kompletnie mi nie pasowały. Fajna była salowa, serio.Myślę że najlepiej byłoby zapytać wprost czy przyjedzie jak zaczniesz rodzić, i ile za to bierze, bo raczej bym się nie łudziła że skoro nawet chodzisz prywatnie to zrobi to w ramach uprzejmości. No, może się mylę. Warto też wtedy porozmawiać o anestezjologu, jeśli się decydujesz na znieczulenie, bo wszystko może ci się zacząć tak jak u mnie i będąc umówiona z anestezą na poniedziałek po południu, rano będziesz już mamą, raczej na dyżurze to nie słyszałam żeby komuś sami od siebie zaproponowali takie rarytasy. To co piszę to oczywiście tylko i wyłącznie moje obserwacje sprzed prawie 3 lat, może się coś zmieniło. Pozdrowienia.
      • Gość: MonikamamaBartka Re: Lekarz z Kliniki Kopernika IP: *.* 23.07.02, 10:04
        Ja rodziłam na Kopernika u dr Tomaszczyka przez cesarskie cięcie (skomplikowany przypadek). Jego zainteresowanie ograniczyło się do zejścia do sali operacyjnej i zapytanie czy wszystko w porządku. Z tego, co mówiły inne pacjętki to bierze i to dużo - przeciętny lekarz z Kopernika za przyjazd do porodu w zeszłym roku brał 1.500,- zł. Ile ordynator Tomaszczyk osobiście nie wiem. Musisz zapytać powie wprost i to bez ogródek. Dobra rada płać po porodzie, bo słyszałam o przypadkach, że lekarz wziął i nie przyjechał. Rodziłam w zeszłym roku i leżałam przed porodem na patologii ciąży miesiąc, więc się nasłuchałam i naoglądałam. Jeśli masz jakieś pytania to pisz na priva. NIE POLECAM KLINIKI NA KOPERNIKA, ale ma najlepsze wyposażenie i neonatologów.
        • Gość: Reszka Re: Lekarz z Kliniki Kopernika IP: *.* 23.07.02, 14:17
          Neonatologów na intensywnej terapii noworodków, uściślę, bo na normalnym noworodkowym to różnie bywa. A co do sprzętu, Hospody pomyłuj, miałam tam staże to widzialam rozklekotane inkubatory, zepsute lampy bakteriobójcze, itp. kwiatuszki. A łóżko porodowe sprzed czasów cesarza Franciszka to mialam nawet okazję wypróbować na własnej skromnej osobie, zaś ta znajomość z porodówki kontynuowana była bliższymi kontaktami III stopnia z łóżkiem na sali położnic które miało materac grubości papieru toaletowego a pod materacem co drugi szczebelek. Czepiam sie tych łóżek, ale same wiecie że jak się jest obolałym po porodzie to bez tych tortur miejsce sobie trudno znaleźć. Że o jedzeniu nie wspomnę. No chyba że (co zaznaczam po raz kolejny) wszystko się zmienilo przez 3 lata, ale jakoś jestem dziwnie spokojna, że nie. Więc zgadzam się calkowicie z Moniką i dodam - wiem że dzięki klinice na Kopernika wiele kobiet, chorych przed czy w trakcie ciąży doczekalo się narodzin zdrowego dziecka, co jest najważniejsze, ale jak się nie musi, to od Kopernika z daleka.
    • Gość: ElaR Re: Lekarz z Kliniki Kopernika IP: *.* 19.07.02, 20:53
      Witaj! Moja ciążę tez prowaził dr. Tomaszczyk, ale nie zdecydowałam sie na poród na Kopernika, rodziłm w innym szpitalu. Najlepiej spytaj wcześniej ile to kosztuje, wydaje mi sie,że pan doktor dość "drogo" ceni swój czas.
    • Gość: Fifi Re: Lekarz z Kliniki Kopernika IP: *.* 20.07.02, 17:12
      Ja rodziłam na Kopernika i nie narzekam bo miałam wspaniałą położną która wiele mi pomogła. Lekarz był przy mnie ten z dyżuru a nawet dwóch i dodatkowo pani anestezjolog, ale tak naprawdę to lekarz przy porodzie naturalnym nie jest bardzo potrzebny a położna jest nie zastąpiona. Jeżeli chcesz to mogę Ci dać namiary na tą położną z Kopernika. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to napisz na priv.Pozdrowienia dla przyszłej mamusi przesyła Aga z Piotrusiem
      • Gość: kika0 Re: Położna-Fifi IP: *.* 20.07.02, 18:53
        Proszę o namiary na tą położną.Z góry dziękuję.Zdaję sobie sprawę że dobra położna to niesamowity komfort przy porodzie.
        • Gość: ruda Re: Położna-Fifi IP: *.* 23.07.02, 10:45
          Moja koleżanka chodziła do tego doktora a nawet leżała większość ciąży na patologii, na koniec dał jej namiary na położną - zresztą najlepszą na świecie, sama z nią rodziłam, ale że polecił mi ją ktoś inny, to miałam zapłacić 250 zł a koleżanka 500. Ale położna naprawdę świetna.kasia
          • Gość: Fifi Re: Położna-do Rudej IP: *.* 24.07.02, 10:53
            Rodziłaś może z panią Leokadią? Pytam tak z ciekawości bo ja też rodziłam na patologii i uważam że ona jest wspaniała. A może to ktoś inny?
            • Gość: ruda Re: Położna-do Rudej IP: *.* 31.07.02, 10:29
              Z Hanką Wyszogrodzką. Ale nie na patologii, ja zdrowa jak rydz, natomiast na patologii moja koleżanka, też z nią.
    • Gość: Fifi Re: Lekarz z Kliniki Kopernika IP: *.* 31.07.02, 14:34
      Z tego co czytam to na Kopernika jest sporo dobrych położnych. ja też jestem zdrowa jak rydz ale właśnie ze względu na położną rodziłam na patologi.Pozdrowienia od Agi i Piotrusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka