Gość: missa IP: *.zax.pl 28.11.09, 00:27 ??????????? co to ku... jest za artykuł. Mnie to śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sprawazlewa Re: Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce 28.11.09, 08:36 Jasiowi też wszystko kojarzyło się z dupą Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce 28.11.09, 08:54 Trzeba mieć dużą wyobrażnię, żeby o budynku na zdjęciu powiedzieć, że jest "lotniczy i wpatrzony w słońce". Kiedyś w chińskiej restauracji jadłem karpia wpatrzonego w księżyc i też nie różnił się od innych karpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Hajok Pan hajok to dziennikarza piszący pochlebnie IP: 77.236.4.* 28.11.09, 09:18 ale tylko o wybranych inwestycjach Osiedle na pasterniku - kilka tekstów wychwalających pod niebiosa Paskudne Angel City od samego początku mocno wspierane przez serię artykułów o tym jakie są to cudowne mieszkania, jak okazyjne mijesce, jak fantastyczna szansa dla ludzi itp itd teraz sporo o GD&K, które prowadzi dwie inwestycje, ale każda z zakończonmych mogła liczyć na wychwalające i chołubiące teksty o tym jak unikatowe są. JA SIĘ PYTAM - czy Pan Hajok dostaje coś za te teksty reklamowe? Czy można sobie zamówić tekst i Pan Hajok napisze go zgodnie z wytycznymi architekta i inwestora? Dlaczego nie napisze że "zwrócił się do mnie inwestor" i co tydzień inna inwestycię niech opisze a nie wychwalanie wkoło jednych inwestycji lub developerów. Najgłupsze zdanie dziś dotyczy doświetlenia budynku, którego trakt został tak naciągnięty ze powstały martwe punkty które zniwelowano przez patio dające iluzję śiwatła, jak Pan Hajok chce zobaczyć podobny lotniskowiec z okiem w górę zapraszam do biurowca Portus na kamieńskiego. Z tego co wiem to red. Hajok czyta to forum namiętnie szukając pochlebych dla siebie wpisów, więc liczę że ustosunkuje sie do tych pytań. Tak jak jego wielce szanowny kolega M.wielgo, który postanowił odpowiadać na nieprawdziwe zarzuty. Pan Hajok ma szansę odpowiedzieć na pytania nim zarzuty się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot mnie podrapał Re: Pan hajok to dziennikarza piszący pochlebnie IP: *.ghnet.pl 28.11.09, 09:55 pan Hajok jest po prostu leniwy i zamiast napisać coś sam kopiuje teksty dostarczone przez pr inwestora upadek dziennikarstwa panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: Pan hajok to dziennikarza piszący pochlebnie IP: *.multi-play.net.pl 28.11.09, 10:51 1500 pracowników i tylko 173 miejsca parkingowe ???? a pozostali pracownicy jeśli przyjadą samochodami to gdzie zaparkują? a klienci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qogut I przy, których budynkach "Comarchu" powstanie??.. IP: *.betanet.pl 28.11.09, 11:10 Bo na terenie Krakowskiego Parku Technologicznego, są aż trzy budynki "Comarchu". Redaktorek znow nie odrobil pracy domowej, to typowe.... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Re: Pan hajok to dziennikarza piszący pochlebnie IP: *.chello.pl 28.11.09, 15:44 Są 173 miejsca prakingowe, czyli stanąć na nich mogą 173 samochody, przywoząc 865 pracowników. Pozostali moga przyjechać np. rowerem, skuterem, tramwajem czy też przyjśc na nogach (jeżeli mieszkają np. w Eldorado, albo na akademikach Politechniki). Nie wiedze żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kminek Re: Pan hajok to dziennikarza piszący pochlebnie IP: *.chello.pl 29.11.09, 20:54 No wlasnie. Jak zwykle ktos nie pomyslal o miejscach parkinogowych dla pracownikow. A potem Ci po prostu zawalają swoimi autami oko.liczne parkingi a mieszkancy pobliskich osiedli musza walczyc o swoje miejsce. Brawo po raz kolejny za brak swiadomosci aspektów czysto komunikacyjnych i spolecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: 213.134.187.* 28.11.09, 15:57 wyjales mi to z ust, haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 73 kto wie w jaks sposób rocznik 73 Duda IP: 188.33.153.* 28.11.09, 18:43 kto wie w jakis sposób rocznik 73 Duda wlascieciel tego GDk dorobił sie takiego biznesa ?? pytam z ciekawosci ..bo zaczynbam miec kompleksy a tez tak bym chcial ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy w KRS Re: kto wie w jaks sposób rocznik 73 Duda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 22:08 Rocznik 71, ajk poniżej: www.ktokogo.pl/Szymon_Duda Ale za to p. Weronika Joanna Łodzińska Duda (ur. 1973) www.ktokogo.pl/Weronika_%A3odzi%F1ska+Duda#54d12510542dcbf3c11859d8afc6146c To daje pewien obraz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 73 Re: kto wie w jaks sposób rocznik 73 Duda IP: 188.33.153.* 28.11.09, 23:18 uff ..no to mi ulżyło ..myslałem ze ja taki glupi , po co studia kończyć wystarczy dobrze ups ...odpowiednią osobe ....;o\ wszedzie nepotyzm ...a potem taki sei mizdrzy i zgrywa jak to chce upiekrzać nasz Kraków ...że niby znawca i wyrocznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt to zwykła kostka z dziurą w środku IP: *.net.autocom.pl 28.11.09, 11:41 Ale pitu, pitu... Avia... samolot... terminal... A to zwykłe pudło z oknami i dziedzińcem w środku. Co to za wymyślna architektura? pełno takich starych i nowych budynków z dziedzińcem w środku, grunt to umieć dorobić filozofię i sprzedać dziennikarzom jako nowatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Czyżyn Powiększyć lotnisko!!! IP: *.ists.pl 28.11.09, 12:49 Zburzyć ten nowy planowany biurowoec, bo Kraków biurowców ma dość. A przyrócić w tym miejscu to historyczne lotniski do zwiekszonego użytkowania sportowego i pokazowego!!! A biurowce stamtąd sio !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też z Czyżyn Re: Powiększyć lotnisko!!! IP: *.chello.pl 28.11.09, 17:47 Z całego serca popieram! Podobno Politechnika chciałaby otworzyć tu małe lotnisko biznesowe w związku z planowaną budową centrum konferencyjnego w tym rejonie (do PK należy większość pasa). Mam nadzieję, że się uda. W Londynie mają City blisko centrum, my też byśmy mogli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Powiększyć lotnisko!!! IP: *.chello.pl 29.11.09, 00:42 A ja jestem przeciw. Nie chca co chwile słyszeć samolotów nad głową. W żadnym mieście nie ma lotniska pośrodku! Zamiast tego można by rozbudować lotnisko w pobiedniku pod Krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Czyżyn Jakich samolotów? Chodzi o szybowce... IP: *.ists.pl 29.11.09, 10:05 Chodzi o szybowce, motolotnie, spadochroniarzy, pokazy, pikniki, plenery twórcze, spokój, cisza i przstrzeń. A Tobie w głowie zaraz F-16, ciężkie bombowce oraz Boeingi. Przecież nie o takie samoloty idzie. Samolociki z okresu przedwojennego to są samoloty ciche, bezpieczne i ekologiczne a zabawa jest przednia. Szybowce, motolotnie, spadochrony, piękne rzeczy. Dlaczego Kraków ma robić głupstwa, które robiono już dawno temu w zachodnich krajach Europy i z czego ogromnym wysiłkiem finansowym teraz się wycofują? A teraz ONI chcą w Krakowie Czyzynach zrobić biurowce, ruch spalinowo-samochodowy, atmosferę centrum Manhattanu Nowego Jorku? Chcesz zielonej przestrzeni i fajnego spokoju, czy coraz to nowe biurowce z urzędnikami, których coraz większe tabuny bedą utrzymywane z coraz to zwiększających się podatków??? Zrozum, tam nie ma gdzie parkować, Oni zarekwirują lotnisko i pobudują tam parkingi dla tych obcych. Dzielnica nic z tego nie będzie miała, ktoś prywatny zyska, kto nie ma niczego wspólnego z Czyżynami. Kasą podzielą się różni urzędnicy a Ty na wieki wieków będziesz sąsiadował z biurowcami i spalinami tysięc aut, chyba, że wyrzucą Cię do np. Pobiednika, bo będzie trzeba budować następne biurowce. A sio z tymi biurowcami za miasto! A sio do Pobiednika z biurowcami!! A sio!! Chcesz mieć w dzielnicy obcych z ich tysiacami spalinowych aut, czy nowoczesną przestrzeń??? Wybieraj, jeszcze jest czas, ale to już jest czas najwyższy. Jak przegapisz, to za chwilę Ciebie z Twoją Rodziną będą przenosili do Pobiednika a w miejscu Twojego domu zbuduja biurowce. Zobacz jak to zrobili np. we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kminek Re: Jakich samolotów? Chodzi o szybowce... IP: *.chello.pl 29.11.09, 21:00 Zgadzam sie z mieszkancem Czyzyn. Swiete slowa. Male rekreacyjne lotnisko to jest ideał. Biurowce? Niech sobie robia te centrum byznesu na ruczaju, kolo tv krakow (nowohucka), armii krajowej. Pelno odpowiednich miejsc. No ale jak ktos sypie hajsem a drugi tylko hajs ma w oczach to niestety wszystko inne sie nie liczy. To sie nazywa pazernosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd "Olo" to lotnisko bylo juz tam wczesniej... IP: *.betanet.pl 29.11.09, 20:25 zanim przeprowadziles sie tam do swojego "apartamentowca". Smiesza mnie osoby takie jak ty, kupuja mieszkanka, wiedza co maja pod nosem, baaa niektorzy nawet wiedza co bedzie w przyszlosci (ty nie wiesz, sorry twoja błąd), a ty taki jeden z drugim wyskakuja i krzycza: Nie chcemy!! Nie zgadzamy sie!! Won!! i inne taki bzdury. A wez sie kolezko do apetki kopsnij, kup sobie zatyczki do uszu i bedzie po klopocie. Zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. 1500 osob i 173 miejsca parkingowe IP: *.chello.pl 28.11.09, 23:15 Potencjalni uzytkownicy biura - swiatla moze beda miec duzo. Ale rano beda ostro konkurowac o miejsca parkingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Czyżyn Przecież chcą na lotnisku, nie kapujesz tego? IP: *.ists.pl 29.11.09, 10:12 Przecież chcą Nam zarekwirować lotnisko, ten wspaniały historyczny obiekt!! Tam chcą budować parkingi dla tysięcy aut, no bo "wicie rozumicie sami, ten tego, gdzieś te samochody musza parkować", a tu obok puste lotnisko. A kasa do podziału pomiedzy decydentów. A mieszkańcy będą się z tym g****m zmagać do końca świata. No to rozumiesz wreszcie, czy nie, a? Bo jak rozumiesz, to podaj dalej. Trzeba wiedzieć jak nas chcą ONI oskubać. No i przeciwstawić się ile tylko sił. A niechaj ONI w Pobiedniku pobuduję te parkingi i biurowce. Z KRAKOWA WON!!!!! Z Czyżyn Won!!!!! Ze wszystkich krakowskich dzielnic won !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kminek Re: Przecież chcą na lotnisku, nie kapujesz tego? IP: *.chello.pl 29.11.09, 21:08 Mieszkancu Czyyn - popieram w pelni Twoj punkt widzenia. Jak to mowia w kupie sila. Moze by polączyc wspolny wysilek i uratowac ten wyjatkowy zaktek przed zakusami deweloperow i chciwych urzedasów? Pisz zatem: urle@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też arch Re: Przecież chcą na lotnisku, nie kapujesz tego? IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 29.11.09, 21:45 lotnisko w centrum miasta jest sporym ryzkiem ( potrzeba sporo zainwestować, by chociaż min. wymagań spełniało), nieminiej jako wolny, zielony plac ( nie parking) powinno pozostać - od dawna tam bylo, świetnie uzupełnia muzeum i jego okazjonalne imprezy. problemem są za małe wskazniki ilości miejsc parkingowych w stosunku do ilości miejsc pracy w nowych budynkach - te powinny ulec zmianie na bardziej realistyczne ( i one mogą być regulowane przepisami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 06:19 ODLOCIK... krakow-www.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Szymka Re: Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: 149.156.22.* 30.11.09, 13:35 Pracuję w biurowcu z lat 70', w którym też każde pomieszczenie ma dostęp do światła dziennego. Po prostu w każdym pokoju jest okno. Czy to coś niezwykłego? Jakoś nie kumam. Przy budynku jest dużo miejsc parkingowych i nie ma problemu z parkowaniem. Uważam za skandal budowanie biurowców bez odpowiedniej ilości miejsc parkingowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AH1N1 Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: *.48.classcom.pl 01.12.09, 17:03 toż to zwykły kwartał zabudowy z dorobioną gębą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tico Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: *.centertel.pl 02.12.09, 23:51 Trzeba mieć dużą wyobraźnie, żeby o budynku na zdjęciu powiedzieć, że jest "lotniczy i wpatrzony w słońce" - całkowita racja. co do Pana Hajoka to już kiedyś pisałem, znam go osobiście. Jego pojęcie o architekturze jest zerowe. Siedzenie w krakowskich knajpach i lansowanie się ze słabymi architektami nic nie da. A to że w jego artykułach śmierdzi "sponsoringiem" mnie nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made in krakow Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: *.fortisbank.com.pl 04.12.09, 08:57 pomysł fajny ale mało miejs parkingowych jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtko wwa Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 01:26 GDK ma swojego czlowieka do PR w Wyborczej. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Lotniczy biurowiec wpatrzony w słońce IP: *.bb.online.no 30.01.10, 22:52 1500 osób i tylko 170 miejsc na parkingu? Odpowiedz Link Zgłoś