Dodaj do ulubionych

RMF Classic 87,8 FM

26.02.04, 09:23
Kiedys juz ktos pisal o tym nowym projekcie Tyczynskiego. Ja nie moge sie od tego radia oderwac. Zero reklam, zero pospiechu, czysty relaks. Muzyka klasyczna, filmowa i to wszystko co do szczescia potrzeba. Moze tylko w samochodzie, sie niezbyt dobrze sprawdza, ale i tak bardzo polecam!
Obserwuj wątek
    • peteen Re: RMF Classic 87,8 FM 26.02.04, 09:39
      a i owszem, pyszne...
      • tomcrac Re: RMF Classic 87,8 FM 26.02.04, 09:44
        Narazie dostepne tylko w Krakowie, Szczecinie i Warszawie.

www.rmfclassic.pl/index.html?a=playlista tutaj jest playlista, tez bardzo przydatna rzecz :)
    • herr_bart_nick Re: RMF Classic 87,8 FM 26.02.04, 16:09
      w samochodzie też się sprawdza, bo lepiej słuchać dobrej muzyki w gorszej
      jakości, niż słabej muzyki w super hi-end'zie :)
    • garg_ul Moi, moi 26.02.04, 17:32
      To ja o tym byłem pisałem. I mnie w samochodzie smakuje tak samo dobrze jak w
      domu :)))
      • tomcrac Re: Moi, moi 26.02.04, 21:45
        > I mnie w samochodzie smakuje tak samo dobrze jak w
        > domu :)))

ja po prostu nie jezdze klasycznie, pewnie dlatego ;)
        • garg_ul Re: Moi, moi 26.02.04, 22:02
          > ja po prostu nie jezdze klasycznie, pewnie dlatego ;)

Ha, ja też nie bardzo. Chociaż w ostatni poniedziałek, zdezelowanym poldkiem z
          letnimi, a i tak łysymi oponami :) To chyba było klasyczne :) Klasyczne
          wleczenie się ;)))
    • Gość: tomCrac nie dziala :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 08:52
      WTF? ktos cos wie? na stronie www nic nie pisza.
      • garg_ul Mnie też nie :( 26.03.04, 09:32
        Dzisiaj mnie jakiś łoskot obudził :((

• rozaola czy cos sie w koncu zmienilo? 26.03.04, 11:52
          Ja tez to radio lubhie, a moze raczej lubilam. Sluchalam od poczatku kiedy
          tylko powstalo, ale potem zirytowalo mnie, ze puszczaja w kolko te same utwory
          i ze klasyka w ich podaniu jest tak namolnie wiedenska i kiczowata. Ciagle
          Strauss i Strauss, przeplatany innymi wiedenczykami i walcami, plus kiklu
          innych kompozytorow. Dziennie potrafili puscic kilka razy ten sam utwor,
          obojetnie czy z muzyki filmowej czy klasycznej. To jest sztampa i fuszera.
          Napisalam im nawet o tym maila, bez odpowiedzi. Rozumiem, cesarsko-krolewski
          Krakow ma swoje prawa, ale bez przesady. Poza tym irytowaly mnie denne
          przerywniki, napuszone i tak glupie, ze uszy bolaly od sluchania tych bzdur "o,
          jakze piekny jest nasz Krakow" czy cos w tym stylu. Czy muzyka klasyczna musi
          byc zaraz dla stetryczalych idiotow? Nie moglam tego wytrzymac i przestalam ich
          sluchac.

Ale to bylo kilka miesiecy temu, moze sie juz poprawili??? Bardzo bym chciala.
          Napiszcie czy nadal sa te idiotyczne przerywniki i czy ciagle leci Strauss.

pozdrowienia

Roza
          • Gość: pepo Re: czy cos sie w koncu zmienilo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:29
            Niestety ciągle ten sam styl.
            Wielka szkoda, że zaniechali Opery FM.

P.
          • garg_ul Re: czy cos sie w koncu zmienilo? 27.03.04, 10:52
            Nie leci ciągle Strauss. A początki tego radia datują się dużo dalej niż
            puszczanie filmowej. A jak kto nie znał Opera FM, to nie powinien nic mówić -
            to co się dzieje, to jest jak sądzę wymóg rynku :( Takie jest moje - wiernego
            słuchacza - zdanie.

• Gość: fanka klasyki Re: czy cos sie w koncu zmienilo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 15:31
              wymogiem rynku jest takze sieczka pop w Radiu Zet i innych stacjach, wlacznie z
              zejsciem na psy Trojki. To zaden argument, niestety.

fanka klasyki
    • hm_tak W samochodzie sprawdza się nadzwyczajnie. 27.03.04, 17:16
      Posiadło mię całkowicie. Podpisuję się pod zachwytami.
      • Gość: old Re: W samochodzie sprawdza się nadzwyczajnie. IP: *.lt.pl / *.lt.krakof.com 29.03.04, 07:40
        W samochodzie sprawdza się wszystko, co nie pachnie benzyną, nie jest
        wyciekiem oleju lub płynu hamulcowego, tudzież zgrzytem bądź rzężeniem
        mechaniki (wtedy nie wiem, czy to w moim aucie, czy z głośników). Gdy zaś
        chodzi o muzykę klasyczną, to ze skrajności popadnięto w skrajność. Same opery
        były przyciężkie, to co teraz - sieczka, jak pisano, a przerywniki (niektóre)
        do obrzydzenia. A tylu mamy dowcipnych i wykształconych muzyków, którzy mogliby
        opracować program dla tak silnej stacji! Mam nadzieję, że kierownictwo w końcu
        zatrudni kogoś kochającego muzykę klasyczną i umiejącego kształtować słuchacza.
        Taką rolę odgrywał kiedyś L. Kydryński, czy choćby - w Żaczku - Danak
        (nieodżałowanej pamięci lokatorów w latach 60). Pozdrawiam wszystkich
        miłośników i kłaniam się pokornie kierownictwu: posłuchajcie dobrej rady! OldK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka