Dodaj do ulubionych

Spotkania mam pracujących

IP: *.* 16.08.02, 11:55
Ciągle czytam na forum o mamach, które spotykają się w tygodniu na spacerkach, w kawiarenkach ... Ja niestety nie mogę do nich dołaczyć ze względu na pracę :( I dlatego doszłyśmy do wniosku wspólnie z Ewą mamą Bartka, że może wartoby było spróbować stworzyć KLUB MAM PRACUJĄCYCH i od czasu do czasu w weekend spotkać się przy kawce i podzielić doświadczeniami dnia codziennego ?? Co Wy na to ?? Pierwsze spotkanie zaplanowałyśmy na 25 sierpnia. Wstępnie ustaliłyśmy miejsce spotkania na Ursynowie (obie jesteśmy z Ursynowa), ale wszystko jest do uzgodnienia :) Wszystkie chętne, zapracowane mamy serdecznie zapraszamy :):hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: Monika_D Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 16.08.02, 20:23
      A czy przyjmiecie na Wasze spotkanko mamy niepracujące, bo my z Olą bardzo chciałybyśmy zobaczyć jak urosła Ola i Bartuś.pozdrawiamyMonika z Olą
      • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 16.08.02, 20:37
        Moniko,Oczywiście, że przyjmiemy, z przyjemnością :) Czekamy na wszystkie chętne Mamy.:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość edziecko: Gooh Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 16.08.02, 21:09
      Ja tez jestem chętna... tylko będe jechać środkanmi lokomocji miejskiej aż... z Białołęki (pod Jabłonną):-)pozdrowionkaGooh i Brno (już prawie 16 m-czny) :-):hello:
    • Gość edziecko: AnnLu Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 16.08.02, 21:53
      Fajny pomysł! Ja tak kombinowałam że przyjade 19.06 a tu nici.Szef odwołał mnie z urlopu... :( .Ale w weekendy bardzo chętnie spotkam się z emamami i edzieciaczkami.Lyszka i Patyk (10,5 mies.)z Grochowa.
    • Gość edziecko: Zilka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 17.08.02, 09:50
      Ja narazie nie jestem mama full pracująca bo Florka ma parę dni ale niestety w spokoju nie żyję i coś pracowicie stukam w domu. Ale niestety za chwilę będę więc też się piszę na te spotkania! Co prawda znajac życie na połowę nie uda mi się dotrzeć ale dobre będzie cokolwiek :)A gdzie chcecie się spotkać 25 sierpnia?zilka
    • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 09:58
      Ja też chętnie się dołączę. Co prawda Ursynów to dla mnie szmat drogi, ale jestem zmotoryzowana więc jakoś sobie poradzę. Jaką godzinę proponujecie. Diana śpi między 12 - 15 więc chętnie rano lub popołudnie.Pozdrawiam,LudekPs. Gooh, jeśli nic się nie wydarzy to ja będę jechała z Bródna. Możemy się jakoś umówić. Czy Bruno da się upchnąć do fotelika - kołyski?
      • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 11:10
        Cieszę się, że jest taki odzew i tyle chętnych mam na spotkanie. Proponowałabym spotkanie na Ursynowie - może koło kościoła na KEN-ie ?? Jest tam plac zabaw, alejki do spacerowania i trawka ?? Nie ma tylko żadnej kafejki ... :(Jeżeli chodzi o godzinę, to myślę, że koło 15-16 ??Co Wy na to?:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
        • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 11:26
          To może i ja z moją Karolką spróbuję się pojawić. Pozdrowienia :-)Kasia
        • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 12:23
          Dla mnie lepsza byłaby 16.00, a nawet 17.00.Pozdrawiam,Ludek
          • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 12:43
            Ok, kwestia godziny jest jeszcze do uzgodnienia.:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
      • Gość edziecko: Gooh Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 20.08.02, 08:24
        hej Ludek bardzo dziękujemy za propozycję.. jasne, ze Bruno da się upchnąc do fotelika ;) (choć na pewno trafię na opór - hihihi)pozdrawiamGoohp.s. jeśli będziemy mogli pojechac nad wodę z bati, a pogoda będzie piekna - to wybierzemy wodę, bo w upały w mieście nie cierpimy być...ale jeśli pogoda nie będzie odpowiednia na pluskanie... to jedziemy na spotkanie !! :-):hello:
        • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 20.08.02, 12:21
          Hej,może my też w takim razie zastanowimy się nad wodą, jeśli pogoda dopisze i oczywiście jeśli macie ochotę na towarzystwo.Napiszcie jakieś szczegóły.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość edziecko: nebeska Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 20:41
      Dziewczyny a co myślicie o godzinach przedpołudniowych albo rannych?Ewa i Bartek
    • Gość edziecko: bati Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 19.08.02, 21:57
      Też bardzo chętnie się przyłączę, ale w najbliższy weekend wyjeżdżamy - w takie upały najprzyjemniej jest nad wodą - uwielbiamy pływać. A może ktoś ma ochotę się przyłączyć ? - tylko to niestety godzina jazdy samochodem. Mogę zabrać mamę i dziecko, tylko potrzebny byłby drugi fotelik. Może Ty Gooh - wiem że lubisz wojaże, już wcześniej miałam do Ciebie napisać, ale jakoś nie starczyło mi odwagi. Nasze dzieci są w podobnym wieku. A może jakaś inna mama ?Jak byście organizowały spotkania we wrześniu proszę dajcie znać. Mieszkamy na Ursynowie - Natolinie. Natalka ma 17 miesięcy. PozdrawiamyBasia i Natalka
      • Gość edziecko: Gooh Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 20.08.02, 07:42
        Hej Basiajestesmy za !!! :-)my też uwilbiamy pływac, a godzinna jazda nam nie straszna ;)czekamy na szczegóły i juz się ogromnie cieszymybuziaczkiGooh i bruno:hello:
      • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 20.08.02, 08:00
        A gdzie jeździcie na tą wodę - bo może byśmy się przyłączyli (oczywiście własnym środkiem transportu). Moja Karolinka w tym tygodniu skończy 20 miesięcy.Pozdrowienia :-)Kasia
    • Gość edziecko: bati Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 20.08.02, 23:07
      Hej,Przepraszam, że odzywam się dopiero teraz, ale na forum mogę wejść dopiero jak moja mała uśnie, czyli najwcześniej o 22.00.Nad wodę jeździmy do Książenic k/ Grodziska Mazowieckiego. Jest tam niewielki staw z czystą wodą, w której można pływać (dzieciaczki też). Oczywiście to nie to samo co mazurskie jeziora, ale my lubimy to miejsce i nie znamy lepszego w pobliżu Warszawy. Wszystkich chętnych zapraszam do przyłączenia się w najbliższy weekend - ma być piękna pogoda !My zwykle rozkładamy się na wysokim brzegu, gdzie zejście do wody jest dosyć strome. Z tej strony woda jest dla dzieci za głęboka (dosyć gwałtowny spadek dna od brzegu), chociaż mogą się pluskać z asekuracją osoby dorosłej (my tu z małą pływamy - mała w motylkach. Wysoki brzeg ma ładniejszą trawę i można znaleźć trochę cienia. Staw ma też zejście łagodne z piaskiem, ale tam zwykle jest tłoczno, a Natalka śpi od ok. 12.30 do 14.30 więc wolimy bardziej odosobnione miejsce. Poza tym na niskim brzegu trudno o cień (wskazany parasol przeciwsłoneczny). Generalnie każdy może wybrać co mu odpowiada, jak Natalka chce popływać trochę sama, to idziemy na płytką wodę, poza tym mamy też dmuchany basen na brzegu.Gooh, chętnie Cię zabierzemy naszym samochodem, tylko niestety nie mamy drugiego fotelika, czy masz może możliwość skombinowania takowego ? Ponieważ mieszkasz tak daleko, a najlepiej jest wyjechać rano zanim zacznie się skwar, to może przenocowałabyś u nas - mamy wolną wersalkę i łóżeczko - a rano w sobotę byśmy wyjechali. Jak Twój Bruno sypia ? Oczywiście jeśli wolisz możemy Cię zabrać w sobotę rano - tylko skąd ? Z tego co wiem Białołęka raczej nie jest po drodze. No i co z tym fotelikiem ? PozdrawiamBasia
      • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 08:00
        Dziekuję za szczegółowy opis tego miłego miejsca ale niestety nie będziemy mogli pojechać ani w ten ani w następny weekend. Pochwaliłam się własnym środkiem transportu a tu okazało się, że mąż będzie pracował i nie mam kierowcy :-( Ale mam nadzieję, że we wrześniu będą jeszcze piekne, ciepłe dni i uda nam się wybrać z Wami nad wodę.Pozdrowienia :-)Kasia
    • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 07:18
      Widzę, że następuje powolna zmiana planów :( Trudno. Mimo wszystko mamy zainteresowane spotkaniem bardzo serdecznie zapraszam. Dajcie znać czy ktoś przyjdzie.:hello:PozdrawiamAnia i mała Ola
      • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 08:04
        Ponieważ z wyjazdu nad wodę nici to może i byśmy przyjechały na to spotkanie z Karolinką. Ale trochę się pogubiłam co do terminu i miejsca - sobota o 15 przy KEN? Czy dobrze pamiętam?Pozdrowienia :-)Kasia
    • Gość edziecko: bati Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 08:17
      Jeżeli nie będzie pogody nad wodę, to my z Natalką też chętnie przyjdziemy na spotkanie - oczywiście jeżeli przyjmiecie mącicieli pierwotnych planów spotkania, nie miałam takiego zamiaru, ale ponieważ kilka mam było zainteresowanych, to odpisałam. Poza tym lato już się kończy, więc skończą się też wyjazdy nad wodę.PozdrawiamBasia
    • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 09:10
      Więc powoli zacznijmy może ustalać jakieś szczegóły:- miejsce: park przy kościele na ul. KEN - stacja metra Stokłosy (możemy się umówić przy stacji),- godzina: do uzgodnienia - może 15-16 ??Co Wy na to?:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
      • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 09:22
        Ja chyba wolałabym 16 bo nie wiem jak długo i czy w ogóle mała będzie spała po obiadku ale jeśli większość będzie wolała wcześniej to albo się dostosuję albo przyjadę później i poszukam wiadomego ogródka sama. I jeszcze raz to samo pytanie - chodzi o sobotę, prawda?Kasia
      • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 10:48
        Drogie e-mamy :)Po pierwsze ustalmy może datę: 25/08 - niedziela (od początku mówiłam o niedzieli, bo w sobotę mam imprezę urodzinową mojej Oli).Po drugie - Park Skaryszewski - podobnie jak Kasi mamie Karoli - wydaje mi się strasznie odległy, a powiem szczerze, że nawet nie wiem gdzie to jest ;)Więc może rzeczywiście ustalmy czy są mamy chętne na spotkanie na Ursynowie ?Kasiu (mama Natalki) - dziękuję za pozdrowienia i buziaki dla Oleńki :):hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 09:19
      Witajcie! Nazywam się Kaśka i jestem mamą 16 miesięcznej Natalki. Jesteśmy szczerze zainteresowane spotkaniem... Mam tylko pytanko czy nie lepiej by było spotkać się gdzieś w centrum Warszawy.... To ze względy na mamy z po za Warszawy (do których i ja się zaliczam). Sama mieszkam w Otwocku więc będę miała dosyć daleko.... No i do tego pewnie skorzystamy ze śr. kom. miejskiej. Proponuje Park Skaryszewski... Tam jest ślicznie, a dla zainteresowanych wodą to takowa też tam jest!!!!! Co do godziny to myślę że 15.00 była by w sam raz.... Pozdrawiam i czekam na konkrety LionkaP.S. Pozdrowienia dla Ani mamy Oli (dla Oleńki przesyłam gorące buziaki)
      • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 09:30
        z tego co wyczytałam to raczej w niedziele. Choć przyznam się szczerze że Bardziej odpowiada mi sobota...Pozdrawiam Lionka
        • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 09:33
          Jezeli Tylko ustalimy dokładny czas i miejsce to jakoś dotrę na spotkanko... Pozdrawiam Lionka
      • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 09:31
        To chyba będziemy musiały się podzielić na grupy bo o ile jazda na Ursynów mnie nie przeraża to Park Skaryszewski wydaje mi się strasznie odległy (hi, hi nawet od Centrum). Proponuję, żebyś utworzyła nowy wątek na spotkanie w Parku Skaryszewskim bo pewnie i tam znajdą się chętni a nie będziemy mieszać.Pewnie już wiecie ale na wszelki wypadek napiszę: Jest też wątek dotyczący spotkań na Polach Mokotowskich (w poniedziałki) i propozycja spotkań weekendowych.PozdrawiamKasia
    • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 10:52
      Super !!! Data i miejsce jest ustalone... ale jeszcze podaj godzinkę.... no i konkretnie gdzie mamy się wszystkie spotkać bo z tego co się orientuje to usynów jest raczej duży... pozdrawiam Lionka
    • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 11:08
      Ja już muszę na dzisiaj zakończyć swoją obecność na Forum dlatego postaram się podsumować na czym stanęło: Ursynów Stacja metra Stokłosy lub ogródek dla dzieci przy KEN - niedziela 25.08.02 - godz. 15 lub 16.Będę śledzić wątek na biężąco ale jeśli spotkanie miałoby nie dojść do skutku proszę o informacje do piątku do godz. 16 ( w domu niestety nie mam dostępu do netu).Jak na razie jest nas trzy - Ania z Olą, Lionka i ja.Do zobaczenia :-)Kasia
      • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 11:11
        Dzięki za podsumowanie... Pozdrawiam i do zobaczenia w Niedzielę.....Lionka
        • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 12:30
          Czekamy z niecierpliwością i postaramy się przyprowadzić jeszcze jedną mamę :):hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 21.08.02, 14:14
      Mam nadzieję, że nam też uda się dotrzeć, choć to dla nas szmat drogi. Lionka, ja za to chętnie w jakimś innym terminie spotkam się w Parku Skaryszewski. Dla mnie to dużo bliżej.Pozdrawiam,Ludek z Dianą (18 mies.)Ps. Gooh daj znać do piątku do 16.00 czy się ze mną zabierasz, to się jakoś umówimy. Potem mogę mieć problemy z netem.
    • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 22.08.02, 07:53
      Ludek! Widzę że jesteś zainteresowana spotkaniem w Parku skaryszewskim... Bardzo się cieszę i informuje że wstępna data tego spotkania to 01.09.2002 r. Pozdrowienia Lionka
      • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 22.08.02, 08:13
        01.09.2002 r. planuję chciny (wreszcie) więc niestetety nie będziemy mogły przybyć, ale na każde następne chętnie.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 22.08.02, 08:56
      Ludek! Nie ma sprawy... Na pewno jeszcze zorganizujemy kolejne spotkania.Pozdrowienia Lionka
    • Gość edziecko: 20001222 Re: Spotkania mam pracujących - do wszystkich ale głównie do Ani mamy Oli IP: *.* 23.08.02, 11:52
      Aniu,Wiem, że pewnie jesteś w ferworze przygotowań do urodzin Oli ale mimo mojego podsumowania to tak naprawde nie uzgodniłyśmy szczegółów spotkania w niedzielę. Przy stacji metra ale przy którym wyjściu. Koleżanka z pracy podpowiedziała, że ogródek jest przy Kościele i przychodni ? Czyli powinnam wyjść z metra i pójść do tyłu i na lewo i wtedy wyjdę odpowiednim wyjściem, tak? I może ustalmy dokładniej godzinę bo w podsumowaniu jest 15 lub 16.Pozdrowienia :-)KasiaŻyczeń Oli nie składam bo mam nadzieję złożyć je osobiście dzień później.
      • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących - do Kasi mamy Karoli IP: *.* 23.08.02, 12:51
        Kasiu,O 15-tej pod stacją metra Stokłosy - przy ul. KEN - jaki macie wózek, bo chyba po wózku najlepiej się rozpoznamy ;))Acha, dziewczyny a co robimy w razie brzydkiej pogody ?:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola
    • Gość edziecko: pianeczka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 23.08.02, 12:54
      Mama z Pruszkowa, tez postara sie wpasc na Wasze spotkanie :benetton:Dozobaczenia :hello:Mama 17 miesiecznej Oli
      • Gość edziecko: pianeczka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 23.08.02, 13:04
        do zobaczenia pisze sie oczywiscie oddzielnie ;)
    • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 25.08.02, 06:29
      Hej,Było trochę zawirowań więc chciałam się upewnić czy dzisiejsze spotkanie jest aktualne. Z tego co wyczytałam zbiórka na stacji metra metra Stokłosy godz. 15.00., a spotkanie w parku ul. KEN k. Kościoła. Ponieważ jestem z Bródna, a Ursynów dla mnie to jak inne miasto czy mogłybyście mi podać, w którym miejscu przy metrze się spotykamy lub jak dostać się do parku. Diana o 15.00 może jeszcze spać więc mogę się spóźnić. Chętnie też na wszelki wypadek wymieniłabym się nr tel. Mój to 0-602-15-22-00.Pozdrawiam,Ludek
      • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 25.08.02, 10:47
        Tak jak napisałam Ci w sms-ie (nie wiem co przeczytasz, więc jeszcze raz napisze tutaj) - spotykamy się przy stacji metra Stokłosy - wejście od ul. KEN.Jeżeli będziesz szła już do parku,to musisz iść w kierunku koscioła,a od koscioła napewno zauważysz alejki i ławeczki. :hello:Pozdrawiamy i czekamyAnia i mała Ola
        • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 25.08.02, 10:52
          Właśnie mąż mnie uświadomił, że wszystkie wejścia do stacji Stokłosy są od ul.KEN. Mam nadzieję, że się znajdziemy ;):hello:PozdrawiamAnia
        • Gość edziecko: ljaworo Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 25.08.02, 14:38
          Dzięki,niestety nie uda mi się dziś dotrzeć. Już 15.30, a Młoda jeszcze śpi. Mam nadziję, że spotkam się następnym razem.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących - do Kasi mamy Karoli IP: *.* 26.08.02, 09:55
      Kasiu,Jeżeli będziesz miała możliwość przesłania mi zdjęć ze spotkania, będę bardzo wdzięczna :) Mój adres: ania212@wp.pl. Dziękujemy jeszcze raz za prezent i pamięć.:hello:Pozdrawiamy i ślemy całuski dla KarolciAnia i mała Ola
    • Gość edziecko: lionka Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 27.08.02, 08:43
      Dziewczyny napiszcie jak było na spotkanku..... Tak strasznie żałuje że nie dotarłyśmy z Natusia .... Pozdrowienia Lionka
      • Gość edziecko: AniamamaOli Re: Spotkania mam pracujących IP: *.* 27.08.02, 10:06
        Lionka,Spotkanie się udało, choć dotarło mało osób. Byłam ja z Olą, Kasia z 20-sto miesięczną Karolinką i Ewa z mężem Piotrkiem oraz z 9-cio miesięcznym Bartusiem. Dzieci bawiły się trochę w piachu, trochę na huśtawkach ..., a my mogliśmy od czasu do czasu wymienić kilka zdań :) Spotkanie trwało 2 godzinki, aż dzieci padły ze zmęczenia. Szkoda, że Was nie było, ale może wkrótce będzie jakieś spotkanko - tym razem Kasia proponowała Pola Mokotowskie.:hello:PozdrawiamyAnia i mała Ola

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka