Gość: Wolo IP: 213.199.198.* 06.03.04, 06:49 Wspaniały kapłan i serdeczny przyjaciel. Modlę się za jego duszę. Wieczne odpoczywanie racz mu dać, Panie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H56 Coraz mniej prawdziwych kapłanów IP: *.comnet.krakow.pl 06.03.04, 08:04 Zostają biznesmeni i czarusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola IP: *.menta.net 06.03.04, 10:14 Tak jak w temacie, zaden ze mnie chrzescijanin i modtilw tutaj odprawiac nie bede, lecz szacunek do ksiedza Musiala mialem i mam od dawna, za wiedze, poziom intelektualny oraz codzienne zachowania. Nie zapomne tez, gdy na wiosne ubieglego roku, ksiadz Musial wbrew milczeniu kosciola katolickiego, oficjalnie krytykowal na lamach prasy i debat telewizyjnych wojne w Iraku, nie wstydzil sie przychodzic na rynek, przemawiac przez tube. Naprawde trzeba miec klase... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola IP: 156.106.209.* 06.03.04, 15:09 Zwracam szczegolna uwage na "wbrew milczeniu kosciola katolickiego" ;-). "GW", "Tygodnik Powszechny", "Midrasz" - to wiele wyjasnia ;-). To jest jakis Matrix. A na koniec zasluzyl na nekrolog w postaci dobrego slowa w GW. Oczywiscie nie za bylejakie zaslugi tj. za: -> "publikacji najlepiej odzwierciedlających wkład Żydów polskich w kulturę polską" -> "konsekwentnie występuje przeciwko antysemityzmowi i ksenofobii" -> "występował przeciwko wznoszeniu krzyży na oświęcimskim żwirowisku" -> "wybór tekstów poświęconych problematyce stosunków między chrześcijanami a Żydami" -> "doktorat pisał z filozofii francuskiego renesansu" Podejrzane sa te wszystkie komentarze: "wspanialy kaplan i serdeczny przyjaciel" "coraz mniej prawdziwych kaplanow" "chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola (agnostyk)" "faktycznie był zdolnym dziennikarzem i rzecznikiem pojednania katolicko - żydowskiego" (przynajmniej wiadomo dlaczego byl ... zdolny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: chrzescijaninem nie jestem, ale chyle czola IP: 156.106.209.* 06.03.04, 15:10 ... no i w dodatku kaplan z klasa ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorf Re: alisto - wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:02 przede wszystkim chylę czoła przed Księdzem Musiałem, który był wspaniałym, życzliwym dla wszystkich człowiekiem, choć może z odrobinę niewyparzonym językiem, czym - pomimo że nie we wszystkim się z Nim zgadzałem - zjednał sobie moją (i nie tylko) sympatię, ale również wielu wrogów... A do Realisty... życzę Ci żebyś takich ludzi na swojej drodze spotkał... może wtedy zamilczałbyś, kiedy wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: alisto - wstyd... IP: 207.239.14.* 06.03.04, 16:54 Czyli dobry kaplan i z klasa to tylko taki ktory staje zawsze po stronie zydow.Szanowni czytelnicy kiedy sie wreszcie skonczy na swiecie wchodzienie zydom w tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: alisto - wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:39 Gość portalu: usa napisał(a): > Czyli dobry kaplan i z klasa to tylko taki ktory staje zawsze po stronie > zydow.Szanowni czytelnicy kiedy sie wreszcie skonczy na swiecie wchodzienie > zydom w tylek. usa, może osa ci w tyłek wlazła, że tak sie zachowujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoldi. Re: alisto - wstyd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:47 Wiara żydowska to i w tyłek żydowski wierni wchodzą.To takie naturalne,że aż dziwić się nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: alisto - wstyd... IP: *.menta.net 07.03.04, 15:35 Nie ma jak to przeinaczac wpisy, dopusujac swoje abusrdy!!! Ciekaw jestem gdzie to co podajesz, przeczytales??? Prosze podaj link do tego!!! >do Realisty... życzę Ci żebyś takich ludzi na swojej drodze spotkał... może >wtedy zamilczałbyś, kiedy wypada... moze i "zamilczalbym" ale szukalem w pary wydaniach jezyka polskiego i takiego slowa tam nie ma. Moze jakies sprostowanie, od tak oswieconego czlowieka, bo niestety nie wszysty dorosli do poziomu jezykowego jakim sie poslugujesz ;) Wychodzi ze najlepsza metoda co niektorych jest przeinaczac wypowiedz innych (udajac ze to cytuja) zas aby bylo weselej to w tresci okazuje sie, ze maja problemy z jezykiem rodzimym (?)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Chrzescijaninem staram sie byc i tez chyle czo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:03 Wiedzialem o waznej pracy jaka zmarly wykonal na rzecz pojednania polsko-zydowskiego. O jego publicznych wystapieniach przeciw wojnie w Iraku dowiedzialem sie z tego postu. To byl Ktos. Chyle czolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 15:00 Znałem Go i ceniłem. Faktycznie był zdolnym dziennikarzem i rzecznikiem pojednania katolicko - żydowskiego. Requiescat in Pace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 15:55 Panie świeć nad Jego duszą i wybacz mu wszystkie jego występki wobec Kościoła. Ciekawe co by powiedział o "Pasji"? Czy tak jak postępowy ks.Boniecki? Nota bene obaj byli, jeden jeszcze ciągle jest na usługach GW i całego polskiego lewactwa. Wybacz mu Panie. PS. Ks. Czajkowski również postępowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 156.106.209.* 06.03.04, 15:57 Tak było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 16:13 Jaki był każdy widział. Każdy mógł też przeczytać to, co napisał. A pisał ciekawie i do rzeczy. Naszemu Dziennikowi na pewno jego publicystyka nie podobała się. Najpiękniejszy w tym wszystkim jest to, że pisał w nurcie odnowy posoborowej Vaticanum II. To samo robi ks. Michał Czajkowski. Człowiek o wielkim sercu i talencie bardziej publicystycznym niż naukowym. Ale wspaniały człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 213.199.204.* 06.03.04, 16:13 i co z tego że umaił, każdy musi umizeć jednego nieroba i jebaka mniej azresztą szkoda mówic o tych smykach w czarnych kiecach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:40 Gość portalu: rambo napisał(a): > i co z tego że umaił, każdy musi umizeć jednego nieroba i jebaka mniej azresztą > > szkoda mówic o tych smykach w czarnych kiecach. Wiesz, rambo, strzel sie ty w ten głupi łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.broker.com.pl 06.03.04, 19:29 "...szkoda mówic o tych smykach w czarnych kiecach." TO PO CO SOBIE SAM ZAPRZECZASZ I MÓWISZ?????????? czasami trzeba pomyśleć, nim się coś "chlapnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 213.199.204.* 06.03.04, 16:19 i co z tego że umaił kazdy musi kiedyś umrzeć jednego nieroba i jebaka mniej cudzych żon bo niektore są takie same jak oni a do roboty czarni sukmaniarze , a nie tylko myśleć o jebaniu i jak tu zapierdolić jak najwięcej dla siebie , posłuchajcie o sobie jakie robicie szwindle podrugie to szkoda o was mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 16:53 Odszedl wielki czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 17:11 MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZYJACIELE Z "GADUŁY WYRODNEJ" ZAŁATWIĄ MU MIEJSCE NA KRAKOWSKIM KIRKUCIE. NIE ZROBICIE MU CHYBA PRZYKROŚCI I NIE WSTAWICIE TRUMNY DO KATOLICKIEGO KOŚCIOŁA ?! ZMARŁY, PODOBNIE JAK PAN CZAJKOWSKI ZWANY KSIĘDZEM, CAŁE ŻYCIE BOLAŁ, ŻE NIE URODZIŁ SIĘ ŻYDEM I GDZIE MÓGŁ ŁAJAŁ SWÓJ(?) KOŚĆIÓŁ. NO CÓŻ, PODOBNO O ZMARŁYCH MOŻNA MÓWIĆ TYLKO DOBRZE LUB WCALE ( CIEKAWE JAK TO SIĘ MA NP. DO STALINA ?), WIĘC NIC WIĘCEJ NIE NAPISZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tucia2 Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.gdynia.mm.pl 06.03.04, 17:57 DoObserwatora!!!!Czlowieku jaki ty jestes malutki.A gdzie ,?jakich rozmiarow jest twoj rozumek?My Polacy jestesmy mistrzami w gnojeniu autorytetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: DROGA TUCIO 2 IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:25 WIEM, ŻE W TWOICH, TUCICH OCZĘTACH JESTEM, WOBEC OGROMU AUTORYTETU PANA M. TAKI TYCI, TYCI, MALEŃSTWO LEDWIE WIDOCZNE. SĘK W TYM, ŻE JA SZUKAM AUTORYTETÓW W OSOBACH PRAWYCH, SZCZERYCH, UCZCIWYCH. DLA MNIE PAN M. MIENIĄCY SIĘ KSIĘDZEM I ZWALCZAJĄCY MÓJ KOŚĆIÓŁ POWSZECHNY GŁÓWNIE NA ŁAMACH "ŻYDOWSKIEJ GAZETY DLA POLAKÓW", OSKARŻAJĄCY NP. KOŚCIÓŁ O TWORZENIE SPRZYJAJĄCEGO KLIMATU DLA NIEMIECKIEGO NAZIZMU, TAK JAKBY NIC NIE WIEDZIAŁ O TYSIĄCACH ZAMORDOWANYCH KSIĘŻACH KATOLICKICH W DACHAU, O KSIĘDZU MAKSYMILIANIE KOLBE, O NIENAWIŚCI HITLEROWCÓW DO WSZELKICH RELIGII JEST ,A WLAŚCIWIE BYŁ KŁAMCĄ I PERFIDNYM MANIPULATOREM. DLA CIEBIE, SKARBIE, AUTORYTETEM JEST PEWNIE TEŻ PAN MAZOWIECKI ? A JA ,POMIJAJĄC JEGO ROLĘ W PRZYZWOLENIU NA ZAWŁASZCZENIE POLSKI PRZEZ KOMUCHÓW PO 89-TYM, PAMIĘTAM JEGO HANIEBNĄ POSTAWĘ W "GODZINIE PRÓBY", W LATACH 50-TYCH, GDY W PZPR-WSKICH GADZINÓWKACH ATAKOWAŁ ARESZTOWANEGO BISKUPA KACZMARKA, POWTARZAJĄC SB-CKIE ZARZUTY WOBEC KSIĘDZA. BISKUPA ZREHABILITOWANO PO LATACH A PAN MAZOWIECKI ? JEST DALEJ "AUTORYTETEM" . NO CÓŻ, MOGĘ TYLKO WSPÓŁCZUĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: DROGA TUCIO 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:49 WIEM, ŻE W TWOICH, TUCICH OCZĘTACH JESTEM, WOBEC OGROMU AUTORYTETU PANA M. > TAKI TYCI, TYCI, MALEŃSTWO LEDWIE WIDOCZNE. SĘK W TYM, ŻE JA SZUKAM AUTORYTETÓW > W OSOBACH PRAWYCH, SZCZERYCH, UCZCIWYCH. DLA MNIE PAN M. MIENIĄCY SIĘ KSIĘDZEM > I > ZWALCZAJĄCY MÓJ KOŚĆIÓŁ POWSZECHNY GŁÓWNIE NA ŁAMACH "ŻYDOWSKIEJ GAZETY DLA > POLAKÓW", OSKARŻAJĄCY NP. KOŚCIÓŁ O TWORZENIE SPRZYJAJĄCEGO KLIMATU DLA > NIEMIECKIEGO NAZIZMU, TAK JAKBY NIC NIE WIEDZIAŁ O TYSIĄCACH ZAMORDOWANYCH > KSIĘŻACH KATOLICKICH W DACHAU, O KSIĘDZU MAKSYMILIANIE KOLBE, O NIENAWIŚCI > HITLEROWCÓW DO WSZELKICH RELIGII JEST ,A WLAŚCIWIE BYŁ KŁAMCĄ I PERFIDNYM > MANIPULATOREM. Doucz się, na naukę nigdy nie jest za późno. Ksiądz Musiał nigdy nie zaprzeczał oczywistemu faktowi mordowania księży, nie tylko zreszta w Dachau. Co do reszty twojego, pożal się, Boże, postu - nie wiem, czy mógłbys tak pleść, gdyby M. kolbe przeżył. Poczytaj sobie o jego poglądach. A nienawiść hitlerowców do wszelkich religii? Wróc do książek. Czy na pewno kościół katolicki był przeciwnikiem? A przynajmniej, czy przez cały czas? Zanim zaczniesz osądzać mądrych, prawych ludzi - pomyśl o tym, czego sie nauczyłes na religii (o ile chodziłeś). Być chrześcijaninem to nie tylko wycierać sobie gębę "kościołem powszechnym" TO PRZEDE WSZYSTKIM DAWANIE ŚWIADECTWA!!! Bóg twój z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Re: DROGA TUCIO 2 IP: 66.133.95.* 06.03.04, 19:45 Ks. Musial urodzil sie w 38 roku. W latach 50-tych, podczas n.p. procesu biskupa Kaczmarka byl nastolatkiem. Jesli wypowiadal sie na temat przesladowan ksiezy i biskupow, to najwyzej w domu, albo w gronie kolegow. Wiec, albo znales Go wtedy osobiscie, albo klamiesz. To ostatnie wydaje mi sie bardziej prawdobodobne, i bardzo prymitywne. A przy okazji: Jak zareagowali na proces biskupa Kaczmarka i aresztowanie ks. Prymasa twoi towarzysze duchowi (i nie tylko duchowi) z PAXu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucia3 Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:50 Nie .W gnojeniu rozumu i każdej uwagi nie podobającej się ćwierćgłówkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:09 Ej Obserwuś, Obserwuś a może Łabserduś... Złość i nienawiść niszczy Twoją duszę, jak ten robaczek, który stoczył krzew mający uchronić łysinę Jonasza. Nie czepiaj się ani Musiała ani Czajkowskiego. To dobrzy ludzie. Jeden jest już u Pana, drugi stara się jak może służyć Kościołowi. Do ludzi trzeba wychodzić z sercem, a nie z policyjną pałką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:50 AJ-WAJ, AJ-WAJ AAAROOONIE, NIE PO GŁOWIE, BO MI MYCKA SIĘ ZSUNIE, AJ-WAJ ! A TERAZ DO RZECZY, NIENAWIŚĆ JEST MI OBCA, CO INNEGO NIECHĘĆ DO OSOBY, CZYNU, ZDARZENIA,. ZŁOŚĆ ?, JAK TU SIĘ ZŁOŚCIĆ ZE ŚMIERCI NIEPRZEJEDNANEGO WROGA MOJEGO KOŚĆIOŁA ? PRĘDZEJ - ULGA, CHOĆ NIE PZRYSTAJĄCA DO CHWILI. ZRESZTĄ KOŚĆIÓŁ NIE Z TAKIMI SWYMI "PRZYJACIÓŁMI" SOBIE RADZIŁ I PORADZI. CO DO NIENAWIŚCI I ZŁOŚĆI RADZĘ POSŁUCHAĆ I POPATRZEĆ NA MÓWIĄCEGO PANA CZAJKOWSKIEGO. "JEDEN JEST U PANA", HM, NA PEWNO CZEKA W KOLEJCE NA SĄD, ALE PEWNY JESTEŚ WERDYKTU ?. CO DO SŁUŻENIA KOŚCIOŁOWI - PATRZ : WYŻEJ, " BROŃ NAS PANIE OD FAŁSZYWYCH PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAMI SOBIE RADĘ DAMY"."PAŁKA" ? U NASZ MÓWIĄ NA TO : PEJSY, AJ-WAJ, AJ-WAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharon. Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:54 Do ludzi tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re:A GDZIE POGRZEB ? IP: *.broker.com.pl 06.03.04, 19:37 "...WIĘC NIC WIĘCEJ NIE NAPISZĘ." I to jedno co mądrego napisałeś obserwatorze. A najgorzej jak obserwatorzy, raczej nic nie rozumiejący, zabierają głos. Papiez przy Ścianie Płaczu i jego nauczanie to też ŻYD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSIĄDZ_PATRIOTA Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:04 PAN MUSIAŁ, ZWANY TU I TAM KSIĘDZEM ( CHYBA PRZEZ WROGÓW, BO OKRUTNIE WSTYDZIŁ SIĘ SWEGO, NIEŻYDOWSKIEGO POCHODZENIA I POTĘPIAŁ NASZ KOŚCIÓŁ POWSZECHNY ZA "2000 LAT SZERZENIA ANTYSEMITYZMU" I "OBOJĘTNOŚĆ WOBEC HOLOCAUSTU") BYŁ ZMARŁ. NIECH MU ZIEMIA LEKKĄ BĘDZIE. ZASTANAWIA MNIE JAKI SYMBOL STANIE NA GROBIE PANA MUSIAŁA ? ZA ŻYCIA PROTESTOWAŁ I ODMAWIAŁ DZIESIĄTKOM TYSIĘCY OFIAR OŚWIĘCIMIA SYMBOLICZNEGO KRZYŻA NA "ŻWIROWISKU", MIEJSCU ICH KAŻNI . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorf Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:22 Gość portalu: KSIĄDZ_PATRIOTA napisał(a): Bardzo mi się podoba jak ktoś się przyznaje do tego z jakiej perspektywy pisze... a 'księża patrioci' to o ile pamiętam jest nazwa na księży kolaborujących z systemem komunistycznym. życzę dobrego samopoczucia. PS. Żwirowisko wcale nie było miejscem kaźni 'dziesiątków tysięcy' a tylko jednym z miejsc rozstrzelań. Te dziesiątki tysięcy zginęły po drugiej stronie muru. A co do krzyża - stoi i stał będzie, a swoje zdanie na jego temat każdy mieć może takie jakie chce. gorzej jak się robi dookoła niego polityczną zawieruchę a'la Świtoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSIĄDZ_PATRIOTA Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.tele2.pl 06.03.04, 18:35 GORFIE, NO NIE . . . "ALUZJU TY NIE PONIAŁ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorf Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:48 ależ oczywiście że poniał.... jedynie wykorzystał to że 'obserwatorze' to ty się tak podpisałeś - a tak a'propos... co którzy wchodzili w tyłek komunistom (tak jak i księża patrioci) najczęściej dzisiaj mienią się obrońcami polskości - dokładnie w ten sposób w jaki ty to robisz. vide np. maciej giertych z którym poglądy macie chyba podobne (pobieżnie przypatrując się twoim wypowiedziom). a ten nick wygląda na pomyłkę freudowską w twoim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 19:30 GORFIE!BRAWO-USTRZELIŁES NIEZLĄ SZTUKĘ!-SZATANA W SZATACH ANIOŁKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markowski Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.cpe.mountaincable.net 07.03.04, 05:00 Zgadzam sie z ksiedzem patriota 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witkowski. Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:56 Za csałokształt i efety społeczne proponuję kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witkowski. Re: A CO NA GROBIE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:56 Za csałokształt i efety społeczne proponuję kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snajper Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:34 Bedzie nam wszystkim i Żdom i Chrześcijanom brakowało tak wspaniałego i gorliwego Kapłana.... "Śpieszmy się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą" -chce się zawołać! Proszę o modlitwę w w intencji Człowiek, którego było mi dane poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Uroda KS. MUSIAŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:37 Wielka strata dla nas wszystkich. Najmutniejsze jest to, że w samym Kościele miał przeciwników... Nic z TEGO, co zrobił nie pójdzie na marne - oby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Uroda KS. STANISŁAW MUSIAŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:42 Wielka strata dla nas wszystkich. Najsmutniejsze jest to, że w samym Kościele miał przeciwników... Nic z TEGO, co zrobił nie pójdzie na marne - oby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.04, 18:53 jestem agnostykiem,ale ks.Musiała szanowałem i podziwiałem.wielka strata,że odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk ADAMIE!DAJ BÓG BY TWÓJ KOŚCOŁ STAŁ SIĘ .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 19:01 POWSZECHNY.BYŁES NATCHNIENIEM TOLERANCJI I SZACUNKU DO CZLOWIEKA.I BYŁES CZŁOWIEKIEM NIEZWYKŁEJ ODWAGI W OBRONIE DOBRA.POCHYLAM PRZED TOBĄ CZOLO I DZIĘKUJĘ OPATRZNOŚCI,ŻE CIĘ WYDAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 06.03.04, 19:35 odszedł wspaniały kapłan wielki i odważny człowiek świat robi się pusty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan z rodziną Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: 193.19.140.* 06.03.04, 20:52 Szęść Boże!!TO NAPRAWDĘ WIELKA STRATA / KAPŁAN - BARDZO DOBRY CZŁOWIEK WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE A ŚWIATŁOŚĆ WIEKUISTA NIECHAJ MU ŚWIECI. No cóż ale nasze doczesne życie to tylko przedsionek do wieczności......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. kanonik Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.04, 21:17 Zmarl czlowiek szlachetny, prawdziwy kaplan. Na wieki wiekow pozostanie w naszej pamieci.Przyklad dla wszystkich nas kaplanow: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McMac Mam nadzieję że już się smaży w piekle IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 23:28 A ja dla równowagi wyrażę nadzieję, że ksiądz- syjonista, niepoprawny filosemita, oskarzyciel Polaków za Jedwabne, przeciwnik Episkopatu, autorytet GWyb, Tygodnika Powszechnego itp, agent Michnika, zwolennik żydostwa, korektor papieża, zdrajca - jUŻ SMAŻY SIE W PIEKLE, nie czekając na sąd ostateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żulis Ksiądz Stanisław Musiał IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 22:46 Odszwdł wielki człowiek, humanista zwolennik pojednania religi, prawdziwy filozof. Będzie Go brakowało wśród tylu potrzebujących prawdziwych przewodników po filozofi i życiu. Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolomeo. Re: W piątek o g.19 zmarł w Krakowie ks. Stanisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 10:44 OOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!.Ale jeszcze ich tylu zostało,że strata jest niezauważalna.Przastańcie histeryzować. Odpowiedz Link Zgłoś