bar_smok 20.01.04, 13:41 Czy linie J i K do Katowic od zawsze jezdza z Chrzanowa, czy kiedys kursowaly z Jaworzna? Czestotliwosc imponujaca ( zwlaszcza J). Pomyslec, ze K z Chelmka do Krakowa ma problem ze zwiekszeniem czestotliwosci o 1(!) kurs. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzysiek111 Re: Linie J i K IP: *.chello.pl 20.01.04, 14:18 kiedyś w DP był obszerny artykuł odnośnie połączeń do Krakowa z rejonów Libiąż, Chrzanów, Trzebinia, Krzeszowice. Generalnie kierunek ten jest obstawiony przez busy a ich właściciele skutecznie wybijają komuś z głowy wejście na ten rynek. OIDP autobusy linii X/K z chwilą uruchomienia tej linii nie miały zgody na korzystanie z przystanków na terenie gminy Krzeszowice. Teraz nie wiem jak jest - nie śledze tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_smok Re: Linie J i K 20.01.04, 14:23 Gość portalu: krzysiek111 napisał(a): > > kiedyś w DP był obszerny artykuł odnośnie połączeń do Krakowa z rejonów Libiąż, > > Chrzanów, Trzebinia, Krzeszowice. Generalnie kierunek ten jest obstawiony przez > > busy a ich właściciele skutecznie wybijają komuś z głowy wejście na ten rynek. Z tego co wiem do busy do Krakowa rozpoczynaja kursy w Krzeszowicach, a z Chrzanowa, Trzebinii koncza w Krzeszowicach. Tak wiec nie ma polaczen Libiaz - Krakow. > OIDP autobusy linii X/K z chwilą uruchomienia tej linii nie miały zgody na > korzystanie z przystanków na terenie gminy Krzeszowice. Teraz nie wiem jak > jest - nie śledze tematu. W Krzeszowicach pozwolenia chyba otrzymaly ( nadal sie tam zatrzymuja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek111 Re: Linie J i K IP: *.chello.pl 20.01.04, 14:29 ale darli ryja ze X/K zabiera im klientele od Krzeszowic do Krakowa. Teraz widocznie się zmieniło oprocz czestotliwosci. A ta linia E30 to jak teraz jezdzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
bar_smok Re: Linie J i K 20.01.04, 14:35 Gość portalu: krzysiek111 napisał(a): > > ale darli ryja ze X/K zabiera im klientele od Krzeszowic do Krakowa. A dlaczego nie przeszkadza im linia z Chrzanowa do Katowic kursujaca z f=15? Teraz > widocznie się zmieniło oprocz czestotliwosci. > A ta linia E30 to jak teraz jezdzi ? Zdaje sie, ze 4 kursy dziennie, oprocz Jaworzna zatrzymuje sie na przystankach w Trzebinii, Chrzanowie, Krzeszowicach, Rudawie i Zabierzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek111 Re: Linie J i K 20.01.04, 14:52 bar_smok napisał: > Gość portalu: krzysiek111 napisał(a): > > > > > ale darli ryja ze X/K zabiera im klientele od Krzeszowic do Krakowa. > > A dlaczego nie przeszkadza im linia z Chrzanowa do Katowic kursujaca z f=15? > a tego to ja nie wiem. IMHO w tej relacji i nietylko ile by nie jezdziło linii to ciągle może być mało. > Teraz > > widocznie się zmieniło oprocz czestotliwosci. > > A ta linia E30 to jak teraz jezdzi ? > > Zdaje sie, ze 4 kursy dziennie, oprocz Jaworzna zatrzymuje sie na przystankach > w Trzebinii, Chrzanowie, Krzeszowicach, Rudawie i Zabierzowie. > a po wiochach ? jakiś Zabierzów, Kochanów itp? Odpowiedz Link Zgłoś
bar_smok Re: Linie J i K 24.01.04, 21:30 Wejdz w podana w linku strone, by zmienic zdanie ( patrz rozklad E 30). Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Linie J i K 24.01.04, 21:34 Wiem o tym, ale mówię Ci jak jest w praktyce, a X/K stojąc na stopniach jade dosyć często Odpowiedz Link Zgłoś
bar_smok Re: Linie J i K 24.01.04, 21:46 mouset napisał: a X/K stojąc na stopniach jade > dosyć często Nie wolisz jezdzic w kierunku Trzebinii/ Chrzanowa pociagiem. Komfort o niebo lepszy, wiecej kursow. Jaka f powina byc dla K wlasciwa =30 min przez caly dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Linie J i K 24.01.04, 21:48 X/K wystarczyłby regularnie co 60 minut od 5 z Chełmka do 9, potem dwie godziny przerwy i znów co 60 do 17, tak aby wracał o 18.30 i 20.30 z Krakowa A pociągiem jak mam jechać skoro SQRWYSYNY Z PQP BEZMÓZGIE ZLIKWIDOWAŁY 17.50 DO OŚWIĘCIMIA A JEŹDZIŁ PEŁNY LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś