Gość: leon Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:10 NIE Odpowiedz Link Zgłoś
skiter Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie 14.04.10, 12:13 oczywiście, że przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:17 Ja także jestem przeciwny idei pochowania prezydenta na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_anielka Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie 14.04.10, 12:17 Nie! Nie ! Nie! No chyba, że zdążą go do niedzieli kardynałowie zrobić błogosławionym, albo świętym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenada Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:17 no tak tylko czekali zeby sie pokazac i maja okazje, ludzie przeszkadza wam ze na wawelu?bylo za spokojnie prawda?teraz macie okazje szalec id.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej G Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:29 Jestem przeciwny pochówkowi Kaczyńskich na Wawelu. Chyba że od teraz wszystkich byłych prezydentów będzie się chowało na Wawelu. Ale to chyba nie byłby dobry pomysł bo trzeba by to rozszerzyć o różne ambitne grupy zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.10, 12:54 Ten pan nie zasłużył na pochówek na Wawelu, o zmarłych nie powinno się źle mówić jednak większa część społeczeństwa nie mogła się doczekać wyborów by tego człowieka odsunąć od władzy a gdy zdarzyła się katastrofa to nagle chce się z niego zrobić bohatera narodowego jest to po porostu żenujące powinno go się pochować jak przystało na zwykłego prezydenta który niczym szczególnym nie wyróżnił się, który miał takiego pecha że zginą w katastrofie lotniczej.Jedyne co mi przychodzi na myśl to to że po śmierci zrobił więcej niż za życia bo po przez jego śmierć i całej delegacji która znajdowała się w tym samolocie szersze grono ludzi na świecie dowie się o prawdzie, o Katyniu i da odpowiedź niektórym po co tam lecieli.Szczere kondolencje dla rodzin którzy stracili swoich najbliższych a społeczeństwo powinno się otrząsnąć i trzeźwo myśleć życie trwa dalej a media tylko nakręcają tą tragedią swoją oglądalność sam straciłem ojca gdy miałem 12lat jest to wielki ból jednak życie toczy się dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzyrazynie NIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:43 Świątynia Opatrzności TAK, Wawel NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: NIE!!! IP: 217.153.162.* 14.04.10, 16:19 Nie odzywałem się na żadnym forum bo o zmarłych nigdy źle. Od początku patrzyłem ze zdumieniem potem z rozbawieniem a potem z przerażeniem jak ludzie dali się wkręcić w spektakl medialny pod tytułem wszyscy żałujemy tego co się stało. Katastrofy się zdarzają, ludzie giną codziennie. Prezydent ani jego pechowi współpasażerowie nie wykonali, żadnego bohaterskiego czynu, po prostu lecieli na ważną ale odbywającą się corocznie oficjałkę. Trzeźwo patrząc, w wymiarze jednostkowym podobna tragedia podobnie jak prezes jakiejś firmy jadąc na spotkanie biznesowe ginie w wypadku samochodowym. Natomiast w Polsce amok. "Pogrom elit", "Drugi Katyń", "ziemia przeklęta".Gruba przesada. W czasie wykonywania pracy zginęło wielu urzędników państwowych. Mieli pecha. Tak jak w trakcie wykonywania pracy giną górnicy, marynarze, żołnierze. Tragedia dla rodzin, smutek dla bliskich i znajomych. Ale Polska jest normalnym, demokratycznym państwem. Sukcesja władz jest określona przez konstytucję. Dzisiaj widać mądrość i przezorność jej twórców. Marszałek Sejmu, rzeczowo i pragmatycznie wszedł w rolę interrexa, władze państwowe taktownie nie wkraczają w sfery prywatności. Natomiast media pompują oglądalność. Nagle z przeciętnego prezydenta i jego dworu robi się mężów opatrznościowych. Gaz dociśnięty tak, że z tragicznego wypadku robi się wydarzenie na miarę Kampanii Wrześniowej. Kompletny brak proporcji i ludzkiego poczucia przyzwoitości. Wawel to już to przegięcie, przy którym rozsądny człowiek nie chcąc wypowiadać swoich sądów i ze względu na tragiczne okoliczności nie oceniający egzaltacji i amoku tłuszczy nie może dłużej milczeć. Mam nadzieję, że decyzja (nie wiem kogo bo nikt się nie chce przyznać) o pochowaniu św pamięci Państwa Kaczyńskich na Wawelu wyleje kubeł zimnej wody na rozegzaltowaną publikę telewizji informacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: NIE!!! IP: 80.187.220.* 14.04.10, 18:54 Chyle czola za komentarz ! Chapeau bas ! Odpowiedz Link Zgłoś
polak-plazowicz Re: NIE!!! 14.04.10, 19:18 Gość portalu: Zdziwiony napisał(a): Mam nadzieję, że decyzja (nie wiem kogo bo nikt się nie > chce przyznać) o pochowaniu św pamięci Państwa Kaczyńskich na Wawelu wyleje > kubeł zimnej wody na rozegzaltowaną publikę telewizji informacyjnych. Moze i wyleje..ale co z tego? akwarium sie stluklo ,woda wyciekla -rybka zdechla. Tego sie juz nie odkreci i na najblizsze pare lat(oby tylko tyle)bedzie to temat do klotni i sporow miedzy nami. Ten kto to wymyslil powinien smazyc sie w piekle (jakem ateista :PP)po wieczne czasy jako sprawca kolejnego narodowego podzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.147.3.30.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.04.10, 12:55 Absolutnie NIE! z całym szacunkiem dla osoby prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.aster.pl 14.04.10, 12:57 Absolutnie NIE!!! dla pochówki pary prezydenckien na Wawelu. NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 12:58 Nie!!! dla pochówku na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: 57.66.197.* 14.04.10, 13:12 NIE dla wawelu, TAK dla Lichenia. Odpowiedz Link Zgłoś
diabladko Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie 14.04.10, 13:16 Wawel miejsce niezwyczajne.... Tam ma zostac pochowana prezydencka para bo zgineli bohaterska smiercia A co z reszta ofiar?????Przeciez Oni wszyscy zgineli w ten sam sposob,w tym samym miejscu,w tych samych okolicznosci.Oni tez byli na sluzbie.Ale dla Nich pewnie nie bedzie miejsca na Wawelu.....Niby zyjemy bez podzialow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.intercars.eu 14.04.10, 13:23 Ja również jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.ghnet.pl 14.04.10, 13:45 Zdecydowanie nie na Wawel! To jest miejsce dla wyjątkowych ludzi, a Kaczyński nie odegrał wyjątkowej roli. Tylko Warszawa! Odpowiedz Link Zgłoś
halina0401 Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie 14.04.10, 14:08 Zdecydownie NIE dla pochówku Kaczyńskiego na Wawelu. To byłaby profanacja tradycji pochówków wawelskich. Tam leżą Wielcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.10, 21:48 Zbulwersowany jestem proponowanym pochówkiem Prezydenta na Wawelu to pycha brata oraz ??? nie tak dawno Prezydent odmówił obywatelstwa Krakowa. godnie winien być pochowany wraz z małżonką na cmentarzu powąskowskim w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 14:14 W internecie same gupki się wypowiadają. Chrzanić ich ja jestem Za haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: 81.21.194.* 14.04.10, 14:28 Wawel jest dla Wielkich a nie dla Dużych i ich żon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prałat Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.gdynia.mm.pl 14.04.10, 14:36 Jestem na Nie jak i cała moja rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 Jestem na NIE! 14.04.10, 14:36 To durna, jątrząca i politykierska decyzja ... Jarek znowu dzieli, mąci i skłóca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPepe Łapy precz od Wawelu IP: 217.153.148.* 14.04.10, 14:37 Kaczyński, Łapy PRECZ od Wawelu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darecki Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 14:41 Bardzo rzadko wpisuję się na forach, ale tym razem już chyba w trzecim wątku wyrażam swoje niezadowolenie decyzją o miejscu pochówku prezydenta Lecha Kaczyńskiego. NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.aster.pl 14.04.10, 16:19 Krakowianie! Brońcie się!! Czym się niby wybitnym zasłużył prezydent? Niczym! Nie oddawajcie Wawelu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-x Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 14:41 Jestem na NIE To oczywiste.... Wielki Brat znowu ugrywa coś dla siebie i rodziny. To cenne ale,że skłóci naród nie interesuje go to straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.superkabel.de 14.04.10, 14:43 Zdecydowane: NIE Nie przypominam sobie,zeby rodzina Kaczynskich posiadala Wawel jako wlasna nieruchomosc ...wiec skad ta "rodzinna" zachcianka ??? Bezczelnosc i prywata ! Brak szacunku dla historii i narodu. Poczytajcie o zdaniu narodu tutaj: fakty.interia.pl/tylko_u_nas/ankiety/czy-maria-i-lech-kaczynscy-powinni-zostac-pochowani-na/wyniki,18495,1 Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie 14.04.10, 14:48 Jestem patriotka - jestem na NIE !!!!!!!! Warszawa jest stolica Polski !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.soletechnology.eu 14.04.10, 14:50 Jestem rowniez na NIE! Czy ktos w koncu poslucha czego chce (prawie) CALE spoleczenstwo Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
linha Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie 14.04.10, 14:56 Ja proponuję,żeby wszystkich na Wawelu chować. Będzie równo i sprawiedliwie. A tak na serio - to chory pomysł, żeby ich tam upychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.pools.arcor-ip.net 14.04.10, 15:35 Masz racje. Poza tym powinno sie wszystkim usypac kopce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Popieram IP: *.pools.arcor-ip.net 14.04.10, 15:03 Lech Kaczynski byl warszawiakiem, tam sa groby jego bliskich, tam prawdopodobnie spocznie kiedys jego ukochana mama. Dlaczego nie pochowac go na Powazkach, tam gdzie sa groby powstancow? Nie jestem w stanie sobie wyobrazic, ze ktos poza Jaroslawem chcialby, zeby prezydent spoczal na Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jestem na NIE, Wy też się wpiszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 15:13 Cytat z wypowiedzi "mądrej głowy" ...Śmierć bohaterska".... Czy ta mądra głowa zna znaczenie tego słowa? Czy ktokolwiek z władz tak świeckich jak i kościelnych liczy się z opinią społeczną? Z ankiet widać 89 % ludzi jest zdania że Wawel to zły pomysł. Warszawska Świątynia mogłaby być już tradycyjnie dla wszystkich prezydentów zarezerwowana. Podkreślam WSZYSTKICH BEZ WYJĄTKÓW. Tam miejsce należałoby się każdemu kto nawet na "5 minut" zasiadał jako Prezydent RP Pozdrawiam Jan JEDNO PEWNE OD PIĄTKU DO NIEDZIELI TRZEBA WYJECHAĆ Z MIASTA LUB MIEĆ ZAPAS % I KASET :) Odpowiedz Link Zgłoś