konikdrewniany07 15.07.10, 22:03 MIASTO powinno być ludzi.... fontanny też... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanklompf Woda w mieście powinna być dla ludzi! 15.07.10, 22:06 > Zamiast jednej dekoracji można by więc stworzyć siedem prostych, funkcjonalnych wodotrysków. Albo 50 zwyczajnych rur z sitkiem wystających z betonu, tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
zegareek miasto DLA ludzi 15.07.10, 22:08 miasto powinno być DLA LUDZI - a nie urzędników i straży miejskiej tudzież SanEpidu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Kraków już dawno nie jest dla mieszkańców tylko... IP: *.chello.pl 15.07.10, 22:19 Kraków już dawno nie jest dla mieszkańców tylko dla turystów! my (mieszkańcy) tu jesteśmy od płacenia podatków i robienia zakupów w hipermarketach. Prosty przykład - spróbujcie przejść się wzdłuż bulwarów wiślanych pod wawelem przed zmrokiem - utoniecie w smole po 20 krokach! może spróbujecie po zmroku (wtedy asfalt zastyga) i znowu dupa bo wleziecie do wisły (albo w gó...) tak ciemno! Super, ja kocham po prostu kraków, za: wspaniałą, cudownie zaaranżowaną przestrzeń publiczną, za równe jak stół ulice, za czyste jak kryształ chodniki, za oszałamiające place zabaw dla dzieci...i budzę się w środku nocy zlana potem a taki miałam piękny sen :D porównanie Krakowa do Barcelony jest już kuriozalnym bezeceństwem, kto był ten wie, że fontanny to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Kraków już dawno nie jest dla mieszkańców tyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 23:01 Hmm... może to z racji mojej figury ;-) ale ja jakoś nie tonę w asfalcie pod Wawelem. Po zmroku też nie jest dla mnie za ciemno, bo na całej długości aż do mostu Piłsudskiego są latarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: 77.236.16.* 15.07.10, 22:26 Panie Pyclik f Żymie som fontany z bierzoncom wodom z akfedoktóf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusek Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.nsystem.pl 15.07.10, 23:21 Wyborcza staje się coraz nudniejsza z tym waszym wiecznym narzekaniem. Cokolwiek w tym mieście powstaje nowego staracie się to skrytykować. Czy u was pracują same niezadowolone z życia marudy. Skoro macie tyle świetnych pomysłów to wybory już niebawem – może wystartujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foka Re: Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.ghnet.pl 16.07.10, 08:04 no t nie czytaj wyborczej, nikt Ci nie karze. Ja osobiście uważam że warto na to zwrócić uwagę. Podobna sytuacja jest w parku krakowskim, gdzie jest bajorko z fontanną, w której jak sobie moczyłam nogi to mi strażnik zwrócił uwagę że to dla ozdoby i żebym swoje nogi czemprędzej wyjmowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORT Re: Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.chello.pl 17.07.10, 13:23 karze - 3 os. l. poj. od "karać" KAŻE - od "kazać" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaB Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 00:20 Szukam namiarów na jedną z osób na zdjęciu Jakuba Ociepy (trójka młodych ludzi w galowych ubraniach przeskakuje przez kurtynę - chodzi o chłopaka po lewej) - robiłam zdjęcia kiedy chwilę wcześniej, kiedy skakał sam, jedno mogło by się mu spodobać. Jeśli ktoś może pomóc proszę o maila: adresat_nieznany@onet.pl. Z góry dzięki serdeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaB Re: Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 00:24 wybaczcie powtórzenie, późno jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartk Re: Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.chello.pl 19.07.10, 10:27 to ja jestem to postacią :) odp na mail z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etiuda świetny pomysł ! świetne zdjęcia :-) IP: *.ksi-system.net 16.07.10, 11:18 zimna pachnąca woda na upalnym Rynku jest wdzięcznym tematem :-) sama bym się tam wykąpała:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasso Woda w mieście - co z żabkami? IP: *.ghnet.pl 16.07.10, 12:38 Woda w mieście piękna rzecz i chwali się włodarzom, że dbają o pospólstwo. Ja jednak łyżke dziegdziu włożę - co się stało ze słynną i piekną fontanną, która swego czasu zdobiła miejce zajmowane obecnie przez "namiot" nad podziemiami? Nomen-omen - kamień w wodę. Może "GW" mogłaby spróbować ją odnaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.10, 11:46 Ankieta dość tendencyjna, na dodatek gdyby ją przeprowadzić 2 miesiące temu albo za 2 miesiące wynik mógłby być całkiem inny. Zdjęcia za to świetne. We Wrocławiu ciekawie rozwiązano 'problem' fontanny. Zrobili "multimedialną" światło, muzyka, lasery + woda, ale 10 metrów od niej jest trochę zwyczajnych plumkaczy jak na Szczepańskim. W multimedialnej można tylko moczyć nogi, a w drugiej można się chlapać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.07.10, 19:46 Wzorem innych europejskich miast? Dla czego zawsze musicie miec jakis wzor z zewnatrz prymitywni prowincjusze? Niema u Was na wsi wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suka Re: pies rządzi! IP: 195.47.201.* 19.07.10, 08:56 Na którym zdjęciu jest ten pies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasibrzuch Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 11:09 ...a dlaczego nie przywrócić dawnych saturatorów? Bo to relikt z przeszłości? A może władze znajdą wiele innych argumenyów przeciw... Upały były, są i będą a władze miasta, wydając bzdurne zakazy utrudniają ludziom, szczególnie starszym, życie w okresie lata. Bo trudno sobie wyobrazić starszą osobę baraszkującą w fontannie albo przeskakującą strumień z kurtyny wodnej. Pozdrawiam wszystkich zmęczonych upałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: 212.122.207.* 18.07.10, 14:43 Hmm, wszystkich z Krakowa zapraszam w takim razie do Bydogszczy. Strazacy porozmieszczali po calej bydgoszczy podlaczone do hydrantow weze gasnicze z koncowka dla rozprysku. Miasto mokre, dzieci mokre, zabawa jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznay Re: Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 15:08 jak zwykle 100 lat za murzynami... jak byście zwrócili uwagę na architektów krajobrazu to byście mieli i skwery z fontannami i zieleńce z fontannami i byście mieli lepiej a tak DUPA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 18:54 Fontanny fontannami, ale zwykłe małe kraniki (jak już odwołujemy się do osiągnięć w innych miastach za granocą) z wodą pitną, tudzież po prostu czystą wodą, do zamoczenia chusteczki i schłodzenia czoła czy opłukania dłoni byłyby wg mnie dużo lepiej przyjęte (i bardziej funkcjonalne) niż kolejna fontanna. Co to wogóle za moda jakaś, żeby wszedzie wodotryski stawiać :/ W Rzeszowie też jakaś mania :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry problemy burakow 19.07.10, 07:26 w kraju tepych burakow ten sam burak za biurkiem mowi nie, a po za biurkiem cieszy sie ze strazackiege weza jak dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: problemy burakow 19.07.10, 19:32 wybitniemadry napisała: > w kraju tepych burakow ten sam burak za biurkiem mowi nie, > a po za biurkiem ci eszy sie ze strazackiege weza jak dziecko Czyzbys to wlasnie ty byl tym burakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.u.itsa.pl 19.07.10, 11:30 Biedak, Biedny pies, w kagańcu nie mógł się napić wody :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sett Inaczej, setki tysiecy umiera IP: *.tktelekom.pl 19.07.10, 13:26 z braku wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinus Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: *.ghnet.pl 19.07.10, 19:42 moje dziecko taplało się na Placu w zeszły poniedziałek gdy przechodziło z grupą półkolonijną - w cztery dni później wyskoczyła wysypka na całym tułowiu - oczywiście to tylko przypuszczenie - dwie rzeczy są pewne - taplanie było i wysypka jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gkalewski Woda w mieście powinna być dla ludzi! IP: 79.110.194.* 20.07.10, 09:35 Witajcie w kraju "Homo Sovieticus"...Nowa władzunia nauczyła się trzymać "ludek" za mordę, nałożyła nam kaganiec oczywiście wszystko w majestacie prawa, i łoi z podatków jak pluszowe misie!!! Tak trzymać Tusklandio, Dutkiewiczolandio, Adamowiczolandio itp... Prezydenci miast stali się osobną kastą namaszczaną przez urzędasów, którzy mają przy nich ciepłe "skorumpowane" posadki...Ci pozwalają im na "łapówki", i kontrolują przepływ kaski...To się nazywa demokracja po Polsku, a ludek ma zapier...i dziękować Bogu, że jeszcze go nie "zaobrączkowano" i nie "zaczipowano" - kamery już są! A gdzier ta nasza polska wolność, ta "Solidarity", którą się chwalimy w tym bantustanie Europy ŚodkowoWschodniej!!! Brawo Latynopolacy! Słuchajcie Pana, bo możecie mieć gorszego... Odpowiedz Link Zgłoś