Dodaj do ulubionych

Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 08:25
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adoni Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.net.autocom.pl 11.01.10, 08:56
      A czy ten policjant który nie przyjął zgłoszenia o przestępstwie jeszcz e
      pracuje? Czy postawiono mu już zarzuty niedopełnienia obowiązków przez co
      naraził innych potencjalnych klientów oszusta na wysokie straty finansowe?
      • Gość: byku80 Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: 109.243.126.* 11.01.10, 10:12
        to musieliby wywalić połowę personelu komisariatów. Przecież taka spychówka jest ich niepisaną wewnętrzną procedurą.
      • orangewhatever Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej 11.01.10, 10:21
        radzę przeczytać ze zrozumieniem, zanim zaczniecie jeździć po policji.
        nie przyjęli zgłoszenia, bo nie popełniono przestępstwa. kogo mają ścigać i za
        co? za ofertę w sieci? student nie miał żadnego dowodu na popełnienie
        przestępstwa, a tak poza tym, to w tym momencie jeszcze do żadnego przestępstwa
        nie doszło.
        a student, jeśli chciał ostrzec innych, mógł wrzucić do gumtree ogłoszenie, że
        ten wynajem jest podejrzany.

może pobawimy się w minority report?
        • orangewhatever Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej 11.01.10, 10:23
          poza tym "wpadł na trop podejrzanych ofert krążących w popularnym portalu
          internetowym". o ile dobrze przeczytałam, to oferta była jedna, i nie "krążyła",
          tylko sobie wisiała przez jakiś czas, a potem została zdjęta. niekoniecznie
          dlatego, że "ktoś się przestraszył", może po prostu skończył się darmowy okres
          publikacji?
          • garnek_z_neolitu Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej 11.01.10, 12:31
            Taaak. Jesli dam ogloszenie w Warszawskiej GW ze mam do sprzedania nieuzytek w
            centrum Krakowa, pomiedzy ul. Focha, 3-go Maja i Piastowskiej, zamieszcze
            zdjecie, a zainteresowanym przesle sfalszowana kopie aktu wlasnosci, poprosze o
            wplate 1000 euro zaliczki, to nie popelniam przestepstwa?

Przestepstwo nastapi dopiero kiedy otrzymam 1000 euro a nabywca nie otrzyma
            tytulu wlasnosci Blon?

• Gość: ktos Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.ghnet.pl 11.01.10, 11:13
          Jeśli ty jesteś policjantem to gratuluje wiedzy .
        • Gość: Adonis Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.net.autocom.pl 11.01.10, 12:35
          a słyszałeś o czymś takim jak usiłowanie popełnienia przestępstwa? To też jest
          przestępstwo zagrożone taką samą karą jak jego dokonanie. Wystarczy samo
          uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa (usiłowania) by postępowanie
          wszcząć, a takie uzasadnione podejrzenie występowało. Pomijam również fakt że że
          choć w tym wypadku klient nie wpłacił kasy, to myślisz że ten oszust tylko jemu
          napisał że wybrał jego ofertę? A jeśli w tym samym czasie takie pismo z numerem
          konta wysłał do kilkudziesięciu klientów mówiąc że tylko ich ofertę wybrał i
          część z nich dała się nabrać? Mogło więc dojść i do samego oszustwa ale poprzez
          niedopełnienie obowiązków przez tego policjanta ta sprawa by nie została
          wyjaśniona.
          A co do przedmówcy który wspomina o spychologii na komisariatach, ok jest to
          nagminne, ale nie za każdym razem wiąże się to z narażaniem życia i mienia
          innych osób a w tym wypadku tak było. Zarzut prokuratorski niedopełnienia
          obowiązku przez co działał na szkodę interesu prywatnego będzie mu przedstawiony.
        • Gość: gość Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.chello.pl 11.01.10, 12:46
          Policjant ma obowiązek przyjąć każde zgłoszenie. Co najwyżej Policja
          może potem wydać postanowienie o umorzeniu postępowania z powodu
          niestwierdzenia popełnienia przestępstwa, a na to postanowienie
          przysługuje zażalenie. I tego należy żądać.
        • Gość: MichalM Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.rwd.prospect.pl 11.01.10, 12:58
          Czyli wszyscy terrorysci zlapani na wnoszeniu do samolotu srodkow wybuchowych sa
          niewinni bo przeciez nikomu krywdy nie zrobili, a ochrona powinna zawiadomic
          organy scigania dopiero gdy samolot wyleci w powietrze.
    • Gość: jar a jakie konsekwencje dla orła z komendy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 08:56
      przecież nie nadaje się do tej pracy
    • jerjar Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... 11.01.10, 09:19
      Dla policji złodziej, to gość, który czyha za rogiem, żeby ukraść 20 zł. Bandyci łupiący ludzi w internecie na setki złotych to dla nich si-fi, czy cóś.
    • Gość: k5r Policja nie może się przemęczać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:27
      Natrętny student. Sam sobie znalazł temat, sam rozpracował oszusta i śmiał
      jeszcze Policji głowę zawracać? - niestety, tak pracuje Policja w Krakowie i
      pewnie wszędzie indziej. Dlatego jestem tego zdania, że kadry policji powinny
      zostać wytrzewione do cna, a zatrudnić nowych, nie zepsutych policjantów. I nie
      łączyć ich w pary z "doświadczonymi", bo "starzy wyjadacze" skutecznie
      zdemotywują tych co będą się czuli dobrze w roli policjanta. I żadnych
      dodatkowych funduszy dla nierobów - taniej zatrudnić agencje ochrony niż łożyć
      na leni!
      • dystansownik Re: Policja nie może się przemęczać. 11.01.10, 09:44
        Z tego co mi raz jeden policjant opowiadał, to nieciekawie dzieje się w naszej
        policji. Ponoć kto mógł to już dawno zwiał, bo płacą im (mam na myśli właśnie
        takich szeregowych policjantów) grosze, ludzi brakuje, prowadzą po kilkanaście
        do kilkudziesięciu spraw miesięcznie na głowę, a oczekuje się od nich tylko efektów.
        Oczywiście nie popieram olewania zgłoszeń, ale ryba psuje się od głowy jak to
        mawiają. Gdyby lepiej zarządzano policją, gdyby miała więcej ludzi i funduszy
        może byłoby dobrze. W obecnej sytuacji sprawy o niskim priorytecie, gdy trzeba
        by się wysilić żeby kogoś złapać są po prostu olewane. Pół biedy jeśli robi się
        to po cichu, ale jak się to nagłośni to zaraz ktoś szuka afery nie zdając sobie
        sprawy z jaką rzeczywistością ma do czynienia.
        • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Policja nie może się przemęczać. 11.01.10, 10:34
          dystansownik napisał: Gdyby lepiej zarządzano policją, gdyby miała więcej ludzi
          i funduszy
          > może byłoby dobrze.

