Gość: NiedrogiKraków IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 08:35 Przedstawiciele branży to potwierdzają. - Dla turystyki ważne było, aby pokazać, że Kraków jest niedrogim, przyjaznym miejscem dla turystów... Buahahahaha Niedrogim! :-))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: azyt Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.fbx.proxad.net 20.04.10, 08:36 dobrze im tak, cwaniakom windowanie cen to czyste k..stwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebdd Niewykorzystane pokoje są towarem do wyrzucenia IP: 217.147.104.* 20.04.10, 08:55 Panie Jędrocha, 3000zł za nockę? Zdrowi? Jak mawia mój ojciec, "powiedz se od razu milion, zaraz będziesz bogaty!". To siedźcie sobie sami w swoich pustych, zatęchłych hotelach, narzekajcie jak wam źle i jednocześnie "wyrzujacie towar". Ale cena musi być, jak na zachodnią Europę przystało - albo i lepsza, prawda? Polak woli nic niezarobić albo i stracić niż zarobić mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumiejący Re: Niewykorzystane pokoje są towarem do wyrzucen IP: *.chello.pl 20.04.10, 09:03 Czemu Panie Jędrocha? Przecież to nie jego hotel windował ceny, tylko Europejski i mówi o tym nijaki Ulicz! Ale powyższe przemądrzanie się potwierdza tylko, że najczęściej komentarze piszą Ci, co nawet tekstu ze zrozumieniem przeczytać nie umieją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebdd Re: Niewykorzystane pokoje są towarem do wyrzucen IP: 217.147.104.* 20.04.10, 09:08 A widziałeś ceny u Jędrochy w zeszłym tygodniu? Słyszałeś może, że MOŻNA wychylić się poza gazetę i zobaczyć co na prawdę w mieście się dzieje - na własne oczy a nie za pomocą dziennikarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Niewykorzystane pokoje są towarem do wyrzucen IP: *.4web.pl 20.04.10, 09:53 Zachowania tych "hotelarzy" pokazują jak daleko nam wlasnie do Europy w Europie. Jak ktoś winduje cenę trzy krotnie na jeden weekend , to moze być pewien , z e ludzie to widza i nie sa głupi. Więcej już nie przyjadą, a turystyka utrzymuje się z pzrepływu ludzi przez cały rok, nie przez JEDEN weekend z pogrzebem. To samo odwalali przy Krakowskim Przedmiesciu jak ceny herbaty skoczyły do 35 zl- 40 zł - efekt taki, ze zniesmaczeni turysci stwierdzali, ze wykorzystywanie takiej okazji jest po prostu perfidne i ze do W-wy nie wrócą. No to ejsli chodiz o takie dziaąłnie długofalowe, to rzeczywiscie - porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: Niewykorzystane pokoje są towarem do wyrzucen IP: *.fbx.proxad.net 20.04.10, 10:28 chyba troche przesadziles z ta cena herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
mrmarhol Re: Niewykorzystane pokoje są towarem do wyrzucen 20.04.10, 11:00 "Robert Ulicz z hotelu Royal (we wtorek cena za dobę wzrosła tam do 3 tys. zł) przyznaje, że miniony weekend nie był tak dobry, jak mogli spodziewać się początkowo hotelarze." Dobrze, że przy najmniej ty umiesz czytać ze zrozumieniem. Gratuluje intelektu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość No i dobrze im tak. IP: *.range86-134.btcentralplus.com 20.04.10, 10:10 teraz do konca roku nikt nie powinien do tej pipidowy przyjechac. Buhahahahahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof Żądło Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 08:58 Aj jak mnie to martwi, że parę spasłych hotelarzy nie zarobiło w weekend milionów...Chyba pogrążę się w żałobie hotelowej i posypię głowę popiołem .... HA HA HA P.S. Mam nadzieję, że kochana, sprawiedliwa chmura jeszcze nauczy tych spaślaków uczciwej pracy... Trzymamy za ciebie kciuki chmuro:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotel IP: *.chello.pl 20.04.10, 09:51 Ty I...dioto. Właściciele hoteli nie stracą na pewno swojego majątku. Stracą jak zwykle najbiedniejsi, pokojowe, recepcjoniści niższy personel etc. Jakiś dwóch Matołów wywindowało ceny i na tej podstawie napisano artykuł. Pracuje w branży turystycznej i nie podwyższaliśmy cen na weekend pogrzebu. W piątek na portalach dostępne było setki apartamentów w niezmienionych cenach i pokoi hotelowych od 200 PLN/noc. Nie można oceniać wszystkich na podstawie kilku karygodnych przypadków. Spróbuj zarezerwować pokój w Poznaniu w czasie targów, to zobaczysz co oznacza słowo uczciwość... Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotel 20.04.10, 11:30 Gość portalu: gość napisał(a): > Pracuje w branży > turystycznej i nie podwyższaliśmy cen na weekend pogrzebu. Witam krakowskiego hotelarza ;) > W piątek na portalach > dostępne było setki apartamentów w niezmienionych cenach i pokoi hotelowych od > 200 PLN/noc. Nie można oceniać wszystkich na podstawie kilku karygodnych przypa > dków. Wiem ze uogólnianie jest bez sensu i krzywdzi tych porzadnych także przepraszam za resztę komentarz ale nie mogę się powstrzymac od skojarzeń ze starym kawałem o krakowskich i poznańskich "centusiach" :D "- Jak powstał pierwszy drut? - Krakus i poznaniak złapali za ta sama monetę" ;) > Spróbuj zarezerwować pokój w Poznaniu w czasie targów, to > zobaczysz co oznacza > słowo uczciwość... Wygląda jakbyś teraz wytykał palcem poznaniaków jako tych bardziej pazernych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotel IP: *.dyn.optonline.net 20.04.10, 15:08 Slowa kluczowe w Twojej wypowiedzi: "w piatek". Bo wtedy juz bylo wiadomo, ze wielu nie przyjedzie i pokoje sie zaczely zwalniac. A co sie dzialo przed czwartkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaczej zabawne IP: 217.147.104.* 20.04.10, 09:11 Jak studenci sprzedawali zdjęcia prezydenckiej pary to "żerowali na tragedii" a jak hotelarz winduje cenę razy 10 to jest w porządku? Dlaczego w ubiegłym tygodniu nie pojawił się artykuł "hotelarze żerują na tragedii pierwszej pary"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawstydzony Krakus wstretni krakowscy naciagacze IP: *.adsl.highway.telekom.at 20.04.10, 09:13 To, co zrobili krakowscy hotelarze jest obrzydliwe. W Krakowie podstawa to nic nie robic i zarobic. Czas w koncu wziac sie do uczciwej pracy drodzy Krakowianie i zrobic sobie rachuneczek sumienia. Oj chciwość, chciwość! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: wstretni krakowscy naciagacze 20.04.10, 09:34 Po prostu, przeliczyli się w swoich "biznesplanach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the bill Re: wstretni krakowscy naciagacze IP: *.acn.waw.pl 20.04.10, 09:48 i bardzo dobrze naganiacze, pokój za 3,5 tys ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: wstretni krakowscy naciagacze 20.04.10, 10:52 Bo pewnie każdy liczył, że u niego w hotelu zatrzyma się prawie 100-osobowy orszak prezydenta z innego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: wstretni krakowscy naciagacze IP: *.chello.pl 20.04.10, 09:54 Podwyższanie cen w hotelach na weekend pogrzebu było zjawiskiem marginalnym. Sprawdzałam ten temat na bieżąco i po raz pierwszy mam dowód jak media mogą kłamać i przeinaczać prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mrmarhol Re: wstretni krakowscy naciagacze 20.04.10, 11:05 Media wyciągają z kontekkstu to co wiedzą, że będzie sprzedawać się najlepiej. Napędzają strach i nienawiśc, bo to wzbudza emocje. Dlatego gazet nie kupuje, a jak pojawi się jakaś sensacja na portalach to staram się ja sprawdzić w kilku źródłach zanim zacznę komentować. Niestety tak bylo jest i jeszcze jakiś czas będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lambda-Lambda Dobrze, że są media IP: *.chello.pl 20.04.10, 12:51 Dzięki temu zyskujemy wiedzę o tego typu zboczeniach. A tak, możemy się co najwyżej sparzyć osobiście, co jest już mniej przyjemne. Kraków słynie z drogich i obleśnych hoteli. Zdarzyło mi się mieszkać w jednym z bardziej wyeksponowanych, będąc w Krakowie z delegacją niemiecką. Ceny za pokoje horrendalne, żarcie jak dla świń, a obsługa chamska - na uwagę, że w pokoju są karaluchy (i to jakie!), odpowiedź, że tam, gdzie są ludzie, tam są i robaki, a poza tym, turyści sami są brudasami i przywożą takie pamiątki do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Dobrze, że są media IP: *.chello.pl 20.04.10, 19:44 "Kraków słynie z drogich i obleśnych hoteli. Zdarzyło mi się mieszkać w jednym z bardziej wyeksponowanych, będąc w Krakowie z delegacją niemiecką. Ceny za pokoje horrendalne, żarcie jak dla świń, a obsługa chamska - na uwagę, że w pokoju są karaluchy (i to jakie!), odpowiedź, że tam, gdzie są ludzie, tam są i robaki, a poza tym, turyści sami są brudasami i przywożą takie pamiątki do hotelu. " nie rozumiem - jakby mnie to spotkało, wszystkim bym mówił który to hotel, a ty zdajesz się chronić jego anonimowość, zamiast po prostu napisać "byłem w hotelu tym a tym, nie jedźcie tam". No chyba że twoja sensacyjka jest totalnie zmyślona, i nie miałeś nazwy hotelu do wstawienia. Na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azi Re: wstretni krakowscy naciagacze IP: *.chello.pl 20.04.10, 11:27 podpisuję się pod tym, żenada, dobrze , że się przeliczyli.A i tak w związku z pogrzebem Pary Prezydenckiej inni posprzątali za nich przynajmiej to co widać,a proszę wejść dalej, do roboty krakusy, zabytki , zabytkami, ale jak je podziwiać ,gdy, gdzie nie spojrzysz tam feeeeeeeeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Pamietaj sprzedawco- chytry traci 2 x! IP: *.chello.pl 20.04.10, 09:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Pamietaj sprzedawco- chytry traci 2 x! IP: *.acn.waw.pl 20.04.10, 09:34 i dobrze, krakowskie centusie-sępy były zbyt pazerne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek a teraz spodziewaja sie rzeszy pielgrzymow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:35 .. Liczyli na żalobników, liczyli na pielgrzymów, pewnie opodatkowali sie juz na rzecz Kurii.. Pycha i Zachłanność to Grzech, pokory teraz wobec tego co czynili, nie gorzkie żale, ale obietnica poprawy potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Walesa tez sie "martwil" ze malo ludzi bylo na Ryn 20.04.10, 09:39 ku, wiec moze odda Gazecie Wyborczej znaczek Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Re: Walesa tez sie "martwil" ze malo ludzi bylo n 20.04.10, 09:46 Na grzechu pychy jak widać nie da się zarobić a z czasem można stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Pycha Jarosława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 13:46 Największym przejawem pychy był pomysł Jarusia(tak, tak wiem on został tylko "natchniony przez głosy ludu, doły PiSowe") aby braciszka pochować na Wawelu. I za to zemścił się Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Walesa tez sie "martwil" ze malo ludzi bylo n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 12:13 Griszka, biedny pisiaku, zawsze znajdziesz głupi pretekst, byle czepić się Wałęsy? Nawet jeśli ma rację? I po co GW znaczek Solidarności, zwłaszcza teraz? Żeby być kojarzonym z propisiackim ZZ Śniadka? Nie zauważyłeś, że znakomita część społeczenstwa dawno odwróciła się do was plecami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.chello.pl 20.04.10, 09:40 I bardzo dobrze, chcieli na tym zbić kokosy, podnosili ceny kilkakrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: 160.83.42.* 20.04.10, 09:43 Bardzo dobrze. Najpierw ceny poszly do gory o 1000% a teraz placza ze jest strata. To jest lekcja pokory. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.chello.pl 20.04.10, 10:01 I bardzo dobrze.Hieny chciały się dorobić a tu strata.jak tak popyli z rok to hotelarze pujdą z torbami.bardzo się z tego cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyta Centusie krakowskie już witały się z gąską... IP: 213.77.28.* 20.04.10, 10:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adorn Re: Centusie krakowskie już witały się z gąską... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 10:11 I "dudków" im brak jak gorolom ? Chytry dwa razy traci-pamietajcie o tym ! Odpowiedz Link Zgłoś
pazza.eu Chytry daw razy traci! 20.04.10, 10:12 Krakowiacy przechytrzyli! Chcieli zarobic na pochowku, ktory zorganizowali na siłę i wbrew wszelkim racjom. I Bozia ich pokarala! I dobrze im tak! MAM NADZIEJE, ZE NAUCZKA SPOTKA KAZDEGO, KTO FRYMARCZYL TYM POGRZEBEM. Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Re: Chytry daw razy traci! 20.04.10, 10:23 pazza.eu napisała: > Krakowiacy przechytrzyli! > Chcieli zarobic na pochowku, ktory zorganizowali na siłę i wbrew wszelkim rac > jom. Chyba nam go na siłę wepchnięto. W przeddzień pogrzebu Kraków opustoszał - mnóstwo ludzi wyjechało. Ten pogrzeb w Krakowie to pomysł Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chytry daw razy traci! 20.04.10, 10:54 Bez zgody kardynała arcybiskupa Dziwisza nie byłoby pochówku w katedrze wawelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Chytry daw razy traci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 12:15 Teraz nikt nie chce się przyznać. Ale w końcu ktoś będzie musiał zjeść tę żabę, wcześniej czy później. Ten pochówek na Wawelu to skandal, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chytry daw razy traci! 20.04.10, 12:27 Wymieniłem po nazwisku osobę, która miała głos decydujący. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Chytry daw razy traci! 20.04.10, 13:27 zigzaur napisał: > Wymieniłem po nazwisku osobę, która miała głos decydujący. Spójrzmy też kto zarobi na odwiedzinach kaplicy i krypty. Jak nie wiadomo o co chodzi... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: 193.111.166.* 20.04.10, 10:16 A najśmieszniejsze zdanie mówi ten prof. Burzyński: "Ale w obecnej sytuacji najważniejsze jest to, by świat dowiedział się, gdzie przyjechały głowy państw. Musimy to wygrać marketingowo". :-) Świat, jeśli czegokolwiek się dowiedział, to raczej tego gdzie ci światowi przywódcy nie przyjechali :-) Wygląda na to, że krakuski pozazdrościły splendoru Warszawie, która przez kilka dni nie schodziła z serwisów informacyjnych. Świat zapamięta Pałac Prezydencki a nie Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Nawet Bóg nie chciał go tu. Zesłał PYŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 13:43 bardzo dobrze. Tej imprezy PiSu w ogóle tu być nie powinno. Świadczy o tym fakt, że rano w dzień po pogrzebie czekało 150 osób na wejście do "krypty katyńskiej".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotel IP: 94.75.67.* 20.04.10, 14:57 Gość portalu: www napisał(a): > A najśmieszniejsze zdanie mówi ten prof. Burzyński: "Ale w obecnej > sytuacji najważniejsze jest to, by świat dowiedział się, gdzie > przyjechały głowy państw. Musimy to wygrać marketingowo". (...) Nie wiem jaki świat i co pamięta, ale mając kontakty z wieloma ludźmi z innych krajów muszę stwierdzić, że nie wiedzieli o co mi chodzi, kiedy wspominałem o "strasznym wydarzeniu". W tym samym czasie na świecie doszło do kilku straszniejszych wydarzeń. Nie mam najmniejszego zamiaru umniejszać tragedii naszej warstwy rządzącej. Niech się w niej pławią do woli. Ale znajmy proporcję. W odleglejszych krajach mało kogo cała sprawa obeszła. A wielcy tego świata tylko powiedzieli, że przybędą. Nikt nie miał takiego zamiaru czego dowodem jest jakikolwiek brak przygotowań z ich strony. Wulkan tylko dopomógł w eleganckiej wymówce. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Próby jedzenia chochlą a nie łyżką, z reguły 20.04.10, 10:16 powodują udławienie się. No i jeszcze ta niczym nie uzasadniona wiara w to że rzesze zwolenników byłego prezydenta są tak wielkie iż wolnych łóżek w Krakowie zabraknie okazała się tylko mrzonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: Próby jedzenia chochlą a nie łyżką, z reguły IP: *.fbx.proxad.net 20.04.10, 10:31 zwolennikow jest wielu, tylko nie z takim portfelem, jakby chcieli ci naciagacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Próby jedzenia chochlą a nie łyżką, z reguły IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.04.10, 11:16 Być może wielu ich jest. Ja tak wyludnionego miasta dawno nie widziałem, chyba więcej ludzi wyjechało (uciekło)na weekend z Krakowa niż przyjechało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perdito Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.chello.pl 20.04.10, 10:20 I po co było robić ten pogrzeb na Wawelu? Swoją drogą gazeta.pl dołożyła się do tego swoimi peanami na temat LK. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Stworca ukaral chciwosc. 20.04.10, 10:27 Stworca okropnie nie cierpi takiej pazernosci, zdzierstwa i zerowania na tragedii a wiec wziol i pokaral. Dzieki Bogu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Stworca ukaral chciwosc. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.10, 10:43 Nie mamy pojęcia czego chciał Stwórca (i mieć nigdy nie będziemy). Dziwi mnie natomiast fakt, że Polak jest pierwszy do tego, aby wieszać psy na innym Polaku. Może dlatego, że zwykle najgłośniej krzyczą Ci, którzy są zawistni (i zwykle sami nigdy nic nie osiągnęli). Łatwiej jest rzucić kamieniem w tego co jest na szczycie niż samemu tam wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio Re: Stworca ukaral chciwosc. 20.04.10, 21:58 vinogradoff napisał: > Stworca okropnie nie cierpi takiej pazernosci, zdzierstwa i > zerowania na tragedii a wiec wziol i pokaral. Dzieki Bogu za to. ten twój stwórca chyba wogóle nie lubi ludzi, dopuścił do obozów koncentarcyjnych, tysięcy wojen, gwałtów, wyzysku, niewolnictwa, cierpienia dzieci - za to też mu podziękujesz? ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyk Re: Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotel IP: *.wspgroup.com 20.04.10, 10:34 Opatrznosc ukarala pyche i chciwosc natychmiastowo!!! Dobrze im tak! Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy 20.04.10, 10:35 No i dobrze, zaloba a hinny chcialy sie oblowic, ale to jest Polska i taki system Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 10:35 Nie zamknęły więc stratą tylko mniejszymi zyskami niż się spodziewały.Jak można dać taki tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotel 20.04.10, 10:51 Niewykluczone, że hotelarze ponieśli dodatkowe koszty, zatem summa summarum mogli ponieść stratę. Ich biznes, ich ryzyko. Elektorat PiS to raczej ludzie niezbyt bogaci: robotnicy, drobne urzędaski. No, chyba że oficjele na wysokich stanowiskach państwowych. Ale wielu z nich było w samolocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op7 Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 10:35 chytry dwa razy traci :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaha gratulacje :) IP: *.starachowice.vectranet.pl 20.04.10, 10:40 Robert Ulicz z hotelu Royal (we wtorek cena za dobę wzrosła tam do 3 tys. zł) przyznaje... Świetny polski biznesmen :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: gratulacje :) IP: *.ghnet.pl 14.09.11, 08:04 Popyt i podaż. Na całym świecie tak się robi, a u nas dalej to dziwi... Cóż sie dziwić, że Polska ciagle w ogonie... Liczy się wynik finansowy, nie sentymenty do śp Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam-m teraz wiadomo kto lobbował IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.04.10, 10:46 gdzie zostanie pochowany Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edir23 Z wielkiej chmury mały zysk krakowskich hotelarzy IP: *.ericpol.com 20.04.10, 10:47 nauczka dla hotelarzy i knajpiarzy chciwość nie popłaca... klienta zdobywa się stałą ceną, stabilnością i zaufaniem że nie wzrośnie z powodu okazji... no i do restauratorów: byli angole - podnosiliście ceny i marniała obsługa więc przestałam chodzić do moich ulubionych restauracji, za to teraz nie ma tylu turystów, więc dbajcie o ceny i lepszą obsługę, żeby odzyskać niejednego polskiego klienta które gór nie płaci ale zapewniał stały dochód .. teraz musicie się napracować za dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś