Dodaj do ulubionych

wypadek na Księcia Józefa

17.07.10, 21:12
Zdarzył się w okolicach 16. Motocykl z samochodem osobowym.
Motocyklistę reanimowano i karetką odjechała na sygnale (dobry znak).
Czy ktoś wie czy przeżył?
Nie mogę przestać o tym myśleć.
Obserwuj wątek
    • sabbina Re: wypadek na Księcia Józefa 18.07.10, 01:47
      szaleją gó...arze na motorach: Salwator - Kryspinów

tam na większości drogi jest nawet zakaz wyprzedzania...
      ...
      • iwa_ja Re: wypadek na Księcia Józefa 18.07.10, 21:17
        Akurat mieszkam na Ks. Józefa. Fryzura mi sie często podnosi, jak widzę
        tych motocyklistów. Wyprzedzają nawet na ślimaku od rozjazdu z Mirowską.
        • roy3000 Re: wypadek na Księcia Józefa 19.07.10, 11:22
          wracałem z studiów i też to widziałem, ten C4 to do kasacji, kawasaki też nie lepsze, jak byłem na wysokości wypadku to dopiero karetka przyjechała (czyli wypadek parę minut temu) ale co mnie zszokowało, to że ten ziomek był ubrany tak jak by na rowerze jechał, krótkie spodenki,koszuleczka ciekawe czy miał kask, bo jak go reanimowali to nie widziałem ale lekko nogą ruszał, może to wynik tego że go ratowali i się ciało ruszało albo był przytomny.
    • cyprafighting Re: wypadek na Księcia Józefa 19.07.10, 16:58
      Akurat jak sie rozbił na tym motocyklu było ok 16, podbiegłem, i wszyscy wyciagalismy go z pod tego citroena, nie przytomny, bez oddechu, pomogł mu facet którego znam (niechce mowic skad jestem ani kto to był) podpiął go pod swoją aparaturę którą wozi przy sobie i odzyskał chłopakowi oddech, ale był tak zmasakrowany ciuchy zdarły się z niego widac ze wnetrznosci cos nie tak nie rowny oddech duzo krwi (kask miał na głowie)...pozniej kierowalismy ruchem do przyjazdu służb po 15minutach była karetka potem straż i na koncu po ok 20min policja...jak wsadzili go do karetki wsiadłem z dziewczyną i pojechalismy dalej po powrocie z policją był jakis koles (podejrzewam ze prokurator) robił fotki...czuje ze chłopak zmarł jezeli tak to świeć Boze nad jego duszą jezeli nie do życzę zdrowia które sobie sam odebrał przez nie ukrywam swoją głupote, gdyż wypadek był z jego winy...pozdrawiam
      • nrtp Re: wypadek na Księcia Józefa 19.07.10, 18:31
        a w którym to było miejscu, bo Księcia Józefa ciągnie się od Salwatora po Bielany ?
    • nuka14 Re: wypadek na Księcia Józefa 19.07.10, 21:15
      wiem, że jest w szpitalu i jeszcze żyje, ale nie odzyskał przytomności, jest w
      stanie krytycznym...w każdej chwili może odejść...ech życie, każdy popełnia
      błędy...szkoda każdego...
      • 4motor4 Re: wypadek na Księcia Józefa 19.07.10, 21:17
        Chłopak jeszcze zyje... jak przezyje 3 dobe lekarze daja mu 5%
        szansy na przezycie... narazie tyle wiadomo..
    • cyprafighting Re: wypadek na Księcia Józefa 19.07.10, 22:34
      WYpadek zdarzył się na wysokości "ROBOTNIKA" 150m przed pizzeria pepes...skad wiecie, że zyje? Kurcze miałem taką nadzieje z moją dziewczyną, że da rade i przeżyje...3mamy kciuki za niego i życzymy nowego życia...w zdrowiu!!
      • nuka14 Re: wypadek na Księcia Józefa 20.07.10, 10:28
        wiem, bo to syn znajomego...trzymajcie kciuki, chociaż jego stan jest fatalny...
        • cyprafighting Re: wypadek na Księcia Józefa 20.07.10, 14:47
          To informuj nuka14 o stanie tego chłopaka, zapadnie to zdarzenie w naszej pamięci napewno..miejmy nadzieje ze bedzie dobrze...pozdrawiam
          • haruka666 Re: wypadek na Księcia Józefa 20.07.10, 16:40
            dał rade, przeżył trzecią noc... oby tak dalej...
      • al675.39312 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 16:44
        Jak z tego wyjdzie cało, czego Mu życzę to zrobimy zbiórkę na nowy
        motor. Może wtedy uda Mu się kogoś zabić.
    • marina.sy Re: wypadek na Księcia Józefa 20.07.10, 17:42
      to ja zapytam co się stało z pasażerami tego citroena, którego "motocyklista"
      skasował?
      • 4motor4 Re: wypadek na Księcia Józefa 20.07.10, 21:12
        3 doba dopiero teraz mija.... I dopiero rano bedzie cos wiadomo...
        dzisiejsza noc jest decydujaca.
        • cyprafighting Re: wypadek na Księcia Józefa 20.07.10, 21:55
          kurcze to piszcie jutro jak on sie czuje wogole?nie rozwazajmy czyja to wina tylko niech chłopak z tego wyjdzie...a z citroena jechało bodaj 2-3 mężczyzn im nic sie nie stało, tez mowili szkoda chłopaka...czekam na info o jego stanie pozdrawiam
    • mrkaktus11 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 01:50
      Dawidek wszyscy sie modlimy za Ciebie ! Wszystko bedzie okej !! :*:( tylko ku...
      jest mi ktos w stanie powiedzieć dlaczego on ?? Taki wspaniały wesoły młody
      człowiek !?? Kochamy Cie i czekamy aż Ci sie polepszy :*
    • mrkaktus11 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 01:53
      Do cyprafighting

Nie wypada nawet tak mówić , gdyż każdemu może nie do przytrafić a rodzina i
      znajomi przeżywają wielką tragedię !
      • szto_tawariszczi Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 05:38
        jakoś wypadki na motocyklach
        przydarzają się jednak nie "każdemu", tylko
        motocyklistom i to zazwyczaj gdy jadą z prędkością ok 200km/h

:-)....
        • 4motor4 [...] 21.07.10, 10:20
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • lynka2 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 11:14
            moj skarb musi z tego wyjsc... :(
            • mrkaktus11 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 13:28
              Wyjdzie ! wszystko bedzie dobrze
              • szto_tawariszczi Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 13:31
                tak wszystko będzie dobrze...

wydobrzeje i kupi sobie nowy motocykl...

/szybszy/
                • aztlan Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 13:49
                  Przestan krakać! Wyjdzie i będzie mądrzejszy.I nie kupi motoru. Aczkolwiek,
                  takie sytuacje się zdarzają- znajomy po wypadku kupił sobie superszybki i
                  nowoczesny motor. Regularnie go testował. Zginął rok temu. Na miejscu.
                  • mrkaktus11 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 15:10
                    Gwarantuje że nie kupi... To nie był nawet jego motor tylko pożyczył od kolegi
                    .. Teraz nawet nie warto mówić o tym tylko trzeba myśleć o tym żeby z tego wyszedł
                    • al675.39312 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 16:48
                      mrkaktus11 napisała:

To nie był nawet jego motor tylko pożyczył od kolegi
                      > .. Teraz nawet nie warto mówić o tym tylko trzeba myśleć o tym
                      żeby z tego wysz> edł

A ma jeszcze innych kolegów z motorami?.
        • kam1987 Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 15:18
          Dawidek musi wyzdrowieć! Cała rodzina, wszyscy znajomi się modlą za Ciebie.
          Miejmy nadzieję, że po dzisiejszej operacji będzie tylko lepiej.. Jesteś zbyt
          radosnym człowiekiem i za dużo masz rzeczy jeszcze do załatwienia żeby od nas
          odejść. Błagam niech zdarzy się cud!
          • cyprafighting Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 16:07
            My z Dziewczyną jestesmy z nim..Dawidem jak sie tutaj dowiedziałem bylismy przy wypadku, wypychalismy auto pod ktorym lezal i staralismy sie kierowac ruchem zeby niebylo kolejnej tragedii..Nie gadajcie teraz o kupowaniu motoru i innych pierdołach...co sie stalo to sie nie odstanie...nie potrzebne bylo to cholerne wyprzedzanie, ale nie ma co teraz gdybac...wielki dramat dla rodziny potrafie sobie wyobrazic co czujecie...kolega z pracy 2 lata temu ciezki wypadek 2 tyg spiaczki...teraz..znowu ze mna pracuje...wiara czyni cuda...trzymaj sie DAWID..!!!!
            • jadwigaka Re: wypadek na Księcia Józefa 21.07.10, 22:47
              Dawid nie znam Cie ale pomodle sie za Ciebie jesteś jeszcze młody i napewno ktoś
              Cie kocha i czeka na CIEBIE
              • anus-111 wypadek na Księcia Józefa 22.07.10, 08:34
                Dawidek zmarł dziś w nocy.... myśle,ze zabrał ze sobą uśmiechy z wielu
                twarzy.... Walczył do końca dzielnie... Kcohamy Cie Dawidku i nigdy nie
                zapomnimy Twojej radosci z życia... Przepraszam Cie Boze ,ale nie wybacze Ci
                tego nigdy....
              • nuka14 Re: wypadek na Księcia Józefa 22.07.10, 08:39
                niestety...przeżył 21 lat...módlcie się za niego...dzisiaj wczesnym rankiem
                odszedł...
                • aztlan (*) 22.07.10, 09:05

• kam1987 Re: (*) 22.07.10, 12:34
                    Modlimy się za Ciebie, za Twoją duszyczkę.. Czuwaj nad rodziną, Ewelinką, która
                    tak bardzo kochasz i znajomymi. Daj im siłę, żeby potrafili dalej żyć. Zawsze
                    będziesz w naszym serduszku! [*]
              • cyprafighting wypadek na Księcia Józefa 22.07.10, 15:59
                Ogromne wyrazy współczucia dla wszystkich bliskich Dawida i rodziny...Dawid..spokojnej drogi...Michał&Karolina
                • 4motor4 Re: wypadek na Księcia Józefa 22.07.10, 20:43
                  [*]:(
    • krakowb-orek12 Re: wypadek na Księcia Józefa 23.07.10, 16:04
      DAWID BĘDZIE CIĘ ,ZAJEBIŚCIE BRAKOWAŁO TU U NAS W BORKU .JUŻ NIE SPOTKAMY TWOJEJ
      UŚMIECHNIĘTEJ ZAWSZE TWARZY ....
      WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA MAMY DAWIDA ,I RODZINY ...A W SZCZEGÓLNOŚCI DLA EWELINY
      !!!!!!!!! :( nigdy cię nie zapomnimy spoczywaj w pokoju
      ciężko zrozumieć to że ktoś odchodzi tak nagle:(pozostaje nadzieja że jest Ci
      dobrze tam, gdzie teraz jesteś !!!

22.07.2010. [*]

Żyłem Jak Chciałem

Nadchodzi już kres moich dni
      Zaczyna się już akt ostatni
      Dlatego dziś powiedzieć chcę historię mą
      Tak bez ogłady
      Żyłem jak król i byłem nim
      Choć z niejednego pieca chleb jadłem
      I wiem, to jedno wiem
      Żyłem jak chciałem
      Choć świat pokochał mnie
      Nie szczędził mi ciosów ni razu
      Robiłem to, co każdy chce
      Choć tak naprawdę nikt w to nie wierzył
      Pamiętam też mój każdy krok
      I każdy dźwięk, który zagrałem
      I wiem, to jedno wiem
      Że żyłem jak chciałem
      Choć człowiek jest jak twardy głaz
      Upadnie też nie jeden raz
      Lecz choćby świat zawalił się
      Nie podda się
      Nie ugnie się
      By każdemu z was powiedzieć w twarz
      Żyłem jak chciałem

Sto spraw każdego dnia
      Tysiące twarzy nienazwanych
      Z ręką na sercu mogę już rzec
      Kochałem i byłem kochany
      I dziś, gdy patrzę wstecz
      To mogę już śmiało powiedzieć
      Że wiem, to jedno wiem
      Żyłem jak chciałem
      Twardy jak głaz
      Jak każdy z was
      Upadłem też nie jeden raz
      Lecz choćby świat zawalił się
      Nie poddam się
      Nie ugnę się
      By każdemu w twarz wykrzyczeć w twarz
      Żyłem jak chciałem

Żyłem jak chciałem...
      • lynka2 Re: wypadek na Księcia Józefa 23.07.10, 20:33
        Kochanie zawsze bedziesz w moim sercu, w moich myslach...nigdy Cie
        nie zapomne...zawsze bedziesz tym jednym jedynym ktorego najbardziej
        kochalam... ;( Daj mi sile, abym mogla zyc bez Ciebie... [*] Ewelina
        • krakowb-orek12 Re: wypadek na Księcia Józefa 23.07.10, 21:18
          Ewelina trzymaj się !!! byliście tacy szczęśliwi , pozostała tylko pustka i żal
          !!! tak widocznie musiało być ,życie jest nie sprawiedliwe rozdzielając dwie
          kochające się osoby !!!

nikt go nie zapomni , aż serce ściska jak o tym pomyśle ,ten jego uśmiech , :(
          nie wierze!
          trzymaj się kochana dasz rade , on będzie czekał kiedyś się napewno spotkacie!
          • szto_tawariszczi Re: wypadek na Księcia Józefa 24.07.10, 07:19
            forum Kraków zamieniło się w księgę kondolencyjną

wpisów n/t kolejnego zupełnie zwyczajnego przypadku
            motocyklisty który jadąc jak "mi się podoba" zabił się

dobrze że nikogo postronnego ze sobą nie zabrał....i tyle by było ...
            • sarawi wypadek na Księcia Józefa 24.07.10, 09:50
              Tez wiem kto to byl [*], ta sama podstawowka, osiedle ... ALE!
              motocykl to nie zabawka !!! Kazda smierc, zwlaszcza w tak mlodym
              wieku, jest niepotrzebna i smutna, ale moze zanim nastepna osoba
              wsiadzie na sportowy motocykl, bez prawa jazdy, w stroju plazowym i
              bedzie sobie urzadzac z dziurawej, krakowskiej ulicy tor wyscigowy i
              wyrzedzac tam, gdzie nie powinno sie tego robic, tylko po to, zeby
              byc na miejscu kilka minut wczesniej - POMYSLI wczesniej. Nie jestem
              przeciwniczka motocykli, tez jezdze. Za duzo osob ginie.
              • krakowb-orek12 Re: wypadek na Księcia Józefa 24.07.10, 13:46
                Żyłeś z całych sił, i uśmiechałeś się do ludzi...
                Śpij i śnij, niech zły sen Cię nigdy więcej, nie obudzi, teraz śpij.
                Niech dobry Bóg, zawsze Cię za rękę trzyma,
                kiedy ciemny wiatr, porywa spokój siejąc smutek i zwątpienie, pamiętaj że ...Jak na deszczu łza, cały ten Świat nie znaczy nic a nic
                Chwila która trwa, może być najlepszą z Twoich chwil
                Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć.
                Bez znieczulenia bez niepotrzebnych nie spełnienia, myśli złych...

Tacy jak DAWID nigdy nie odchodzą do końca. Żyją w naszej pamięci i sercach tak wielu, bo tak wielu go kochało. Każdy cierpi, nie może byc inaczej.
                Rodzisz się, żyjesz....umierasz....
                Ten los czeka każdego....
                Ty zmarłeś szybciej...
                Dlaczego Ty…???
                Czemu los tak chciał...
                Czemu zabrał Ciebie…
                To boli...
                Twa śmierć... Twe cierpienie...
                Ale nie bój się...
                Ciebie juz nic nie zaboli...
                Ty odszedłeś... Ale jednak żyjesz...
                Żyjesz w pamięci twych bliskich...
                Żyjesz także w moich myślach...
                I będziesz tak żył...
                Będziesz tak żył bardzo długo...
                NA ZAWSZE…
                A teraz w Twym nowym domu...
                W domu Ojca...
                Czekaj na nas... Na swych bliskich...
                I na mnie...
                Przyszykuj nam dobre miejsce i to jak najszybciej...
                Bo nie wiadomo co nam jutro przyniesie los...
                Tak jak Ty tego nie wiedziałeś..... [*]
                • ergo-ergo-1 może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 24.07.10, 14:38
                  forum to nie miejsce na składanie kondolencji i wylewanie swoich żali. nie
                  życzyłam temu chłopakowi źle, ale zginął przez własną głupotę, dobrze, że nie
                  zabił nikogo innego. EOT
                  • julka0308 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 24.07.10, 14:54
                    Przestańcie komentować ten dramat!!! Dawidek odszedł,miał tylko 21
                    lat,bardzo za Nim tęsknimy.Dawidku babcia z dziadkiem,ja z Julką-
                    wszyscy bardzo Cię kochalmy,mimo,że Jesteś po drugiej stronie.Mam
                    nadzieję,że będzie Ci lepiej tam,gdzie teraz jesteś...bo tu wszyscy
                    płaczemy,tęsknimy i to pytanie bez odpowiedzi...dlaczego właśnie
                    Ty???
                    • ergo-ergo-1 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 24.07.10, 16:10
                      no właśnie, przestańcie. Właśnie o to prosiłam, ale musiałaś dodać swoje trzy
                      grosze.
                      • Gość: ? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.16.* 24.07.10, 17:22
                        o już można skomentować bez logowania się....

więc komentuję:

jechał przygłup na motorze 200/godzinę
                        to się i zabił, dobrze że kogoś postronnego ze sobą
                        nie zabrał do - ......../proszę sobie wpisać niebo czy piekło/
                        • haruka666 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 24.07.10, 18:20
                          ciekawe czy będziesz miał przygłupie odwagę, żeby powiedzieć to komuś z jego
                          bliskich w twarz ;]
                          • Gość: tom21 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.0.* 24.07.10, 18:57
                            popieram haruka666 , idiotów nie brakuje
                        • Gość: JULKA0308 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.satfilm.net.pl 24.07.10, 19:19
                          posłuchaj deklu!!!!Jestem ciotką Dawida i fakty są troszkę
                          inne.Mógłbyś sobie darować swój głupi komentarz.Może i jechał za
                          szybko,ale co to teraz zmieni???Wiesz co my teraz czujemy?Zastanów
                          się czy sam jesteś taki kryształowy zanim ocenisz czyjeś postępowanie
                          • Gość: ? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.16.* 24.07.10, 20:19
                            tak jestem kryształowy...

i miałbym /teoretyczną/ odwagę każdemu to powiedzieć
                            co tu napisałem :-)bo to przecież PRAWDA
                            /może niezbyt politycznapoprawnie/

czy jedyne wasze argumenty to: "deklu", "idioto" :-) - marnie...
                            ale to nie wasza wina tylko wychowania w duchu
                            marksizmu kulturowego, tak że wybaczam
                            • haruka666 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 24.07.10, 20:38
                              trudno tu mówić o jakimkolwiek szacunku do zmarłych i o jakiejkolwiek poprawności. po co właściwie zabierać głos skoro chce się tylko ranić innych.
                              bardzo ciekawe jest to, jak złudna anonimowość dodaje odwagi. zapominasz gościu "?", że po IP wcale nie tak trudno kogoś znaleźć. trzeba też wiedzieć, że za wypowiedziane słowa ponosi się odpowiedzialność (bądź ktoś kto korzysta z tego samego komputera, a korzysta pewnie kilka osób skoro raz jesteś "nią" a raz "nim". raz Dorotą, raz destin@gazeta.pl). Kiedyś możesz podobnymi słowami urazić kogoś bardzo drażliwego.
                              do reszty, sensu nie ma odpisywać, wystarczy popatrzeć na inne posty tej osoby.
                              • Gość: ? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.16.* 24.07.10, 21:13
                                brawo... zaczyna się grożenie.... :-)
                                /bardzo ciekawe "argumenta"/

a głos zabieram, bo cieszę się
                                że chociaż jeden pirat drogowy sam się wyeliminował
                                bez strat w otoczeniu.
                                • Gość: julka0308 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.satfilm.net.pl 24.07.10, 22:08
                                  masz szczęście,że cię nie widzę bo inaczej oczy bym ci wydrapała
                                  mendo społeczna,nie masz co robić???jaki pirat????wiesz jak mój
                                  bratanek jeżdził????raz dzieciak wsiadł na motor i o 1 raz za dużo
                                  cymbale i popraw pisownię bo robisz błędy-także pisze się razema nie
                                  osobno.A o krysztale swojego czarnego chcarakteru nawet nie
                                  wspominaj tutaj bo już ktoś cię rozszyfrował-na bank byłes
                                  molestowany w dzieciństwie lub jesteś taki głupi i wstretny,że nikt
                                  z tobą na zywo nie chce gadać,pozostaje ci tylko net ale nie
                                  zapominaj-zginął młody człowiek,ktoś kto dla nas wiele znaczył,za
                                  kim tęsknimy i płaczemy po Nim-uszanuj to
                                  • Gość: atropos ojjj. pudło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 21:09
                                    Jeśli już chciała Pani wytknąć coś rozmówcy, to akurat w kwestii ortografii
                                    trafiła Pani jak kulą w płot. "Także" w znaczeniu "również" faktycznie pisze się
                                    razem, ale już "tak że" w znaczeniu "a zatem" - osobno. Tak właśnie, jak
                                    poprzednik napisał. Niepotrzebne było więc silenie się na próbę merytorycznego
                                    skompromitowania przeciwnika. Lepiej było poprzestać na argumentach emocjonalnych.
                                • Gość: gosc Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.ghnet.pl 24.07.10, 22:10
                                  ty kretynie ,ty chyba nie wiesz co piszesz , idiota jestes i tyle szkoda gadac
                                  sam sie wyelimituj z tego swiata w kosmos ...
                                  nie masz szacunku do zmarłych , beszczelny typ jestes ...

• Gość: CYPRAfighting Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 195.205.146.* 24.07.10, 22:12
                                  Panie odważny, taki jestes mądry tak?zatrzymałeś się na czasie II wojny światowej i masz korzenie hitlerowskie?znieczulica przez Ciebie przemawia...stało sie co sie stało, takie słowa są bezczelne i karygodne..Bardzo jestem ciekawy gdyby to w twojej rodzinie była taka tragedia, gdyby twój brat ojciec przyjaciel nagle zginął, niewazne w jakich okolicznościach, ale odszedłby tak nagle że nie zdązyłeś sie z nim pożegnac...jestes zbyt pusty na takie uczucie wydaje mi się i zbyt smarkaty wręcz...z czyjejś tragedii robić sobie pole do popisu i zgrywanie cwaniaka przez pisanie takich głupot? Sam nawet sobie nie zdajesz sprawy jak życie jest okrutne i jak wszystko z dnia na dzień może obrócic się przeciwko tobie...Nie jestem z rodziny, nie znałem Dawida, ale byłem w chwili wypadku i to wydarzenie utkwi mi w pamięci na zawsze i gdy czytam takie słowa wypowiedziane przez kogos co siedzi na internecie i szuka rozrywki, to pięśc sama się zaciska...tyle z mojej strony, lepiej dla Ciebie jak juz nic nie napiszesz...
                                  • nuka14 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 24.07.10, 22:41
                                    cyprafighting jak dobrze, że istnieją jeszcze na świecie tacy ludzie jak Wy
                                    Michał i Karolina, którzy w razie konieczności potrafią obcej osobie
                                    bezinteresownie pomóc. Ogromne dzięki za okazanie pomocy w tej sytuacji!
                                    • Gość: Ewela(4motor4) Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 22:59
                                      Ludzie ktorzy sie wysmiewaja z czyjegos nieszczecia powinni tak samo
                                      kiedys cierpiec.. oczywiscie nie zycze tego ale opanujcie sie
                                      troszke bo zachowujecie sie jak dzieci...
                                      [*]
                                      • Gość: ? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.16.* 25.07.10, 09:40
                                        wielce poprawne politycznie

wypowiedzi :-)

czy jest tu jakaś cenzura ????
                                        • Gość: julka0308 Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.satfilm.net.pl 25.07.10, 11:31
                                          Proszę cię o uszanowanie pamięci o moim zmarłym bratanku
                                          Dawidzie,nie znałeś Go,nie wiesz jakim był człowiekiem,nic nie wiesz
                                          o tym co teraz cała nasza rodzina przeżywa.Skoro masz tyle jadu w
                                          sobie i pokładów sił,żeby się wymądrzać zamiast takimi komentarzami
                                          sprawiać nam ból-wykorzystaj to w inny sposób:idż popracuj
                                          społecznie w schronisku dla bezdomnych zwierząt lub w hospicjum-tam
                                          twoja równowaga powinna wrócic do normy bo stanowczo ci jej brakuje
                                          • Gość: ? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.16.* 25.07.10, 14:31
                                            czemu niby mam szanować pamięć

kogoś kto zginął w spowodowanym przez siebie
                                            /brak prawa jazdy itp/ wypadku ???

piratom drogowym życzenia śmierci bez ofiar postronnych...
                                            • magda_mazurkiewicz Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 25.07.10, 22:27
                                              Każdy ma prawo do swojego zdania, ale tak naprawdę to nie każdy znał Dawida.
                                              Bardzo proszę o urwanie tej dyskusji bo to nie ma sensu i tak naprawdę to tylko
                                              rani rodzinę, a nic już nie zmieni... Dawid był praktycznie moim braciszkiem.
                                              Wychowywaliśmy się razem od 2 roku życia. To co piszecie boli...
                                              • Gość: ??? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.nsystem.pl 26.07.10, 07:53
                                                dlaczego moderator nie zamknie tego tematu ???
                                                • gazeta_mi_placi Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata 26.07.10, 12:38
                                                  Kliknijcie w czerwony kosz przy pierwszym poście,im więcej kliknięć tym szybciej
                                                  temat zniknie.
                                              • Gość: Marek Kosiba prosba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 23:42
                                                Wspólczuję z powodu smierci Dawida.
                                                Ponieważ nie przegladałem wczesniej informacji o wypadku, chciałem
                                                teraz poprosić o informacje.
                                                Jestem jedną z osób, która udzielała pomocy Dawidowi na miejscu
                                                wypadku. Informacja o jego śmierci spowodowała, ze ciagle
                                                zastanawiam się czy można było coś więcej zrobić, zanim przyjechało
                                                pogotowie. jesli mógłbym poprosic o odpowiedź zawierającą przyczyny
                                                śmierci Dawida, okreslone przez lekarzy, pozwoli mi ocenić nasze
                                                zabiegi resuscytacyjne zaraz po wypadku.
                                                jesli nie bedzie Pani chciała odpowiedzieć, zrozumiem.
                                                Marek Kosiba
                                                • Gość: ? Re: prosba IP: 77.236.16.* 26.08.10, 05:35
                                                  można było więcej zrobić...

np rodzice mogli tego osobnika
                                                  lepiej wychować - tak żeby przestrzegał
                                                  przepisów Prawa o Ruchu Drogowym....
    • Gość: aniiaaa Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: *.chello.pl 25.07.10, 19:31
      szkoda się denerwować takimi ludzimi.....zbyta made to nie jest,skoro piszę takie bzdury....
      Nie ma ca się kłucić i wyzywać,nie warto odpowiadać na jego głupie zaczepki....
      [*]Dawid:((((
      • Gość: ? Re: może przejdźcie na gadu albo jakiegoś czata IP: 77.236.16.* 25.07.10, 20:59
        czy tu naprawdę nie ma jakiegoś cenzora...

te posty anty? to naprawdę
        łamią netykietę itd... :-)

czyżby to jakiś "dziennikarz" z GW zabił się na tym motorze???
    • Gość: mirrrrooo Re: wypadek na Księcia Józefa IP: 195.117.166.* 26.07.10, 18:44
      niestety nie zmarl w szpitalu w zeromskiego jutro pogrzeb
      • Gość: CYPRAfighting Re: wypadek na Księcia Józefa IP: *.77.classcom.pl 26.07.10, 19:11
        Dostalem kilka dni temu miłego maila od przyjaciół i rodziny dawida z podziekowaniami, ale niechce byc tutaj bohaterem, gdyz ja tylko pomagalem wyciagnac Dawida spod samochodu i pozniej kierowalem ruchem z pewnakobieta, Dawida ratował, ratownik ode mnie z osiedla który akurat za mna jechał oraz mąż kobiety ktora kierowala ruchem ze mna...
        Ten dzien utkwi w naszej pamieci na zawsze..to tyle co juz mam do powiedzenia i Dawid niech podróżuje w spokoju...3majcie sie wszyscy Pozdrawiam
      • Gość: nn Re: wypadek na Księcia Józefa IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.10, 19:54
        o której jutro jest pogrzeb wiem ze jest na rakowicach słyszałem ze o
        10 niech ktoś napisze
        • Gość: onnaq Re: wypadek na Księcia Józefa IP: 94.254.139.* 26.07.10, 20:46
          10.20
          • Gość: onnaq Re: wypadek na Księcia Józefa IP: 109.243.45.* 27.07.10, 21:32
            Pożegnaliśmy dzis Dawida.Ja wierzę,ze miłosc nie umiera
            nigdy.Gdziekolwiek by była,jakichkolwiek granic nie wymagałaby do
            przejscia. Nawet jezeli tego nie rozumiemy i buntujemy się przeciwko
            temu.I choc wyraz jej miałby byc niewyobrażalnym cierpieniem,niech
            trwa wiecznie.I tej świadomości wszystkim zyczę.
            • Gość: bombel Re: wypadek na Księcia Józefa IP: *.222.244.91.spray.net.pl 01.08.10, 02:40
              niech to bedzie przestroga dla wyszystkich mlodych. smierc w takim wieku jest
              bezsensowna. chlopak mial tyle zycia przed soba. nie mozna oceniac teraz czy to
              byla jego wina czy nie. stala sie tragedia i kazdy powinien zastanowic sie nad
              wlasnym postepowaniem, wyciagnac wnioski na przyszlosc. tyle chwil przezylam z
              tym chlopakiem, tych beztroskich, dzieciecych...Kto by pomyslal...
              • Gość: rafał Re: wypadek na Księcia Józefa IP: 195.205.146.* 07.08.10, 22:29
                Witam,

Mam do was ogromną prośbę, chciałbym odwiedzic Dawida na cmentarzu Rakowickim, bo widziałem ten wypadek ale nie wiem, gdzie go szukać i jak On ma na nazwisko. Jeżeli możecie to napiszcie.
                • Gość: gosc Re: cmentarz IP: *.ghnet.pl 09.08.10, 20:35
                  WITAM :
                  Dawid Kasprzyk TAK MIAŁ NA NAZWISKO ...
                  JAK PRZEJŚĆ ,ZE STAREGO CMENTARZ NA NOWY ISC DO KONCA BARDZIEJ SIE KIEROWAC NA
                  LEWO NIEDALEKO OGRODZENIA GRÓB Z KRZYZEM WBITYM W ZIEMIE!!! TYLE ZDĄŻYŁAM
                  ZAPAMIĘTAĆ!!!

• magda_mazurkiewicz Re: cmentarz 11.09.10, 18:06
                    Dla wszystkich przedmówców chciałabym napisać, że... Dawid zginął w wypadku. Wina nie leży po jego stronie. Tak mówi prokuratura... Proponuje zamknąć forum.
                    • Gość: ? Re: cmentarz IP: 77.236.16.* 11.09.10, 19:02
                      jest ktoś oskarżony o spowodowanie wypadku z tzw. skutkiem śmiertelnym???
                      • Gość: Kuzyn Re: cmentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 16:10
                        Szanowna/y Pani/Pan,
                        Myślę, że wystarczy już cynicznych wypowiedzi w tej sprawie. Policja i prokuratura ustaliła stan faktyczny wypadku, stwierdzając, że motocyklista jest ofiarą, a nie sprawcą wypadku. Odrębnym zagadnieniem, czy i jakie zarzuty zostaną postawione innym uczestnikom zdarzenia. O winie umyślnej lub nie umyślnej rozstrzygnie sąd. Pozwalam sobie wnioskować z inkwizycyjnego charakteru postów Szanownego Gościa, że niewiele czasu w swoim życiu poświęcił na głębsze rozważania o winie i karze. Dla otuchy - nigdy nie jest za późno na naukę. Życzę Ci Szanowny Gościu, aby była ona dla Ciebie mniej bolesna, aniżeli dla większości wypowiadających się o tym tragicznym wydarzeniu.
                        Pozdrawiam rozumu i kultury życząc.
                        • Gość: kierowca Re: cmentarz IP: 62.233.215.* 21.09.10, 19:24
                          > Policja i prokuratura ustaliła stan faktyczny wypadku,
                          > stwierdzając, że motocyklista jest ofiarą, a nie sprawcą wypadku.

To znaczy policja i prokuratura ustaliła, że NIE JEST SPRAWCĄ, czy stwierdziła, że jest ofiarą?
                          Bo jedno nie wyklucza drugiego.
                          Cytuję:
                          "Za śmiertelną ofiarę wypadku drogowego uznaje się osobę zmarłą w wyniku doznanych obrażeń na miejscu lub w ciągu 30 dni."
                          Kropka.
                          Nie ma nigdzie wykluczenia, że zmarły sprawca wypadku nie jest uznawany za jego ofiarę.

> Odrębnym zagadnieniem, czy i jakie zarzuty zostaną postawione
                          > innym uczestnikom zdarzenia

To nie jest "zagadnienie odrębne" - to jest zagadnienie kluczowe. Bo jeżeli jest INNY sprawca wypadku, to będzie miał postawione zarzuty. Sprawca który w wyniku spowodowanego przez siebie wypadku zginął - nie.
                        • Gość: ? Re: cmentarz IP: 77.236.16.* 21.09.10, 19:30
                          aj waj...

a mnie uczyli o trójpodziale władzy :-)

o orzekaniu o winie jest ponoć sąd /niezawisły zależny tylko od ustaw/ nie prokuratura i milicja
                          /hmmmmm.... policja/....
                          • Gość: ? Re: cmentarz IP: 77.236.16.* 22.09.10, 15:55
                            o usunęli moją odpowiedź temu

co mnie życzy rozumu

czyli jak to jest jeden może nazywać bezrozumnym

a drugi nie ??? :-)

oj cenzuro, cenzuro...
                            • barrin Re: cmentarz 22.09.10, 17:50
                              Twoja odpowiedź była wyjątkowo wulgarna. To nie cenzura, to kultura.
                              • Gość: ? Re: cmentarz IP: 77.236.16.* 22.09.10, 20:15
                                "to nie cenzura to kultura"

złota myśl :-)
                                • tomkas48 Re: cmentarz 19.07.16, 23:52
                                  To ja ojciec Dawida,Wy już chyba zapomnieliście o Nim,ja już szósty rok z rzędu nie przesypiam nocy tylko myślę o Nim...tomek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka