Gość: peter.k Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.303net.pl 12.12.09, 17:31 Wszyscy jęczą, że parking za drogi, bo miejsca na powierzchni były tańsze. No to panowie z magistratu czas podnieść ceny w strefie płatnego parkowania. Trzeba pomóc hiszpanom. Muszą chłopaki zarobić a i magistratowi coś więcej skapnie ze strefy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 17:31 DLACZEGO PREZYDENT I RESZTA URZĘDNIKÓW MA PRYWATNY PARKING- BEZPŁATNY?! i w nosie mają problemy zwykłych obywateli, którzy na nich głosowali ! NIECH TEZ PARKUJĄ ZA 700 ZŁ MIESIĘCZNIE!!! DLACZEGO NA PĘTLACH TRAMWAJOWYCH NIE MA PARKINGÓW?! GDZIE MOŻNA ZOSTAWIĆ AUTO ABY DOJECHAĆ DO CENTRUM- WY BEZGŁOWE URZEDNIKI???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkamwśródmieśc Re: Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.12.09, 17:33 Jestem za całkowitym zakazem parkowania samochodów w obrębie Plant! Również wjazd samochodów w okolice Rynku Głównego powinien być surowo limitowany wyłącznie do służb medycznych, straży pożarnej i policji , a samochody dostawcze i wywóz śmieci tylko w godzinach porannych do godz.7OO. Aroganckie zastawianie chodników, ze nie można w ogóle przecisnąć się między murem kamienicy a zaparkowanym samochodem powinno być karane bardzo wysokimi mandatami! Ścisłe centrum Krakowa każdy, nawet niepełnosprawny czy na wózku inwalidzkim , jest w stanie łatwo pokonać na piechotę. Kraków w obrębie Plant powinien być wolny od samochodów! Taka jest mija opinia - mieszkańca Starego Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jka Re: Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.ghnet.pl 12.12.09, 20:12 Pomysły surowo zakazujące parkowania w centrum skończą się tym ,że będzie wymarłe puste miasto . Mieszkańcom w to graj bo chcą mieć ciszę i spokój oraz wystarcza im jak patrzą tylko na Wawel i inne zabytki.Każdy by chciał tak pod swoim oknem bez samochodów ( z wyjątkiem własnego)bez ludzi brudu i gwaru. Ale wówczas trzeba na Alaskę się wybrać i tam zamieszkać lub w krajach skandynawskich a nie w mieście gdzie samej przyjezdnej stonki studenckiej jest ponoć 200 tys i to wszystko w centrum się uczy lub włóczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 20:38 Nie będzie. Jakoś masę miast na zachodzie może tak funkcjonować bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 17:45 NIE KAŻDY MIESZKA W CENTRUM, Ja mieszkam na obrzeżach miasta- pytam, gdzie mam zostawić auto, jeśli jadę załatwić kilka spraw w ciągu dnia ( taką mam pracę) i chcę zostawić auto przed II obwodnicą i przesiąść się na tramwaj???? NAWET NA PĘTLI - Jak mam to zrobić, jak nie ma parkingów???? A z domu do najbliższego MPK mam 3 km??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: former krak Re: Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.range86-141.btcentralplus.com 12.12.09, 18:42 niech Ci pracodawca zaplaci za parking skoro takie naklada na ciebie obowiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.ghnet.pl 12.12.09, 19:15 Proponuję parkować także na Rynku, tyle miejsca się wolnego marnuje...a ile by tam samochodów mogło stanąć...że o Wawelu tej starej ruinie co można by parę bloków i biurowców postawić nie wspomnę. Przez was, do bólu wygodnickich dusigroszy, którzy byście do biura i do łóżka chcieli wjechać jakby się dało, nie mogę w tym Centrum funkcjonować. Zastawiacie chodniki swoim wielce ważnym samochodem, bo Wam szkoda na parking, a sto osób dziennie musi was na tym chodniku znosić, omijać, okrężać. Chodnik jest dla pieszych, czy to Wam tak trudno zrozumieć? Czy aż tak się boją Władze że nie umieją powiedzieć: "TAK OD DZIŚ PROMUJEMY PIESZYCH I ROWERY" Dlatego że wiemy że jest konferencja w Kopenhadze, bo nam się klimat chrzani, i chcemy coś zrobić. Ludzie zastanówcie się, ja mieszkam w Starym Mieście, nie mam samochodu i żyję. Nie dlatego że mnie nie stać lecz dlatego że myślę, że nie uważam że mi się wszystko automatycznie (i jeszcze za darmo) należy. Nie wiem dlaczego tak mało refleksji i logiki. Jeden musi zaparkować na chodniku i ja taka frajerka nie mogę przejść ani się minąć z drugą osobą bo mi się myśleć i na nogach chodzić za chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrakuS Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.187.237.4.ip.abpl.pl 12.12.09, 19:30 Typowy krakowski kierowca - kultury za grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb 50 Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:56 a mi do tej pory wydawalo się, że ulice są do lazdy a do chodniki do chodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista 700 zł/miesiąc 12.12.09, 21:21 za miejsce parkingowe. Takie są ceny w tym parkingu podziemnym. Ja rozumiem, że inwestor wybudował za własne pieniądze po to, by zarobić. Ale to cena z kosmosu wzięta, nie przystająca do naszych realiów. Rozumiem też, że miast było zobowiązane do zmniejszenia liczby miejsc parkingowych, by inwestor miał klientów. Ale niech te ceny będą adekwatne do krakowskich realiów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea42 wybory już blisko! IP: 95.155.120.* 12.12.09, 21:37 sprawdź i zapamiętaj komu to wszystko zawdzięczasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.ghnet.pl 12.12.09, 22:26 Chodniki dla chodzących! Ulice dla jeżdżących! Parkingi dla parkujacych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.nastrojowa.net 12.12.09, 23:21 Głupie dycyzje prezydenta, do tego głuipkowate decyzje wiceprezydenta i oto mamy wynik. Niech już Ci panowie znikną z tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbygniew Zlikwidowac magistrat = wiecej miejsca dla pieszyc IP: *.pergole.net 13.12.09, 00:21 Debilizm, nic nowego w Krakowku. Ktos wzial w lape od Hiszpanow za te zakazy, ale oczywiscie placic beda zwykli mieszkancy miasta (bo niby kto parkuje w centrum - turysci? lol). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamu Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: 83.238.173.* 13.12.09, 01:17 Brawo dla Pana Prezydenta, się społeczenstwo wygodne zrobiło, a my piesi musimy się między tymi brudnymi samochodami przeciskac!!!!!!!!!!! Jak ktoś uważa, że parking jest niepotrzebny i ma z tym problem, to poprostu centuś i wieśniak, dla którego ludzie jadący autobusem to zwierzeta!!!!!!!!! Koniec parkowanai w centrum, tak trzymac:):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd do kamu IP: 82.177.125.* 13.12.09, 09:55 ło jeny, alez trzeba tłumaczyć niektórym tekst w jezyku polskim pisany - nikt nie napisał, że parkingi są niepotrzebne. Ludzie protestują przeciwko paskarskim stawkom za parkowanie na nich, szczególnie pokrzywdzeni są ci, którzy muszą gdzieś zaparkować, bo przy parkingu mieszkają. (Kilkakrotnie pokrzywdzeni powiem, bo musieli znosci tę budowę przez kilka lat, a teraz będą znosić ogromne nateżenie ruchu pod domami. Faktycznie, to dobry sposób na ich przegoninie i uwolnienie za grosze budynków pod komercję. To element polityki zmierzającej do przegonienia nas - krakowian z Krakowa ...) Piszący na forum podejrzewają - ale to wymaga umiejętnosci łaczenia faktów, więc uważaj - że miasto chce w ten sposób napedzić abonamentowych klientów właścicielowi parkingu. Czy teraz rozumiesz, czy wyjasnić ci to jeszcze raz? a tak na marginesie: A ty ile płacisz za swoje miejsce do parkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 19:44 Ludzie w autobusach i tramwajach to są zwierzęta. Bo ludzie nie powinni się w tej zewsząd promowanej komunikacji miejskiej gnieść jak bydło w ciasnej stodole. Jak mamy przenosić ruch samochodowy do autobusów i tramwai, to może niech one będą na zwiększenie ruchu najpierw przygotowane, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.09, 10:51 Co za bzdura. Otwierać parkingi drogie żeby likwidować inne, tańsze. To po co było budować te parkingi, żeby było ładniej, estetyczniej i drożej? Szkoda pieniędzy miasta i naszych. Zdaje mi się że to co miasto próbuje zrobić to zachęcić innych inwestorów do budowy parkingów. Czy to aby na pewno dobry sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max PIS Magistrat demoluje Groble IP: *.2.20.195.pp.com.pl 13.12.09, 12:12 Gołym okiem widać,że chodzi o jakieś polskie ASCAN. To oczywiste,że w zaistniałej sytuacji należy ujawnić wszystkie szczegóły kontraktu i osoby winne działaniu na szkodę mieszkańców!Chcą zarobić na kryzysie? To się jeszcze nikomu nie udało. Lokatorów ruguje na obrzeża top spółka Groble tożsama z ASCAN. Mrok na Groblach i w centrum miasta. Z pomocą bezprawnych działań i zastraszania znikną krakowianie z Krakowa. Będzie pusto! Ciemni i rozsypią sie podtopione i opuszczone kamienice. To miał być cud i mnóstwo kasy, ale jak się okazało nici z interesu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd koniec miasta IP: 82.177.125.* 13.12.09, 16:25 Nie, nie, ciemno nie będzie, wręcz przeciwnie: będzie jasno, wesoło i kolorowo. Nasze mieszkania zostaną zamienione na hostele i apartamenty, zielone ogrody śródblokowe w parkingi, zabytki w atrapy, a na placach, w oparach spalin z niekończacych się korków trwać będzie nieustanny festiwal komercji. Czy ktoś po 10 latach od zakonczenia dyskusji na temat planów budowy tzw.Nowego Miasta, przyzna rację tym, których argumentem przeciw tej inwestycji była zagłada "małego handlu" w obrębie Starego Miasta? Małe, prywatne sklepiki padły - chcesz kupować? kupuj w galerii, chcesz parkować? parkuj na Groblach! Może pora już odtrąbić: Koniec Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: koniec miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 17:32 To chyba w innym Krakowie mieszkasz, nie miała miejsca żadna zagłada "małego handlu" w Starym Mieście, sklepy jak były tak są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: koniec miasta IP: 82.177.125.* 14.12.09, 08:01 Ano właśnie, mieszkamy albo w róznych miastach albo różnimy się umiejętnościami obserwacji. Owszem są sklepy, na pierwszym miejscu: sklepy "sprzedające" pieniądze, przyszły tuż za sklepami sprzedającymi telefony komórkowe, dalej są sklepy sprzedajace rozrywkę i łóżka na jedną noc, jest jeszcze dużo sklepów sieciowych serwujacych gazety, buty i usługi fryzjerskie, na końcu również sieć piekarń i taniutkich sklepików z byle czym do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Magistracki nakaz: parkujcie pod ziemią IP: 212.160.172.* 13.12.09, 18:01 Mieszkańcy, są potrzebni urzędnikom tylko raz na cztery lata, a potem tylko niepotrzebnie przeszkadzają. I tak jest tez w tym przypadku, urzędnicy zapomnieli o mieszkańcach, wprowadzają zakazy by napędzać kasę prywatnej firmie, a ta powinna radzić sobie sama, jest wolny rynek. Może w pierwszej kolejności kazdy urzędnik, który ma samochód i przyjeżdza nim do centrum miasta, wykupi na własny koszt miesięczny abonament na ten parking, po to żeby dać przykład mieszkańcom. Padł tu także postulat aby urzędy przenieść na peryferia, tam gdzie dostęp do nich będzie łatwiejszy niż w centrum, jestem jak najbardziej za - problem to mentalność urzedników, którzy uważają, że to mieszkańcy są dla nich a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu witamy w skansenie Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:46 "bo tak nam wyszło", a wcześniej wyszło na odwrót, ciekawe co panu Trzmielowi wyjdzie jutro i skąd; dzisas co za profesjonalni leśnicy pracują w tym magistracie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękny Kraków! Precz z samochodami ze Starego Miasta!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 11:17 Wczoraj nareszcie mogłam swobodnie i bez obawy przejechania przez jakąś święta krowę prowadzącą auto, przejść się ul Grodzką! Co za ulga! Jak wspaniale jest zobaczyć Kraków wolny od samochodów! jakie to piękne miasto! Jakie piękne ulice! Ile ciekawych detali architektonicznych na kamienicach, które mogłam wreszcie obejrzeć nie narażając sie na niechybne przejechanie przez samochód , jak było dotychczas! Apeluję do władz miasta:Wyrzucić samochody ze WSZYSTKICH!!! ulic w obrębie Plant!!! Zabronić parkowania autom na bocznych uliczkach np. na Poselskiej stało znowu tych "wielbłądów" tarasujących przejścia za dużo! Chciałabym wreszcie cieszyć się z urody tego pięknego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Proponuję trasy następnych pieszych spacerów: IP: 195.117.37.* 14.12.09, 19:09 Opolska, Bora-Komorowskiego Nowohucka, Wielicka, Kamieńskiego, Turowicza itd. Odpowiedz Link Zgłoś