mamadominika1 12.08.06, 14:32 Witam napiszcie prosze gdzie spędzacie wolny czas z 1,5 rocznym dzieckiem, interesuje mnie cały sląsk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabko Re: Gdzie spędzać wolny czas 12.08.06, 20:53 My zazwyczja chodzimy do Skanseu w WPKiW. Jest tam dużo zieleni i miejsca na piknik, a nie ma tłumów,poza tym mozna zjeść co nieco w gospodzie ( naprewdę dobre i niedrogie obiadki). Odpowiedz Link Zgłoś
jj09 Re: Gdzie spędzać wolny czas 14.08.06, 10:53 Urwis - sala zabaw w Rudzie śl. i inne Park w Świerklańcu Basen w Tarnowskich górach Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Gdzie spędzać wolny czas 17.08.06, 22:38 Oj, troszkę tego jest. -basen (Czerwionka-Leszczyny, Tychy, czasem Żelazna w Katowicach), -grota solna (Knurów, ale jest w wielu większych miastach), -sale zabaw dla dzieci: Hop-Siup Tychy (najwięcej atrakcji dla młodszych dzieci, powyżej 2-2,5 latek ciekawie jest już wszędzie), Figlarnia w Katowicach, Fiku-Miku Zabrze, Figloraj Rybnik oraz Bajdocja w Gliwicach (są jeszcze inne - w Rudzie Śląskiej, Chorzowie i Bytomiu, ale tych raczej nie polecam - mają tam bardzo zimno (wiosna, jesień, zima), u nas wizyty kończyły się mocnym katarem ), -place zabaw w okolicy - zależy, gdzie mieszkasz, my lubimy np. plac zabaw w Mikołowie w parku w górnej części (przy basenie) oraz plac zabaw w Parku Kościuszki w Katowicach, -zoo, wesołe miasteczko, skansen oraz cały park (Chorzów) - można znaleźć tam kilka ciekawych miejsc, -kino ale to dopiero od kilku tygodni I jeszcze parę ciekawych zajęć dla maluchów: -Miodowa Chatka - Ruda Śląska, -Helen Doron - każde większe miasteczko, -Yamaha - dla dzieci najlepszy Rybnik, -Małe Nutki - Dąbrowa Górnicza, choć lada moment mają też być w Katowicach, Antoś lubi jeszcze sklep Smyka w Zabrzu. Biega za tym logo, które przesuwa się po podłodze, kładzie się na nią, śmieje... Trwa to zwykle około godziny - ja mam czas na zakupy a mały na szaleństwo, nawet personel się przyzwyczaił. ) Odpowiedz Link Zgłoś