Dodaj do ulubionych

Szpitall na Tru...a

15.11.08, 15:13
Hej smile
W styczniu idziemy na badania do szpitala w chorzowie, mamy skieorwanie na oddział neurologiczny. Mały bedzie miał wtedy 2 lata i nie wiem czy na neurologi są wysokie łóżeczka czy trafimy na odział niemowlęcy. Niestety pani nie była tak uczynna zeby nam cokolwiek powiedzieć i juz jestem bardzo na nie na ale zobaczymy. Oczywiście bede tam dzwonić jeszcze ale z miłaą chęcia poytam wasze wskzówki, podpowiedzi, opinie. Czy ktos wie w jaki sposó dostać się do tych lepszych, płatnych pokoi żebym nie musiała spać na podłodze??
Z góry dzięki smile
Obserwuj wątek
    • gemmavera Re: Szpitall na Tru...a 15.11.08, 15:35
      Łóżka przydzielają według tego, co akurat jest wolne, niestety. I podejrzewam,
      że nikt wcześniej nie zagwarantuje Ci, że dostaniesz jedynkę z łóżkiem dla
      dziecka i dla siebie.

Na neurologii dla starszych dzieci są łóżeczka wysokie, są też zwykłe, duże.
      Wydaje mi się, że z dwulatkiem na niemowlęcy raczej Was nie dadzą, chociaż
      oczywiście może mi się tylko wydawać. wink
      Byłam tam z córką czteroletnią i dostałyśmy zwykłe, duże łóżko. Personel
      przymykał oczy na fakt, że wszystkie matki spały małymi z dziećmi w jednym
      łóżku. Gorzej, jeśli Twój synek dostanie wysokie łóżeczko - wtedy może skombinuj
      sobie jakieś łóżko polowe albo materac.
      Na niemowlęcym nie byłam, więc nic nie napiszę.

Sporym plusem (w porównaniu z innymi szpitalami) jest fakt, że każdy pokój ma
      swoją łazienkę.
    • toslawa Re: Szpitall na Tru...a 15.11.08, 21:02
      Hmm na normalne łózko sie wogóle nie zgadzam bo nawet do wc nie bede mogła wyjść bo mi spadnie z niego. pomijajac fakt ze Michas śpi sam i niejest nauczony do spania z kimś.
      A jak wyglada kwesteia wyżywienia ???
      • gemmavera Re: Szpitall na Tru...a 15.11.08, 22:37
        Spokojnie, duże łóżka mają barierki, więc ze spadaniem nie powinno być problemu. smile
        Ja znów w szpitalu wolę normalne łóżka, bo mój syn nigdy nie chciał spać w tych
        niemowlęcych, szczebelkowych. Więc jak w szpitalu dostawaliśmy małe łóżeczko, to
        i tak spał ze mną na polówce - koszmar.

Co do wyżywienia, to na Tru_chana dzieci dostają normalne posiłki, a rodzice
        żywią się gdzieś poza szpitalem. Na szczęście stamtąd jest bardzo blisko na ul.
        Wolności, gdzie jest sporo knajp, łącznie z McDonaldem, więc z głodu nie
        zginiesz. wink
        Zresztą tak czy siak badania z reguły nie trwają zbyt długo, oni się starają
        uwinąć w ciągu trzech dni. Więc jakoś te dwie, trzy noce dasz radę. smile

Aha, jeszcze jedno - ja tam byłam dość dawno, więc mogę mieć nieaktualne
        informacje. Najlepiej zadzwoń i się wszystkiego dowiedz - przede wszystkim tego,
        czy Was położą na niemowlęcy, czy zwykły. A może będziesz miała szczęście i uda
        Ci się nawet zarezerwować salę jedynkę. smile
        powodzenia smile
    • madzik77 Re: Szpitall na Tru...a 16.11.08, 17:34
      Jak macie skierowanie na neurologię, to raczej tam Was położą. Jest
      tam świetna pani dr ordynator.
    • toslawa Re: Szpitall na Tru...a 17.11.08, 22:35
      Dzięki dziewczyny smile

Mam nadzije że trafimy na neurologie bo skierownie mamay na odział neurologiczny smile Co do ordynator to słyszałam że suoper babka. Wkurzyłam sie tylko na maksa bo przy zapisie a byłam tam osobiście babak co zapisywała nie chciała ze mna gadać dała kartke i powiedziała że tam wszytsko pisze, no ale niestey nie wszytko..jak sie później okazało
    • madzik77 Re: Szpitall na Tru...a 19.11.08, 16:45
      Życzymy szybkiego diagnozowania i krótkiego pobytu smile
      Da się to przeżyć , ja tam spędziłam z dzieckiem 2 miesiące i na
      szpital nie mogę narzekać(ale na niemowlakach), mały był
      konsultowany neurologicznie stąd znam panią ordynator.
      • tolka11 Re: Szpitall na Tru...a 20.11.08, 15:04
        Mój syn jest pod stałą opieką pani ordynator od paru lat. Na
        niemowlaki raczej was nie położą, bo tam leżą chore dzieci i twoje
        mogłoby sie zarazić. My mielismy kiedys skierownie na rezonans, ale
        wypisane na niemowlaki. I wtedy natychmiast zdecydowano o położeniu
        nas na neurologii, bo na niemowlakach było niebezpiecznie.
        • agusiaer2008 Re: Szpitall na Tru...a 28.11.08, 00:33
          Nie wiem jak jest na neurologii bo ja mam (złe)doświadczenia z laryngologią,na
          laryngologii nie ma łązienek w pokojach tylko jedna zbiorowa na korytarzu dla
          wszystkich.Wyżywienie ok.A co do spania to mi nie pozwolono na żadną polówjkę
          tłumacząc się tym,ze sanepid nie pozwala!!!W zaawansowanej zagrożonej ciąży śpij
          na krzesełku albo na podłodze i to zimą!!!MASAKRA.Mam nadzieję,że na neurologii
          jest zupełnie inaczej i życzę Wam krótkiego pobytu i dużo zdrówka
          • sabko Re: Szpitall na Tru...a 15.12.08, 16:18
            Mam nadzieję że nie traficie na niemowlęcy. Mam z tamtego oddziału jak najgorsze
            wspomnienia sad Szczególnie za sprawą personelu bo warunki pobytu są w miarę ok.
            Znam panią ordynator z neurologi, jest naprawdę fajna, to ona jako jedyna
            spokojnie i rzeczowo wyjaśniła nam co się działo z naszym dzieckiem i dała nam
            nadzieję że będzie dobrze ( co się potwierdziło smile
            Personel z niemowlęcego, w tym pani ordynator nie uważała za stosowne z nami
            porozmawiać sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka