zyczliwy_dawca 21.04.10, 15:47 Jestem ciekaw, na jaką Organizację Pożytku Publicznego oddaliście swój 1% podatku? W miarę możliwości uzasadnijcie proszę odpowiedź (dlaczego akurat TA organizacja?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyczliwy_dawca Re: Na co oddaliście 1% ??? 23.04.10, 10:51 A czemu nie jakaś inna organizacja pomagajaca niepełnosprawnym? Czy nazwisko znanej aktorki ma tu jakis wpływ? Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: Na co oddaliście 1% ??? 21.04.10, 16:03 Fundacja na rzecz dzieci z chorobą nowotworową. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Na co oddaliście 1% ??? 21.04.10, 17:03 Oczywiście na święty kościół powszechny, świętych obcowanie, grzechów odpuszczenie, ciała zmartwychwstanie, żywot wieczny amen. A jakżeżbysz inaczej, co za pytania niestosowne?. Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Na co oddaliście 1% ??? 21.04.10, 18:21 www.pomoz-amelce.pl bo dziewczynka jest w wieku mojego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Urzędy Skarbowe wybiorą za nas , 21.04.10, 18:39 jeżeli takowej instytucji się nie wskaże ? W tramwaju mówią, że to nagminne praktyki, i nikt tego nie sprawdza. Jaja by były , gdyby mój 1 % przekazano na jakąś instytucję koscielną. Odpowiedz Link Zgłoś
nrtp Re: Urzędy Skarbowe wybiorą za nas , 21.04.10, 20:25 nie mam szacunku do ludzi, którzy z własnego lenistwa nie wpisują tam żadnej instytucji ... Zresztą powinno być tak samo jak z funduszem emerytalnym, czyli w przypadku nie wpisania żadnej instytucji - losowanie, szkoda, że tak nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
zyczliwy_dawca Re: Urzędy Skarbowe wybiorą za nas , 22.04.10, 13:57 Jak nie wskażesz żadnej organizacji 1% w zeznaniu podatkowym, to pieniądze trafią do fiskusa. Odpowiedz Link Zgłoś
madix1 Re: Na co oddaliście 1% ??? 21.04.10, 20:47 na ośrodek adopcyjno-opiekuńczy Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Na co oddaliście 1% ??? 21.04.10, 22:39 Na program "Równe Szanse" Fundacji im. Stefana Batorego czyli na stypendia dla zdolnej, ubogiej młodzieży ze wsi i małych miast. Z takich dzieci naprawdę może być coś dobrego dla Polski. Dlatego taki wybór. Dawanie pieniędzy na pomniki, sztandary czy sanktuaria zupełnie do mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
zyczliwy_dawca Re: Na co oddaliście 1% ??? 22.04.10, 13:54 Widzę, że każdy oddaje na co innego i każdy ma różne motywacje... Nieuleczalnie chore dzieci, bezdomne zwierzęta, wspieranie młodych i zdolnych... Organizacji 1% jest mnóstwo, do wyboru do koloru. Tymczasem tzw. społeczeństwo obywatelskie u nas kuleje, jesteśmy w ogonie UE. Ciekawe, czy III sektor przyczyni się do aktywizacji społecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
aztlan Re: Na co oddaliście 1% ??? 22.04.10, 21:26 na ochronę zdrowia psychicznego. Swojego i ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyczliwy_dawca Re: Na co oddaliście 1% ??? 23.04.10, 10:52 A jest jakaś Organizacja 1%, która promuje zdrowie psychiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
zyczliwy_dawca Re: Na co oddaliście 1% ??? 23.04.10, 11:22 A tak jeszcze przy okazji, ja chetnie oddałbym 1% na chorych, może niekoniecznie chorych psychicznie ale też na inne ciężkie choroby np. na białaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaj1 Re: Na co oddaliście 1% ??? 25.04.10, 22:16 Na hospicjum dla dzieci. Chyba nie trzeba uzasadnienia ? Odpowiedz Link Zgłoś