Dodaj do ulubionych

Supracom Kraków pytanie

21.12.09, 10:46
Czy ktoś był na rozmowie lub pracował albo pracuje w firmie Supracom??? /Kraków ul. św. Filipa 23/ Jakieś informacje, szczegóły?
Obserwuj wątek
    • tomilisander Re: Supracom Kraków pytanie 29.03.10, 19:14
      Zaproszono mnie na rozmowę ale chyba nie wybiorę się po tym co znalazłem:

oto forum odnosnie firmy matki.

Supracom to mlodsze dziecko z Sosnowca.

szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&x=0&y=0&s.sm.query=supranet

Opinie z innego forum:

AUTOR: były pracownik | 2010-03-25 10:42:04
      Supracom
      Witam,
      Dla wiadomości Waszej supracom zostało wypromowane przez biuro w Sosnowcu
      Supranet (ds-logic).Jeśli chcecie zobaczyć o co w tym wszystkim chodzi polecam
      forum dotyczące Supranetu w Sosnowcu.

AUTOR: Veni, Vidi, Vici | 2009-12-08 23:22:28
      Supracom Kraków Św Filipa 23\1
      Supracom to kolejna firma na mapie naszego wspaniałego Państwa która posiada
      dokładnie takie same zasady działania jak tutaj Państwo przedstawiacie, z tego
      co zauwazyłem to nawet CV nie trzeba mieć bo na druku podanym przez panią
      sekretarkę(która później okazuje się po wymianie osobą przesłuchującą) można je
      napisać przed rozmową kwalifikacyjną ja tam byłam z nadzieją posady sekretarki
      ale się okazało że przy moich kwalifikacjach mogę być spokojnie przedstawicielem
      handlowym(domokrążca) i sprzedawać usługi cyfrowego POLSATU sorki ludzie ale jak
      ktoś domokrążcy szuka to powinien to raczej w ogłoszeniu podać a nie marnować
      mój czas. I niech mi nikt nie pisze że tu jest wszystko w porządku bo mam
      wrażenie jakby mnie ktoś w konia robił. Napisałam tego posta bo owa firma nawet
      strony internetowej niema więc jak ktoś będzie miał zamiar zostać dziewczynką do
      szukania naiwniaków to bardzo proszę ale nie Ja.
      Dziękuję za uwagę i życzę wszystkim powodzenia w szukaniu pracy:)
    • hondziak89 Re: Supracom Kraków pytanie 15.06.10, 13:29
      Nie wiem na ile temat aktualny ale może się komuś przydać. Nie polecam tej
      firmy. Są niekompetentni, nieuczciwi, nie pozwalają nawet umowy wysłać do
      prawnika (tłumaczą problemem z internetem). Zarobki 1600-2000 ale trzeba tyrać
      10h dziennie. Praca to zwykła akwizycja, chodzenie od mieszkania do mieszkania i
      wciskanie ludziom Cyfry+. Robią to nieuczciwie, twierdząc, że tydz temu był
      konsultant i oni TYLKO sprawdzają czy informacje dotarły. Oczywiście każdy
      odpowiada, że nie (bo nikogo nie było) i wtedy się zaczyna włazidupstwo.
      Przepraszam za określenie ale na tym to polega.
      Pozdrawiam i NIE POLECAM
    • jarecki53_3 Re: Supracom Kraków pytanie 15.09.10, 15:49
      Witam wszystkich odwiedzajacych :)
      A co odpowiedzi na posta to firmy szczerze nie polecam bo to tylko naciaganie ludzi na TV CYFRE+ Zarobki fajna sprawa bo jesli chodzi o nie to Pani Ania na rozmowie kwalifikacyjnej powie magiczna sume 2tys zl ale pewnie jak sie domyslicie to bujda bo wlasnie tak jest ale o tym pozniej Nio i co najwazniejsze proces rekrutacji pani od sekretariatu zapewne powie ze szukaja kogos na magazyn( ktorego i tak nie ma) "sortowanie i ukladanie towaru drobno przemyslowego" ale na rozmowie okazuje sie ze trzeba miec kurs na wozki widlowe :D nio i jak nie ma sie to Pani Ania mowi "nic nie szkodzi jest druga posada przectwiciel handlowy oczywiscie zarobki siegajace 2,5tys jak ma sie uprawnienia to oczywicie odsylaja Cie z kwitkiem lub probuja Cie zlapac na tego przectawiciela Nio i jak juz ktos sie zgodzi idze w teren czyli gdzies w miasto preferowane blokowiska nio i sobie biega od drzwi di drzwi i sciemnia w sposob "dzien dobry moje nazwisko...... przychodze do Pan(i) w sprawie jutrzejszej modernizacji sieci telewizyjnej oczywiscie wszystkie informacje zostaly przekazane przez konsultanta tydzien temu" nio jak wiadomo nikt nie chodzil wiec niec takiego nie ma i jak wpuci ta osoba do domku to zaczyna sie nawijac bo moze uda sie ze wezmie TV warta z montazem ok 100 (w rzeczywistosci) za jakies 400 do 600zl Wiec typowe naciaganie ludzi na kase
      Nio ale podsumujac zarobki 800zl i to z ciezkim bolem bo PANIE ANIA I AGNIESZKA nigdy kasy nie maja (zawsze jakies wydatki) czas pracy to jest dobre bo na rozmowie jest 8h ale w rzeczywistosci biega sie po mieszkaniach ok 10-11h
      Sam pracowalem poltora miesiaca za ktore wziolem magiczna sume 1200zl a pracowalem po 10-11h A co najlepsze z wyplata tej sumy do tej pory mam problemy
      Wiec jezeli ktos chce sie zabaic w nawijanie makaronu na uszy to polecam ale zarobkow i tak nie zobaczy
      POZDROWKA i udanych poszukiwan :)
      JAREK
      PS
      nie zapomnijmy o magicznym slowie JUICE!!! ;-)
      • sylwi-a845 Re: Supracom Kraków pytanie 30.11.10, 17:07
        jedna wielka ściema z zarobkami i ze wszystkim.nie warto iśc do tej firmy,wciskanie ludziom ciemnoty i kłamstwa na każdym kroku...na rozmowie kwalifikacyjnej pani anka(nazwiska nie pamiętam)oferowała wysokie zarobki 2 tys.,i osiem godzin pracy,oraz pełnopłatny okres próbny.okazało się jednak,że kasa owszem jest,ale aby zarobić tą "kwotę" trzeba podpisac co najmniej 20 umów miesięcznie,gdyż 100 zł to prowizja od jednej umowy.aplikowałam na stanowisko telefoniczny konsultant klienta,jednak na rozmowie kwalifikacyjnej dowiedziałam sie że takiego stanowiska nie ma...jakież było moje zdziwienie.anka natomiast odpowiedziała że jest praca ale na stanowisku przedstawiciel handlowy.jeszcze dodam ze teraz równiez prowadzony jest nabór do magazynu czy czegoś innego.nie dajcie się zwieśc-tam niema żadnego magazynu!!!wszystko to nabór na przedstawiciela handlowego.praca to nie 8 godz.tylko po 10 lub 11.przechodzisz 1 dniowy kurs,na drugi dzień uczysz sie w biurze "prezentacji",czyli jak wcisnąć ludziom ciemnote...na trzeci dzien jedziesz w teren.włuczysz się po blokowiskach krakowskich osiedli i mówisz tak:
        dzień dobry!witam serdecznie moje nazwisko...jestem odnośnie jutrzejszej modernizacji sieci telewizyjnej tutaj na osiedlu w systemie grupowym...czy informacja ta do pani/pana dotarła?(wyjaśnie nie ma żadnych informacji i nie chodzą rzadni konsultanci,którzy maja to wyjaśniać)to chwyt oszustów,by wcisnąć nieświadomym ludzią CYFRE +.potem jak już wejdą do domu pokazują książeczke z kanalami cyfry,namawiają i cisną ludziom ze jeśli dziś podpiszą umowe jutro będzie montarz grupowy za 399zł.ja odeszłam,nie wytrzymałam.nie potrafiłam oszukiwać ludzi.tysiące ludzi przewija się przez ich biuro,bo nikt nie wytrzymuje dłużej.sup,.com to dawna supra.net w sosnowcu,nawet nie mają strony internetowej.tysiace ludzi oszukali...chora firma.anka i aga to menagerki stojace na czele tej ściemy. podaje dokładny adres firmy kraków ul.ŚW.FILIPA 23/1 KRAKÓW SUPRA.COM
        UWAZJCIE NA TA PSEŁDO FIRMĘ ZARABIAJACĄ OSZUSTWEM NA INNYCH!
        JUŻ NIEDŁUGO BYC MOŻE ZAJMIE SIĘ NIĄ PROKURATURA.POZDRAWIAM
      • qwertus9 Re: Supracom Kraków pytanie 03.01.11, 11:51
        Widzę że kolega ma podobne doświaczenia jak ja. Potwierdzam każde zdanie, ludzie trzymajcie się z dala od tej firmy!!!!!. To nie jest uczciwy biznes, polega na wykorzystywaniu łatwowierności i oszukiwaniu ludzi. W dodatku tak zwane szefostwo nie dość że podstępem zdobywa personel to jeszcze potem próbuje wmawiać człowiekowi że jego rodzina, przyjaciele, związek są nie wazne bo liczy sie tylko "dzwonek", praca, kasa. Zamykają człowieka w tak hermetycznym świecie ze nie ma czasu ani siły na swoje dawne zycie, wiem co mowie bo moj zwiazek o mało sie przez to oszustwo nie rozpadł, praca 8h to wielka bzdura, zasuwa sie ile oni chcą!!. A jak sie człowiek chce wyrwać i rzuca im na twarz te ich teczkę, umówki, i ulotki to reszcie "mróweczek " wmawiają na porannym "treninngu motywacyjnym" że to szefostwo podjęło decyzję o zwolnieniu.Potem jest problem z odzyskaniem kasy ktorą sie do tej pory zarobiło ale tego to akurat proponuje nie żałować. Mówi się że pieniadze nie śmierdzą ale te akurat śmierdzą perfidnym kłamstwem, naciągactwem i ludzką krzywdą i każdy kto "JUICE-ował" wie o czym mówie, ja się podobno nie nadawałam"do wielkiej kariery" tak twierdził moj trener bo nie umiałam oszukiwac staruszek że zamiast jedzenia potrzebuja telewizji bo jak nie to nie będą miały żadnych kanałów "bo jest modernizacja sieci , wszystkie anteny analogowe przestana odbierać";/ Albo wchodzenie do ludzi "na gazownie" Gostek dzwonił domofonem i mówił "gazownia" a jak stawał pod drzwiami i ludzie otwierali przestawiał sie jako:
        (imię) Gazownia, komentarz jest chyba zbędny...
        Kinia
    • tomw91 Re: Supracom Kraków pytanie 01.02.11, 16:28
      NIE POLECAM. Jest to działalność oparta na przekrętach. Lepiej rozdawać ulotki na ulicy niż udzielać się w tej pseudo firmie. Ale po kolei:
      Znalazłem najpierw ogłoszenie w internecie, poszukiwany magazynier. Wykonałem telefon do firmy: nie wymagają żadnego doświadczenia, praca w systemie dwuzmianowym, zarobki 1500 brutto, jak na pracę tymczasową robota idealna. Na rozmowie okazuje się jednak, że werbuja na stanowisko magazyniera, hehe- ale oczywiście jest wymagane pozwolenie na wózek widłowy. Pada więc propozycja wpisania na liste rezerwową, bądź propozycja pracy jako dumnie brzmiący przedstawiciel handlowy. Zarobki 2000 na ręke, człowiek sobie myśli: "czemu nie spróbować". Otrzymuje się więc materiały szkoleniowe dotyczące sprzedawanego towaru(w moim przypadku była to Cyfra +)
      Pierwszy dzień w pracy: wejście do "meeting roomu" gdzie można zauważyć stojące piłkarzyki, slychać muzykę z programu VIVA, pełen luz. Test sprawdzający opanowanie wiedzy jest śmieszny, nikt nie pilnuje, jeśli nawet się nie uczyło, wyrafinowana osoba spokojnie może ściągać. Poza tym wiedza zdobyta z tych materiałów i tak się nie przydaje w późniejszej pracy, chyba że chce się komuś zaszpanować znajomością rynku TV :)
      Po teście wyjazd w teren i od razu ma się styczność z totalną ściemą. Formułki"dzień dobry nazywam się Jan Kowalski, przychodze do Pana/Pani w celu weryfikacji pracy konsultantów, którzy tydzień temu informowali o jutrzejszej modernizacji sieci telewizyjnej" po kilku prezentacjach ma się po prostu dosyć. Oczywiście żadni konsultanci nie chodzili, więc klient jest zaskoczony sytuacją, z czego się korzysta i wchodzi do mieszkania za klienta pozwoleniem. Póżniej wypytanie klienta o obecna telewizje, przedstawienie jej w jak najgorszym świetle, a następnie pokazanie jakim to cudownym tworem nie jest nasz produkt(czyli w tym przypadku Cyfra +). Oferta którą się proponuje jest nieuczciwa, przede wszystkim klient nie otrzyma lepszej TV (w Cyfrze też same powtórki, tyle że w cyfrowej jakości:)
      Umowa jaką przedstawia Supracom swoim pracownikom jest śmiechu warta : 935 zł brutto czyli 800 netto(gdzie się podziały wcześniejsze 2 tys? :D) Ale jak się nie ma pracy a szuka się jej naprędce, chce się mieć cokolwiek człowiek zagryza zęby i działa dalej, podpisałem więc tę umowę.Pomijam już nienormowany czas pracy (nieraz od godziny 9 do 20, raz zdarzył się powrót o 22!!). Do tego jeśli nie udaje się podpisać w ciągu dnia umowy, to ciągłe telefony krytykujące postępowanie pracownika jest totalnie deprymujące.
      Na szczęście skończyła mi się już współpraca z tym teamem buisnesowym. Biuro jest prowadzone na tyle nieprofesjonalnie, że zalega z wypłatami, jeśli się nie ma kopii umowy to jest się w głębokiej d... ponieważ kopii nie chcą wysłać mailem, tłumaczą rzekomym brakiem internetu...
      Reasumując "firma" Supracom jest niepoważną konstrukcją, z niepoważnymi managerkami. Nazwał bym je dosadniej, ale nie wypada używać pewnych słów na forum :) Powstała na pierwowzorze firmy DSMax, a takich odnóg jak Supracom jest kilka (np. Supranet w Sosnowcu). Jeśli więc otrzymacie propozycje pracy w tej lub podobnej firmie, mijajcie ją szerokim łukiem. Szkoda Waszego cennego czasu i nerwów.
      Juice! :)
      • ozy25 Re: Supracom Kraków pytanie 05.03.11, 17:39
        a czy moze ktos mi podac nr do tej firmy???

ten co mam nie odpowiada :/

moze byc na maila gazetowego
        z gory dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka