Dodaj do ulubionych

W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisław ...

IP: 213.199.198.* 06.03.04, 06:49
Wspaniały kapłan i serdeczny przyjaciel. Modlę się
za jego duszę. Wieczne odpoczywanie racz mu dać, Panie.
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Coraz mniej prawdziwych kapłanów IP: *.comnet.krakow.pl 06.03.04, 08:04
      Zostają biznesmeni i czarusie
    • Gość: agnostyk chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola IP: *.menta.net 06.03.04, 10:14
      Tak jak w temacie, zaden ze mnie chrzescijanin i modtilw tutaj odprawiac nie
      bede, lecz szacunek do ksiedza Musiala mialem i mam od dawna, za wiedze, poziom
      intelektualny oraz codzienne zachowania.

Nie zapomne tez, gdy na wiosne ubieglego roku, ksiadz Musial wbrew milczeniu
      kosciola katolickiego, oficjalnie krytykowal na lamach prasy i debat
      telewizyjnych wojne w Iraku, nie wstydzil sie przychodzic na rynek, przemawiac
      przez tube.

Naprawde trzeba miec klase...
      • Gość: REALISTA Re: chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola IP: 156.106.209.* 06.03.04, 15:09
        Zwracam szczegolna uwage na "wbrew milczeniu kosciola katolickiego" ;-).
        "GW", "Tygodnik Powszechny", "Midrasz" - to wiele wyjasnia ;-).
        To jest jakis Matrix. A na koniec zasluzyl na nekrolog w postaci dobrego slowa
        w GW. Oczywiscie nie za bylejakie zaslugi tj. za:

-> "publikacji najlepiej odzwierciedlających wkład Żydów polskich w kulturę
        polską"
        -> "konsekwentnie występuje przeciwko antysemityzmowi i ksenofobii"
        -> "występował przeciwko wznoszeniu krzyży na oświęcimskim żwirowisku"
        -> "wybór tekstów poświęconych problematyce stosunków między chrześcijanami a
        Żydami"
        -> "doktorat pisał z filozofii francuskiego renesansu"

Podejrzane sa te wszystkie komentarze:
        "wspanialy kaplan i serdeczny przyjaciel"
        "coraz mniej prawdziwych kaplanow"
        "chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola (agnostyk)"
        "faktycznie był zdolnym dziennikarzem i rzecznikiem pojednania katolicko -
        żydowskiego" (przynajmniej wiadomo dlaczego byl ... zdolny)
        • Gość: Realista Re: chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola IP: 156.106.209.* 06.03.04, 15:10
          ... no i w dodatku kaplan z klasa ;-).
        • Gość: gorf Re: alisto - wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:02
          przede wszystkim chylę czoła przed Księdzem Musiałem, który był wspaniałym,
          życzliwym dla wszystkich człowiekiem, choć może z odrobinę niewyparzonym
          językiem, czym - pomimo że nie we wszystkim się z Nim zgadzałem - zjednał sobie
          moją (i nie tylko) sympatię, ale również wielu wrogów...

A do Realisty... życzę Ci żebyś takich ludzi na swojej drodze spotkał... może
          wtedy zamilczałbyś, kiedy wypada...
          • Gość: usa Re: alisto - wstyd... IP: 207.239.14.* 06.03.04, 16:54
            Czyli dobry kaplan i z klasa to tylko taki ktory staje zawsze po stronie
            zydow.Szanowni czytelnicy kiedy sie wreszcie skonczy na swiecie wchodzienie
            zydom w tylek.
            • Gość: nowa Re: alisto - wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:39
              Gość portalu: usa napisał(a):

> Czyli dobry kaplan i z klasa to tylko taki ktory staje zawsze po stronie
              > zydow.Szanowni czytelnicy kiedy sie wreszcie skonczy na swiecie wchodzienie
              > zydom w tylek.
              usa, może osa ci w tyłek wlazła, że tak sie zachowujesz?
            • Gość: Bartoldi. Re: alisto - wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:47
              Wiara żydowska to i w tyłek żydowski wierni wchodzą.To takie naturalne,że aż
              dziwić się nie wypada.
          • Gość: realista Re: alisto - wstyd... IP: *.menta.net 07.03.04, 15:35
            Nie ma jak to przeinaczac wpisy, dopusujac swoje abusrdy!!!
            Ciekaw jestem gdzie to co podajesz, przeczytales??? Prosze podaj link do tego!!!

>do Realisty... życzę Ci żebyś takich ludzi na swojej drodze spotkał... może
            >wtedy zamilczałbyś, kiedy wypada...

moze i "zamilczalbym" ale szukalem w pary wydaniach jezyka polskiego i takiego
            slowa tam nie ma. Moze jakies sprostowanie, od tak oswieconego czlowieka, bo
            niestety nie wszysty dorosli do poziomu jezykowego jakim sie poslugujesz ;)

Wychodzi ze najlepsza metoda co niektorych jest przeinaczac wypowiedz innych
            (udajac ze to cytuja) zas aby bylo weselej to w tresci okazuje sie, ze maja
            problemy z jezykiem rodzimym (?)!!!
      • Gość: abc Re: Chrzescijaninem staram sie byc i tez chyle czo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:03
        Wiedzialem o waznej pracy jaka zmarly
        wykonal na rzecz pojednania polsko-zydowskiego.

O jego publicznych wystapieniach przeciw
        wojnie w Iraku dowiedzialem sie z tego postu.

To byl Ktos.

Chyle czolo.
    • Gość: Aaron Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 15:00
      Znałem Go i ceniłem. Faktycznie był zdolnym dziennikarzem i rzecznikiem
      pojednania katolicko - żydowskiego. Requiescat in Pace.
      • Gość: mat Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 15:55
        Panie świeć nad Jego duszą i wybacz mu wszystkie jego występki wobec Kościoła.

Ciekawe co by powiedział o "Pasji"? Czy tak jak postępowy ks.Boniecki?
        Nota bene obaj byli, jeden jeszcze ciągle jest na usługach GW i całego
        polskiego lewactwa.
        Wybacz mu Panie.
        PS. Ks. Czajkowski również postępowiec.
        • Gość: REALISTA Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 156.106.209.* 06.03.04, 15:57
          Tak było ;-)
        • Gość: Aaron Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:13
          Jaki był każdy widział. Każdy mógł też przeczytać to, co napisał. A pisał
          ciekawie i do rzeczy. Naszemu Dziennikowi na pewno jego publicystyka nie
          podobała się. Najpiękniejszy w tym wszystkim jest to, że pisał w nurcie odnowy
          posoborowej Vaticanum II. To samo robi ks. Michał Czajkowski. Człowiek o
          wielkim sercu i talencie bardziej publicystycznym niż naukowym. Ale wspaniały
          człowiek.
    • Gość: rambo Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 213.199.204.* 06.03.04, 16:13
      i co z tego że umaił, każdy musi umizeć jednego nieroba i jebaka mniej azresztą
      szkoda mówic o tych smykach w czarnych kiecach.
      • Gość: nowa Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:40
        Gość portalu: rambo napisał(a):

> i co z tego że umaił, każdy musi umizeć jednego nieroba i jebaka mniej
        azresztą
        >
        > szkoda mówic o tych smykach w czarnych kiecach.

Wiesz, rambo, strzel sie ty w ten głupi łeb
      • Gość: Abc Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.broker.com.pl 06.03.04, 19:29
        "...szkoda mówic o tych smykach w czarnych kiecach."

TO PO CO SOBIE SAM ZAPRZECZASZ I MÓWISZ??????????
        czasami trzeba pomyśleć, nim się coś "chlapnie"

• Gość: rambo Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 213.199.204.* 06.03.04, 16:19
      i co z tego że umaił kazdy musi kiedyś umrzeć jednego nieroba i jebaka mniej
      cudzych żon bo niektore są takie same jak oni a do roboty czarni sukmaniarze ,
      a nie tylko myśleć o jebaniu i jak tu zapierdolić jak najwięcej dla siebie ,
      posłuchajcie o sobie jakie robicie szwindle podrugie to szkoda o was mówić.
    • Gość: Radek Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 16:53
      Odszedl wielki czlowiek...
    • Gość: OBSERWATOR Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 17:11
      MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZYJACIELE Z "GADUŁY WYRODNEJ" ZAŁATWIĄ MU MIEJSCE NA
      KRAKOWSKIM KIRKUCIE. NIE ZROBICIE MU CHYBA PRZYKROŚCI I NIE WSTAWICIE TRUMNY
      DO KATOLICKIEGO KOŚCIOŁA ?! ZMARŁY, PODOBNIE JAK PAN CZAJKOWSKI ZWANY KSIĘDZEM,
      CAŁE ŻYCIE BOLAŁ, ŻE NIE URODZIŁ SIĘ ŻYDEM I GDZIE MÓGŁ ŁAJAŁ SWÓJ(?) KOŚĆIÓŁ.
      NO CÓŻ, PODOBNO O ZMARŁYCH MOŻNA MÓWIĆ TYLKO DOBRZE LUB WCALE ( CIEKAWE JAK TO
      SIĘ MA NP. DO STALINA ?), WIĘC NIC WIĘCEJ NIE NAPISZĘ.
      • Gość: tucia2 Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.04, 17:57
        DoObserwatora!!!!Czlowieku jaki ty jestes malutki.A gdzie ,?jakich rozmiarow
        jest twoj rozumek?My Polacy jestesmy mistrzami w gnojeniu autorytetow.
        • Gość: OBSERWATOR Re: DROGA TUCIO 2 IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:25
          WIEM, ŻE W TWOICH, TUCICH OCZĘTACH JESTEM, WOBEC OGROMU AUTORYTETU PANA M.
          TAKI TYCI, TYCI, MALEŃSTWO LEDWIE WIDOCZNE. SĘK W TYM, ŻE JA SZUKAM AUTORYTETÓW
          W OSOBACH PRAWYCH, SZCZERYCH, UCZCIWYCH. DLA MNIE PAN M. MIENIĄCY SIĘ KSIĘDZEM I
          ZWALCZAJĄCY MÓJ KOŚĆIÓŁ POWSZECHNY GŁÓWNIE NA ŁAMACH "ŻYDOWSKIEJ GAZETY DLA
          POLAKÓW", OSKARŻAJĄCY NP. KOŚCIÓŁ O TWORZENIE SPRZYJAJĄCEGO KLIMATU DLA
          NIEMIECKIEGO NAZIZMU, TAK JAKBY NIC NIE WIEDZIAŁ O TYSIĄCACH ZAMORDOWANYCH
          KSIĘŻACH KATOLICKICH W DACHAU, O KSIĘDZU MAKSYMILIANIE KOLBE, O NIENAWIŚCI
          HITLEROWCÓW DO WSZELKICH RELIGII JEST ,A WLAŚCIWIE BYŁ KŁAMCĄ I PERFIDNYM
          MANIPULATOREM. DLA CIEBIE, SKARBIE, AUTORYTETEM JEST PEWNIE TEŻ PAN MAZOWIECKI ?
          A JA ,POMIJAJĄC JEGO ROLĘ W PRZYZWOLENIU NA ZAWŁASZCZENIE POLSKI PRZEZ KOMUCHÓW
          PO 89-TYM, PAMIĘTAM JEGO HANIEBNĄ POSTAWĘ W "GODZINIE PRÓBY", W LATACH 50-TYCH,
          GDY W PZPR-WSKICH GADZINÓWKACH ATAKOWAŁ ARESZTOWANEGO BISKUPA KACZMARKA,
          POWTARZAJĄC SB-CKIE ZARZUTY WOBEC KSIĘDZA. BISKUPA ZREHABILITOWANO PO LATACH A
          PAN MAZOWIECKI ? JEST DALEJ "AUTORYTETEM" . NO CÓŻ, MOGĘ TYLKO WSPÓŁCZUĆ
          • Gość: Jola Re: DROGA TUCIO 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:49
            WIEM, ŻE W TWOICH, TUCICH OCZĘTACH JESTEM, WOBEC OGROMU AUTORYTETU PANA M.
            > TAKI TYCI, TYCI, MALEŃSTWO LEDWIE WIDOCZNE. SĘK W TYM, ŻE JA SZUKAM
            AUTORYTETÓW
            > W OSOBACH PRAWYCH, SZCZERYCH, UCZCIWYCH. DLA MNIE PAN M. MIENIĄCY SIĘ
            KSIĘDZEM
            > I
            > ZWALCZAJĄCY MÓJ KOŚĆIÓŁ POWSZECHNY GŁÓWNIE NA ŁAMACH "ŻYDOWSKIEJ GAZETY DLA
            > POLAKÓW", OSKARŻAJĄCY NP. KOŚCIÓŁ O TWORZENIE SPRZYJAJĄCEGO KLIMATU DLA
            > NIEMIECKIEGO NAZIZMU, TAK JAKBY NIC NIE WIEDZIAŁ O TYSIĄCACH ZAMORDOWANYCH
            > KSIĘŻACH KATOLICKICH W DACHAU, O KSIĘDZU MAKSYMILIANIE KOLBE, O NIENAWIŚCI
            > HITLEROWCÓW DO WSZELKICH RELIGII JEST ,A WLAŚCIWIE BYŁ KŁAMCĄ I PERFIDNYM
            > MANIPULATOREM.

Doucz się, na naukę nigdy nie jest za późno. Ksiądz Musiał nigdy nie zaprzeczał
            oczywistemu faktowi mordowania księży, nie tylko zreszta w Dachau. Co do reszty
            twojego, pożal się, Boże, postu - nie wiem, czy mógłbys tak pleść, gdyby M.
            kolbe przeżył. Poczytaj sobie o jego poglądach. A nienawiść hitlerowców do
            wszelkich religii? Wróc do książek. Czy na pewno kościół katolicki był
            przeciwnikiem? A przynajmniej, czy przez cały czas?
            Zanim zaczniesz osądzać mądrych, prawych ludzi - pomyśl o tym, czego sie
            nauczyłes na religii (o ile chodziłeś). Być chrześcijaninem to nie tylko
            wycierać sobie gębę "kościołem powszechnym" TO PRZEDE WSZYSTKIM DAWANIE
            ŚWIADECTWA!!! Bóg twój z tobą.
          • Gość: DonJose Re: DROGA TUCIO 2 IP: 66.133.95.* 06.03.04, 19:45
            Ks. Musial urodzil sie w 38 roku. W latach 50-tych, podczas n.p. procesu
            biskupa Kaczmarka byl nastolatkiem. Jesli wypowiadal sie na temat przesladowan
            ksiezy i biskupow, to najwyzej w domu, albo w gronie kolegow. Wiec, albo znales
            Go wtedy osobiscie, albo klamiesz. To ostatnie wydaje mi sie bardziej
            prawdobodobne, i bardzo prymitywne.
            A przy okazji: Jak zareagowali na proces biskupa Kaczmarka i aresztowanie ks.
            Prymasa twoi towarzysze duchowi (i nie tylko duchowi) z PAXu?
        • Gość: Lucia3 Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:50
          Nie .W gnojeniu rozumu i każdej uwagi nie podobającej się ćwierćgłówkom.
      • Gość: Aaron Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:09
        Ej Obserwuś, Obserwuś a może Łabserduś... Złość i nienawiść niszczy Twoją
        duszę, jak ten robaczek, który stoczył krzew mający uchronić łysinę Jonasza.
        Nie czepiaj się ani Musiała ani Czajkowskiego. To dobrzy ludzie. Jeden jest już
        u Pana, drugi stara się jak może służyć Kościołowi. Do ludzi trzeba wychodzić z
        sercem, a nie z policyjną pałką.
        • Gość: OBSERWATOR Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:50
          AJ-WAJ, AJ-WAJ AAAROOONIE, NIE PO GŁOWIE, BO MI MYCKA SIĘ ZSUNIE, AJ-WAJ !
          A TERAZ DO RZECZY, NIENAWIŚĆ JEST MI OBCA, CO INNEGO NIECHĘĆ DO OSOBY, CZYNU,
          ZDARZENIA,. ZŁOŚĆ ?, JAK TU SIĘ ZŁOŚCIĆ ZE ŚMIERCI NIEPRZEJEDNANEGO WROGA MOJEGO
          KOŚĆIOŁA ? PRĘDZEJ - ULGA, CHOĆ NIE PZRYSTAJĄCA DO CHWILI. ZRESZTĄ KOŚĆIÓŁ
          NIE Z TAKIMI SWYMI "PRZYJACIÓŁMI" SOBIE RADZIŁ I PORADZI. CO DO NIENAWIŚCI
          I ZŁOŚĆI RADZĘ POSŁUCHAĆ I POPATRZEĆ NA MÓWIĄCEGO PANA CZAJKOWSKIEGO.
          "JEDEN JEST U PANA", HM, NA PEWNO CZEKA W KOLEJCE NA SĄD, ALE PEWNY JESTEŚ
          WERDYKTU ?. CO DO SŁUŻENIA KOŚCIOŁOWI - PATRZ : WYŻEJ, " BROŃ NAS PANIE OD
          FAŁSZYWYCH PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAMI SOBIE RADĘ DAMY"."PAŁKA" ? U NASZ MÓWIĄ
          NA TO : PEJSY, AJ-WAJ, AJ-WAJ
        • Gość: Sharon. Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:54
          Do ludzi tak.
      • Gość: katolik Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.broker.com.pl 06.03.04, 19:37
        "...WIĘC NIC WIĘCEJ NIE NAPISZĘ."
        I to jedno co mądrego napisałeś obserwatorze.
        A najgorzej jak obserwatorzy, raczej nic nie rozumiejący, zabierają głos.
        Papiez przy Ścianie Płaczu i jego nauczanie to też ŻYD ?
    • Gość: KSIĄDZ_PATRIOTA Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:04
      PAN MUSIAŁ, ZWANY TU I TAM KSIĘDZEM ( CHYBA PRZEZ WROGÓW, BO OKRUTNIE WSTYDZIŁ
      SIĘ SWEGO, NIEŻYDOWSKIEGO POCHODZENIA I POTĘPIAŁ NASZ KOŚCIÓŁ POWSZECHNY ZA
      "2000 LAT SZERZENIA ANTYSEMITYZMU" I "OBOJĘTNOŚĆ WOBEC HOLOCAUSTU") BYŁ ZMARŁ.
      NIECH MU ZIEMIA LEKKĄ BĘDZIE. ZASTANAWIA MNIE JAKI SYMBOL STANIE NA GROBIE PANA
      MUSIAŁA ? ZA ŻYCIA PROTESTOWAŁ I ODMAWIAŁ DZIESIĄTKOM TYSIĘCY OFIAR
      OŚWIĘCIMIA SYMBOLICZNEGO KRZYŻA NA "ŻWIROWISKU", MIEJSCU ICH KAŻNI . . .
      • Gość: gorf Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:22
        Gość portalu: KSIĄDZ_PATRIOTA napisał(a):

Bardzo mi się podoba jak ktoś się przyznaje do tego z jakiej perspektywy
        pisze... a 'księża patrioci' to o ile pamiętam jest nazwa na księży
        kolaborujących z systemem komunistycznym.

życzę dobrego samopoczucia.

PS. Żwirowisko wcale nie było miejscem kaźni 'dziesiątków tysięcy' a tylko
        jednym z miejsc rozstrzelań. Te dziesiątki tysięcy zginęły po drugiej stronie
        muru. A co do krzyża - stoi i stał będzie, a swoje zdanie na jego temat każdy
        mieć może takie jakie chce. gorzej jak się robi dookoła niego polityczną
        zawieruchę a'la Świtoń.
        • Gość: KSIĄDZ Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:34
        • Gość: KSIĄDZ_PATRIOTA Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:35
          GORFIE, NO NIE . . . "ALUZJU TY NIE PONIAŁ?"
          • Gość: gorf Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:48
            ależ oczywiście że poniał.... jedynie wykorzystał to że 'obserwatorze' to ty
            się tak podpisałeś - a tak a'propos... co którzy wchodzili w tyłek komunistom
            (tak jak i księża patrioci) najczęściej dzisiaj mienią się obrońcami polskości -
            dokładnie w ten sposób w jaki ty to robisz. vide np. maciej giertych z którym
            poglądy macie chyba podobne (pobieżnie przypatrując się twoim wypowiedziom). a
            ten nick wygląda na pomyłkę freudowską w twoim wydaniu.
            • Gość: analityk Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 19:30
              GORFIE!BRAWO-USTRZELIŁES NIEZLĄ SZTUKĘ!-SZATANA W SZATACH ANIOŁKA.
      • Gość: Markowski Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.cpe.mountaincable.net 07.03.04, 05:00
        Zgadzam sie z ksiedzem patriota 100 %
        • Gość: Witkowski. Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:56
          Za csałokształt i efety społeczne proponuję kupę.
        • Gość: Witkowski. Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:56
          Za csałokształt i efety społeczne proponuję kupę.
    • Gość: Snajper Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:34
      Bedzie nam wszystkim i Żdom i Chrześcijanom brakowało tak wspaniałego i
      gorliwego Kapłana....
      "Śpieszmy się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą" -chce się zawołać!

Proszę o modlitwę w w intencji Człowiek, którego było mi dane poznać.
    • Gość: Katarzyna Uroda KS. MUSIAŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:37
      Wielka strata dla nas wszystkich. Najmutniejsze jest to, że w samym Kościele
      miał przeciwników... Nic z TEGO, co zrobił nie pójdzie na marne - oby...
    • Gość: Katarzyna Uroda KS. STANISŁAW MUSIAŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:42
      Wielka strata dla nas wszystkich. Najsmutniejsze jest to, że w samym Kościele
      miał przeciwników... Nic z TEGO, co zrobił nie pójdzie na marne - oby...

• Gość: zenek Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.04, 18:53
      jestem agnostykiem,ale ks.Musiała szanowałem i podziwiałem.wielka strata,że
      odszedł.
    • Gość: analityk ADAMIE!DAJ BÓG BY TWÓJ KOŚCOŁ STAŁ SIĘ .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 19:01
      POWSZECHNY.BYŁES NATCHNIENIEM TOLERANCJI I SZACUNKU DO CZLOWIEKA.I BYŁES
      CZŁOWIEKIEM NIEZWYKŁEJ ODWAGI W OBRONIE DOBRA.POCHYLAM PRZED TOBĄ CZOLO I
      DZIĘKUJĘ OPATRZNOŚCI,ŻE CIĘ WYDAŁA.
    • Gość: janusz Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 06.03.04, 19:35
      odszedł wspaniały kapłan wielki i odważny człowiek świat robi się pusty
    • Gość: Stefan z rodziną Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 193.19.140.* 06.03.04, 20:52
      Szęść Boże!!TO NAPRAWDĘ WIELKA STRATA / KAPŁAN - BARDZO DOBRY CZŁOWIEK
      WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE A ŚWIATŁOŚĆ WIEKUISTA NIECHAJ MU ŚWIECI.
      No cóż ale nasze doczesne życie to tylko przedsionek do wieczności.........
      • Gość: ks. kanonik Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 21:17
        Zmarl czlowiek szlachetny, prawdziwy kaplan. Na wieki wiekow pozostanie w
        naszej pamieci.Przyklad dla wszystkich nas kaplanow:
        • Gość: McMac Mam nadzieję że już się smaży w piekle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 23:28
          A ja dla równowagi wyrażę nadzieję, że ksiądz- syjonista, niepoprawny
          filosemita, oskarzyciel Polaków za Jedwabne, przeciwnik Episkopatu, autorytet
          GWyb, Tygodnika Powszechnego itp, agent Michnika, zwolennik żydostwa, korektor
          papieża, zdrajca - jUŻ SMAŻY SIE W PIEKLE, nie czekając na sąd ostateczny.
    • Gość: Żulis Ksiądz Stanisław Musiał IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 22:46
      Odszwdł wielki człowiek, humanista zwolennik pojednania religi, prawdziwy
      filozof. Będzie Go brakowało wśród tylu potrzebujących prawdziwych przewodników
      po filozofi i życiu. Niech spoczywa w pokoju.
    • Gość: Bartolomeo. Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:44
      OOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!.Ale jeszcze ich tylu zostało,że strata jest
      niezauważalna.Przastańcie histeryzować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka