Dodaj do ulubionych

Ogrody Chałupnika

IP: 62.233.212.* 30.01.10, 19:29
Czy ktoś kupił już mieszkanie w Ogrodach Chałupnika? Właśnie się zastanawiam
nad tą lokalizacją, szukam jakiś opinii na forum, ale nic, dlatego może dobrze
rozpocząć wątek?
Dajcie znać jakie macie opinie i doświadczenia na temat możliwości negocjacji
ceny z Semaco.
dzieki i pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ramtel.pl 30.01.10, 19:40
      tez się zastanawiałam nad tą lokalizacją, ale przeraża mnie ciasnota, która
      zaczyna dominować w tym rejonie: bursztynowy dom, osiedle śliczna i ogrody
      chałupnika... to dużo. I jeszcze jedno, między osiedlem śliczna, a ogrodami
      chałupnika jest pasek zieleni, i na tym pasku zieleni też jeszcze mają powstać
      bloki, taki dalszy ciąg osiedla śliczna.
      • Gość: qwert Re: Ogrody Chałupnika IP: 62.233.212.* 02.02.10, 12:40
        zgadza sie, Sliczna zblizy sie niestety do Ogrodow Chałupnika, ale z pozostalych
        3 stron nic nie powinno sie wiecej wybudowac, bo to tereny ogrodkow dzialkowych
        albo Herbapolu

Czy ktos probowal negocjowac cene z firma Semaco?
        • Gość: mk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ramtel.pl 02.02.10, 18:57
          dla mnie ogródki działkowe to zawsze jest bardzo niepewny teren.
          • Gość: abc Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ghnet.pl 20.04.10, 10:18
            Ja mam zakupione mieszkanie w Ogrodach Chałupnika. Jeżeli chodzi o negocjację ceny to udało się tylko obniżyć cenę za m2 o 100 zł.
            • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ramtel.pl 20.04.10, 21:38
              też kupiłam tam mieszkanie, ciekawa jestem czy istnieje jakieś forum na którym
              można byłoby wymieniać się informacjami na temat tej inwestycji. Pozdrawiam
              przyszłych sąsiadów :)
            • Gość: dk Re: Ogrody Chałupnika IP: 62.233.212.* 21.04.10, 18:21
              działki kiedyś zabiorą,i napewno beda budować bloki
            • Gość: qwe Re: Ogrody Chałupnika IP: *.45-88-b.business.telecomitalia.it 07.05.10, 14:02
              a czy cos wiadomo na temat dzialki pomiedzy ogrodami chalupnika a
              herbapolem. Tam jest taka mala dzialeczka, bez dostepu do drogi
              dojazdowej, ktorej wlascicielem jest miasto a nie semaco
    • Gość: plk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 10:16
      widziałam wczoraj postęp prac na budowie, nawet dość dynamicznie idą z pracami.
      Trochę zaniedbana jest okolica, ul. chałupnika do remontu. Idealna cisza, jak za
      miastem
      • Gość: mmm Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ists.pl 05.09.10, 11:50
        proponuje wybrac sie tam noca i posluchac przejezdzajacych pociagaow;)
        • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika IP: 194.150.97.* 05.09.10, 12:37
          a ile tych pociągów przejedzie w ciągu nocy? wole to niż mieszkanie przy
          ruchliwej ulicy i wycie silników 24 godz na dobę. Hałas sporadyczny jest dużo
          mniej uciążliwy niz ciągły generowany przez ruch samochody, tramwaje
    • Gość: plk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 16:46
      Czy może powstało jakieś forum przyszłych mieszkańców Ogrodów Chałupnika? Może
      warto byłoby powymieniać się od czasu do czasu informacjami, wg dewelopera
      zawsze wszystko jest ok, przebiega bez problemów, będzie na czas. Może ktoś
      zwrócił uwagę na budowie na jakieś niedociągnięcia, niedoróbki, można byloby
      wcześniej interweniować.
      Pozdrawiam
      • Gość: olo Re: Ogrody Chałupnika IP: *.chello.pl 14.07.10, 22:08
        witaj,
        nie wiem czy jest jakieś forum na temat tej inwestycji ale ja kupuję
        tam mieszkanie i miałem ostatnio przejśia z tynkami. W moim
        mieszkaniu zostały połozone bardzo źle. Kierownik i inżynier budowy
        stali jak słupy bez słowa podczas gdy mój znajomy im wytykał wady.
        Było tego bardzo bardzo dużo. Praktycznie każde pomieszczenie jest
        spaprane.
        Od tego momentu bedę wizytował moje mieszkanie tylko z fachowcami
        zaopatrzony w łaty sznurki etc. Dostali czas 3 tygodnie na poprawki
        zobaczymy co dalej.
        • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ramtel.pl 15.07.10, 06:39
          witaj
          a czy moglbys napisac na czym polegało to spapranie tynków? Nie mam nikogo
          znajomego kto znalby sie na tym az tak dobrze, czy można poprostu "wynając"
          kogos kto sie na tym zna i razem z nim pooglądac mieszkanie. Troche mnie
          zmartwiłes tym co napisałes. Ciekawe jakich jeszcze usterek mozemy sie spodziewac :(
          • Gość: pas Re: Ogrody Chałupnika IP: *.tktelekom.pl 15.07.10, 08:22
            napisz do mnie na priva to podam szczegóły - karwin2@wp.pl
          • Gość: olo Re: Ogrody Chałupnika IP: *.chello.pl 15.07.10, 22:28
            Od początku.
            Obsługa Semaco na dobrym poziomie. Pani Urszula oraz pan Michał
            kompetetni ,rzeczowi,uprzejmi.
            Niestety to nie Semaco buduje a wykonawcy(podwykonawcy)
            Kierownik budowy sprawia wrażenie naburmuszonego. Jest nieuprzejmy.
            Najlepiej żeby nie łazić i nie zawracać mu głowy.
            Jeżeli chodzi o tą inwestycję to tylko kilka procent przyszłych
            mieszkańców sprawdza na bieżąco jakość wykonania poszczególnych prac.
            To bardzo mało.
            Poszukajcie sobie jakichś rzeczowych zorientowanych ludzi i
            zobaczcie jak wyglądają wasze mieszkania. Co do tynków w moim
            mieszkaniu to każda ściana była wykonana sobie a muzom. Różnica w
            pionie względem sufitu lub poziomie wględem innych ścian sięgała
            kilku dobrych centymetrów. O zachowaniu kątów szkoda mówić.Najgorzej
            chyba prezentowały się szpalety.
            Kolejny temat to osadzenie gniazdek elektrycznych. Krzywo i nie w
            linii jeśli jest ich kilka obok siebie.
            Głównym wykonawcą jest firma Leś która najmuje podwykonawców. Tyle
            że ci podwykonawcy nie mają moim zdaniem właściwej kontroli .
            Tak więc idziemy fajnie terminowo ale kosztem jakości. Ja się z tym
            nie zgadzam.
            Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
            • Gość: zelek Re: Ogrody Chałupnika IP: *.wpie.agh.edu.pl 16.07.10, 08:44
              a co to za budynek obok ogrodow chalupnika stawiają?
              strasznie blisko naszego budynku
              • Gość: jds Re: Ogrody Chałupnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 12:26
                to kolejna czesc osiedla śliczna.
                • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ramtel.pl 20.07.10, 18:00
                  Byłam dzisiaj na chałupnika, nie wchodziałam do srodka, oglądałam tylko z
                  zewnątrz (na oględziny wewnętrzne muszę się wybrac z kimś kto się na tym zna).
                  Ciekawi mnie, czy bedzie wykonany remont w sumie całej ul. Chałupnika bo w
                  chwili obecnej to obraz nędzy i rozpaczy. Dziura na dziurze, chodniki jeżeli są
                  to pozarastane trawą. Może dobrze byłoby stworzyc jakieś forum mieszkańców tej
                  inwestycji, ja niestety się na tym nie znam :(
                  • Gość: olo Re: Ogrody Chałupnika IP: *.chello.pl 22.07.10, 12:41
                    z tego co się orientuję to cześć ulicy zostanie wyremontowana przez
                    Semaco. Ale nie liczyłbym na wiele.
            • Gość: olo Re: Ogrody Chałupnika IP: *.chello.pl 04.08.10, 10:53
              Aby być całkiem fair względem Semaco chciałbym poinformować iż po
              raz kolejny wizytowałem moje mieszkanie w dniu dzisiejszym i muszę
              przyznać że część z tych usterek które były zgłoszone zostało
              usunięte. Jest jeszcze około 10 puktów zgłoszonych do poprawy. Miłym
              zaskoczeniem było to , że tym razem uwagi nasze zostały skrzętnie
              zanotowane, bez dyskusji zobowiązano się do poprawy. Mieszkanie
              prezentuje się lepiej.
              Będę konsekwentny do końca co do jakości wykonania mojego
              mieszkania. Dzisiejsza wizyta na plus.
              Proszę pisać jak to wygląda u was. Musimy się integrować. Tworzyć
              jedną grupę. W przyszłości myślę że jeszcze nieraz będziemy sobie
              potrzebni. Mam tu na myśli póżniejsze zarządzanie naszymi 2
              budynkami.
              Tak więc sąsiedzi- ujawnijcie się.
              Pozdrawiam
              • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.ramtel.pl 07.08.10, 10:11
                widocznie wszyscy są zadowoleni z jakosci wykonania mieszkań :)
                • Gość: BK Re: Ogrody Chałupnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 13:55
                  A wiadomo już kiedy będą odbiory?
                  • Gość: plk Re: Ogrody Chałupnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 15:57
                    ponoc juz pod koniec września
                    • Gość: BK Re: Ogrody Chałupnika IP: *.chello.pl 08.09.10, 18:37
                      To zgodnie z obietnicami Semaco - fajnie.
    • gazeta_mi_placi Re: Ogrody Chałupnika 26.07.10, 12:37
      Czy ta inwestycja mieści się na ulicy Na Chałupkach?
      • Gość: kola Re: Ogrody Chałupnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 11:29
        masz poczucie humoru :)
        • Gość: bartek świrko Ogrody Chałupnika - miejsce postojowe na zbyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:51
          Witam

Dysponuję miejscem postojowym w inwestycji, klatka C. Cena 30 000 PLN, zainteresowanych proszę o kontakt, tel. - 667 970 896
          Pozdrawiam
          Bartek Świrko
          • Gość: olo Re: Ogrody Chałupnika - miejsce postojowe na zbyc IP: *.chello.pl 24.09.10, 22:09
            Co sądzicie o grzejnikach? Moim zdaniem są za małe. Kierownik zarzeka się się facet który obliczał kubaturę dobrze dobrał grzejniki. Próbował może ktoś to weryfikować?
            • Gość: ag Re: Ogrody Chałupnika - miejsce postojowe na zbyc IP: *.chello.pl 01.10.10, 12:59
              czy juz ktos odebral mieszkanie ?
              • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 188.33.98.* 02.10.10, 22:22
                właśnie, czy ktoś juz odebrał mieszkanie? jakieś uwagi? Ja mam mieszkanie w ostatniej klatce i jeszcze trochę muszę poczekać
                • Gość: Q Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 04.10.10, 19:53
                  ciekawe jaki dostawca kablowki i internetu tam bedzie ?
                  • Gość: plk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 19:55
                    to chyba najmniejszy problem w tym momencie :)
                    • Gość: Q Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 05.10.10, 07:33
                      a jaki jest najwiekszy problem w tym momncie ? jakis problem z odbiorem ?
                  • Gość: BK Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 08:21
                    Co do kablówki to ISTS okablował blok i wg. mnie nie jest to najlepszy wybór. UPC ma lepsza ofertę. Może i nie jest to problem w momencie odbiorów mieszkania, ale jezeli sadzisz że wszyscy we wspólnocie zgodzą sie na wiercenie pod nowa kablówkę to nie liczyłbym na to.
                    • Gość: Q Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 05.10.10, 09:51
                      ISTS podobno jedno wielkie badziewie juz chyba lepsza jest Tp . pewnie ze najlepiej zeby byla mozliwosc miec UPC
                      • Gość: Jw Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.wapgw.era.pl 05.10.10, 12:02
                        Mam pytanko moze ktos wie czy miejsc parkingowe przed blokiem sa platne , a moze wolna amyrykanka kto pierwszy postawi w dzien ten ma miejsce ?
                        • Gość: BK Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 12:30
                          Płatne tylko były miejsca pod blokiem. Wszystkie przed blokiem i wzdłuż drogi dojazdowej są ogólnie dostępne, czyli wolna amerykanka. Jezeli sie nie mylę ilość miejsc pod blokami i na zewnątrz powinien być równy ilością mieszkań w blokach.
                          • Gość: ag Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 05.10.10, 14:37
                            okolo 40 miejsc na wolna amyrykanke . no i czasami goscie tez musz gdzies parkowac jak do kogos przyjada .
                            • Gość: Q Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 19.10.10, 11:42
                              teraz pod blokiem jest wolna amerykanka , stawiaja jak lecie i gdzie da sie wcisnac , zeby tak nie zostalo pozniej
                • viteque Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania 07.10.10, 16:05
                  Witam

ja też chciałem zapytać jak tam wasze odbiory ?

Ja byłem dzisiaj na oględzinach stanu mojego mieszkania i nie jest całkiem kolorowo. Wziąłem specjalistę ze sprzętem i spisaliśmy całą listę uwag, najpoważniejsze z nich to :
                  - nierówności(a nawet drobne ubytki) w wylewkach - chodzi głównie o narożniki,
                  - nierówności w tynkach - również głównie chodzi o narożniki

(Tutaj piszę o nierównościach powyżej 3mm które traktowane jest jako dopuszczalne. Najgorzej w łazience, a akurat tam to najistotniejsze, bo pod płytkami musi być równiusieńko!)

- do regulacji okna i drzwi - zazwyczaj ciężko się zamykają, ocierają, dochodzą górą a dołem nie lub na odwrót.
                  - niewielki aczkolwiek widoczny defekt na oknie.

Odbiór dopiero przede mną, więc zobaczymy co Semaco na te wszystkie uwagi.

Napiszcie jak u was, jak Semaco się do tego odnosi itd.

Pozdrawiam
                  wasz sąsiad! :)
                  • Gość: tom Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 08.10.10, 15:58
                    Ciśnij ich ile wlezie. Generalnie obiecują że będzie git a potem i tak nic nie robią lub bardzo nieiwiele. Są coraz trudniejsi do wyegzekwowania czegoś. Spisują całą listę uwag i to wszystko. Stoją jak słupy, nawet nie dyskutują , nie bronią się . Dają Ci się wyszumieć i już. Bylebyś odebrał , zapłacił i dał im wreszcie święty spokój. Zauważyliście że jak się wchodzi na teren " osiedla" to nie ma żadnych lamp oświetleniowych? Te zamocowane na kontenerach znikną wraz z nimi. Jest parę lamp zamocowanych do frontonu budynku i to wszystko. Będzie ciemno, nie podoba mi się to.
                    • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 89.108.239.* 08.10.10, 19:16
                      byłam tam tak jeszcze przed odbiorem mieszkania i są braki tynku nad framugami drzwi, miejscami poobijana stolarka okienna. Ja sie na tym nie znam, zobaczyłam to co jako laik mogę wypatrzeć, przy odbiorze będzie ktoś kto się na tym lepiej zna. Też uważam że teren będzie niedoświetlony, teoretycznie powinny byc jakies lampy przy wjezdzie na osiedle.
                      Druga kwestia bardziej estetyczna to nie rozumiem dlaczego te nieliczne miejsca na których mogła być trawa wysypano żwirem, nei wiem czy te krzewy aż tak się rozrosną, że zasłonią kamienie. Kolejna sprawa to ewentualne posadzenie wzdłuz ogrodzenia od herbapolu i osiedla śliczna jakiś drzewek, najlepiej tui, widok na herbapol i bloki osiedla śliczna mało ciekawy, a niewielkim kosztem uzyskalibyśmy naprawdę kawałek fajnego otoczenia. Wiem, że deweloper nie zamierza tego robić, a szkoda. Sama ul. Chałupnika potwornie zniszczona i coś nei zanosi się na zmiany
                    • Gość: Q Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 13.10.10, 08:58
                      ciekawe czy jak się wszyscy już wprowadza to będą stawiac auta przed blokiem tak jak teraz gdzie popadnie poza miejscami wyznaczonymi aż trudno jest przejsc.
                    • Gość: ag Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 14.10.10, 10:45
                      Jak idzie obieranie mieszkan i urzadzanie ? ciekawe ile osob bedzie mieszkac do konca roku tego ?
                      • Gość: sąsiad Powierzchnia mieszkań IP: 83.19.38.* 15.10.10, 10:13
                        Powiedzcie, jak u Was przedstawia się sprawa dopłaty za zwiększenie powierzchni mieszkania.
                        • Gość: jk Re: Powierzchnia mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 13:19
                          a jest taki problem? ja już chyba miałam w umowie wpisaną właściwą wielkosć mieszkania
                          • Gość: Q Re: Powierzchnia mieszkań IP: *.chello.pl 18.10.10, 06:48
                            Jak idzie obior mieszkan po poprawkach ? bo jak widze to chyba juz ktos mieszka w budynku :)
                            • Gość: sąsiad odbiory IP: *.blast.pl 18.10.10, 09:39
                              Ja mam przed sobą drugie podejście.
                          • Gość: sąsiad Re: Powierzchnia mieszkań IP: *.blast.pl 18.10.10, 09:27
                            To zależy, kiedy była podpisywana umowa - developer zmienił grubość ścian, czego wynikiem jest zwiększenie powierzchni o więcej niż 2% powierzchni mieszkania. Ale podejrzewam, że problem ten dotyczy grubo ponad połowy nabywców, bo my kupiliśmy jeszcze przed zmianą, a wtedy już była sprzedana ponad połowa mieszkań. Sprawdź powierzchnię, jaka została wpisana w protokole odbioru mieszkania - jeśli jest taka sama, jaką masz w umowie, to problem Ciebie nie dotyczy.
                            • Gość: ag Re: Powierzchnia mieszkań IP: *.chello.pl 20.10.10, 14:01
                              Widze ze parking przed blokiem uszuplil sie o cztery miejsca :)na zielen . he he teraz tam zaparkowac to loteria , bo jak znajdziesz miejsc to mozesz szybko nie wyjechac jak ktos zastawi ciebie z tylu . stawiaja auta gdzie popadnie i sie da .
                              • Gość: sasiad Re: Powierzchnia mieszkań IP: *.chello.pl 21.10.10, 10:50
                                parkuja jak ostatnia chołota , zastawiajac wszystko , zeby tylko to im nie zostalo jak beda wszyscy mieszkac
                      • Gość: neighbour Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.cityconnect.pl 21.10.10, 15:05
                        Czy ktoś już odebrał już mieszkanie czy wszyscy zgłosili uwagi i czekają na poprawę?
                        • Gość: ag Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 21.10.10, 16:52
                          Jak widac po pracach wykonczeniowych to juz duzo osob odebralo swoje m-3 , chyba w trzech nieszkaniach juz wisza firanki jakby ktos tam mieszkal
                          • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 46.113.2.* 21.10.10, 19:49
                            a moze ktos założyłby forum poświęcone wlaśnie tej inwestycji. Ja niestety nie znam się na tym, a zawsze będą jakieś problemy mniejsze lub większe do poruszenia.
                            Wygodniej jest śledzić wątki na takim bardziej zorganizowanym forum.
                            Co do odbioru mieszkania to już odebrałam, miałam oczywiście uwagi, ale wiekszość została juz uwzględniona. Zobaczymy co dalej i jak się będzie tam mieszkało.
                            Brakuje mi bardzo jakiś drzewek posadzonych wzdłuż ogrodzenia od strony herbapolu, koszmarny jest ten budynek, moze jak się wspolnota zawiąże to uda się coś z tym zrobić.
                            No i koszmarnie zniszczona ulica chałupnika :(((
                            W chwili obecnej powstaje też miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru Mogilska - Chałupnika, dla zainteresowanych link ponizej;
                            www.bip.krakow.pl/?dok_id=27577&sub_dok_id=27577
                            Jest tam też cała lista dosyć ciekawych wniosków zgłoszonych do tego planu.

• Gość: ag Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 21.10.10, 20:39
                              No i koszmarnie zniszczona ulica chałupnika :((( --
                              • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 46.113.2.* 21.10.10, 21:13
                                na jedno mieszkanie jedno drzewko i obsadzimy prawie całe osiedle :)
                                • Gość: sasiad Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 22.10.10, 07:15
                                  po co drzewka sadzic lepiej zrobic wiecej miejsc parkingowych
                                  • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:07
                                    jedno z drugim się nie wyklucza
                                • Gość: kiszczak Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 77.236.26.* 22.10.10, 11:36
                                  Witajcie
                                  Drogą czynu i chwały założyłem forum.
                                  Forum mieści się pod adresem www. ogrodychalupnika. pl
                                  Piszę bez spacji bo zaraz spam się rzuci, wiec jak ktoś będzie wpisywał adres to niech nie zapomni.
                                  Zachęcam wszystkich do rejestracji i czynnego udziału w powstawaniu Naszego forum.
                                  Pozdrawiam
                                  TK
                                  • Gość: kiszczak Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 77.236.26.* 22.10.10, 11:38
                                    uppsss pomyłka w adresie ;)
                                    Poprawnie:
                                    www. ogrodychalupnika. fora. pl
                                  • Gość: kiszczak Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 77.236.26.* 22.10.10, 11:43
                                    pomyłka w adresie ;)

poprawnie:

www. ogrodychalupnika. fora. pl

oczywiście bez spacji ;)
                                    • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 12:14
                                      wielkie dzięki :) już się zarejestrowałam :)
                                    • Gość: nb Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.cityconnect.pl 22.10.10, 15:46
                                      super, swietna inicjatywa!
                                    • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 16:10
                                      zarejestrowałam się na forum, nawet raz zalogowałam, ale przy ponownej próbie logowania nie rozpoznaje mojego loginu i/lub hasła :( sasanka
                                      • Gość: sasiad Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.chello.pl 22.10.10, 16:27
                                        a dostalas potwierdzenie na @ z linkiem do aktywacji
                                        • Gość: jk Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 17:19
                                          juz wszystko gra
                                      • Gość: kiszczak Re: Ogrody Chałupnika - odbior mieszkania IP: 77.236.26.* 22.10.10, 17:42
                                        tak jest na tym forum, że czasami 2 razy trzeba się logować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka