Gość: a i e IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 01.02.04, 21:22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Kołdras Re: Makłowicz, Robert IP: *.dronet.gliwice.pl 15.02.04, 12:29 Nie moge się zwrócić bezpośrednio do Pana Roberta ponieważ niema swojej strony internetowej,ale jeżeli moge skorzystać z tej możliwości kontaktu to chciałem zapytać gdzie można kupić gril,z którego korzystał podczas nagrania swojego programu,który został wyemitowany w dniu 15.02.04 Za informacje z góry dziękuje i pozdrawiam jako w miare stały widz. Andrzej Kołdras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawietz@wp.pl. Re: Makłowicz, Robert IP: 212.191.0.* 18.05.04, 13:44 Wszystko, co powiedziałam Panu w Norymberdze podtrzymuję, proszę mi darować to "tykanie" Pana, ale niech mnie tłumaczy atmosfera norymberskiej blaue Nacht no i to że Pan, drogi Panie tak młodo wygląda/młody jest a najpewniej jedno i drugie. Tak czy owak udanych gotowań. Nie tylko w TV widać, że Pan lubi ludzi. Pozdrawiam najserdeczniej krawietz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Spibida Re: Makłowicz, Robert IP: 82.146.225.* 18.03.05, 22:39 Zwracam się do Państwa, podobnie jak Pan Andrzej Kołdras, z prośbą o podanie kontaktu do firmy, w której można zakupić grill z programu ZIMOWE GRILOWANIE z cyklu PODRÓŻE KULINARNE ROBERTA MAKŁOWICZA. Z góry dziękuję - Piotr Spibida - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Piątkowski Re: Makłowicz, Robert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 14:43 Witam serdeczne! Tez chcialbym sie dowiedziec cos blizej na temat "grila" prezentowanego w programie 15.02.2004r. Czy jest to wyrob do kupienia w sklepie, czy tez jest to tzw. "samorobka". Wydaje mi sie, ze jest on zrobiony na bazie piecyka tzw. "kozy". Z wyrazami szacunku WP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 02:16 Podobny widziałem w Castoramie. Zwykła blacha, a przydała by się nierdzewka, jak w programie. Trudno chować go do domu, garażu, bo to duże. Na zawnątrz xzybko go diabli wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_krakow Bardzo nam przykro 16.02.04, 19:05 Niestety nie można w ten sposób nawiązać kontaktu z panem Makłowiczem. Od dłuższego czasu nie pracuje on już w krakowskim oddziale "Gazety Wyborczej" za redakcję das_bot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Makłowicz, Robert IP: *.eu.org / 80.55.183.* 19.02.04, 18:47 Robert Makłowicz to super gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziemniak Re: Makłowicz, Robert IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 04:00 Makłowicz to wyjątkowy idiota. Nie ciepię (brrr....!) tych Jego wtrąceń o krakowie (żenada). Ostatnio oglądałem program z rynku krakowskiego, w którym wyjaśniał, że słowo przybyło z "kongresówki" i że krakusy takiego określenia nie lubią!!! Co za refleks... mamy XXI wiek, a ten wciąż........ Dno! Z tym czakramem to chyba jakaś bajka, bo wszyscy krakusy jakich spotkałem prezentowali podobnie denny poziom. Kartpfel Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Makłowicz, Robert 29.03.04, 15:43 po tej wypowiedzi, to nie ziemniak, a - co najwyżej - sadzeniak... Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Witaj drogi Ziemniaku... 13.05.04, 19:13 ...serdecznie Ci dziękujęmy za te ciepłe i z serca płynące słowa o naszym mieście. Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale wraz z swoimi poglądami znajdujesz się (odnośnie do Krakowa) w mniejszościowej grupie Polaków. Serdecznie pozdrawiamy Gdynię, śliczne i znakomicie zarządzane miasto, które na domiar wszystkiego ma zankomity Teatr Muzyczny, którego Kraków się nie dorobił. Podobnie jak ulicy Świętojańskiej. Mamy tylko ul. Św. Jana. Odnośnie zaś do przywoływania Kongresówki, to p. Makłowicz jest HISTORYKIEM, jeśli oczywiście w Gdyni to słowo oznacza to samo, co w Krakowie. Trzeba by sprawdzić na GDYŃSKIM uniwersytecie. Ponadto w życiu publicznym Krakowa przyjęte jest sięganie do korzeni i porównania z czasów zaborów, czego obywatele Gdyni nie są zapewne zdolni pojąć, albowiem Gdynia była w tamtych czasach wioską rybacką. A później przestała, na chwałę Polski. Całusy HT Gość portalu: Ziemniak napisał(a): > Makłowicz to wyjątkowy idiota. Nie ciepię (brrr....!) tych Jego wtrąceń o > krakowie (żenada). Ostatnio oglądałem program z rynku krakowskiego, w którym > wyjaśniał, że słowo przybyło z "kongresówki" i że krakusy takiego określenia > nie lubią!!! Co za refleks... mamy XXI wiek, a ten wciąż........ Dno! Z tym > czakramem to chyba jakaś bajka, bo wszyscy krakusy jakich spotkałem > prezentowali podobnie denny poziom. > Kartpfel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafas6@wp.pl Re: Makłowicz, Robert IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 17:23 witam pnie Robercie jestem fanem pana i pana kuchni. Bardzo prosze o pomoc. W czerwcu mam egzamin broniący tytułu technika. Wylosowałem drobne ciasteczka i przekąskę z warzyw na stół angielski. Proszę o podopowiedz, o coś dobrego średniej trudności techniki wykonania. Z góry dziękuje. Bardzo proszę o odpisanie mi na moją pocztę. :) rafas6@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek bednarek Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:16 Dzień dobry Państwu Chciałbym skontaktować się z Robertem Makłowiczem lub do Pani Ewy Wachowicz. Czy ktoś ma adres e-meilowy do Pana Roberta lub Pani Ewy? Sprawa bardzo ważna! Informacja prosze przesłać na e-mail: bednarco@wp.pl Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:18 gdzie można kupić oryginalnego woka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 02:31 Karmelicka. Pierwsza brama po lewej stronie o Garbarskiej w kierunku Rynku jest (?) sklepik z różnościami chińskimi. Tam były oryginalne woki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 16:00 Szanowny Panie Podziwiam Pańska umiejetnosc gotowania i poznawania sposobów przepisów i innych bardziej lub mniej skomplikowanych niuansów kuchni ,ale mam jedno pytanie czy lubi pan zwykłe placki ziemniaczane nasze polskie nie bliny rosyjskie? I jeszcze jedno potrzebuje do łososia dobra marynate ,wychodze z załorzenia ze taka rybke jak Łosos zmarnowac każdy potrafi ale nie kazdy potrafi podac w odpowiedniej marynacie , i co pan powie o rybie Karmazyn? dziekuje z poważaniem Ryszard Stefanowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:34 kiedy ponownie będzie Pan gościł w Trójmieście . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Makłowicz, Robert IP: *.ghnet.pl / 62.111.140.* 15.09.04, 12:12 Najlepiej by bylo, gdyby zniknal z telewizji i na czatach swoj program prowadzil. Bo ta jego wada wymowy i ten jego obrzydliwy wyglad jest nie do zniesienia. Z drugiej zas strony jest to wielkim plusem, bo jesc sie odechciewa, jak sie na niego patrzy, moze to byc dobry program na odchudzanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:13 No nie, już różne bzdurne posty przeczytałem na tej stronie ale ten przerasta je wszystkie razem wzięte. Olka prezentuje jaskrawą cechę Polaków - wredotę. De facto ja także ją prezentuję, wytykając Olkę placem - wiem o tym i cóż, nic to, dworuję sobie z tego! Nazwę rzecz po imieniu: piana tocząca się z ust Olki jest po prostu świadectwem jej życiowych frustracji i niepowodzeń. Naprawdę żajułę, że nie mam sposobności zobaczyć na ekranie owej Olki w akcji - być może wtedy dopiero zrozumiałbym w pełni jej traumę. Artur z Geanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Makłowicz, Robert IP: 217.173.192.* 21.09.04, 12:51 Witam. Interesuje mnie problematyka polskich Ormian. podobno posiada Pan te orientalne kożenie. Chciałbym wiedzieć czy prowadził pan program o kuchni ormiańskiej. Pisząc pracę magisterską o Ormianach z Kut nad Czeremoszem natrafiłem na oryginalne przepisy kulinarne tej niezwykłej społeczności. Czy coś jest o tym Panu wiadome. Czy mówi panu coś termin "chorut","gandżabur", "kozina". Proszę o odpowiedź. Dziękję. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen czy wyście wszyscy powariowali ??? 21.09.04, 14:03 makłowicz NIE MA NIC WSPÓLNEGO z tym wątkiem, a wy do niego piszecie jak na prywatny mail... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:17 panie Robercie pan to jest naprawde gośc z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Makłowicz, Robert IP: *.lodz-dabrowa.sdi.tpnet.pl 10.11.04, 17:36 Robert Makłowicz to największy brudas jakiego widziałem nie tkną bym tego co on ugotował. Jego powinno ścigać prawo nie wiem może jakieś BHP czy państwowy istytut higieny Jak coś kroi to mam wrażenie ze zaras poopcina sobie palce A najbardziej to zapamiętałem jak najpierw chlAŁ Z BUTELKI a potem reszte butelki wlał do potrawy.albo bierze wielką łyche próbuje nią potrawe a potem kładzie łych do garnka. Najlepszy był szpinak prosto z targu którego pan Makłowicz nawet nie umył mimo że miał on w sobie dużo piachu. Zęby by se można połamać i taki ktoś ma mnie uczyć gotowania ????????????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: Makłowicz, Robert IP: 80.244.159.* 18.11.04, 13:42 o gotowaniu tyle wiesz co kelner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigułka Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:35 najpyszniejsze są dania na bazie alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigułka Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:48 tak sobie siedzę i czytam te wszystkie wypowiedzi i jestem zszokowana opinią tego kogoś kto chce nasłać BHP , bo chyba ten KTOŚ nie ma zielonego pojęcia o gotowaniu . mam jedno pytanie czy ten KTOŚ jadł kiedyś cokolwiek w jakimś lokalu , jeśli tak to niech się zastanowi co jadł czy napewno bylo to danie które zmówil i czy widział z czego bylo przygotowane a przedewszystkim w jaki sposob !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Makłowicz, Robert IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 09.12.04, 14:10 potrzebuję przepis na dzika na sobotę bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Makłowicz, Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:23 w piątek po pracy kupuje Pan bilet na PKS do Gdańska, wsiada w 171 i dojeżdża do Auchan. Tam udaje się Pan do działu "dziczyzna duże porcje", wybiera Pan stosownej urody kawałek, płaci w kasie, wsiada w 171 (ważne: jadącego w drugą stronę), potem w powortny PKS i późnym wieczorem jest Pan w domu. Po powrocie z polowania naciera Pan swój kawałek solidnie oliwą zmieszaną w czosnkiem i rozmarynem, szpikuje kawałeczkami słoniny i zostawia do rana. Rankiem wstawia Pan rzecz do pieca, po upieczeniu kraje Pan w plastry i oto i dzik na sobotę :) PS: Jeśli woli Pan dojechać do Geanta, może Pan skorzystać z bezpłatnego autobusu odjeżdżającego z Wrzeszcza. No a jeśli nie mieszka Pan w okolicach 3miasta to niestety nie możemy Panu pomóc :) No chyba że zaakceptuje Pan dzika na poniedziałek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Makłowicz, Robert IP: *.tomaszow.mm.pl 20.12.04, 13:28 Makłowicz to rewelacyjny człowiek a jego przepisy sa wyśmienite. Programy telewizyjne rewelacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pionderro!!! Re: Makłowicz, Robert IP: 212.160.127.* 16.01.05, 00:10 Jako specjalista " KUCHARZ" jest Pan niesamowity. Pańskie niedzielne programy " zabierają mi żonę" i mam chwilkę czasu dla siebie! Dziękuję. A poważnie, wyczytałem kiedyś w prasie winiarskiej, że chciałby Pan skosztować wina Regent- made in R. Myśliwiec. Czy spełniło się To marzenie? I jeszcze jedno pytanie- co Pan sądzi o pomyśle win polskiej produkcji które niebawem napewno zobaczymy się w sklepach? Wszak mamy już ustawę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcell Re: Makłowicz, Robert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 14:19 Witam. W zwiazku z ukazaniem sie 16.01 br. programu w telewizji z Panem w roli glownej, bardzo prosze o przypomnienie przepisu, a raczaj skladnikow do kotletow po Hiszpańsku. Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
midia2 Re: Makłowicz, Robert 17.01.05, 15:10 hmm,poszukuje pana Maklowicza...chciala bym PANA na dni smakosza zaprosic.... kontaakt email; pacientka2go2.pl midia Odpowiedz Link Zgłoś