Dodaj do ulubionych

Pediatra - Bytom

23.03.06, 15:04
Czy któraś z mam moze polecić sprawdzonego pediatrę z Bytomia? Nieubłaganie
zbliża sie mój termin porodu więc wkrótce będe musiała szukać lekarza dla
swojego synka a niestety nie znam ani jednego godnego zaufania nazwiska.
Najlepiej gdyby był to ktoś "dostepny" również poza gabinetowymi godzinami
przyjmowania... wydaje mi sie, że przynajmniej na początku to dość ważne.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • vaniliaa1 Re: Pediatra - Bytom 24.03.06, 08:30
      mam dobra lekarke z Bytomia. Przyjmuje prywatnie.\, cj\hoc wiem ze w jakiejs
      przychodni tez przyjmuje. nazywa sie czechowska. jakbys chciala namiary napisz
      na privv.
      • jojoelcia Vaniliaa 24.03.06, 13:22
        A ile ta lekarka ma lat? Bo ja pamiętam, że mama chodziła ze mną do
        Czechowskiej ale ona już wtedy swój wiek miała. Czyżby to ta sama? A może jej
        córka? Tak z ciekawości pytam, bo dobrze ją wspominam.
        • vaniliaa1 Re: Vaniliaa 26.03.06, 18:58
          kurcze nei wiem ile ona ma lat.. cos pod 50 bedzie moze podchodzic.... ale jest
          rewelacyjna!!!
          • izunia32 Re: Vaniliaa 08.05.06, 19:43
            Cześć, mam pytanie-w jakim sensie jest rewelacyjna, bo ja niestety tego nie
            zauważyłam(pomijając już fakt,że jest bardzo droga).Pozdrawiam.
    • jj09 Re: Pediatra - Bytom 24.03.06, 12:17
      ja chodze do dr Groszki
      • krasulas Re: Pediatra - Bytom 24.03.06, 14:46
        Jest lekarka w Miechowicach o nazwisku Mojsej (chyba Olszewska-Mojsej). Robi
        specjalizację z alergologii, jeździ na kursy. Przyjmuje w ZLA na
        Stolarzowickiej oraz jeździ prywatnie (kiedyś widziałam ją też w Avimedzie na
        Żeromskiego). Można do niej dzwonić nawet w niedzielę - jeżeli jest w Bytomiu -
        przyjedzie. Jeżeli jesteś zainteresowana to prześlę Ci meilem nr.telefonu.
        Aha - nie znam jej jako pediatrę mojej córki - jedynie z kontaktów służbowych.
        Ma dobrą opinię! Osobiście jeżdżę do dr.Pietrzak. Warto - jest bardzo dobrym
        pediatrom i alergologiem. Ma gabinet w Piekarach Śl. Pracuje na Batorego w
        szpitalu. Niestety nie jest uchwytna w żadnej przychodni. Ale uważam, że do
        niej warto (jest droga) - ale masę czasu poświęca dziecku i rodzicom - nie
        straszy! Pomaga i dobrze doradza. Nie jeździ do pacjentów, ale można w razie
        konieczności dzwonić po poradę. Nie naciąga na wizyty - to ważne - a potrafi
        leczyć.
        Powodzenia
        Ania
        • mamajulitki Re: Pediatra - Bytom 24.03.06, 14:51
          Mojsej jest tragiczna, nie douczona, brr ucieklam od niej az sie kurzylo, ale
          Pietrzak jest super, ale to raczej alergolog,
          • krasulas Re: Pediatra - Bytom 24.03.06, 15:54
            Powaga???
            Dżizus - toż to taka pewniara!! Ale wobec tego dobrze wiedzieć... Hm -
            interniści niby ja polecają. Ale faktycznie - najpewniejsze opinia innych mam.
            pzdr
    • ameba1 Pediatra - Bytom 24.03.06, 15:24
      Z całą odpowiedzialnością mogę polecić dr. Kocuj.
      Przyjmuje w poradni na Piłsudskiego jak również prywatnie na Placu Grunwaldzkim
      8/5
      Przyjedzie właściwie na każde wezwanie - ma ze sobą wszystkie potrzebne rzeczy
      do przebadania dzieciątka. I co bardzo ważne ma podejście do dzieci.
      Chodzę do niej z moją Julką a gdy coś się niepokojącego dzieje zamawiam wizytę
      domową.
      Poniżej podaję namiary na nią:
      601-451-757 lub do gabinetu 281-46-48
      telefon do poradni: 281-65-57
      • a.g9910 Re: Pediatra - Bytom 24.03.06, 19:08
        Czytam te wypowiedzi,i staram się dołączyć.
        Uważam iż godna polecenia jest Dr.Zasada,starsza kobietka,ale bardzo
        ..fajna,miła,opanowana,z dobrym podejściem do dziecka i rodziców.
        Chodze do niej z synem i nie narzekam,chodż napradę nieraz potrzebuję
        rady,wsparcia.Jeżdzi prywatnie również.
        • vaniliaa1 Re: Pediatra - Bytom 26.03.06, 18:59
          Zasada..... NIGDY W ZCIU.... lejkarka, ktora przez kolki wysyla paro tygodniwoe
          dziecko na gastroskopie i przepisuje na wszystko antybiotyki....
          wrrr porzyjmuje u mnie w przychodni i na sama mysl, ze mam do neij isc, a
          czasami trzeba.. to az mnie kreci.....brrrr
          • mirek611 Vaniliia:) 27.03.06, 14:13
            Oczywiście nie będe sprzeczać się,ani zaprzeczać.
            Chodzę często do dr Zasady,z synem,często też towarzyszy mi mąż na tych
            wizytach,i szczerze przyznam że nigdy,tj od 5 lat nie była nie miła,czy
            opryskliwa itd.Często wspólnie podejmujemy decyzję co do leczenia,tzn Pani mówi
            o jednym typie leczenia,my sugerujemy drugi i wychodzi wspólny trzeci.
            Ale to jest i było tylko moje zdanie co do oceny pracy tej własnie Pani dr.
            • vaniliaa1 Re: Vaniliia:) 02.04.06, 21:06
              no to sie ciezsmile) naprawde smile musisz trafiac na jej dobre dnismile)
    • a.mama Re: Pediatra - Bytom 28.03.06, 23:29
      Bardzo dziekuję za wszystkie podpowiedzi, mam nadzieję że uda mi się dobrze
      wybrać lekarza dla swojego Malusiego smile
      • chom2 Re: Pediatra - Bytom 21.04.06, 14:07
        A ja polecam dr Malinowską. Przyjmuje na Bobrku przy Konstytucji w Bo-Vita, nr
        tel. 286-99-71.
        Powiem tak: indywidualnie podchodzi do każdego dziecka, jednakowo traktuje
        dziecko Cyganki i paniusi podjeżdżającej pod przychodnię najnowszym mercem,
        prawdziwy dr Judym XXI wieku. Lekarka ma doświadczenie, jest bardzo
        skrupulatna, widać, że chce pomóc dziecku. Nie szczędzi na skierowaniach do
        specjalistów, wybiera najlepszych na całym śląsku, wie, do którego warto iść, a
        który do.. partacz. Polecił mi ją mój gin, do którego chodziłam w czasie ciąży -
        jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona. Aha, oczywiście wszystko w ramach
        NFZ. Szczerze polecam dr Malinowską smile)))
    • aniab28 Re: Pediatra - Bytom 05.05.06, 22:44
      Witam.
      My polecamy dr.Elżbietę Cofalę ,przyjmuje w nowej poradni na ul.Łużyckiej,
      chodzę do niej z Dawidkiem od urodzenia - bardzo ją sobie chwalęsmile)
      Zależy skąd dokładnie jesteś , bo wiadomo lepiej żeby do pediatry nie było za
      dalekosmile))))

DAWIDEK MA JUŻ
    • o.zak Re: Pediatra - Bytom 08.01.07, 10:45
      mam dylemat - w przychodni chodzę do dr Czechowskiej (wspomnianej w tym wątku),
      ale jakoś nie przekonała mnie do siebie - pacjentów traktuje rutynowo, jestem
      mamą po raz pierwszy i oczekiwałam bardziej osobistego podejścia i
      zainteresowania ze strony lekarza, a tu nic i w dodatku czterotygodniowemu
      dziecku przepisuje na wysypkę masc elocom (ze sterydami i stosowaną już w
      ostateczności i na pewno nie u takiej kruszynki! - pani w aptece aż się
      przeraziła); zdecydowałam się na dr Mojsej (została mi polecona przez pediatrę
      dziecka mojej siostry), jak na razie to mam o niej pozytywne zdanie - w sumie
      nie było jakiś drastycznych zajść, ale chciałabym wiedzieć coś więcej ...
      staram się dowiedzieć czegoś o tej lekarce i czytam raczej sprzeczne opinie (w
      tym wątku) ... hmmm ... nie wiem co o tym myśleć uncertain może któraś z Was ma
      jeszcze doświadczenia z tą lekarką ... dzięki smile
      • krasulas Re: Pediatra - Bytom 08.01.07, 13:12
        Zapewne podejście pediatry do pacjenta w przychodni, a prywatnie jest różne.
        Mojsejowa z tego co wiem dosyć ostro jeździ na wizyty domowe - jeśli z nich
        korzystasz, to wiesz już dlaczego jesteś zadowolona. Osobiście, nigdy nie
        koszytsałam z jej "usług", ale znam ją troszeczkę z kontaktów służbowych, znam
        jej opinie na niektóre tematy med. i wydawała mi się ok. Jak na wszystkich
        bytomskich pediatrów wcale nie jest zła.
        pzdr
        Ania
        • o.zak Re: Pediatra - Bytom 09.01.07, 20:54
          dzieki bardzo wink wiem, że ilu pacjentów tyle opinii - jednemu pomoże, a innemu
          wręcz przeciwnie ...
          moze trafi się w tym wątku jakiś pacjent Pani dr ...
          • aneea Re: Pediatra - Bytom 09.03.07, 23:10
            he, to ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze smile).
            Niedawno przeprowadziłam się z Katowic pod TG i mialam problem z pediatrą. Ta w
            przychodni na którą trafiliśmy na początku katastrofa, eh szkoda gadac..
            Znajoma poleciła mi lekarke, doświadczoną, z podejsciem do leczenia podobnym do
            moich przekonan - mianowicie minimum antybiotykow, zbędnych lekow, a przede
            wszystkim profilaktyka, naturalne metody i homeopatia.
            Bylam u tej lekarki jak narazie raz, ale powiem Wam, ze jestem zachwycona smile.
            Oprocz dr Pietrzak, u ktorej leczy sie moja corka jeszcze zaden pediatra nie
            zajal sie tak dzieckiem jak ta kobieta. Ma swietne podejcie do dzieci (to "coś"
            wink, chociaż bylismy z uchem corka zostala przebadana bardzo wszechstronnie,
            dokladnie i delikatnie, z pomyslem wink.
            Naprawdę polecam, my bedziemy (oby jak najrzadziej) trzymac sie tej lekarki.
            Jest jeden problem w Twoim przypadku.. ona nie jest z Bytomia tongue_out.
            Nas przyjela w Orzechu (wies za Piekarami Śl.), o ile dobrze pamietam pracuje
            tez gdzies w Piekarach i moze gdzies jeszcze, nie pytalam dokladnie. Wiem, ze
            tez dojezdza.
            Aha, Pani dr nie przyjmuje na nfz, koszt wizyty w naszym przypadku to chyba ok.
            30zł, wiec raczej niedrogo.
            Gdyby ktos chcial jakies namiary slużę pomocą - aneea@o2.pl

• bonkreta Re: Pediatra - Bytom 12.03.07, 15:32
              O, to mnie bardzo zainteresowało - bo mieszkam niedaleko Piekar i do Orzecha
              mam w miarę blisko. Możesz podać dokładniejsze namiary na tę lekarkę?
              bonkreta@interia.pl

A tak przy okazji - gdzie mieszkasz, jeśli można spytać? Gdzie jesteś zapisana
              do poradni NFZtowskiej z dzieckiem?
              • aneea Re: Pediatra - Bytom 14.03.07, 10:50
                Hej Bonkreta, odpisałam na priva.
                • bonkreta Re: Pediatra - Bytom 14.03.07, 11:05
                  Dzięki smile)
            • o.zak Re: Pediatra - Bytom 24.07.07, 22:59
              znam dr Pietrzak z opowiadań i potwierdzam to, co powiedziałaś - o kompleksowym
              badaniu dziecka, wiem, że przyjmuje w Piekarach ( o Orzechu nie wiedziałam wink),
              i czas oczekiwania na wizytę zapisaną jest długi, a jezeli chce się przyjść tak
              "z ulicy" ;-P to należy to zrobić co najmniej 2 godziny wcześniej, koszt
              piekarsikiej wizzyty ok 50-60 zł
              jak na razie nie mam wiekszych problemów ze zdrowiem dziecka i trzymam się
              przychodni ...
              a propos dr Mojsej - koleżanka jest zapisana do przychodni, w której ona
              przyjmuje (Miechowice)i jak to w przychodni- żadnych rewelacji ... dlatego
              powinna istnieć prywatna służba zdrowia oficjalnie ...

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka