Gość: psychonautic IP: 86.47.59.* 30.06.10, 11:41 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pompon Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: *.da-projekt.com.pl 30.06.10, 12:25 ANKIETA Czy sprzedawcy robia Cie w CH(UJA)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtgwtetr Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprzeda... IP: *.toya.net.pl 30.06.10, 12:29 W Polsce nie ma ofert typu "buy 1, get 1 free" jak w Uk. W supermarketach nie wystawia się też przeterminowanego jedzenia na zewnątrz, żeby ludzie mogli to wziąć za darmo. Za to przerabia się datę ważności. Wczoraj widziałam w spożywczaku super ofertę: zeschnięte, zwiędłe owoce (brzoskwinie?) i napis: "Promocja! tylko 2 zł!" Za darmo bym nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Uwaga na "masło irlandzkie" IP: *.236.spine.pl 30.06.10, 16:13 Kupowałam przez jakiś czas "Masło irlandzkie" . Takie w złotym papierku z zielonymi napisami. Fajne było, bo rozsmarowywało się idealnie , bez problemu. No i miało długą datę przydatności do spożycia. Kupowałam to masło do czasu. W jednym z większym supermarketów w Krakowie wzięłam do ręki to masełko i jakoś paluszek mi się omsknął i przejechałam nim po dacie przydatności do spożycia. Patrzę , a ja mam cały paluch czarny ! Co do diaska ! Jeszcze raz lekko , teraz już świadomie, "przejechałam" palcem po tej dacie. I z daty ..... nic nie pozostało. Poprostu wymazała się. Wzięłam do ręki kilka innych kostek tego masła. To samo! Wszystkie daty rozmazywały się. Od tej pory nie kupuję już "masła irlandzkiego". Do tej pory żałuję , że tego faktu nie zgłosiłam do odpowiednich służb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Kobiety to jednak głupie są. IP: 91.123.169.* 30.06.10, 21:01 Im coś ma dłuższy termin przydatności do spożycia tym jest bardziej podejrzane bo musi mieć w sobie więcej chemii. Myślisz czasem kobieto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Kobiety to jednak głupie są. IP: *.236.spine.pl 30.06.10, 22:30 Jesteś męskim chamem i prostakiem. Na szczęście należysz do mniejszości męskiego światka. Męskiego?? Hm, po twojej wypowiedzi nie jestem tego pewna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shal Re: Kobiety to jednak głupie są. IP: *.clubnet.pl 30.06.10, 23:50 prawda boli Pani Wiko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kobiety to jednak głupie są. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 13:30 a co powiesz o maśle klarowanym? też ma dużo chemii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Uwaga na "masło irlandzkie" IP: *.net.meganet.net.pl 06.11.13, 11:05 To margaryna nie masło.Oszusci,To nie ma nic wspolnego z maslem irlandzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambeer Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: 78.133.196.* 30.06.10, 17:06 Promocje przeterminowanego żarcia są nagminne. Przykład z dzisiaj - Ptasie Mleczko za 10 zł w promocji. Stoję już przy kasie, patrzę, a tu data ważności do piątku - tj. 3 lipca. Pudełeczko odłozyłam i pierwsze co zrobiłam po wyjściu z supermarketu, to telefon do Inspekcji Handlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: *.236.spine.pl 30.06.10, 19:20 Przecież dzisiaj jest 30.06. Do 3 lipca jeszcze daleko ;) Inspekcja Handlowa mogłaby się przyczepić gdyby na półce było ptasie mleczko jeszcze 4 lipca. Z datą przydatności 3-go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambree Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: 78.133.196.* 30.06.10, 19:44 Na szczęście Inspekcja Handlowa widziała w tym większy problem, niż Ty. Czyżbyś sama wciskała ludziom buble z krótka datą przydatnosci do spożycia, skoro nie widzisz w tym niczego złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: *.236.spine.pl 30.06.10, 20:56 He, he, pudło! Jestem takim samym zwykłym zjadaczem przeterminowanej żywności jak Ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgterg Brak jednej opcji IP: *.toya.net.pl 30.06.10, 12:30 Brak jeszcze jednej możliwości : "Chcą, ale się nie daję!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Promocja w Legnicy!! IP: 212.160.235.* 30.06.10, 13:17 Ostatnio w Auchan w Legnicy kupowałem kawę 200g Maxwell House za 15,99. Obok niej na półce stała ta sama kawa Maxwell House 200g z dołączoną Bąbloladą z Alpen Gold i napisem "Czekolada GRATIS". Kosztowała 20,99 :) Zastanawiam się, czy ludzie pracujący w Auchan w Legnicy mają kupujących tam za kompletnych durniów?? No chyba, że te 5 zł różnicy to był doliczony koszt opakowania kawy z gratisem, bo była wsadzona w kartonik :) Dodam tylko, że ta sama bąblolada "na półce" kosztowała 2,79, czyli "Gratis" kosztował prawie 2 razy więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u8 Re: Promocja w Legnicy!! IP: 86.47.59.* 30.06.10, 14:14 Cool story bro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj Promocje w Carrefour w Galerii Krakowskiej IP: *.187.pxs.pl 30.06.10, 14:57 Podobnie naiwni są pracownicy Carrefoura (zapewne do spółki z producentem Pysznego Duetu). Postawili obok siebie margaryny Pyszny Duet: jedna "+50g gratis" i druga zwykła. Nie dość, że ceny były dokładnie obok siebie i z łatwością można było porównać, które jest tańsze, to jeszcze cała ta margaryna "gratisowa" była w przeliczeniu na 100g droższa o ok. 10%. Czasami nie wiem, czy mam na twórców tych "promocji" się gniewać, czy tylko kręcić głową z politowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Promocje w Carrefour w Galerii Krakowskiej IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 15:43 Ciemny lud to kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Niech żyją "promocje" IP: *.236.spine.pl 30.06.10, 16:18 Mam kuzynkę, która zawsze się przechwala i z dumą opowiada, że kupiła to czy tamto w "promocji". Tzn. ona chce w ten sposób pokazać jak bardzo jest sprytna i oszczędna . Śmiać mi się chce z jej naiwności, no ale nie powiem głośno co o tych jej zakupach sądzę, bo obraziłaby się na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprzeda... IP: *.gemini.net.pl 30.06.10, 16:08 przecięz musi być zarobek co najmniej 50 % a promocje ?? co to słowo oznacza ? że ktoś chce się tego dobrze pozbyć najlepiej zyskując na tym 150 % Przecena to już inna bajka : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprzeda... IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.10, 17:06 Zgadzam się, promocja nie oznacza niższych cen . Odpowiedz Link Zgłoś
boy54 Niechaj będą choć igrzyska! 30.06.10, 17:10 Przecież już kilka lat temu najinteligentniejszy i najbardziej prawy poseł Jacuś Kurski stwierdził, że ciemny lud (jak się okazuje nawet krakowski - gdzież ci centusie?) wszystko kupi. Mimo, że wielu brakuje na chleb to ważne, że mają igrzyska. To tak jak w kampanii PiS-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: *.aster.pl 30.06.10, 17:49 o tym jak kupować tanio - pisze pani zadroga. lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Californian I tak i nie IP: *.socal.res.rr.com 30.06.10, 18:32 Chcialbym sie odniesc do jednego fragmentu. Nasowa sie powiedzenie - " Bo to Polska wlasnie". I klienci i sprzedawcy musza sie jeszcze wiele nauczyc. Towary z dolaczanymi gratisami ? Prosze bardzo - tequila z dolaczonym ozdobnym kieliszkiem $ 18 - ta sama bez kieliszka $21. Whiskey + shake $17 , bez $21. Trudno przeliczyc czy sie oplaca kupic wielopak? Jest OBOWIAZEK podawania ceny jednostkowej ( sztuki, uncji, funta etc) przed obnizka i po. Latwo zauwazyc ze np. cena soku w promocji jest nizsza/wyzsza w promocji czy tez nie. Itd. itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sraka Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprzeda... IP: *.138.246.94.ip4.artcom.pl 30.06.10, 21:11 Ceny w polskich sklepach sa tak samo niskie ,jak polska zywnosc jest wysokiej jakosci. Mam to szczescie,ze czesto moge zrobic zakupy w Niemczech,zaprawde powiadam Wam,warto kupic bilet na samolot i wybrac sie na okres wyprzedazy po ciuchy.Ci co jezdza samochodami wracaja dodatkowo obladowani proszkami,szamponami i inna chemia gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprzeda... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.10, 22:10 Jakieś dwa tygodnie temu kupiłam na cele "biwakowe" dwa tandetne kocyki 150x180 cm z polaru w cenie 9,99. Tydzień później te same kocyki w "promocji" kosztowały 19,99. Nie mam nic więcej do dodania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprze IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 23:16 Permanentna promocja w Auchan Piaseczno. Chusteczki do pupy dla dzieci. Jedne opakowanie 63 sztuki za około 6.20PLN, zaś promocyjny dwupak za 14.89PLN :) Na szczęście wystarczy ten dwupak rozpakować, aby mieć dwie paczki, które normalnie przechodzą na kasie po zwykłej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kto jeszcze pamięta czasy, kiedy każdy bubel 30.06.10, 23:18 błyskawicznie znikał ze sklepowych półek a przed sklepami tworzyły sie kolejki, bo właśnie mieli przywieźć jakiś bliżej nieokreślony towar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antipatico Czy redaktor rozumie to, co napisal? Jesli tak... IP: *.net.autocom.pl 30.06.10, 23:21 ...to jestem pelen uznania: "że ta przekreślona jest identyczna jak poprzednia (ok. 6 proc. zbadanych przypadków), jest wyższa niż ta, kiedy towar pojawił się w sklepie (ok.1,5 proc.), albo ta wcześniejsza cena nigdy nie obowiązywała lub też nie obowiązywała bezpośrednio przed promocją" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Kupujesz na wyprzedażach? Poznaj chwyty sprzeda... IP: *.icpnet.pl 01.07.10, 07:32 Drogi konsumencie, pamiętaj! Jeśli cena przy kasie okazuje się inna (czyt. wyższa) niż na półce, to masz pełne prawo żądać, aby towar został ci sprzedany po cenie z półki. Nie daj się nigdzie od kasy odsyłać np do stoiska reklamacji czy tym podobne, żądaj aby w kasie policzono Tobie wg ceny z półki, wymaga to samozaparcia i "bojów" przy kasie (każcie wezwać kierownika, a nawet dyrektora placówki) - mam to przećwiczone, jest skuteczne. Prawo bowiem stanowi: jeśli wziąłeś towar z półki po widniejącej tam cenie, to zawarłeś skuteczną umowę kupna sprzedaży i sprzedający jest zobowiązany tej umowy dotrzymać. Zawsze możesz zagrozić, że się z kasy nie ruszysz dopóty nie zjawi się inspekcja handlowa. Stosujcie to Wasze prawo, jest to najskuteczniejsza metoda nauczenia sprzedawców właściwego postępowania z klientem. W pobliskim dużym super markecie, prawie mnie wszystkie panie przy kasach znają i w razie ww nieprawidłowości (ostatnio zupełnie sporadycznie- czyżby ich nauczył?) od razy nabijają mi cenę z półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Zapraszam Inspekcje do Realu, Warszawa, al.Krakows IP: *.chello.pl 01.07.10, 14:09 Wyprzedaz: Gra Codename Pazners Zimna Wojna w serii Topseller. Stara cena: 99zl, nowa: 39zl. Na czym polega trick? Seria Topseller z CD Projekt ZAWSZE kosztowala 39zl (no, moze przez chwile 49). Ale NIGDY ZADNA gra z tej serii nie kosztowala 99zl!!! W koszu z wyprzedazami widzialem co najmniej dwa egzemplarze z taka cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin Artykuł sposnorowany? IP: *.insoft.com.pl 01.07.10, 15:17 A gdzie wspomnienie o Czyżynach, Plazie czy M1? Wszędzie tylko Krakowska, Kazimierz i Bonarka. Czyżby wspólna reklama nowych eventów? Żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Artykuł sposnorowany? IP: 109.243.91.* 16.07.10, 10:40 sprzedawcy to ludzie, którzy po prostu wykonują swoją pracę. można to robić lepiej albo gorzej - normalna sprawa. warto promować najlepszych sprzedawców, takich etycznych, empatycznych a równocześnie takich, którzy osiągają wyniki. tym zajmuje się PNSA, więc jak ktoś chce zapoznać się z inna stroną sprzedaży to zapraszam na strone PNSA.PL Odpowiedz Link Zgłoś