Gdyby w policji pracowało się do 60 roku życia, nie 15-20 lat pracy i
          "zasłużona" emeryturka
    • Gość: emcior Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.w90-35.abo.wanadoo.fr 11.01.10, 09:38
      tego typu ofert jest w internecie cale mnostwo, zwlaszcza na chyba
      najbardziej popularnym miedzynarodowym portalu craiglist. mieszkalam w
      kilku krajach i szukajac mieszkania zawsze natrafialam na takie
      ogloszenia - piekne zdjecia, niska cena, idealna oferta. wlasciciel
      jest za granica, nie moze sie spotkac i chce wyslac klucze po wplaceniu
      przeze mnie zaliczki. dobrze, ze ktos potraktowal to powaznie.
    • Gość: luki Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: 78.133.245.* 11.01.10, 09:40
      Dobry policjant zrobi wszystko, aby cie przekonać i udowodnić ci, że twoja
      sprawa nie ma znamiom przestępstawa. Po co przyjmować zgłoszenie - przecież
      później trzeba działać... i jak to zrobić mając dwie lewe rączki.
      • Gość: ktoś Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.ghnet.pl 11.01.10, 10:24
        Dlatego to tak wszyscy kochacie policję , nic nie robienie to podstawa tej pracy
        .Jak żule piją i zaczepiają ludzi to olać to jest SM ,jak w nocy impreza o 2 i
        spać się nie da to przyjeżdżają o 4 ,tylko pouczenia za wszystko bo policja ma
        być cacy , od czarnej roboty w mieście mają SM . Takie działanie policji jest
        właśnie efektem tego wszystkiego ,jak się nic nie robi to to wychodzi brak
        doświadczenia i wiedzy .Jedyną rzeczą która im wychodzi najlepiej, jest
        obliczanie ile lat pozostał im jeszcze do emerytury.
    • Gość: mi_ma Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.10, 10:18
      Pan policjant wspial sie na wyzyny argumentacji - nie wie jak wyglada paszport
      bo Policja ich nie wydaje. Nie wie rowniez zapewne jak wyglada złodziej bo nie
      kradnie (chyba że po służbie, ale to sie nie liczy).
    • Gość: góral Student, wydawać by się mogło że inteligentny, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:25
      a nie wie żeby policji dupy nie zawracać ;-)))
    • Gość: joah Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.sun.com 11.01.10, 10:26
      Widze ze do Poski tez to dotarlo. Ja 2 lata temu tak prawie 'wynajalem'
      mieszkanie w Kopenhadze...
    • mam.problem IP 11.01.10, 10:29
      a wystarczylo sprawdzic adres zrodlowy IP ;)
      • Gość: gość Re: IP IP: *.chello.pl 11.01.10, 12:52
        i zamknąć właściciela kawiarenki internetowej.
    • Gość: Ja Gustaf Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 10:56
      A jakie konsekwencje wyciagnieta wobec tego policjanta? Nieprzyjecie takiego
      zgloszenia powinno byc ukarane, poniewaz fukcjonariusz nie radzi sobie na
      stanowisku (nie wiem jak jest z przepisami)
    • maciek_sc Takie rzeczy na Wykop.pl 11.01.10, 14:31
      Wykopowicze przeprowadzili już kilka udanych śledztw. O jednym z nich,
      fałszywym sklepie internetowym, pisała przed świetami Gazeta.
    • Gość: kraqs Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 14:34
      Debile i jeszcze raz debile! Kiedy policja zrobi porządek u siebie?!? Mieli
      oszusta na tacy - ale im się nie chciało! Teraz ten "mądrala" powinien co
      najmniej dostać po premii, ale to pewnie Antka kobity szwagra kuzyn z trzeciej
      linii, to kto by śmiał...
      A może trzeba było od razu zgłosić do prokuratury?
    • Gość: zonk Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.01.10, 14:50
      Prosze uwazac i wystrzegac sie ogloszen na Gumtree
      Dokladnie ten sam proceder trwa w Wielkej Brytanii na angielskim
      odpowiedniuku tej strony,
      Dokladnie ten sam scenariusz.
      Pojawiaja sie tez atrakcyjne ogloszenia odnosnie sprzedazy samochodu.
      Na BBC byl news na ten temat kilka miesiecy temu.
      To jest jakas zorganizowana grupa przestepcza.
    • Gość: wethaed Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 17:31
      A po co zgłaszać przestępstwa policji, przecież ponad 50% policjantów
      współpracuje ściśle ze złodziejami. No chyba, że ja mam jakiś wyjątkowy
      niefart. Ale po kolei:
      1.Nowy samochód dostawczy został ukradziony w kradzieży aktywny udział brali:
      złodzieje, oficer dyżurny z mojego komisariatu (obecnie na "zasłużonej"
      emeryturze), firma leasingowa i sprzedawca samochodu),
      2. Teściowa po pobraniu z banku tzw rekompensaty w bramie domu została
      napadnięta i obrabowana - jedyna osoba jaka po tym fakcie wyszła z bramy to
      policjant - wsiadł do radiowozu i odjechał.
      3. Złodzieje "obrobili" mój samochód na parkingu. Dzięki szybkiej akcji
      sąsiadów, policji i mojej zostali zatrzymani. Samochód którym przyjechali na
      "robotę" był własnością policjantki a ona sama stała na czatach. I pewnie
      sprawa by przyschła, gdyby nie to, że dzikim fartem udałem się w pościg i
      trafiliśmy na moment w którym już prawie pani policjant dogadała się z
      tajniakami ale wobec naszej obecności i ewidentnych dowodów nic już nie mogli
      zrobić.
      4. Złodzieje na moich oczach zdjęli z mojego samochodu tablice rejestracyjne -
      bez wchodzenia w szczegóły - po zidentyfikowaniu jednego ze sprawców przeze
      mnie, już po 7 dniach miałem w skrzynce pismo o umorzeniu śledztwa z powodu
      !!! "niemożliwości określenia sprawcy".
      Wystarczy ... ?
      Ale co się dziwić jesteśmy krajem, gdzie prawie każdy kradnie, dopiero jeśli
      staje się ofiarą wpada w święte oburzenie.
      Typowa scenka: ".. Mamo, kup mi jeszcze ten długopis..."
      "Nie, po co mama przyniesie z pracy"
      A gdy dziecko narozrabia to wszyscy się dziwią - przecież było wychowane w
      takiej uczciwej rodzinie.

• Gość: Romanescu Re: Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej IP: *.multimo.pl 11.01.10, 19:21
        Bo policja ma ważniejsze misje do wykonania niż przyjmowanie
        zgłoszeń i łapanie oszustów. Do priorytetów należy np. eskortowanie
        czarnego omen nomen BMW arcy Dziwisza do samiuśkiej Częstochowy.
        Zrozumiano?
    • Gość: Kaśka Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.cityconnect.pl 11.01.10, 18:31
      REJA.
      Nie Reya.
      To w podstawowej szkole o tym panu było, co za tępy naród jak Boga kocham...
    • Gość: Moi REJA!!! NIE REYA... IP: *.cityconnect.pl 11.01.10, 18:34
      Skąd Wy w tej gazecie bierzecie ludzi, pewnie krewni i znajomi królika, rozpacz...
      Mikołaj Rej to był. Z Nagłowic zresztą. Choć on ponoć też był głupiutki...
    • Gość: Krakus Kompromitacja policji, którą utrzymujemy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 11:42
      ...z naszych podatków
    • Gość: nebulo Policja nie przyjęła zgłoszenia o podejrzanej o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 08:26
      co wiecej tego typu przypadkow ,kto szkoli tych policjantow?.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka