Gość: tramway7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 00:08 Od 13godz wczorajszego dnia niedziała sygnalizacja Bratysławska-Wybickiego dwie stłuczki. 11 01 godz 0.06 nowa stłuczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Adaś prosi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 09:48 ... o szczegółową relację (Z PIKANTNYMI SZCZEGÓŁAMI !!!) z dzisiejszej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Widziane 11.01.2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 10:03 Widzę jak wszystkie nocne kanciakowe marki śpią - czy mam rację ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: Widziane 11.01.2004 IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.01.04, 11:07 ja już zrobiłem objazd poranny: 16-01 380 16-02 xxx 16-03 383 16 solo! piękny widok! a rano pod kopcem wandy spotkały się dwie najładniejsze chyba reklamy na GT6 - vertex i oknostyl :D i oczywiście KANCIAK! :D relację z imprezy dostaniesz może na gg albo tlenie, ze szczegółami to się jeszcze zastanowię :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.chello.pl 11.01.04, 12:38 Voith - w ogole dzieki za pomoc, sporo dobrej roboty odwaliles :P a co do imprezy, mnie sie chwalic nie wypada, (hihihi) ja tylko dziekuje wszystkim za przybycie i zycze wywolania udanych fotek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 14:16 No ja też się nie będę rozpisywał, może po południu ewentualnie jakąś relację napiszę krótką :) Ze swojej strony jako organizator chciałem podziękować Voithowi, który sporo się napracował przy kierowaniu ruchem :), naszemu motorniczemu Adamowi za świetną jazdę, uczestnikom za liczne przybycie no i wszystkim dzięki którym ta impreza sie odbyła :) Moim zdaniem się udało, i mam nadzieję, że na tym się nie skończy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS & Gosinka Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 15:58 A my wielkie dzięki za zorganizowanie super imprezy! Czekam(y) z niecierpliwością na kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 14:17 Gość portalu: Voith napisał(a): > 16-02 xxx 428 :) > 16 solo! piękny widok! Noooooo :) A GT6 z 16 pojawiły się na 9 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 14:19 kuba203 napisał: > > 16 solo! piękny widok! > > Noooooo :) > A GT6 z 16 pojawiły się na 9 :) A ja mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, bo jeśli to by miało być na stałe, to nie za bardzo mi się to podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 14:22 pavlack napisał: > A ja mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, bo jeśli to by miało być na stałe, > > to nie za bardzo mi się to podoba... Pozwolisz, że nie podejmę dyskusji, hihi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:16 a same gt6 czy z doczepkami ?? i jak prorokujecie jednorazowo czy w kazda niedziele ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 19:55 GT6 na 9 w każdą niedzielę i sobotę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gicek Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:55 GT6 planują na nr 1 z obsługi KKH , tak mówią chłopaki z New Huta Train Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Wiwat Voith! 11.01.04, 17:58 Gość portalu: Voith napisał(a): > ja już zrobiłem objazd poranny: > 16-01 380 > 16-02 xxx > 16-03 383 > > 16 solo! piękny widok! Wiwat Voith - roznosiciel dobrych wieści! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 11:11 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Widzę jak wszystkie nocne kanciakowe marki śpią - czy mam rację ??? Masz racje, wszyscy uczestnicy imprezy jeszcze odsypiają nocne wrażenia. Nie wiem czy wiesz/słyszałeś ale reaktywowano nocną 12-tkę hahaha. W każdym razie chyba jestem pierwszy, a więc impreza była "w dechę". Kto oczywiście nie był - niech tradycyjnie żałuje. Generalnie wyglądało to tak samo jak w przypadku innych tego typu imprez. Stado "dziwnych ludzi" biegało w koło tramwaju, pokrzykiwało, machało, a czasem nawet groziło, trzymając w ręku "kije z malutkimi skrzynkami" hahaha wzbudzając przy tym zainteresowanie począwszy od całkiem miłych młodych dziewcząt po kloszardów. Nie obyło się bez dresów, policji, taksówkarzy oczywiście. Klimat Adaś tych imprez jest nie do opisania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.radiowiec.com 11.01.04, 12:01 Ja sobie wracalem dzis o 5 rano na nogach po Wadowickiej i spotykalem same bomby, w pewnym momencie jechaly prawie jedna za druga w kierunkach: Biezanow N, Salwator, Bronowice, Bronowice Nowe, tyle zapamietalem :P Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 14:20 krzysiek111 napisał: > W każdym razie chyba jestem pierwszy, a więc impreza była "w dechę". Ja się przyłączam do pochwał i podziękowań, bo fajnie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.chello.pl 11.01.04, 15:42 Cieszymy sie i polecamy sie na przyszlosc :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:13 kuba203 napisał: > Ja się przyłączam do pochwał i podziękowań, bo fajnie było :) No to w takim razie ja też się dołączam do pochwał i podziękowań. Super było :-) Więcej pisać na ten temat siły nie mam (choć bardzo bym chciała :-) bo jestem po zajęciach (i egzaminie który zdałam na pięć!!!) i jestem skonana... Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Nie podoba mi się to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 17:21 Won z GT6 z linii "9". Solówki na "16" są dość ciasne, po tym co dziś widziałem. Ale i tak 16-04, 16-05, 16-06 do piachu od poniedziałku do piątku. Dawać 17-03 i będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Nie podoba mi się to ... 11.01.04, 19:56 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Won z GT6 z linii "9". > Solówki na "16" są dość ciasne, po tym co dziś widziałem. > Ale i tak 16-04, 16-05, 16-06 do piachu od poniedziałku do piątku. > Dawać 17-03 i będzie OK. Dawać GT6 na 9!!! Solówki na 16 prawidłowo! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Nie podoba mi się to ... 11.01.04, 20:08 mouset napisał: > Solówki na 16 prawidłowo! W takim razie proponuję na 13-tkę dwuskłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Nie podoba mi się to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 20:10 Nie - GT6 na "9" to złe rozwiązanie, "16" solowe to też ciut za ciasne. Poza tym zniknęły Faustynowice z niedzielnych "5" - co jest do kurwy nędzy. Jaja sobie robią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Nie podoba mi się to ... 11.01.04, 20:30 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > Nie - GT6 na "9" to złe rozwiązanie, "16" solowe to też ciut za ciasne. Dokładnie > Poza tym zniknęły Faustynowice z niedzielnych "5" - co jest do kurwy nędzy. > Jaja sobie robią !!! No nie jaja, tylko kasacje. Huta straciła dwa składy na rzecz Podgórza, to Podgórze mogło skasować kolejne 600-tki. Ale Huta musi dawać coś na 5-tkę, no to automatycznie zabieramy GT6 z 7-mki... tylko naprawdę nie wiem, co oni kombinują z tą 9-tką i 16-tką w niedziele... bo mi się to też nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Nie podoba mi się to ... IP: *.ghnet.pl 11.01.04, 23:15 A mi się podoba, przecież ile jest tych GT6 na 9? Trzy? A na 16 nie ma tłumów, jest też 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Nie podoba mi się to ... IP: *.ghnet.pl 11.01.04, 23:15 A mi się podoba, przecież ile jest tych GT6 na 9? Trzy? A na 16 nie ma tłumów, jest też 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Miss Gracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 17:25 Była dziś na 7-03 (#493) Odpowiedz Link Zgłoś
yogy mała kraksa 11.01.04, 20:22 DJ638 ma skasowany zderzak i klape silnika. Stał o 6.32 na przystanku oświecenia kierunek Azoy. Samochód osobowy który się z nim pocałował miał skasowny cały prawy bok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: mała kraksa IP: *.ghnet.pl 11.01.04, 23:16 Podobno ktos zginął z daewoo Odpowiedz Link Zgłoś
voith221047 Re: mała kraksa 11.01.04, 23:24 poprawka: nie Matiz a Renault Scenic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: mała kraksa IP: *.wieliczka.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 16:29 Potwierdzam, to był Renault Scenic a w środku mój kumpel miał 37 lat i zostawił żone i dwie córki. DJ638 ma uszkodzony silnik a Reno do kasacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: mała kraksa IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.01.04, 17:13 to On kierował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: mała kraksa IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 17:14 Ale jakim cudem??? Scenic to duże auto, a w dodatku poszedł bok auta i tył autobusu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: mała kraksa IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.01.04, 17:19 podobno auto uderzyło przodem, i zawinęło się bokiem, słyszałem że prawym... mniemam, że auto musiało mieć dużą prędkość, bo że ślisko było to wiem. dzidek, pytanko - kolega jechał sam, czy z rodziną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: mała kraksa IP: *.wieliczka.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 17:21 Wpadł w poślizg i jechał dość szybko a jak to się stało to nie wiem i pewnie się już nie dowiem. Uderzył lewą stroną a nie prawą i wypaliły wszystkie poduchy łącznie z bocznymi ale to niestety było za mało. Na szczęście jechał sam a niewiele brakło by jechała z nim żona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: mała kraksa IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 17:41 Podobno było to na os. Oświecenia, tam się nie da jechać aż tak szybko! No chyba że wyjechał z osiedla pod autobus. A Renault niech się nie chwali tymi 5 gwiazdkami NCAP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset szczegóły wypadku [DP] IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 17:47 Notujemy ŚMIERTELNE UDERZENIE. Wczoraj, około godz. 5.30 na ul. Dobrego Pasterza, renault scenic wpadł na autobus stojący na przystanku. 37-letni kierowca renaulta zginął na miejscu. (jś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: mała kraksa IP: *.wieliczka.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 17:48 Jechał od strony Huty i uderzył w autobus stojący na przystanku, kierman ponoć widział w lusterku że Go rzuciło i ostro ruszył ale nic to nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: mała kraksa IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 17:55 Czyli odpowiadają p....i drogowcy za stan jezdni, nie po raz pierwszy zresztą, to jak wyglądały wiadukty na al. 29.XI w Boże Narodzenie rano to był skandal! Jechałem 20/godzinę a samochód tańcował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voith Re: mała kraksa IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.01.04, 19:30 1. gołoledź 2. koleiny 3. prędkość niedostosowana do warunków jazdy ale żeby scenic tak... no nie przypuszczałem, takie masywne auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 407+408+409 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 20:17 Cosik takiego jutro wyjedzie na "4". Przynajmniej widziałem tego ufoka w otablicowaniu tej linii w Ujastkowicach. Może jeszcze 945+946+947 na 8-08, co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
luqazs GT6+B4 na czwórce 11.01.04, 21:05 GT6+B4 na #4 widziane pod dworcem ok 20.15 poza tym w 121MB na #105 straszliwy tłok od dworca odjaz kolo 20.25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istredd Re: GT6+B4 na czwórce IP: *.gw.ip.pl / 195.116.22.* 11.01.04, 22:11 niewykluczone ze to gt6 ktora jezdzi od rana na 4 i kwestuje na orkiestre (nie wiem bo numerow nie pamietam) btw: czemu na kwescie jezdzila gt6 a nie 102? rozumiem ze na #4 bo to oczywiste ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: GT6+B4 na czwórce 11.01.04, 22:20 Gość portalu: istredd napisał(a): > niewykluczone ze to gt6 ktora jezdzi od rana na 4 i kwestuje na orkiestre (nie > wiem bo numerow nie pamietam) Nie, jeśli to było GT6+B4 to byłą podmiana z 22. > > btw: czemu na kwescie jezdzila gt6 a nie 102? rozumiem ze na #4 bo to > oczywiste ;-) Ale na WOŚP miał jeździć 102N na 24, widział go ktoś dzisiaj???? Odpowiedz Link Zgłoś
voith221047 Re: GT6+B4 na czwórce 11.01.04, 22:21 może 102 uznała ze chce sie wyspać po nocce :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramway7 Re: 945+946+947 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:40 Chyba miałeś nocne-po nocne marzenia,wszystkie w jednym czasie nie wyjadą /skala-uszkodzenia/ ,a jak już to napewno nie na nr 8 Adaś oszczędności czekają oszczędności tylko patrzeć 13 2x105 , 7 solo na stałe (ku...two), 1 GT6 z huty/brygady/ . A ostatnie stwierdzenia pewnych ludzi z ... ze na Rakowice autobusami można dojechać /124,184/ ,a # potrzebne tylko 1.listopada - TO JUZ NIEBESPIECZNIE BRZMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 945+946+947 IP: *.ghnet.pl 11.01.04, 23:18 Niebezpiecznie brzmi ... dwunastką Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 11.01.2004 11.01.04, 21:13 OK, odpocząłem trochę i mi się nudzi, to napisze relację (skoro nikomu się nie chce... ;). Zbiórka była o 22:10, ale kilka osób (w tym organizatorzy ;) było już pod zajezdnią pół godziny wcześniej, my weszliśmy przygotować wagon, natomiast pozostałe osoby ogrzewały się w budce wartownika (poza przekupą który stał pod wiatą :). Wagonik był już przygotowany więc wyjechaliśmy z hali, szybka fotka i podjazd pod bramę. Tutaj wjechaliśmy na łuk w stronę CAHTS żeby ruchu nie blokować, wpuściliśmy uczestników (a było ok. 40 osób!!), zebraliśmy opłaty za przejazd (hehehe :) i punktualnie o 22:30, za liniową 4-ką ruszyliśmy z zajezdni. Pierwszy fotostop był pod CAHTS z tablicami 22 (Wzg. Krzesł. - Dajwór) a kolejny przed wjazdem na Plac Centralny. Następnie bez zatrzymywania się pojechaliśmy na Rondo Mogilskie (gdzie wsiadło jeszcze kilka osób) a nastepnie przez R. Grzegórzeckie pod Halę Targową (fotostop pod wiaduktem z tablicami 9 Dw. Wschodni - Prokocim). Stamtąd mijając ostatnie liniowe tramwaje zjeżdżające do zajezdni pojechaliśmy pod Pocztę Główną, gdzie był fotostop z tablicami jedynki (Mistrzejowice - Salwator). Trochę nam ludzie i samochody przeszkadzały, ale już na następnym fotostopie (pod Dw. Głównym z tablicami 3 Prokocim - Dw. Towarowy) znaleźliśmy na to sposób w postaci Voitha w odblaskowej kamizelce który bardzo sprawnie kierował ruchem :) Kolejny fotostop pod Barbakanem, a stamtąd popędziliśmy na Dw. Towarowy. Tutaj bezproblemowy wjazd na zasypany tor, kilka fotek i w związku z nadspieszeniem podjęta została decyzja - jedziemy na Krowodrzę! Trzeba było wycofac trochę, no i pojechaliśmy. Pętlę przejchaliśmy bez zatrzymywania się, fotostop był dopiero na wiadukcie, a następny na ul. Długiej. Stamtąd pojechaliśmy pod Bagatelę (fotostop na Karmelickiej) i dalej na Bronowice (fotstop jako 4 Walcownia - Bronowice). Kolejny fotostop pod Bagatelą (12 Os. Widok - Rakowice) i jedziemy na Salwator. Fotostop pod Jubilatem jako 1 albo 6 (nie pamiętam :) a kolejny na pętli na Salwatorze (gdzie byliśmy ok. 2:10). Z Salwatora pojechaliśmy przez Plac WW. Świętych (fotostop jako 12) i ul. Św. Gertrudy (fotostop pod Wawelem jako 6) a następnie: Krakowska (fotostop przy Pl. Wolnica jako 6), Limanowskiego (foto na R. Podgórskim jako 11), Starowiślna. Na skrzyżowaniu Starowiślna/Dietla udało się bez problemów przełożyć zwrotnicę, zrobiliśmy fotostop na nieużywanym łuku (z trochę dziwnymi jak na to miejsce tablicami 11 :) a potem pojechaliśmy przez Dietla na Most Grunwaldzki. Tutaj miał być fotstop na moście, ale z powodu, że oświetlenie Wawelu było wyłączone (co zostało zauważone już wcześniej pod Jubilatem i oczywiście odpowiednio skomentowane przez uczestników :) musieliśmy zrobić fotostop na Rondzie na tle choinki oraz kościoła na Skałce który na szczęście był pięknie oświetlony. Fotostop oczywiście z odpowiednimi tablicami "28 Mistrzejowice - Kampus UJ" :) Następnie przez wzburzone morze (Kapelanka :) pojechaliśmy do Łagiewnik (pozdrowienia dla Panów policjantów :) i do Borku Fałęckiego. W Borku zrobiliśmy trochę dłuższy postój żeby odpocząć trochę (i tak byliśmy 20 minut przed czasem :) Ok. 3:05 wyruszyliśmy z Borku i pojechaliśmy przez Zakopiańską, Wadowicką i Kalwaryjską, a następnie Krakowską (fotostop na Moście Piłsudskiego) i Św. Gertrudy (fotostop) i znów na Pl. WW. Świętych (gdzie były pewne kłopoty z taksówkarzami ale na szczęście udało się zrobić foty :). Stamtąd pojechaliśmy na Piłsudskiego (fotostop jako 17 Dąbie - Cichy Kącik) i na Cichy Kącik (nowe torowisko zostało przetestowane i oficjalnie odebrane :) Pod Cracovią wysiadło dwóch uczestników :) a my pojechaliśmy pod Barbakan (fotostop nadal jako 17) i na Rondo Mogilskie. Na tym odcinku tramwaj najbardziej się wyludnił i pozostali tylko najwytrwalsi :) Pojechaliśmy przez al. Pokoju (miał być fotostop pod Plazą, ale niestety neony były wyłączone, więc był fotostop pod choinką na R. Dywizjonu 308) do Nowej Huty. Dojeżdżając do R. Czyżyńskiego minęliśmy pierwszy liniowy tramwaj (14-tka jakaś :). Stamtąd przez R. Kocmyrzowskie pojechaliśmy na Os. Piastów (fotostop jako 25 Dw. Wschodni - Os. Piastów obok 15-02 jako 21 :), a nastepnie na Pl. Centralny (fotostop jako 14 Bieńczyce - Cementownia). Z Placu Centralnego na Kopiec Wandy (ponowne spotkanie z 15-02 jako 21 :) Potem jeszcze tylko na Walcownię (spotkaliśmy 835+836 4-0? jako 22) i do zajezdni, gdzie zameldowaliśmy się kilka minut po godzinie 6-tej (czyli prawie pół godziny przed czasem). No i tyle, kto nie był niech żałuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.ghnet.pl 11.01.04, 23:23 Mouseta szczególnie interesują hihihihi dwa momenty: 15-02 jako 21 i 4-x jako 22 Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 11.01.2004 12.01.04, 16:30 Gość portalu: mouset napisał(a): > Mouseta szczególnie interesują hihihihi dwa momenty: > 15-02 jako 21 Widzieliśmy ją ok. 5:00 na Piastów, następnie ok. 5:30 na Kopcu, i pojechała jeszcze raz jako 21 :) Więcej szczegółów nie znam, bo byłem już tak zmęczony że na zegarek nie patrzyłem ;d > i 4-x jako 22 To będzie na focie widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 17:16 Bardzo proszę o fotę w maxi-zoomie Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 11.01.2004 12.01.04, 17:20 Spox, jutro będzie :) Jeśli tylko dobrze wyjdzie, bo tam ciemno było strasznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 17:38 Czy foty będą na Twojej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 11.01.2004 12.01.04, 17:41 Będą, tylko nie wiem czy zdążę jutro zeskanowac, więc oczekujcie ich jutro albo w środę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 12.01.04, 03:42 Ze swej strony pragnę gorąco podziękować organizatorom za wspaniałą imprezę. Oczywiście nie obyło się bez sytuacji komicznych (np. Michał Wojtaszek zarządzał fotostopy pod każdą choinką, jaką tylko napotkaliśmy na trasie, hyhy), jak i mniej zabawnych (dwóch dresów na placu WW. Świętych, którzy z wulgaryzmami na ustach wpadli wprost przed obiektywy naświetlających się aparatów). Ale ogólnie było naprawdę zajebiście!!! I zastanawia mnie tylko jedno: jak to jest, że po imprezie teczwórkowej wszyscy wjechaliśmy na zajezdnię i do myjni, a teraz na zajezdnię po skończonym przejeździe wjechali tylko organizatorzy (plus dwóch rodziców organizatorów)i oczywiście motorniczy, a reszcie imprezowiczów podziękowano za przejazd i wyproszono z tramwaju? Odpowiedz Link Zgłoś
yogy HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW 12.01.04, 16:21 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Ze swej strony pragnę gorąco podziękować organizatorom za wspaniałą imprezę. > > Oczywiście nie obyło się bez sytuacji komicznych (np. Michał Wojtaszek > zarządzał fotostopy pod każdą choinką, jaką tylko napotkaliśmy na trasie, > hyhy), jak i mniej zabawnych (dwóch dresów na placu WW. Świętych, którzy z > wulgaryzmami na ustach wpadli wprost przed obiektywy naświetlających się > aparatów). > > Ale ogólnie było naprawdę zajebiście!!! > > I zastanawia mnie tylko jedno: jak to jest, że po imprezie teczwórkowej wszyscy > > wjechaliśmy na zajezdnię i do myjni, a teraz na zajezdnię po skończonym > przejeździe wjechali tylko organizatorzy (plus dwóch rodziców organizatorów)i > oczywiście motorniczy, a reszcie imprezowiczów podziękowano za przejazd i > wyproszono z tramwaju? Obawiam się, że na to pytanie nie uzyskasz odpowiedzi. Bo przecież w dzisiejszych czasach każdą cenną informacje można okrzyknąć jako wielką tajemnice:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Wojtaszek Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 16:37 > wjechaliśmy na zajezdnię i do myjni, a teraz na zajezdnię po skończonym > przejeździe wjechali tylko organizatorzy (plus dwóch rodziców organizatorów)i > oczywiście motorniczy, a reszcie imprezowiczów podziękowano za przejazd i > wyproszono z tramwaju? Przepraszam bardzo, ale impreza z 10 na 11 stycznia polegała na jeżdżeniu wagonem 102N numer 203 po mieście i wykonywaniu zdjęć, a nie zwiedzaniu zajezdni. Tak więc, gdy impreza się skończyła, podziękowaliśmy uczestnikom i poprosiliśmy ich o opuszczenie wagonu. Nie wiem, czy organizatorzy imprezy teczwórkowej mieli pozwolenie na wejście wszystkich uczestników na zajezdnie, my go nie mieliśmy. A do Huty wjechaliśmy tylko po to, żeby wyrzucić śmieci z wagonu. Michał Wojtaszek Odpowiedz Link Zgłoś
yogy HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW 12.01.04, 16:45 nie mówmy kto ma pozwolenie, a kto nie. Idąc tym tropem; ŻADEN z miłośników nie ma wstępu na zajezdnie, mają go tylko pracownicy MPK. Impreza T4 też polegała na jeździe tramwajem, a nie zwiedzaniu zajezdni, jednak do zajezdni zjechali wszyscy i po zjeździe nie udali się wcale na zwiedzanie , tylko wyszli. I jakoś nic nikomu się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW 12.01.04, 16:53 yogy napisał: > nie mówmy kto ma pozwolenie, a kto nie. Idąc tym tropem; ŻADEN z miłośników > nie ma wstępu na zajezdnie, mają go tylko pracownicy MPK. A jeśli miłośnik jest pracownikiem? :D A poza tym jesteś w błędzie, bo w sobotę mieliśmy wydane przez kierownika pozwolenie właśnie po to by przygotować wagon przed imprezą a po niej go posprzątać. > Impreza T4 też polegała na jeździe tramwajem, a nie zwiedzaniu zajezdni, jednak > > do zajezdni zjechali wszyscy i po zjeździe nie udali się wcale na zwiedzanie , > tylko wyszli. I jakoś nic nikomu się nie stało. Tylko wtedy popełniliśmy błąd, bo też nie powinniśmy zjeżdżać z ludźmi. Jakby się coś komuś stało to byłby problem. A tym bardziej po nocnej imprezie, kiedy wszyscy są zmęczeni, wystarczy chwila nieuwagi i ktoś może np. w kanale wylądować. I wtedy my ponosimy za to odpowiedzialność, a nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW 12.01.04, 17:35 No Ty akurat najmniejszą odpowiedzialność ponosisz w takim przypadku, najgorzej miałyby 2Michały. Dobrze, tu się zgodze mieliście pozwolenie, ok. Wchodzenie do zajezdni jest sprawą drugorzędną, może bardziej denerwujące są różne zależności i układy jakie mają miejsce w towarzystwie krakowskich miłośników komunikacji... ale nie będziemy o tym (i o tamtym ) rozmawiać na forum. Kiedyś przy okazji sie pogada. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW 12.01.04, 17:37 Możemy kiedyś pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW IP: *.chello.pl 12.01.04, 20:21 Wiecie co, nie bede sie rozpisywal na temat tego na czym polegala impreza i tego ze zwiedzania zajezdni w programie nie bylo. Po prostu niektorzy za niezadowoleni dla zasady i szukaja dziury w calym, szkoda, bo impreza byla bardzo udana. a co do Ciebie Tomek, to akurat Ty nie powinienes tak pisac, bo sam duzo skorzystales, nie masz prawa nikogo oceniac, bardzo mnie rozczarowales tym jednym zdaniem, mialem o Tobie lepsze zdanie, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW 12.01.04, 21:01 Nikogo nie oceniam, tylko stwierdzam fakt. Jest tak, a nie inaczej i to boli. I to nie jest rozmowa na forum ani na gg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW IP: *.ghnet.pl 12.01.04, 22:59 Chodzenie po jakichkolwiek terenach firmowych z góry wykluczają przepisy, nie wiem po co ta gadka od kilku miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.01.04, 04:48 Wykluczają, nie wykluczają, na imprezie teczwórkowej jakoś się dało. A teraz skoro WOLNO BYŁO WJECHAC TYLKO ORGANIZATOROM, to niech mi ktoś wytłumaczy, co tam robili ojcowie Michała Wojtaszka i Miśka K? ]:-> Dobra... dość! Nie chcę wyjść na czepialskiego ;-) Zaraz któryś z Michałów mnie jeszcze opierdoli i po co mi to, skoro z imprezy jestem bardzo zadowolony, a ten jeden niepojęty dla mnie incydent W ŻADNYM WYPADKU NIE POPSUŁ mojego obrazu całości imprezy. BYŁO ZAJEBIŚCIE! Tak 3mać i więcej takich imprez! Pzdr. LKOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: HIP HIP HURRA NA CZEŚĆ ORGANIZATORÓW IP: *.ghnet.pl 13.01.04, 17:36 oo dobrze ze napisałeś, bo miałem zapytać czyi rodzice byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Apel IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 13.01.04, 04:44 No ja tam jestem bardzo zadowolony :-D Wiecie, w sumie nie chcę się w to mieszać, bo, szczerze mówiąc, guzik mnie te "układy" i "zależności" obchodzą, cieszę się, bo wziąłem udział w fajnej imprezie, wiem kogo z was lubię, kogo nie i ZAWSZE mówię to, co myślę (czasami wprost, czasami, gdy mógłbym zostać zlinczowany - via mail bądź forum, ale mówię); ale po prostu robi mi się z deka nieprzyjemnie, jak widzę tę niezdrową atmosferę, która się tworzy w gronie krakowskich emkaemów - IMHO lepiej by było, żebyście wyłożyli WSZYSCY kawę na ławę i trochę pogadali... Mam już dość słuchania przpeychanek w stylu - a bo wy macie układy - a bo ty mi nie powiedziałeś, że idziesz na zajezdnię - a bo to, a bo tamto... - a bo my jesteśmy równiejsi... Ludzie, macie (w więkoszości) po dwadzieścia lat, a zachowujecie się czasami jak dzieci :-( Pozdrawiam. LOKI (obserwator) PS. 1. Post nie jest skierowany broń Boże do Ciebie, Michał - to raczej taki ogólny apel do wszystkich którzy posądzają o układy lub są posądzani o układy. 2. Z mojej strony EOT - powiedziałem, co myślę o całej sytuacji i mam nadzieję, że wszystko sobie wyjaśnicie bez dziecinady i obrażania się na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Apel IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.01.04, 05:06 Gość portalu: mouset napisał(a): > Jestem pod wrażeniem Pod wrażeniem czego? ]:-> Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Apel IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.01.04, 04:41 Mam nadzieję, że cisza w tym wątku oznacza, że poczuwający się do bycia adresatami mojego apelu wykonali kilka gorących prywatnych rozmów, a nie że wszyscy schowali głowy w piasek i udają że to nie do nich... Pozdrawiam. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istredd Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.gw.ip.pl / 195.116.22.* 11.01.04, 22:17 na #8 2026 jezdzilo (przeciez na #8 chyba tylko ngt6/I jezdza?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Widziane 11.01.2004 IP: *.radiowiec.com 12.01.04, 09:27 W sobote 2025 tez sie trafil na 8 Odpowiedz Link Zgłoś