Dodaj do ulubionych

Bielsko-Biala-buciki, gdzie?

15.03.04, 22:19
Kochane emamy z Bielska, mieszkam tu od ponad miesiaca i kompletnie sie nie
orientuje, a musze kupic Franciszkowi buciki. Czy jest tu sklep z butami dla
dzieciaczkow? Patrzylam juz w sferze-zero, w Sarnim Stoku-kiepski wybor w
Swiecie Dziecka, lepszy w Deichmanie, ale moze jest jakis fajny sklepik.
Przy okazji witam serdecznie i mam nadzieje, ze poznam ta droga jakas
towarzyszke spacerkowsmile
Asia + 13.mies. Franciszek
Obserwuj wątek
    • ata_x Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 16.03.04, 12:51
      No więc najpierw polecam sklep z obuwiem dziecięcym w okolicach "Klimczoka" w
      centrum. Sklepik znajduje się przy drodze prowadzącej na parking na
      dachu "Klimczoka". Jadąc od "Sfery" przez most trzeba skręcić w ulicę Cyniarską
      (pierwsza możliwa w prawo) i zaraz na samym jej początku przed parkingiem w
      prawo. Sklepik znajduje się w ciągu budynków po prawej stronie chyba jako drugi
      albo trzeci za TP S.A. Właściwie są tam dwa sklepiki naprzeciwko siebie. Ale to
      ten po prawej. Mówiąc szczerze to głównie tam zaopatruję sie w buty dla mojego
      dziecka (obecnie już 4 lata) i tylko oraz zdarzyło mi się kupić buty gdzie
      indziej.

Drugi sklep to typowo obuwniczy z dużym wyborem bucikiów dziecięcych na rogu
      ul. 11-go Listopada i Szkolnej. Idąc ul. 11-go Listopada od hotelu "Prezydent"
      to znajdziesz ten sklep lewej w jej końcowym odcinku.

Jeśli z kolei zależy ci na super markowych butach i ciuchach i forsa nie gra
      dla ciebie roli, to jest fajny sklep na ulicy Komorowickiej, niedaleko
      skrzyżowania z ul. 11-go Listopada. Idąc od hotelu "Prezydent" mijasz Plac
      Wojska Polskiego, potem po lewej stronie księgarnię i dochodzisz do tego
      skrzyżowania. Skręcasz w lewo i sklep znajduje się jakieś 30 m dalej na tej
      ulicy (Komorowickiej) po prawej stronie. Ciuchy i buty fajne, ale ja tam nie
      chodzę, bo nie na moją kieszeń (np. Naturino za 300 zł).

Oprócz tego w Klimczoku na trzecim piętrze tuż obok windy tej od strony rzeki
      jest też stoisko obuwnicze (także obuwie dziecięce) oraz na I pietrze na
      stoisku z ubraniami dziecięcymi tuż obok zabawkowego (przy drugiej windzie).

Jest jeszcze kilka innych, jak byłabyś zainteresowana to poszperam w pamięci i
      napiszę.
      Pozdrawiam
      ATA (rodowita bielszczanka)
    • asior7 Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 16.03.04, 20:08
      Ojej, ale mi duzo napisalas, dzieki, ze Ci sie chcialosmile
      W ogole jestem zaskoczona tym, jak mili tu ludzie sa, w sklepach, na ulicy,
      oczywiscie, zdaje sobie sprawe, ze niemili tez istnieja, ale jestem jak do tej
      pory naprawde pod wrazeniemsmile)
      Moze moglabys mi jeszcze napisac o fajnych sklepach dla dzieciaczkow, a w ogole
      to miloby mi bylo Cie blizej poznac, moj gg 3788890.
      Jeszcze raz bardzo dziekujesmile
      • ata_x Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 23.03.04, 11:41
        Mam nadzieję, że ci się te informacje przydadzą. Niestety, nie mam gg, więc nie
        pogadamy, ale chętnie pomajluję - ata_x@gazeta.pl.
        Jesli mogę ci jeszcze w czymś pomóc czy doradzić, to pytaj śmiało.
        Pozdrawiam
        ATA
    • bomaki Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 25.03.04, 10:34
      Hej!Poprzedniczka wyczerpała już temat, ja mogę polecić jeszcze La Halle(w
      pasażu hipermarketu Auchan), przyznam, że udało mi się tam kupić kilka par
      fajnych bucików, mają tam też posezonowe promocje, oprócz tego polecam Duduś-
      olbrzymi sklep z mnóstwem artykułów dla dzieci(również buciki). Jeśli chodzi o
      sklepy z artykułami dla dzieciaczków to w Bielsku nie ma zbyt dużego wyboru.
      Jest jeszcze sklepik na ul. Barlickiego, nawet przyzwoity oraz w wymienionym
      już wcześniej Auchan sklep 5 10 15 oraz jeszcze jeden przy wejściu bocznym.
      Poza tym reszta już została wymieniona. Jest jeszcze Wójcik(jeden w Sferze),
      drugi na Błoniach, oraz mm(w Sarnim Stoku)i na 11 listopada. Był jeszcze Funny
      Kids ale go niestety zlikwidowali. To chyba tyle. Gdybyś miała ochotę to
      zapraszam na kawę, mieszkam na osiedlu Langiewicza nad Złotymi Łanami.
      Pozdrawiam Bogda mama 5-miesięcznego Mateusza i 5,5 letniej Kingi
      • ata_x Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 25.03.04, 15:02
        To my prawie że sąsiadkami jesteśmy smile
        • bomaki Do ata_x 25.03.04, 17:21
          Naprawdę? Gdzie dokładnie mieszkasz? ja na Siewnej w 4-piętrowcu. Naturalnie i
          Ciebie zapraszam na kawę, jeśli tylko masz ochotę. A może wolisz spotkać sie na
          spacerku? Bogda czarnow@o2.pl
    • asior7 Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 26.03.04, 10:57
      Dzieki dziekismile) bomaki, a gdzie ten dydus jest?
      Ja mieszkam na os. Kopernika teraz, wiec to kawalek od Ciebie, nie mniej jak
      sie bardziej zazieleni, to moze sie spotkamy, ja tez zapraszam Was na kawusie i
      ciachosmile Na figure wink
      POzdr. Asia+Franciszek (14ms)
      • bomaki Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 27.03.04, 17:30
        Dziecięce Centrum Handlowe DUDUŚ jest na ul. Powstańców Sląskich 6
        tel. 815 91 50. A w którym miejscu na Kopernika mieszkasz? Ja mieszkałam tam w
        akademiku, jak jeszcze nie byłam mieszkanką Bielska, znam trochę te tereny.
        Teraz jeżdżę tam z małym do okulisty na Wiśniową, musimy kontrolować wzrok bo
        leżał w inkubatorku pod lampą. Może kiedyś się umówimy na wiosnę a na razie
        pozdrawiam B.
        • asior7 Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 27.03.04, 20:07
          Bomaki, ja mieszkam obok akademika, na Spoldzielcow, chetnie sie spotkam przy
          ladnej pogodzie, na skwerkusmile Ja z maluchem tez chodze na Wisniowa, tzn bede
          chodzicsmile
          A co sie z malym stalo, tzn. z oczkami, pytam, bo moj Franciszek tez lezal pod
          lampa w szpitalu, a w ogole, ile on ma lat?
          moj nr gg, jakbys miala ochote poklikac i czas : 3788890
          Asia+Franciszek (14mies.)
          pozdrawiam, dziekuje
          • bomaki Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 30.03.04, 13:16
            Cześć Asiu, mój Mateusz ma 5 miesięcy. Ma zdrowe oczka, tylko kazano nam
            przyjść dwukrotnie do kontroli tak na wszelki wypadek, ze względu na te
            okularki czarne, które miał założone. O którym skwerku mówiłaś? Zresztą jeszcze
            się dogadamy przed ewentualnym spotkaniem. Moje gadu gadu chwilowo nie działa.
            Jak już będzie okay to odezwę się do Ciebie. Pozdrawiam B.
            • asior7 Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 15.04.04, 21:58
              Bomaki, ales mnie przestraszyla, Franek tez w tych okularkach lezal i nikt
              nawet nie wspomnial o jakies kontroli sad
              Ale juz dzis konczy 14 mies i co jak co, ale wzrok i sluch to on ma dobry,
              szczegolnie jesli chodzi o widoki na jakas niezla psote smile
              Sluchaj, a moze chcialabys ksiazke kucharska dla maluchow, bo bedziesz
              niedlugo, albo juz rozszerzasz jego diete, daj znac, to Ci wyslesmile
              Fajna jest.
              A skwerek to ten, ktory jest w poblizu akademika, kolo tego malutkiego ronda,
              miedzy czteropietrowcami a wiezowcami, taki wiekszy plac zabaw+pare drzewsmile
              Odezwij sie.
              A jesli chodzi o buty, dzis kupilam, w sklepiku przy parkingu gdzies obok sfery.
              Dzieki kobietki, w zyciu bym tam sama nie trafila, a sklepik jest bardzo w
              porzadku smile
              • bomaki Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 16.04.04, 10:38
                Witaj asior7, wyobraź sobie kazano nam tak chodzić na te kontrole aż do czasu,
                kiedy Mateusz skończy 1,5 roku(mimo, że wszystko w porządku z jego wzrokiem),
                następna wizyta w sierpniu. Jestem w szoku, ale co zrobić.
                Jeśli chodzi o gadu gadu to nadal mi nie działa. Co do książki kucharskiej to
                bardzo chętnie skorzystam, wyślij mi na adres czarnow@o2.pl, z góry dzięki.
                Zaczęłam już podawać Mateuszowi gerbery, mam jeszcze starszą córkę, potwornego
                niejadka i co do książek kucharskich dla dzieci to kupiłam już wszelkie
                dostępne w księgarniach, nie wspominając o poradnikach dla niejadków.
                Pozdrowienia dla Ciebie i Frania. B.
    • asior7 Re: Bielsko-Biala-buciki, gdzie? 16.04.04, 21:31
      Bomaki, kochana smile)
      Bylam dzis z Frankensteinem w przychodni na szczepieniu, swinka odra rozyczka,
      moje dziecie prawie roznioslo poczekalnie- m.in. wywalil duza reklame
      bobofruta, prawie przewrocil wielkiego kwiata w donicy, wjechal wozkiem w 6-
      latka... a w gabinecie szarpal biurko pani doktor i przegladal kartoteke...
      Cala sie zgrzalam latajac za nim smile)
      Ostatecznie Franka zaszczepiono, jak to ja mowie na wscieklizne, ale widze, ze
      nic nie pomoglo wink)
      A jesli chodzi o wzrok to oczywiscie powiedziala mi lekarka, zebym tez poszla
      na kontrole, bardzo mnie to wkurzylo, bo wczesniej nikt nawet mi o tym nie
      wspomnial... Ale mam nadzieje, ze i tak jest wszystko w porzadku. Ze juz nie
      wspomne o kontroli bioderek, bo nie wiadomo, jak to bylo, ja myslalam, ze
      zrobili to w szpitalu i juz nie trzeba, ale pewnosci nie ma, wiec musiemy isc
      teraz... Ech ci lekarze, moglabym ksiazke napisac, szczegolnie po moich
      komplikacjach po cesarce (sepsa, zapalenie otrzewnej, zapalenie stawow itd.
      sad( )
      Pozdrawiamsmile
      Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka