IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 16:09
no i mamy nowa linie. spod cracovii na przegorzaly (prawdopodobnie na zamek
do gory). i do tego dochodzi jeszcze linia U1, nieuzwzgledniona w rozkladzie
mpk, ktora kursuje od przystanku Przegorzaly do Przegorzaly Uj (czyli na
zamek). Qrde, tylko U1 jest specjalnie oplacane. Wiecej informacji na
www.europeistyka.uj.edu.pl/rozklady.htm
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: linia 409 06.01.04, 18:49
      Mogli te kursy wpisac do rozkładu 109 jako skrócone do Przegorzały UJ, bo tak
      to mamy linię, która w dni powszednie kursuje w godzinach 9-12, ROTFL :)
      • Gość: ADAŚ Co to za numer !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:16
        Jezuuuuu - znowu jakaś 4xx. Nie mogli dać po prostu "119".
        • Gość: krzysiek111 Re: Co to za numer !!! IP: *.chello.pl 06.01.04, 21:27

Jezuuuuuu, no nie mogli. Adaś nie znasz się widać na krakowskiej numerologii
          hehehe.
        • Gość: krzysiek111 Re: 409 ? IP: *.chello.pl 06.01.04, 21:35

No fakt, jest to twór bardzo dziwny, nie da sie ukryć. Proponuje zatem
          wprowadzenie nowej numeracji np. 700 czyli linie okresowe kursujące w godzinach
          przedpołudniowych międzyszczytowych od poniedziałku do piątku oraz w dni wolne
          przez cały dzień hehehe
          • Gość: misiek 409 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 22:26
            nie jest tak źle - lepsze 409 od np. 109bis ;-)

pozdr.
            • Gość: mouset krytycznym okiem IP: *.ghnet.pl 06.01.04, 22:37
              ... niestety tak musże popatrzeć na nowa linię, przez pryzmat swojego osiedla,
              gdzie stawiano i stawia się najdziwniejsze powody aby nie kursował obecny 137
              czy 287, a także w/s zwiększenia kursów, tu zas uruchamia się spec linię
              (chwała Bogu że z jednej brygady) bo studenci mają na zamku zajęcia, a jak będą
              np mieli w szklarniach na Zakliki z Mydlnik to przedłuży się tam 152? Przecież
              to chore, jeśli nie ma pieniędzy to NIE URuCHAMIA SIĘ LINII o wątpliwej
              frekwencji, podczas gdy innym rejonom o dużym zapełnieniu obcina się
              komunikację. Wielokrotnie chodziłem do ZOO p Las Wolski i naprawde wyjście na
              zamek nikogo nie zmitręży, ponadto co z progiem na Jodłowej, nagle nie
              przeszkadza???? Może ktoś pamięta jak dzielnica VII chciała odmianę 134
              kursującą z Salwatora p Przegorzały i Jodłową, a MPK odmawiało, a nagle jest
              dobrym wujkiem??? Czegoś tu nie rozumiem
              • Gość: Clint Re: krytycznym okiem IP: *.crowley.pl 06.01.04, 23:18
                bardzo "ciekawa" linia, zwlaszcza ze kursuje (w dni powszednie) wtedy kiedy
                nie kursuje 109 :P I pewnie beda ja obslugiwaly brygada/y 109 :))
                • seven Re: krytycznym okiem 07.01.04, 15:14
                  Gos´c´ portalu: Clint napisa?(a):

> bardzo "ciekawa" linia, zwlaszcza ze kursuje (w dni powszednie) wtedy
                  kiedy
                  > nie kursuje 109 :P I pewnie beda ja obslugiwaly brygada/y 109 :))

no nie wydaje mi sie ;P na 409 jezdza jakies krotkie, zreszta adekwatne do
                  ilosci pasazerow. przyznam, ze mocno sie zdziwilem jak dzisiaj podjechal
                  pod przystanek na kosciuszki. smieszna ta linia, zeby nie powiedziec, ze
                  idiotyczna, 8 kursow na dzien, 9 przystankow, z czego chyba polowa na
                  zadanie. to juz lepiej bylo zwiekszyc czestotliwosc 109, bo np dla mnie,
                  mieszkanca okolic kosciuszki to jest linia widmo- widziana raz na kilka
                  dni.
              • Gość: Locutus Re: krytycznym okiem IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.01.04, 03:38
                A chciałoby Ci się dymać pieszo taki kawał drogi dzień w dzień?

Nikomu się nie chce... oczywiście wiem, Mouset, jakie Ty masz problemy z
                komunikacją na tej swojej Kuźnicy i jest to skurwysyństwo i skandal, ale to że
                w jednym miejscu robią w wała ludzi nie oznacza przecież, że muszą ich robić w
                wała wszędzie, prawda? ROTFL

Oj, Mouset, Mouset, Kuźnica Kołłątajowska czymś ZDiK podpadła i to bardzo,
                hehehe...

Pzdr.
                LOKI
                • Gość: mouset Re: krytycznym okiem IP: *.ghnet.pl 08.01.04, 00:32
                  Gość portalu: Locutus napisał(a):
                  > Oj, Mouset, Mouset, Kuźnica Kołłątajowska czymś ZDiK podpadła i to bardzo,
                  > hehehe...

Jak akademia rolnicza
        • seven Re: Co to za numer !!! 07.01.04, 15:16
          ten numer to ku chwale tego forum, hehe :))
          docencie gest ze strony mpk ;P
          • Gość: Locutus Re: Co to za numer !!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.01.04, 03:16
            Ano... Forum nr 409 na stronach Gazety :-P

Pzdr.
            LOKI
    • Gość: christoph U1 IP: *.autocom.pl 08.01.04, 10:57
      Gość portalu: azazel napisał(a):

> no i mamy nowa linie. spod cracovii na przegorzaly (prawdopodobnie na zamek
      > do gory). i do tego dochodzi jeszcze linia U1, nieuzwzgledniona w rozkladzie
      > mpk, ktora kursuje od przystanku Przegorzaly do Przegorzaly Uj (czyli na
      > zamek). Qrde, tylko U1 jest specjalnie oplacane. Wiecej informacji na
      > www.europeistyka.uj.edu.pl/rozklady.htm

Widział ktoś to U1? Co tam jeździ???
      • Gość: azazel Re: U1 i 409 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:44
        watpliwa frekwencja. dawno nie widzialem, zeby w melonie bylo napakowane tak
        wiele osob. a 409 i U1 obsluguja melony. tak poza tym bardzo polecam 409, bo do
        niezapomnianych wrazen nalezy zjazd melonem z zamku na jodlowa :P oj trzeba
        mocno sie trzymac siedzenia.
      • kuba203 Re: U1 10.01.04, 09:46
        Gość portalu: christoph napisał(a):

> Widział ktoś to U1? Co tam jeździ???

Melon jeździ, biedny kierowca, robi 6 kółek na godzinę, i do tego po takich
        dziurach i PROGACH!!! :(
        Od 409 postanowiłem się odpierwiastkować po przejażdżce tym cudem w dość
        sporym tłoku, natomiast U1 to skandal, wozi powietrze co 10 minut, i to za
        publiczne pieniądze (co z tego, że uczelnia płaci, skoro uczelnia jest
        utzrymywana z podatków)!!
        • mouset Re: U1 10.01.04, 10:40
          Czy na każdym kursie 409 jest tyle osób?
          • kuba203 Re: U1 10.01.04, 10:54
            mouset napisał:

> Czy na każdym kursie 409 jest tyle osób?

Nie wiem, bo nie widziałem każdego kursu :) W tych co widziałem, było różnie,
            raz więcej, raz mniej, choć jak wracałem z Przegorzał o 09:53 jechałem sam
            całą drogę, ale jechaliśmy tuż za 229. Więc może trzebaby trochę zmienić
            rozkład, żeby nie tworzyć stad.
    • kuba203 Oświadczenie. 10.01.04, 09:57
      W związku z nieuruchomieniem przez MPK linii tramwajowej na trasie Bieżanów
      Nowy - Rondo - Cmentarz Rakowicki oświadczam, iż do czasu jej uruchomienia nie
      będę chodził na zajęcia.

Mało poważnie brzmi, nie? Ale autor pomysłu z linią U1 zadziałał tą metodą,
      więc może mnie też się uda? ;)
      • mouset Re: Oświadczenie. 10.01.04, 10:40
        kuba203 napisał:

> Mało poważnie brzmi, nie? Ale autor pomysłu z linią U1 zadziałał tą metodą,
        > więc może mnie też się uda? ;)

Chciałbym go poznać, a poza tym gdzie te słynne wymówki MPQ jak rozmawia z
        innymi podmiotami w/s dodatkowych kursów czy linii? Coś tu śmierdzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka