Dodaj do ulubionych

Chustomamy :-)

26.11.08, 21:37
Dziewczyny, jesli macie ochote, to zapraszam jutro do klasztoru oo.Dominikanow
(godz.17) na spotkanie mam, ktore nosza lub chca nosic swoje dzieci w chustach
i miekkich nosidlach.
Mozna nosic od noworodka do 3-latka :-)
Klasztor, 1 pietro, salka 3/4.
Obserwuj wątek
    • jusstinna Re: Chustomamy :-) 27.11.08, 11:38
      Ja byłabym bardzo chętna, ale niestety dziś o 17 mamy wizytę u
      lekarza. Czy takie spotkania są planowane w przyszłości?
      • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 27.11.08, 13:01
        tak, sa planowane :-) zreszta spotkania odbywaja sie co tydzien lub dwa. 2
        tygodnie temu tematem przewodnim byla laktacja - mamy zaprzyjaznionego doradce
        laktacyjnego.
        • jusstinna Re: Chustomamy :-) 27.11.08, 13:55
          Gdzie można uzyskać informacje na temat tych spotkań?
          I czy każdy może w nich uczestniczyć?
          Szczególnie interesują mnie chusty, choć innymi tematami związanymi
          z dziećmi również nie pogardzę. ;)
          • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 27.11.08, 21:01
            PRzeważnie piszemy ogloszenie i dominikanie na kazdej niedzielnej mszy je
            czytaja. Dazymy do tego, by spotykac sie co tydzien, zawsze w czwartek o 17.
            Nawet jesli tematem bedzie co innego, ja lub kolezanka mozemy nauczyc motania w
            chuste.
    • habina Re: Chustomamy :-) 28.11.08, 07:22
      Bardzo sie ciesze, ze w temacie malych kangurkow ;) cos ruszylo, a
      wlasciwie ktos temat ruszyl :) Brawo!
      Moze im wiecej zachustowanych dzieciaczkow tym mniej zabijajacego
      wzroku na ulicach :/ [ze to niby dziecku krzywde sie robi.... bez
      komentarza]
      Zaluje, ze wczesniej o spotkaniach nie wiedzialam... Moj syn dzis
      konczy 17 miesiecy i nie dalby sie juz teraz w chuste zawinac, a
      szkoda ;)
      Pozdrawiam i zycze sukcesow :)
      • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 28.11.08, 08:19
        habina,
        do noszenia 17-meisieczniaka polecam ci Mei-Tai lub nosidlo ergonomiczne np.
        Manduca, Bondolino. na pewno by mu sie spodobalo :-)
    • entliczek72 Re: Chustomamy :-) 08.12.08, 23:23
      Maju! Czy w ten czwartek (tj.11 grudnia) będzie spotkanie mam z dziećmi i
      ewentualnie co będzie tematem przewodnim? Przyznam, że chusty nie specjalnie
      mnie interesują, ale mogę np. podzielić się doświadczeniem w karmieniu piersią.
      Karmię moją córeczkę już ponad 20 miesięcy. Pozdrowienia
      • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 09.12.08, 08:17
        w ten czwartek chyba nie bedzie, bo nie dawalysmy ogloszenia. ale mysle, ze w
        przyszly cos trzeba zrobic.
        Chusty to byl tylko 1 temat, spotkania beda mialy tematyke
        mamowo-tatowo-dzieciowa - roooooozne aspekty :-)
        • habina Re: Chustomamy :-) 09.12.08, 09:54
          Super!
          Czekam na cynk ;)
        • entliczek72 Re: Chustomamy :-) 11.12.08, 15:20
          Dziękuję za informacje i również czekam na cynk, czy spotkanie odbędzie się za
          tydzień.
        • habina Re: Chustomamy :-) 12.12.08, 07:26
          Przeczytalam w nowinach, ze spotkanie w przyszly czwartek o 17 :)
          Swietnie wygladacie zachustowane mamy!
          pozdrawiam
          • moyyra Re: Chustomamy :-) 12.12.08, 21:32
            tez wlazlam tu, aby napisac, ze własnie przeczytałam w Nowinach o
            chustach :))))
            dziewczyny slicznie wygladcie :), cieszę się, ze promujecie w naszym
            regionie chustonoszenie, u mnie na osiedlu już przyzwyczaili się do
            mojego/naszego widoku,

tez się wybieram na te spotkanie juz ze 3 miesiace i jakos wybrac
            się nie mogę :(
            • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 12.12.08, 21:42
              zapraszamy 18 grudnia !!!!

dzieki za wszystkie komplementy w imieniu swoim i kolezanki Asi :-)
              • jusstinna Re: Chustomamy :-) 16.12.08, 19:46
                Maju, wybieramy się z koleżanką i dzidziusiami na najbliższe spotkanie.
                Interesuje mnie czy do sali da się dojechać wózkiem czy raczej muszę ją
                przynieść na rękach. Dzidzia jeszcze nie siedzi, więc przez półtorej godziny
                trudno ją nosić, a niekoniecznie może mieć ochotę przebywać w tym czasie w
                chuście. Pisałaś, że w spotkaniach uczestniczą również mamy 3-4 miesięcznych
                maluszków, więc napisz proszę jak sobie radzicie z przewijaniem itp.
                • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 17.12.08, 09:54
                  niestety, nie mamy jeszcze swojej sali, gdyz mimo iz dominikanie nam ja
                  udostepnili, to trzeba ja posprzatac i odgracic - a na to nie ma czasu....
                  wiec teraz urzedujemy w nieduzej salce na 1 pietrze, da sie wjechac do budynku,
                  ale do salki juz nie. maluszki sa na kanapach lub na rekach.
              • moyyra Re: Chustomamy :-) 18.12.08, 18:14
                ;((((

no i znowu nei doszlismy , starszak pochorował się znow :(((

i jak było na spotkanku >?
                • aga.magda Re: Chustomamy :-) 18.12.08, 21:00

My niestety też nie dotarliśmy :( Mój Maluszek dostał w nocy katarek i nie
                  chciałam nikomu nic "sprzedać" :)

to kiedy następne spotkanie??
    • aga.magda Re: Chustomamy :-) 11.12.08, 21:42
      Witam pomysłodawczynię wątku i spotkań u Dominikanów!
      Szczerze mówiąc mój maluch też już ma 17 mscy i nie wiem czy da się zawinąć w
      chuste lub wsadzić do jakiegoś nisidełka-sam nieźle już śmiga :) ale przy
      następnym dzidziusiu na pewno się skuszę!!

Bardzo podoba mi się pomysł tych spotkań! Sama osobiście jeszcze na żadne nie
      trafiłam bo wyszłam z założenia że skoro nie nosze Maluszka w huście to nie ma
      co się rwać na spotkanie... ale przeczytałam że tematy są różne więc sama mam
      pomysł na jeden wątek: mianowicie nauka czytania metodą Domana. Może to brzmi
      ambitnie, może bardziej wystraszy niż przyciągnie ale może warto spróbować...

• neonkaa Re: Chustomamy :-) 02.01.09, 17:34
      Maju, mam pytanie. Interesują mnie nie chusty a nosidełka, takie w których można
      bezpiecznie nosić już noworodka. Czy mogłabyś jakieś polecić? Z góry dziękuję za
      odpowiedź :)
      • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 04.01.09, 15:19
        dla noworodka to raczej nie, ale dla starszego niemowlecia (od 6 msc
        zycia) istnieja nosidelka np. mei tai (mam takowe) oraz nosidla
        ergonomiczne, manduca, bondolino....

wiecej info znajdziecie na forum "kawalek szmaty - chusty i..." na
        edziecku.

aaa, byle nie bylo to nosidelko typu wisiadlo (dziecko nienaturalnie
        wychylone do przodu, przodem do swiata)
        • neonkaa Re: Chustomamy :-) 08.01.09, 12:54
          Dziękuję za odpowiedź:) Poczytałam trochę o tych nosidełkach, faktycznie tylko
          dla starszych niemowlaczków, może jednak zdecyduję się na chustę:))
          Świetny pomysł z tymi spotkaniami, niestety nie jestem z Rz., a u nas nikt
          takich nie urządza, a szkoda:((
          Pozdrawiam
          • kobylczusia Re: Chustomamy :-) 24.01.09, 21:41
            O, fajnie wiedzieć że w Rzeszowie cos takiego jest, moze kiedys wpadnę. a ile
            przychodzi mam ( no i tatusiów) tak orientacyjnie pytam ;0
            • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 25.01.09, 21:02
              w ten czwartek jest spotkanie nastawione priorytetowo na laktacje, ale jesli
              ktos chce sie nauczyc chustowania, to takze chetnie pomozemy. przychodzi
              kilka-kilkanascie osob, sa i tatusiowie.
    • gaba_ba Re: Chustomamy :-) 04.03.09, 20:09
      Hej dziewczyny! A czy teraz w marcu są dalej spotkania chustowe u Dominikanów. Chciałabym się wybrać w któryś czwartek, bo jeczcze nie byłam. Pozdrawiam chustomamy i ich maluszki.
      • moyyra Re: Chustomamy :-) 10.03.09, 21:44
        ja tez w koncu chce się wybrać..moze uda się w koncu

chce nauczyc jak bezpiecznie dzieciaka na plecy wrzucac :))"
      • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 11.07.09, 22:27
        nie wiem czemu admin tego forum z taka gorliwoscia wycina posty :-)

dizewczyny,
        w ten czwartek bedzie spotkanie, w kazdym razie ja planuje byc :-)
        • tyska_edziecko Re: Chustomamy :-) 12.07.09, 17:21
          Dowiesz się dlaczego, jeśli czasem sprawdzisz pocztę gazetową. Masz niedozwoloną
          (zbyt WIELKĄ) sygnaturkę, a ja już dwukrotnie wysłałam Ci maila w tej sprawie.
          • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 12.07.09, 17:53
            ojej, nie wiedzialam, ze tu nie mozna miec sygnaturki. a poczty gazetowej nie
            uzywam, stad maila nie odebralam.

mysle jednak, ze wystarczylo ostrzezenie pod postem, a nie koszenie postow.
            zwlaszcza, ze to forum jest malo aktywne :-) - a informacje o spotkaniu wazne.

widze jednak, ze adminka sie zrobila zgryzliwa i na kazdego nowego posta rzuca
            sie jak wyglodnialy pies na kostke.

nie martw sie adminko, juz nie bede meczyc cie suwaczkami moich dzieci :-)

DZIEWCZYNY ! W CZWARTEK SIE SPOTYKAMY !!!!!
            • tyska_edziecko Re: Chustomamy :-) 12.07.09, 20:48
              > ojej, nie wiedzialam, ze tu nie mozna miec sygnaturki. a poczty gazetowej nie>
              uzywam, stad maila nie odebralam.
              Owszem można, jakiej może być wielkości powinnaś wiedzieć, bo zaakceptowałaś
              regulamin forum. To, że nie nie używasz poczty gazetowej to już wyłącznie Twoja
              sprawa.

> mysle jednak, ze wystarczylo ostrzezenie pod postem, a nie koszenie postow.
              > zwlaszcza, ze to forum jest malo aktywne :-) - a informacje o spotkaniu wazne.
              Nie koszę postów, powinnam natomiast usunąć ogłoszenie o spotkaniu w ogóle, bo
              forum nie jest tablicą ogłoszeń i regulamin, który zaakceptowałaś wyraźnie to
              precyzuje. A ostrzeżenia owszem dostałaś. Dwa razy.

widze jednak, ze adminka sie zrobila zgryzliwa i na kazdego nowego posta rzuca>
              sie jak wyglodnialy pies na kostke. >
              > nie martw sie adminko, juz nie bede meczyc cie suwaczkami moich dzieci :-)
              Ależ ja się nie martwię i dziękuję za troskę ;)
              Pozdrawiam
              tyska

• majarzeszow Re: Chustomamy :-) 12.07.09, 22:00
                Tyska, sluchaj....
                Ok, akceptowalam moze i jakis regulamin. Przepraszam za sygnaturke, nie bede jej
                zamieszczac, jesli Cie razi. Naotmiast nie zamieszczam zadnych ogloszen, tylko
                probuje jakos skumac rzeszowskie mamy (do ktorych i ty sie zaliczasz, prawda?).
                nie sprzedaje odkurzaczy, nie prowadze zadnych akcji marketingowych, a na
                spotkaniach nie wychwalam ZADNEGO rodzaju chusty i nie zachecam do zakupu.

Wiedz, ze takie spotkania sa bardzo potrzebne i naprawde wiele mam przychodzi do
                tej malej salki klasztornej dzielic sie swoimi troskami (lub tez odwrotnie ! -
                szczesciem !) z innymi mamami.

a ty nie udzielasz sie wcale na tym forum, widac tylko, jak znikaja posty. NA
                innym forum rowniez nie mozna bylo miec sygnaturki, adminka napisala to pod moim
                postem - nigdy wiecej jej nie uzylam.

A na tym forum - zycie zamast kwitnac - ginie.
                • tyska_edziecko Re: Chustomamy :-) 13.07.09, 14:23
                  > Tyska, sluchaj....
                  > Ok, akceptowalam moze i jakis regulamin. Przepraszam za sygnaturke, nie bede je
                  > j
                  > zamieszczac, jesli Cie razi. Naotmiast nie zamieszczam zadnych ogloszen, tylko
                  > probuje jakos skumac rzeszowskie mamy (do ktorych i ty sie zaliczasz, prawda?).> nie sprzedaje odkurzaczy, nie prowadze zadnych akcji marketingowych, a na > spotkaniach nie wychwalam ZADNEGO rodzaju chusty i nie zachecam do zakupu.

Nie, nie zaliczam się. A forum podkarpackie nie jest miejscem spotkań tylko i wyłącznie rzeszowskich mam.
                  Jak już Ci wyżej napisałam, Twoje posty znikały nie dlatego, że nie podobała mi się sygnaturka, tylko dlatego, że nie była zgodna z regulaminem forum. Moje osobiste odczucia nie mają tu nic do rzeczy.

Lokalne ogłoszenia zamieszcza się LOKALNIE. Forum to nie słup z ogłoszeniami!

a ty nie udzielasz sie wcale na tym forum, widac tylko, jak znikaja posty. NA
                  > innym forum rowniez nie mozna bylo miec sygnaturki, adminka napisala to pod moi> m> postem - nigdy wiecej jej nie uzylam.

Nie mam obowiązku pisywania na forum. Odnośnie wysyłania maili na priv nie będę dyskutować, bo napisałam wyżej. To, że nie używasz poczty- Twoja sprawa i Twój problem.
                  Pozdrawiam
                  • majarzeszow Re: Chustomamy :-) 13.07.09, 14:53
                    Oki, ale sama widzisz, ze zaglada tutaj 5 osob na krzyz, a bedzie jeszcze mniej,
                    kiedy trafila sie taka adminka (na dodatek bezdzietna, ktora każe matki za
                    inicjatywy spotkaniowe, zrownujac je z ogloszeniami). Kiedy juz bedziesz matka,
                    to sama poczujesz pewne klimaty. Pewnie moj post wytniesz, ale nie zalezy mi juz
                    na tym. w kosciele wylonila sie juz pewna stala grupka, ktora regularnie na
                    spotkania przychodzi. a wiesc o "dominikanskich mlodych mamach" rozchodzi sie
                    poczta pantoflowa.
                    mozesz tu siedziec sama i kisic sie we wlasnym sosie, napawajac sie faktem bycia
                    adminem.

Szkoda, ze nie zauwazylas, ze tutaj w 99% spotykaja sie MAMY - ktore szukaja
                    info o ginekologach, o przedszkolach itp. To forum zwiazane z dziecmi i nikt
                    tutaj nie robi slupa ogloszeniowego.
                    • tyska_edziecko Re: Chustomamy :-) 13.07.09, 16:09
                      Tak się składa, że czuję te klimaty już jakieś 19 lat.
                      Tak się również składa, że funkcja moderatora służy jakimś celom (nie tylko
                      kiszeniu się we własnym sosie).
                      Przyjmij po prostu do wiadomości, że jeśli zaakceptowałaś regulamin forum,
                      musisz się do niego zastosować. I to by było na tyle.

• moyyra Re: Chustomamy :-) 30.06.09, 23:36
      hej dziewczyny
      co robicie w ten czwartek?
      bedzie spotkanko?
      jesli tak to gdzie ?
      • nalow Re: Chustomamy :-) 09.07.09, 17:03
        właśnie zakupiłam chustę i usiłuje coś sama motać, przyznam jednak
        że bardzo chciałabym aby ktoś na te moje próby spojrzał
        doswiadczonym okiem. mój maluch ma miesiąc i boję się czy wszystko
        robię dobrze. czy spotkania są co tydzień nadal w czwartek o 17?
        jeśli tak to własnie się zaczyna. niesttey jestem sama z dwójką
        maluchów więc może za tydzień się uda a może jakaś mama z rzeszowa
        byłaby chętna spotkać się z początkującą na jakimś spacerze?
        • moyyra Re: Chustomamy :-) 09.07.09, 22:23
          a skąd jestes ?

ja z Baranowki :)
          • nalow Re: Chustomamy :-) 10.07.09, 10:41
            Śródmieście :)
            Nieopodal hali na Podpromiu
    • aga.magda działacie jeszcze ;-) ?? 18.08.09, 21:40
      Tak jak w temacie, zastanawiam się czy teraz są organizowane spotkania lu czy
      ewentualnie ruszą one po wakacjach?
      Sama oczekuję teraz kolejnego dzidziusia i bardzo nastawiam się na chustę! Wiem
      że będzie to doskonałe rozwiązanie przy ruchliwym dwulatku i małym niemowlaczku
      :)).

Czekam na informacje czy i kiedy można się z Wami spotkać?! Byłam na jednym
      spotkaniu jeszcze przed wakacjami i w miarę możliwości chciałabym to kontynuować ;)

pozdrawiam
      • shishamaster Re: działacie jeszcze ;-) ?? 30.09.09, 22:10
        no właśnie?:) noszę moją córę w długiej wiązance i chętnie popracowałabym nad motaniem - bo nie wszystko wychodzi tak jak powinno:/ jakby jakieś spotkanko się odbywało to chętnie bym wpadła:) pozdrowionka
        • fajna_mama_juleczki Re: działacie jeszcze ;-) ?? 06.11.09, 21:05
          ja też nosze moją Julcię w chuście a żadnej mamy jeszcze nie widzialam w
          Rzeszowie zamotanej:-) Może jakies spotkanko mamuśki:)))))
          • entliczek72 Re: działacie jeszcze ;-) ?? 09.12.09, 18:36
            Jeśli ktoś jest zainteresowany chustowaniem, proszę o mejla na mapacz@wp.pl to
            wyślę info. Pozdrawiam
            • net.lenka Re: działacie jeszcze ;-) ?? 26.06.10, 19:26
              no właśnie czy podziemie chustowe zostało zasypane?
              Jeśli spotkania jeszcze się odbywają będę wdzięczna za cynk:)

pozdrawiam
    • net.lenka Re: Chustomamy :-) 28.06.10, 07:45
      majarzeszow napisała:

> Dziewczyny, jesli macie ochote, to zapraszam jutro do klasztoru oo.Dominikanow
      > Kurcze, nie przeczytałam, nie wiedziałam :( Kiedy następne? daj proszę znać. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka