Gość: x IP: *.nott.cable.ntl.com 08.04.10, 22:34 Massolit na Felicjanek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dawid Re: Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.centertel.pl 08.04.10, 22:48 Targi na Centralnej wtedy jak są targi książki. To największa strefa wolnego czytania w Krakowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsxsxxwx A czemu nie strefę SZybkiego czytania? IP: *.chello.pl 09.04.10, 09:23 albo czytania ze zrozumieniem hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: culler Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.chello.pl 08.04.10, 23:45 Ja czytam w domu. polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.04.10, 00:36 A ja czytam "Toksyny" Janiny Cunnelly i bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.med.nyu.edu 09.04.10, 06:17 fajna rzecz funkcjonuje w Nowym Jorku; na dworcach i innych miejscach gdzie przewija sie sporo ludzi i trzeba dlugo czekac np. w urzedach, w przychodniach lekarskich) sa polki z uzywanymi ksiazkami a na nich napis zachecajacy do wziecia sobie jednej do przeczytania i dalej jest napisane, ze mozna w dowolnym czasie oddac ta zabrana ksiazke lub dowolna inna przyniesc z domu; jest to super sprawa; mysle ze mnostwo ludzi ma w domach sporo ksiazek ktore chetnie by wyrzucli lub zamienili na inne; w krakowie takie stoiska mogloby byc na dworcu glownym i innych dworcach, na lotnisku w Balicach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd świetny pomysł! IP: 82.177.125.* 09.04.10, 07:30 Bardzo podoba mi się pomysł wykorzystania budynku dworca!!! Mogłaby tam być mała biblioteka, czytelnia, stoiska bukinistów, a w ogóle Dworcowa Światynia Książki - taka handlowa galeria książkowa. A może też jakaś mediateka, darmowe pokazy filmów, np. animacji? Nie oszukujmy się - sieciówka empik zdominowała rynek - znikły małe księgarnie i sklepy papiernicze, a w empiku - zawsze tłok, ludzie kucają między półkami książki czytają.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 08:22 Ja w pracy w WC prasę przeglądam... Polecam - byle nie za długo, inni też chcą poczytać :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.10, 09:14 Świetny pomysł, świetne komentarze. Te pomysły są do zrobienia!Strefa ma stronę na facebooku i oczywiście www.strefawolnegoczytania.pl, moim zdaniem Massolit koniecznie musi zostać zgłoszony. Jest tyle fajnych miejsc do odkrycia. Ja zgłaszam Błonia:) e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.chello.pl 09.04.10, 09:52 Ja polecam herbaciarnię "Czarka" na Floriańskiej. Fajny klimat do czytania (nawet dostałam dodatkową lampkę, żeby było jaśniej :)). Było tam nawet kilka fajnych książek do poczytania, ale chyba ktoś je sobie "wypożyczył" :( Odpowiedz Link Zgłoś
blodeuwedd Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania 09.04.10, 10:16 Ja jeszcze zaproponuję Philo na ul. św. Tomasza ;) Przy kawie, przy piwku, z dobrą muzyką w tle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-thom cafe gazeta? IP: *.237.spine.pl 09.04.10, 10:47 A moze w cafe gazeta mozna by sobie siedziec i bez wywalania 7 zl na kawe po prostu czytac?? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krn Re: cafe gazeta? IP: 217.153.194.* 02.06.10, 19:36 > A moze w cafe gazeta mozna by sobie siedziec i bez wywalania 7 zl na > kawe po prostu czytac?? :):):) Przypuszczam, że nikt Ci tego nie zabroni. Wydaje mi się jednak, że kultura wymaga, by zrewanżować się właścicielowi lokalu, który dzięki wypitej ze smakiem kawie przez Ciebie i setek innych ma szansę wyjść na plus w danym miesiącu. A książki mają co nieco wspólnego z kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
greganton Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania 09.04.10, 11:29 Świetna inicjatywa, czekałem na coś takiego. Osobiście jakoś czuję potrzebę znalezienia takich miejsc i szukam ich, ale nie znalazłem jeszcze takiego, w którym czułbym się zupełnie swobodnie z książką lub pisząc. Przy odrobinie szczęścia całkiem miło można to zrobić w Cafe Zakątek przy Grodzkiej, w Kolorach przy Placu Nowym, Cafe Szafe, czasem u Harrisa jak jeszcze nie ma ludzi. Ale rzeczywiście często czuje się dziwne spojrzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bussie Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania 09.04.10, 14:14 Moją czytelnią są codziennie autobusy komunikacji miejskiej - średnio 100 minut dziennie dobrej lektury (aż żal, że nie jeżdżę w godzinach szczytu:)). Chociaż nie na każdej trasie warunki są komfortowe, np linia 139 między rondem Barei a estakadą na Opolskiej - fatalny stan drogi plus nie najlepszy tabor i z czytania nici. Dlatego częściej wsiadam do 159 - po remoncie Miechowity jeździ się i czyta super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISARZ Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 06:38 CIEKAWA INICJATYWA. POWODZENIA!!! vide: WWW wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 06:46 CIEKAWA INICJATYWA. POWODZENIA!!! vide: wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól_książkowy Literackie Wtorki Czytelników IP: *.ibd.gtsenergis.pl 22.04.10, 10:37 Literacki Wtorek Czytelników odbywa się w każdy ostatni wtorek miesiąca w siedzibie Klubu "Kuźnia" Ośrodka Kultury im. C.K. Norwida na os. Złotego Wieku 14. Spotkania te są okazją, by promować dobrą literaturę, w zaciszu biblioteki rozmawiać o książkach, spotkać się w gronie ludzi, których łączy pasja czytelnicza i miłość do książek. Najbliższe spotkanie 27.04.2010 r.o godz. 17ej będzie z z udziałem pani Janiny L. Cunnelly autorki "Julii" oraz niedawno wydanej powieści "Toksyny" - wstęp wolny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstantyna Bukinisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 20:15 Przy okazji chcialam wspomniec o bukinistach, ktorzy rozlozyli sie w starym przejsciu dworcowym zwanym Magda. Problem jest jeden tamtedy praktycznie nikt juz nie chodzi, szczegolnie od kiedy otwarto przejscie przez Galerie. A stoiska ze starymi ksiazkami to rzecz cenna, zawsze mozna wygrzebac cos czego sie juz nigdzie indziej nie znajdzie no i ten koloryt z myszka. Zrobmy akcje wspierajaca bukinistow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maia wiosenni wymieniacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 17:15 to gdzie i kiedy spotykają się wiosenni wymieniacze? szukam i szukam info, czyzby to bylo na wyczucie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: wiosenni wymieniacze IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 06:54 A, Przekaźnik książkowy:) Odbył się w niedzielę 23.05, było w necie, pisała GW, a i na stronie akcji:) Mam nadzieję, że udało się dotrzeć:)Do zobaczenia na następnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutas w Hucie tez jest takie miejsce IP: *.chello.pl 29.05.10, 08:15 a w Nowej Hucie tez jest super miejsce Klub Kombinator z książkami do poczytania, aktualnymi egzemplarzami Lampy i comiesięcznymi spotkaniami z pisarzami, www.filianh.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Stwórzmy krakowską Strefę Wolnego Czytania IP: 195.150.86.* 02.06.10, 22:53 Jeśli ktoś chciałby czytać nie sobie, lecz dzieciom, to świetnym miejscem na to jest Famiga na ul. Lea. Jest tam księgarnia z ambitnie dobranymi książkami dla dzieci i można usiąść z dzieckiem w kawiarni lub w ogrodzie z tyłu. Dla rodziców z dziećmi to chyba najfajniejsze miejsce w Krakowie, dla mnie w każdym razie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś